Szimulátor Cockpit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De persze akkor is jobb lenne ha rendessen menne a kuplungod. Nemismerem pontossan a helyzeted, de valami remlik hogy neked talan 2 pedal szettbol van oszerakva a 3 pedal? Gaz+Fek+Kormany es kuplung kulon? Jol sejtem? Akkor kerdes hogy mihoz van kotve a bonusz pedalod (kuplung) es milyen elektronika vezerli. Mert szerintem azt minden keppen be kell hogy lehessen kalibralni. Pont a heten eleg hoszan vitattuk itt a kalibracio kurul a hejzetet, meg reszletessen le is irtam hogy kalibralja a Windows a potis pedalokat.
Es nemmegy ugy Windowsba se ha restartolsz? Benyomod 0-MAX es akkor be kellene hogy kalibralja.
Es ez neked mukodott es elromlott? Vagy mindig igy ment ahogy most? Nehez kitalalani hol a gond, nemismerem a bekotesed ahogy megcsinaltad a plusz pedalt.
Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer
Kulomben az idopont nagyon jo, mert az eredeti tervem nekem is az hogy valahogy tavaszal vasarolok kicsi kocsit (hacsak nemvaltozik valami), aztan meg kell valami ido meg bele jovok a dologba. No akkor lesz tema, de addigis be akarom fejezni a cockpitot.
Cockpiton most szerelem osze a dashboardot, vegre sikerult kimarnom a NYAKot. De marha fingatos melo a kabelozas. Az egesz kabelozast elorol a hatuljaig szet kellet szednem, mert meg nemvolt dashboard minden kabel a jobb oldalon ment elorol hatra, de most ahogy a tobsege a dashboardon keresztul fog menni, a bal felen, mer hely miatt mashogy nesikerult kialakitani, akkor az oszes kabel elol megy at jobrol balra, bele a dashoardba, es onnan meg megy minden hatra az iranyito egysegekbe, de mar a bal felen, es most mar mivel par vezetek duplan is ott lesz (kapcsoloba oda-visza), tobb 220V meg tobb low-level signal kabel, de mar el akarom kuloniteni, hogy ne menjenek kozvetlen egymas mellet, mert a 220V-nal elegge tartok az indukciotol (ez nemtom menyire jogos, de szerintem fenn all a veszelye). Meg eleg kemeny melo lesz amig bekabelozem az egeszet. Eddig szetkaptam mindent ami ott volt, es most fejeztem be a jobb oldalt ami megy at a dashboardba. Holnap meg akarom a bal felet a dashboardbol, meg minden USB-t, HUBot atpakolni.
De kitalalni se volt egyszeru hogy a konektorozott kabelek (USB, 220V, 12V adapter) eleg legyen es nelegyen rovid, meg a 220V es alacsony szignal kabeleket elkuloniteni. Szinte kiprobaltam mar minden lehetoseget hogy pont kijojon minden kabel, nelegyen rovid. Munka kozbe meg improvizallok amenyit csak lehet. Ezt nem is lehetne tutra elore betervezni pontossan, latni kell hogy merre menjen az a kabel, elul, felul, kint, bent, merre keruljem a csavarokat, meg stb...
Most nemfenykepeztem mert gyenge fenyviszonyoknal szar, de remelem holnap lesz par percem par fotora.
Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer
Úgyis van átjárás a kettõ között.
Meg esetleg a 9 erhez anyit hogy sok esetbe a test kozos, ugy a 3 er helyett eleg 1 (a 3 potinal). De azt job mindig atmerni vagy megnezni a drotokat hogy kozos-e a NYAKon, mert a konkrett bekotes fugg a gyartotol.
Nekem peldaul a joystick potik (a kezifekhez) csak 2 errel vannak bekotve (de akkor mar nem feszultseg osztonak mukodig hanem csak mint ellenalas). Nagyon sok fajta van, azert jobb atmerni hogy megbizonosodj benne hogy van konkrett azon a kontrolleren.
most esett le, h van rs 232 hosszabítókábel is, így csak a csatlakozót kéne összekötnöm a potikkal, másik csatlakozót meg a controlerrel, ezekhez nem kell 9 eres kábel, a két csatlakozó közé meg jó lesz a hosszabító 😊
Ezekkel konyen kivitelezheto <#kacsint>#kacsint>
ilyen alap tyúkbélkötögetéshez milyen forrasztópalka üti meg a minimális szükséges-elégséges szintet? és mi kell még hozzá?
gondolom egy nem túl nagy teljesítményû, nem túl vastag hegyû páka kell nekem, forrasztóón nomeg ónszvó szalag, blankoló asszem már van
3 db pedál esetén 3 poti 3 lábához 9 madzag kell, szvsz rs232-es csatlakozó jó is lesz (már meg is vettem), viszont hol találok hozzá 9 eres kábelt? vagy milyen olcsón beszerezhetõ technikából lehet ilyet kiszedni?
és esetleg hol hibázik a gondolatmenetem? 😊
Ha gariba elromlik es nincs fizikailag megsertve vagy oszetorve akkor csere, es ha mar nemkaphato, akkor valasztasz mast abban az arban, ha meg nincs semmi amivel megelegednel abban az arban akkor visza kapod az árát. Szoknak adni mast is helyette, de a G27 eseteben ez eleg kerdeses, mert ott ugy van hogy a Logitechnel egyforma a javasolt ar, de azt szinte senki se tartsa be. Mindenki ugy arulja hogy a G25 es G27 kozott eleg nagy ar kulombseg van. De nem kizart hogy kaphatnal helyette G27-et is.
1. Az ugy van hogy az eladon mullik hogy at-e veszi a reklamaciot.
2. Aztan a Logitechen mullik hogy el-e ismerik, ha van masik akkor csere, ha nincs akkor az elado viszaigenyeli a penzt erte
3. Azt a penzt neked viszaadhatjak, vagy adhatnak helyette mast is. De ha az elado nagy kulombseget csinal a G25 es G27 ara kozott, annak ellenere hogy a Logitech egyforma arat javasol, akkor nehez megmondani hogy az elado bele-e megy abba a cserebe G27-re. Szoval eleg sok mullik az eladon, sott a boltba eleg sok dolog fennakadhat meg annak ellenere is hogy ha a Logitech elismerne (peldaul az eladonak nemtetszik hogy meg van karcolna, vagy pattanva a muanyag)
Ha meg leesik es megserul a belseje, az is a szerencsen mullik hogy mi veheto eszre ha az elado elenorzi az allapotot mikor beviszed. Ha esetleg nem veszi át es elkuld a fenebe (mert nem kizart), akkor meg lehet probalkozni ervenyesiteni a garit a Logitechnel, csak az bonyolultabb mert nincs a sarki boltba.
Mikor boltba dolgoztam, sok mult rajtam hogy at-e veszem, meg volt olyan is amit at vettem, de a gyarto vagy szerviz nem ismerte el, esetleg megjavitotta ha beleegyeztel mint fizetett javitast (garin kivul) persze ha van szerviz.
Ezeket sajat tapasztalatombol irom, van rengeteg mint vasarlo is, es mint elado is. Minketto esetbe ugy mukodik ahogy irtam.
Meg van itt egy komolyabb modellem: kisvasut TT modell, szerelvenyekkel, mozdonyokkal, es komplet iranyito pultal. A kisvasut, ne is kerdezd, az 20-30 eve se volt olcso, de most meg mar irgalmatlanul mereg draga, de mar ahoz nemvasarolok cuccokat, esetleg ha lenne kisfiam ellennenk vele. Szoval van itt minden, 3 szobas lakasba nemferek el egyedul <#vigyor3>#vigyor3>
De most ha belekezdek, akkor nem oszerakni szeretnek, hanem kint a termeszetbe (nem a monitor elott) autozni es kikapcsolodni fuggetlenul. A start benne lenne kb 1000 Euroba, aztan meg a havi koltsegek persze (benzin/nitro, neha uj batrik, karbantartas), de anyit elviselek, olcsobb mint 1 igazi versenyauto uzemeltetese <#wink>#wink>
De most elsosorba cockpitet akarom finiselni.
Még egy kérdésem lenne.
Ha már nem gyártanak G25-õt és tönkre, menne garancia alatt, és nem lenne raktáron mert kifogytak teljesen akkor mit kapok?
Visszakapom a pénzt vagy esetleg egy G27-re cserélnék ki?
Meg még valami mit vállalnak el a garanciában?
Meghibásodik pl. gombok nem mûködnek vagy érintkezési hibás lesz vagy esetleg véletlenül le, esne a földre akkor is, ki cserélnék vagy nem.
Csak azért kérdem, mert az egyik ismerõsöm leejtette egyszer és szétugrott a belseje a szem a csapágyak mentek le a helyükrõl igaz neki már nem volt rajta garancia és maszekban meg csinálta saját maga.
Elõre is köszönöm a segítséget.
TDU,ETS2 Nick: holecsko
Egyébként külön monitornak egy Samsung U70-et néztem. Az jó lenne erre nem?
Forza Ferrari
Mostantól ha 10 sornál hosszabb hozzászólásod van, azt törlöm automatán. És nem, nem olvastam el amit írtál, csak addig amíg rájöttem hogy tényleg lerázhatatlan vagy, de azért megpróbálom.
Volt már vevõ akihez hozzáhajoltam, mosolyogva a kollégák, meg fõnököm elõtt és szépen a fülébe suttogtam, hogy "takarodj a kurva anyádba vagy kitaposom a beled", és elsétált. És ezt tudod hol tanultam? az EU-s kereskedelmi képzésen, a tanár javasolta.
hát erre az infóra aludnom kell egyet 😄
és persze köszönöm szépen az infót!!
http://kephost.com/images/46img_105.jpg
modellezés azért nem annyira olcsó mûfaj, volt évfolyamtársamnak az anyagiak miatt tört bele a bicskája ebbe a mûfajba, és irigyelte is azt, h egy tizenezres kormánnyal, egy eredeti játékkal (késõbb meg némi szerverdíjjal) én elvagyok
Macbook Air M1 2020

felül frankó a pedál forgáspontja (mint a saját építésû pedálodnál) vagy az alsó forgáspontos (mint a clubsportod esetében)?
Én két év garanciáról tudok, de nem tudom az gyári-e.
Logitech szervíz nincs, cserélnek, ha garos.
Szomszéd/haver ezermester, hátha megtudja javítani. Még nem hallottam cégrõl aki ilyennel foglalkozna.
Vettem régebben egy G25-öt és erre 1 év garanciát adtak.
Ez az egy év azt jelenti hogy a cégtõl vettem és az ad rá 1 év garit
Pluszban 2 év garanciát ad még a Logitech cég?
Vagy csak egy év és semmi több.
Ha már nincs garancia akkor hova tudom elvinni szervizelni ha tönkre megy.
Magyarországon van szerviz?
Elõre is köszönöm a segítséget.
TDU,ETS2 Nick: holecsko
pár hibalehetõség jut eszembe.
-ha a gyári pedál potikat tetted át az épített pedálba, akkor lehet nem ekkora útra van tervezve - kevesebb mozgásról kellene mintát vennie - és azért érzékel csak középen, esetleg megsérült/tönkrement
-ha nem gyári potit használsz, akkor logaritmikusat vettél, nem lineárisat. Az az elején alig mozdul, a végén meg úgy megugrik iszonyat módon, csak közepetájt lehetne ilyenre használni maxx, de felejtõs.
Tehát nem szoftveres a gondod, ne foglalkozz a kalibrációval, de mindig reseteld a kormányt tesztek között, mert újrakalibrál.
Persze logitech profiler, logi gamepadnál beleszólhat, ha kormányra kötötted, annak ezt kéne csinálnia magától.
Semmi másról nincs szó, csak fogod még egy monitort kötsz a gépre. Ez lehet USB-s, lehet a vga második videókimenete. Játszani csak az egyiken fogsz, de a másikon indítod ezt a progit, ami kommunikál a játékkal.
Ajánlok konkrét progit, csak írd meg milyen hardware van és milyen játékra érdekel.