11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#7229 Zsolt, BZs, vigyétek innen a szarotokat! :D
-
Pitti #7228 -
#7227 http://www.pointer4.extra.hu/00000.MTS
http://www.pointer4.extra.hu/00002.MTS
http://www.pointer4.extra.hu/00003.MTS -
#7226 Ha sokat gonoszkodsz, elfelejtek ma reggel bemenni a postára, a csomagértesítőmmel. :P -
Pitti #7225 Videót is csinálhattál volna ám!!
Kiváncsi lennék a mozgásokra, mert ha Tikára várunk akkor sosenemlesz :) -
Pitti #7224 Hát gyönyörű vagy mondhatom
Pointer hány éve is "könyörög" ,hogy rakjál már be képeket a frexről? :)
Mindig csak igérgetted, erre itt egy komplett album a szerelésről. És ez nem mostanában készült. Néha-néha egy egy részletét láttuk de egyben sosem. Szép vagy mondhatom, miért kellett ennyire titkolózni?
Amúgy nagyon szép munka végre már láthattam!!!
-
#7223 Kell nekik írni mailt és kuldenek kínállatot.
Amiket én érdeklődtem az ITEM-től azok:
Profil 6 60x30 L = 16,37 Euro
Profil 6 60x30 = 21,04 Euro
Profil 30x30 = 12 Euro
Az árak 1 méterre vannak ÁFA nélkül. -
Solt #7222 Csak szeretek ellenkezni, gonoszkodni... meg gyakran azt hiszem humoros vagyok... ne vedd komolyan! ;) :D -
#7221 Nem, nem azért De azért az igaz hogy nehéz volt eszakadni a szereléstől még sürgős esetekben is.
De azért van ott mert ahányszor olajosba núltam (rod-ends, actuaros), mindig ki kellet szaladnom a retyóra papírért hogy megtorüljem a kezem, de aztán behoztam az egész tekercset, hogy nefogdossak ösze mást a nappaliba olajos kézzel, szerelés közbe.
Ezek a Rod-End-ek is valamenyire olajossak voltak. -
Solt #7220 Egyébként Urak, az ITEM féle alumínium konzolok áráról van valakinek infója? -
Solt #7219 Azért remélem a retyó papír nem azért van ott, mert még kakálni sem mész ki!!!! :DD :D :D :D ( elnézést ) -
#7218 Ja még Zsoltinak akartam megmutatni hogy áll ösze a cucc, mivel gondolkozik a vásárláson, és érdeklődött a részletekről.
Szoval az eleje, csak a cockpit az enyi (paszív cucc, elektronika nélkul, csak frame parts)
A komplett FrexGP cockpit + SimConMOTION alapverzió, kiegészítések nelkul
Az egész album a szerelésről megtekinthető itt.
Az egészet gond nélkül öszerakod a nappaliba, minden kellék a csomagban van, még imbusz kulcsot is kapsz hozzá
Aztán ezután jöttek az én bővítéseim, és kiegészítéseim. -
#7217 Aha, milyen szép kis infó csere bontakozott it ki
Felkavartuk a fórum vizeket a vasárnapi akciónkal.
Szerintem mindenkinek megvan a saját igaza, és mindegyik verziónak meg van az előnye és hátránya. Az igazi az igazi, de túl drága és költséges. A szimulátor meg olcsó, hozzáférhető, ott megyek és azzal, ahol és amivel akarok, és bizonyos mértékig a szimulátor és Motion viszaadja az élményt megfizethető áron, ami nagyon jó.
Az tuti hogy ha anyi pénzem lenne hogy nemtudnám hová rakni, akkor vennék egy (vagy több ) sportkocsit, kijárnák a reális pályákra, ami elég körülményes lenne, mert a legközelebbi pálya a Brno, vagy Hurgaroring, ami jó néhány száz kilométerre van. És persze ezek mellé még vennék egy FrexGP és egy Forcedynamics szimulátort is, hogy teljessen kitudjam élvezni a dolgot maximumra minkettővel. Mert a Frex és Forcedynamics között is vannak külömbségek. Ami az egyiknek az előnye a másiknak a hátránya és fordítva.
Szóval nekünk halandóknak nincs rengeteg pénzünk, és úgy oldjuk meg a dolgot ahogy tudjuk. És ennek is megvan az előnye mint mindennek
De készül a Szlovakiaring, az idén indul, úgyhogy lehethogy sikerül gurulnom egy igazit is
Nyárra tervezek egy kiruccanást, hajlandó vagyok rászánni valamenyi öszeget. -
#7216 Végeredményében a különbség mi is ? -
#7215 Nem uccsó kanyar volt, és engem zúztak le, nem én zúztam -
#7214 Te meg lezúzod a gépet az uccsó kanyarba, a második helyről -
#7213 Jó, de te telhetetlen vagy -
#7212 Oké oké, de én Nem szutyok vidéki pályákra akarok kimenni, hanem pár ausztrál, európai meg amerikaira is. Az hogy nézne ki árban ? :D És nem havonta 1x, 2 naponta másikra :D -
#7211 Kezdésnek minek tuningolni? Egy gyári Swift-tel is nagyon jól el lehet lenni szlalom versenyeken, vagy minirallyn. Utóbbira 9000ft a nevezés, és van minden hónapban, swift-re meg nem hiszem, hogy túl drága lenne elsőgumit venni, mivel a hátsó úgyse fog kopni. -
#7210 Szerintem jobb egyszer fizetni 500ezret(ez az ár nemtudom hogy mennyire reális) és akkor van egy király kis motion sim-ed mindennel,minthogy veszel egy BMW-t kb 200-300ezerért és feltuningolni egy normális versenyautó szintre szerintem 1-2millió.És akkor még a gumikról,benzinről,szállításról,szervízről és a sok-sok munkaidőről nem is beszéltünk.
Bár abban 10000000%-ban egyetértek,hogy még a legjobb,legdrágább motion sim sem fogja ugyanazt az élményt nyújtani mint a valóságban pl. egy Fiat Punto 1.2 a hungaroring-en:D -
Gio #7209 Latom nem erted:) Nem kell egybol egy naplopo ujgazdag milliomosnak nezni, sot. Jelenleg sem gokartra, palyanapra de ilyen cuccra sincs penzem. Pont ez a lenyeg. Ha megtehetnem, miert ilyenre koltsem mint az elobb felsoroltakra. Erted?
Azert ez nem ket filler lehet, es vszinu sok monka is van mogotte. Ebbol valszeg sok x alkalom real szorakozas kijott volna, azert kerdezem. Ha ugy nezed, ez kb olyan mintha uznel egy sportot es vennel egy profi teniszutot, cipot vagy akarmit amivel nagyobb az eselye a jobb erdemenynek.
Nem tamadok meg itelek en el senkit sem, csak erdeklodom:) -
#7208 Igen, de gondolom a kérdés nem erre vonatkozott, ezt már átbeszéltük soxor :D Igaziból menni ott ahol én akarok, avval amikor én akarok.... Azt még egy Arab sejk se engedheti meg magának :D -
#7207 Rosszul.
Attól, hogy mozog alattam az ülés gyorsabb sosem leszek, csak nagyobb élmény lesz csapatni. Bár valami olyasmiről beszéltünk, hogy LX4-nél (LFS) hogy amikor elkezd menni a segge oldalra, azt milyen jól lehet érezni benne, de azt hiszem ezt csak akkor nevezném segítségnek, ha mindig minden autónál időben jönne, és emiatt tudnék menteni. Na ilyenről nem volt szó, de én nem mentem vele annyit mint Tika. -
#7206 Ha van pénzed gumira,többféle autóra,szervízre,benzinre,stb... és a trackday-re naponta akkor a motion sim számodra fölösleges. -
Gio #7205 Ez mind szep es jo. De ezzel a cuccal gyorsabb es eredmenyesebb is lettel? mert szamomra csak akkor lenne ertelme. Ha elmeny kell akkor inkabb az autot csapatom palyanapon vagy gokart. Rosszul latom? -
#7204 Most, hogy elmúlt a locsolkodás, meg nem kell teli hassal fetrengeni, van egy kis időm élménybeszámolót írnom a vasárnapi túráról. :)
Kellemes meglepetés volt, Tika tiszta jó fej, (nem dumál annyit, mint amennyit ír) , és vendéglátásból is igazán jeleskedett ám! A fogadtatás szívélyes volt, mintha évek óta ismernénk egymást :D
A cockpit sokkal szuperebb lett mint vártam, és nagyon jó kis kályha, hogy mit is kell majd itthon elérni/megközelíteni mozgásban :D
Kicsit szokni kell, de úgy tud plusz élménnyel szolgálni, hogy nem teszi lehetetlenné a pályára való koncentrálást. A fékezés nagyon vad volt benne, és a kanyarváltásokra is pöpecül reagált!
A loadcell-es fékpedál meg nagyon kell hozzá, mert betolja veled együtt koppig :D
Azon csodálkoztam a legjobban, hogy engem is dobált ide-oda a cucc, nem sértődött meg a súlyom alatt. Élőben ici-picinek tűnik az aktuátor, valahogy a fotók után nagyobbra számítottam, gondolom csak az enyém bumszli méretéhez képest nagy a kontraszt.
Tuti jó kis élmény volt.
Hazafele, meg a SoundRacert jól leteszteltük.
Ja igen, nagyon pöpec ám az a műszerfal! Kár, hogy a fotókon, mindig csak egy része látszik, a frissítés miatt. -
#7203 Zsir :) -
#7202 -
Pitti #7201 Hehh... oszt miért kellett ezt évekig titkolni. Ha Pointer nem fotózza le sosem hisszük el, hogy frexed van :) -
#7200 Ja, a kesztű szuper - Pointer - köszike.
Pont ilyet akartam
Sőtt nem csak vizuálissan megy a cockpitomhoz, hanem a neve szerint is.
A váz/keret ITEM.
A kesztű IMET.
Ez tetszik -
#7199 Na, Logitech driver ügy lezárva. Hosszabb baszakodás után eldölt hogy felesleges volt az egész baszakodás.
Pointer - sikerült beinstalálnom az újabb verziókat is. Az volt a probléma hogy az uninstall otthagyja a szemetet, és manuálissan kell kitakarítani, és utánna instalálni, aztán működik. (v5.02 és v5.08) De ugyanaz mint a régi verzió (v5.00).
Az egyetlen újjal "Allow game to adjust settings"-el nem mentem semmire. A Forcet állítsa az nélkül is, a forgás fokot meg nem állítsa azzal sem. A LFS-be akartam elérni, hogy ne kellesen mindig külön kint beállítani a fokot, hanem hogy a LFS csinálja automatikussan autó választásnál. De azt ha egyátalán lehet, akkor max scriptel.
De az a beállítás a OPTIONS->CONTROLLERS-ba hogy "Wheel Turn" az nem arra van hogy azzal állícsd a kórmány fokot. Az arra van hogy ott beállítod hogy a reális kórmány amit használsz, hogy menyit fordul. Arra az esetre ha nem G25 és nem tud anyit forogni amenyit az autókba a LFS-be, úgyhogy nem megy 1:1-be. Szoval a Wheel Turn-ba be kell állítani a reális kórmány forgását, hogy abból kiindulva jól tudja átszámítani az áttételt amit a "Wheel Turn Compensation"-ba kell beállítani, hogy lineárissan számolja át a kevesebb reális forgást a virtuális kórmányhoz ami több, vagy logaritmikussan, esetleg logaritmikussan és milyen arányba. Úgyhogy az egész Wheel Turn csak erre van.
De a G25 forgás fokot továbra is kint kell beállítani a Profilerba ha 1:1-be akarjuk a virtuális kormányal az autókba.
Majd még lehethogy experimentálok scriptekkel, a forcet biztos lehet scriptelni, a fokot még nemtudom. -
#7198 Köszönom a dícséreteket srácok. Igyekeztem nemelhamarkodni, hogy tuti jó legyen. -
#7197 Nem merek neki fogni, félek hogy elb*szok valamit:D:D -
Húú, nagyon frankó a cucc! :D -
#7195 Úgyis lehet igen, vagy megforditod a 2 szélsőt, ezt te döntöd el szerintem! -
#7194 Csak annyi hogy megfordítod a pedálokat és majd a kuplung helyére a gázt fogod állítani a játékba? -
#7193 Kössz a linket:D -
#7192 Komoly!:) -
#7191 Csak mert ha megfordítom akkor megfordulnak a pedálok is.... tehát a gáz helyén lesz a kuplunk vagy akkor át kell alakítgatni?:D -
#7190 Ez most komoly?:D