11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#7309 Megkérdeztem a Loadcelles srácot, hogy nem lehet-e gond belőle ha megfordítva hagyjuk a loadcell bekötését.
Pontosabban azt kérdeztem, hogy egy ps3-nál mit csináljak pl, ha a tengelyt nem lehet inverzre fordítani.
Gondolom kipróbálta, mert volt pár nap mire válaszolt, és azt mondta cseréljük föl a tápot, mint Kisa tette :D
"Yes, you may reverse the Black and red wires.
-Andy" -
#7308 Amúgy keresgélés közben akadtam rá erre.
Valaki ha ezt bemagyarázza, hogy mi a faszra jó :D -
#7307 Nesze 1 :P
Nesze 2 :P
Nesze 3 :P -
#7306 Nem szoktam AI-k ellen menni, uncsi, és lehetetlen dolgokat művelnek.
Élők ellen jó :D Ez egy síma teszt volt, azt se tudom miért voltak AI-k, én nem kértem őket :D
Élők ellen így ment előtte 55 percen át :P -
#7305 Ja meg akartam hogy bírom ezeket az AI videókat, mindenki csak úgy előzi iket, vagy azok anyira nyugdíjas tempóba "utaznak". Jaj, értem, az efetus miatt, hogy nenézzem már ki balféknek az illető aki a videót csinálta, hogy elhúznak mellete az AI autók, akkor inább le vannak szedve az AI-k a minimumra, vagy legalábbis valami előzhető szintre :)))
Nemhogy megsértődsz, ezt nem roszból mondom. Csak olyan marha kontrasztos ha bármilyen race videót nézek, akkor mindig vastagon elmaradnak az AI autók, az illető meg lazán 1 kézzel vezet, meg fagyizik közbe, viszont én ha gyakorolok a versenyre akkor például az LX4 ellen (LFS) vért izzadok, de a világért nemtom kielőzni iket, de még elöl maradni se, ha elsőnek indulok, mindig mesze elhagynak. Habár az igaz hogy én mindig felrakom iket a maximumra (Professional), ha egyel-kettővel leveszem akkor vagyunk talán egyforma tempóba. Viszont más autót, pl. XFR Professionalon is elhagyok. Nem egyformán vezetnek minden, valamelyik autót Profin is elhagyom, valamelyiket meg a középső szinten is (5-ből) alig bírom a tempót. Az LX-ek elég vadul repesztenek a LFSbe, mesze elhagynak engem Profin. -
#7304 Jaj, az előzőt Poinak akartam válasznak a #7299-re. -
#7303 Hát ezt meg honnan akasztottad le? Még mond hogy 100 Eurónál sokkal olcsóbban vetted, és akkor kihúzod a gyufát
Az a picike 3cm hely a dashboard feletti ITEMen, arra van rezerválva, de még nem voltam különösseben motiválva hogy 100 Euróért szerezzek egyet, abban se vagyok biztos hogy 100% működne-e a kompatibilitás miatt, mert sok fajta van, habár a Frex azt állítja hogy nem probléma, bármijen "any automotion tachometer ECU compatible" működik rajta. És tényleg nekem nem kellene semmit gyártanom, csak bedugni a kábelt a SimConBASE-ba és kész.
Na hogyé volt, és hol szerezted? -
Pitti #7302 Abszolút. Azért persze nem teljesen felel meg az igazi fékpedál érzésnek. Nagyon rövid az útja és végén mintha a falat taposnád. De nagyságrendekkel jobb mint a potis.
Telemetriában nézve szinte sosem érem el a 100%-ot. Azért sok az a 40 kiló huzamosabb ideig. De legalább minden autónál állíthatok 100%-os fékerőt :) -
#7301 Na, és neked hogy jött be a cucc ? :D -
Pitti #7300 Hehh a kilencedikei értekezéseteken beszartam :D:D:D
amúgy a fekete földkanócot én is leszigeteltem... :) -
Valamiért még a műszer lámpája nem akar jókor világítani, de lehet le is szedem róla, felesleges, és randa is :D
Most épp kábelkötegelő tartja, egy gyors teszt erejéig :D -
#7298 FESTO Bionic Learning Network
Video1
Video2
Bizonyos kepek mar nagyon a Terminatorra emlekeztettek, huhhh... -
#7297 Ez vajon az a festo, akitől én a pneumatikus szelepeket vettem ?
Érdekes dolgokat csinálnak még :D -
#7296 Festo AirMotion Érdekesnek tűnik a megvalósítás:)
remélem működik a videóbeszúrás.
-
#7295 Jó lenne, ha a váltót fel lehetne külön is szerelni, nem a kormányra, mert én kétkörönként erőszakolom vissza az asztalra az egészet, hogy le ne essen. Lehet picit agresszíven tépem a váltót, de bírja. -
#7294 Nu,
árulnak kormány adaptert G25/27 hez, a gyári 50mm es kormány helyére, átlag sportkormány felszereléséhez 70mm es körosztóhoz.
Illetve állítólag a Fanatec hoz ki az év évge felé egy 7+1 fokozatú H váltót, a Clubsport pedál minőségében.
100€-ár körül. -
#7293 rFactorból konkrétan egy dll file segítségével küldi ki. Ha felinstalláltad, ott lesz az X-Sim mappában. Át kell tenni az rfactor/plugins mappába.
Hogy ezen belül programozói elven hogy nyeri ki..... arról foggalmam se nincsen. Maxx tudok embert ajánlani az X-Sim fórumon (SirNoname) aki talán elmondja. -
#7292 ZSÍR!
Tudna valaki nekem segíteni abban hogy a az x-sim hogyan nyeri ki egyes játékokból a mozgási infirmációkat??
LFS-nek van outsim portja amit frankón ki tudok olvasni saját programmal, az pedig vezérli a mikrokontrolleres hajtást.
De pl rFactorból hogyan???
X-simet feltettem de nekem az egy káosz..pedig programozó lennék vagymi. Annyit megértettem, hogy van olyan módja mikor a force feedbacknek (pl kormánynak) küldött adatokból szedi ki, de mennyivel egyszerűbb az LFS, ahol megkapom a 3D világ koordinátarendszerében történő mozgásvektorokat...
-
#7291 Belemagyaráztad a földkábelt a működési elvbe, és a fizikusok forognak a sírjukba :P -
Solt #7290 A gondolatoknak teremtő ereje van... minél több energiát fektetünk egy-egy gondolatba, annál valószínűbb, hogy az bekövetkezik... hitnek, gondolatnak, nagy az ereje... eddigi 33évem ha másra nem is, erre megtanított! :)) -
#7289 A brutal mindenit! Ez új, ez még nemláttam - video is van.
Aszongya hogy levegős megoldás, ahoz képest marha jó. Gyors, fürge, majra jó reakciókkal, a végén majd ki esett az ürge belőlle. Ezt kipróbálnám. -
#7288 De jó neked, a "titokzatos - misztikus" problémáid megoldásának a kulcsa mindig egy fekete test kábel
Bárcsak ilyen egyszerű lenne nekem is, de az elmúlt pár év megmutatta hogy az én esetemben a megoldás nem ilyen egyszerű. Először úgy mutatkoztak a dolgok hogy az én misztikus problémáimnak a kulcsa a megfelelő hőmérséglet beállítása (ami persze minden esetben más volt hogy megoldódjon a dolog - a műszaki és társadalmi vagy nemműszaki dolgokba is). De aztán mikor erre a titokra rájöttem és nagyon jól működött pár évig (tökéletessen reprodukálható is volt), hogy a hőmérséglet megváltoztatása a megfelelő szintre (mindenhol ahol lehetséges melegítővel vagy klímával) rendbe hozza a dolgokat (és nem csak műszaki dolgokat - nehogy azt hidd hogy a CPU csak melegedett és hűtés volt a megoldás - nem-nem, 98% pont fordítva, melegíteni kellet akár műszaki probléma akár más!), akkor megint elszórakozott velem a sors, és komolyabbra állítódtak be a dolgok, már csak olyan egyszerű hőmérséglet pontos beállítása nemsegített (ami előtte 2-3 évig működött rengeteg dologgal kapcsolatban az életben).
Én nemnagyon tudok elhinni misztikus dolgokat amiket a TVbe vagy a bulvárba lát az ember (én csak úgy megnézem oszt jó van, volt vagy nem, nemvoltam ott, nincs bizonyítékom), persze mert az ember mindenre bizonítékot akar, de ha elkezdenek furcsa dolgok történni jómagammal és körülöttem, akkor azt már hiába akarod elvetni, erőszakossan nyomul a jelenség, mint ha bizonyítani akarná hogy igenis vannak furcsa dolgok és egybeesések.
Szoval vannak dolgok az ég és föld között amit nem tudunk megváltoztatni vagy definiálni egyszerű képlettel, ezt el kell fogadnunk, és ezzel kell élni. Mit tehetsz? Jót nevetsz! Még ha sokszor nem is könyű, hogy valamikor atombombaként tudna robbani az ember -
Solt #7287 Örülök, hogy nem küldesz el a fenébe!!! :D
Nem vagyok az a típus, aki ragaszkodik a hülyeségéhez... főleg olyan téren, amihez nem értek... beszoktam látni, ha hibázom, és magamon is képes vagyok röhögni... viszont jelen esetben, egyszerűen reprodukálható volt a jelenség... ha beraktam a csavar alá a kis testkábelt ment, ha nem, akkor nem reagált... az usb jelet érzékelte, viszont ffb nem volt, sem a kontrol led nem világított... ráadásul nyomkodhattam bármit, semmi reakció...
Ha eljutok a cockpitig, akkor úgyis szét kell szednem a pedált, és akkor csinálok valami videót róla... :D
Egyébként jó pár éve jártam hasonlóképen egy Ford Transit klímájával... nem volt hajlandó elindulni a kompresszor, pedig minden fasza volt... már úgy voltam, hogy megy a szerelőhöz, nem szarakodok vele... valami más miatt még alábújtam, hát látom, hogy egy fekete kábel szabadon ficereg... megkerestem honnan "hiányozhat"... az alvázon egy csavar alatt volt, de csavar sehol... kerítettem egyet, alá a kábel, csavar vissza, kompresszor elindul... jellegéből adódóan gondolom az is testkábel volt... nélküle nem ment a klíma kompresszor, vele igen... :) -
#7286 Ahogy hazajöttem melóból, végigolvastam amit lezavartatok itt.
Jó olvasmány volt
Amúgy pár éve viszamenőleg én is jó elkültem volna Solt-ot a fenébe a hülyeségeivel (az én öcsém is szokot ilyenekkel jönni, és sajnos szegénkét nagyon sokszor elkültem a fenébe, pedig csak pechje volt). De a tapasztalatok alapján amiket átéltem az utóbbi években és tapasztaltam a saját bőrömön, jó magam is megdöbbentem hogy milyen dolgok, szituációk, helyzetek, történések tudnak létrejönni, kimondottan, filmbe, sci-fi-be, thriller-be, mystery-be, miracle-ba illő dolgok. Ha nem saját bőrömön éllem át, hanem valaki elmeséli, akkor 1 szavát se hinném el, mert totál logikátlannak és valószinűtlennek gondolnám (még a lottó nyereménynek is nagyobb esély adnák). Ugyhogy inkább nem is fogom részletezni, ugy se hinné el senki, és nem is ebbe a topicba való. 5 éve elküldtem volna Soltot a fenébe. Viszont most úgy állok hozzá hogy Poi-nak igaza van a logikai és műszaki szempontból, mert nekem is úgy működik ahogy Poi írja (magam is csodálkozok hogy ha ez a dolog is tud mókázni, akkor hogy hogy nem pont velem történt meg, mint rengeteg sok más dologgal is, már szinte csoda hogy nekem simán működött ahogy az ember elvárta), szoval teljessen egyetértek Poi-val. De! De egyben, Soltot már nem küldöm el a fenébe, azt se állítom hogy teljessen igaza van (attól még tévedhetett), de már nem is lep meg a dolog ha úgy is van ahogy írja. Logikátlan, teljessen nemvalószinű, de már nem lepődök meg az ilyesmin. Már az tapasztalataim alapján azonse lepődnék meg ha a szomszédba kitörne egy vulkán, vagy lekapcsolnám a lámpát és tovább világítana (ilyen a szolgállati kocsimmal valóba is megtörtént pár éve) vagy ide leszálna egy UFO, csak anyit mondnék nekik hogy szasztok srácok, mizu? Pedig nemrég még sok dolgot felfoghatatlannak gondoltam, és nem tudtam elfogadni.
Úgyhogy ha az a test ott kell neki, akkor bátran hagyd ott - Solt. De ha kiderürlne hogy mégis tévedtél akkor nyugottan vald be nekünk, azt is elfogadjuk - logika szerint tévedésnek kellene lenni, de az utóbbi években sok minden volt amiben nemtláltam logikát -
Solt #7285 Oké, de még mindig nem tudom akkor nálam miért nem működik, ha földelést megszüntetem!!!! :D
Egyébként tényleg nagyon jó... sokkal pontosabban lehet fékezni... mondjuk most szinte az összes setupom fékerő elosztása fékereje beállításokért kiállt...
Race07-s időmön már hoztam 1 tizedet, de előrébb nem kerültem vele... marad a 11. hely! :))) -
#7284 Azért, hogy a poti házát és a fémszerkezetet földelje :D Ne zavarjon be egy mobiltelefon pl :D
De a lényeg hogy most megy, meséljél mennyivel jobb érzés.
Addig írd le, amíg friss az élmény :D
Akár Tika stílusban :D -
Solt #7283 Akkor, ha leveszem a földet a gyári helyéről, akkor miért nem működik? Tovább megyek... minek van ott gyárilag, ha semmi értelme? :D
Ezt mostmán rágjuk körbe, mert nem fogok tudni aludni! :D -
#7282 Ne irígykedj , az tekintély !
Elhiszem hogy így működik neked ott.
De nem amiatt megy így, mert a talpat leföldeled! Evvel az erővel leföldelhetnél egy hűtőszekrényt is, és akkor megy a loadcell :P :D -
Solt #7281 Bazzzeg... felvegyem? Ha igazam van választhatok egy TV-t a bótbó??? Mi pocak? -
#7280 Ezeket a hozzászólásokat öröm olvasni... -
#7279 Felkaristoltad már a parkettát ? :D
Örülök hogy mindketten ilyen kurva jók vagytok az elektronikához :D
Az egyik a műanyag elem színével magyarázza az érthetetlen működést, a másik meg hogy egy "tök független alkatrészt hozzáérintett-e a testhez vagy sem"-el.
Menjetek a sunyiba :D
-
Solt #7278 Óóóó... Te!!!
Kisa: Most próbálgatom a Race07-l... két kör, de nem jutok szóhoz... kurva jó!! :D -
#7277 Ez még a feketékre vonatkozik biztos, de nekünk kék van jó!?
Amúgy nekem is rajtavan a csavaron az a kis cucc, mert amikor meghozta a postás, aznap nemsok netem volt:S! -
#7276 Akkor oda baze papot kell hívni !
Üzze el a zördögöket meg a zdémonokat meg a zszellemeket :D
Mer csoda történt :D
Mondjuk minden sorozatgyártásba van hibaszázalék :D -
Solt #7275 Onnan csináltam melák!!! :D Úgy, ahogy te mondtad!
* Red wire to +V
* White wire to SIG
* Black wire to GND
Piros +V-re, Fekete GND-re, fehér középre! Kis földkábel leszigetel, többi madzaghoz rögzít... összerak, nem működik! Szétszed, szigetelés le, a képen látható helyre kis földkábel vissza, és működik... ha hiszed, ha nem, akkor is így volt... ;) -
Lefordítsam vagy kiszótárazod magadnak ? :P
Almarépa :P -
Solt #7273 Nyilvánvaló, hogy én vagyok a hibás... 3 vezeték van, amiből kettő még megcserélve is működik!! :D Lenne valami alkalmatosságom felvenném, hogy amikor lehúzom a kis földkábelt, akkor nem működik!! ;) Nem baj, néha te is hibázhatsz... nincs ezzel gond, nem haragszom... :D
Kisa: Megpróbálom rögzíteni valahogy, mert az előző próbánál hátragurultam, a pedál meg előre csúszott!!! :D -
#7272 Nincsmit kedves barátom, csak mennyémá oszt próbáddmáki vazze, me' má kiváncsi vok a véleményedre is! -
#7271 Akkor te ott valami nagyon elkötöttél :P :P :P
Semmi köze hozzá :P Ráadásul nekem is ment tegnap este, leszigetelt földel :D -
Solt #7270 Köszi, csak eddig nem volt dolgom vele, oszt azt sem tudtam merre induljak... ;)