Szimulátor Cockpit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pummis
Boldog Karácsonyt!

boldogat mindenkinek!

Gilb3rto
derusnya az a sok tetko.....<#csodalk><#csodalk><#csodalk><#csodalk>

Boldogat mindenkinek!

Macbook Air M1 2020

pajti

Boldog Karácsonyt!

pointer4
Boldog Karácsonyt Mindegykinek! 😄

Még innen a melóból jelentkezek, lezajlott a karácsonyi roham, délután azért már otthoni pihi van. Nemsokára ígérem folytatom a cockpitot is ám 😄
eddig még nem találtam, sõt, sokkal részletesebb cikket sem, talán még ezt érdemes elolvasni
nincs videó?

pointer4
Azért ha konkrét kérdésed van, ne kímélj minket 😄
GX25
Köszönöm.

pointer4
Szerintem ilyen nincs. Viszont itt sok ötletet lehet találni.
GX25
Sziasztok!

Tudnátok mondani olyan oldalakat ahol le van írva, hogy hogy kell készíteni "házilag" ilyen szimulátor állványt?

samsung123
ahh de nagy lett a kép...sorry benéztem

HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014

samsung123
kicsit moddoltam a váltót😊

HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014

pajti
Hát az :'D Végig "szenvedtem" a Dirt2-t de kár volt.<#buck> egyedüli pozitívum (ami látvány<#idiota>) az élethû ablaktörlõ effekt 😄

pointer4

Szégyen 😄
Tika
Persze embeded videot nemfogatta el, akkor meg lehet nezni itt

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

Tika
Motion szimulator fa kedvelöknek.
Persze mesze nem olyan fürge mint a Frex GP amiben még a motor berregését is érezni <#hawaii><#wink>

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

pointer4
Ha itt jársz budán adok én neked olyat 😄
Fullos, origi, csak a klasszikus mûanyag 😄
GhostR1der
Jövõre lesz csak kész szerintem... a törött darabról a mozgó mûanyagot édesanyám csodálatosan kidobta... ÉRDEKES LESZ 😄DD

JAPANESETECHNOLOGY 2007.11.10 óta az SG-n

GhostR1der
El lesz víve, aztán majd ezalapján lesz valahogy... mintából 😛 Remélem mennifog

pointer4
Sikerült fémet gyártani ? 😄
pointer4
Ó köszönöm, köszönöm! Zavarba hoztok. <#rolleyes><#vigyor3>
GhostR1der
Na kijött, visszatenni érdekesebb lesz...

GhostR1der
VALAKI HELP!
Ugyeeltört az egyik felfogatója a G25-nek, nekiálltam szétszedni, kicsavartam alulról AZ ÖSSZES csabart, de mégsem tudom rendesen széthúzni. illetve hogy vegyemki a felfogatót?

GhostR1der
hábédé Nagymester 😊)))

Jahh... heppibõszdéj, Pointer! <#wave>

cselt
BSZ Pointer! <#kacsint><#hawaii>
cselt
Lehet én vagyok nagyon fiatal, de nekem errõl a modellboltról az ugrott be elõször, hogy ott állnak a csinosabbnál csinosabb nénik és megveheted õket, aztán jöttem csak rá, hogy most nem azokról a modellekrõl van szó... <#idiota><#vigyor><#vigyor3>
Tika
Rendes becsuletes takaritonenitek van, tükörsima csillogosra takaritsa a padlot <#eplus2>
Amugy ott szembe vannak robbanomotoros (nitro, benzin) jarganyok is, vagy csak olyan kisgyerekeknek modell bolt?

modellboltban modellautó miért lenne furi? <#nevetes1>
rakj rá egy mikulás sapkát 😄

Ilyet annó mi is csináltunk😄 Tornateremben parkettán "verseny" közben egyik kocsira rátettünk kamerát😄 Az jó móka volt, nagyon szerettem parketten csapatni😄 Régi szép idõk...

pointer4
Gondolod nem lenne furi ? 😄 😄 😄 XD
Muti meg...😊
Szaladj át a kis toyotával oszt nézz körbe, észre se vesznek <#hehe>

pointer4
Az semmi, velünk szemben van egy modellbolt 😄 Ott vannak ám kemény cuccok. 😄
Ilyen munkahely kell nekem is, nincs felvétel? 😊

pointer4
Melózok ezerrel 😄

pointer4
<#eplus2>
tudom hogy meg lehet szüntetni a kotyogást, nekem is fogaskerék van a pedálomban, de a következõt nem azzal csinálnám (talán majd csinálom is😄) inkább hall IC vagy opto😄

mérõmûszerekben is alkalmaznak fogaskerékáttételeket, a kotyogását is ki lehet szedni némi trükközéssel 😉

a felsõ pedálsornál a rudas mechanizmus szvsz nem az igazi, teljesen benyomott helyzetnél túl lapos szögben lesz az a kar, ami a fogaskereket fordítja el, így ebben a tartományban többet fordul a kar egységnyi pedálbenyomásra mint az alaphelyzet környékén (mondjuk annyira nem vészesen fordít még többet, de na)

kb ennek úgy kéne állnia mint az alsó pedálsor gázpedáljánál, ott erre figyeltek

amúgy érdekesek ezek a pedálok, kösz Tika, h belinkelted 😊
A hidraulikás tetszik😄😄 fogaskerekes nem annyira, fogaskerék nem jó megoldás nem lehet vele "tökéletes" átvitelt megoldani, túl pontatlan. Legalábbis szerintem😄)

Tika
Ezek mar machanizmusok <#eplus2>
Jo etvagyat a kepekhoz <#finom>

Tika
Abban igazad van hogy globalissan a vezérlõpultból lehet allitani a kormanyal kapcsolatos bealitasokat, de en valojaba ugy hasznalom ahogy Kenny irja, kulon profilok minden gamenak (nem mindha tobbet hasznalnak, mert van ott mar lehet 10 is, de LFS-n kivul nem nagyon inditok mast). De a LFSn belul is sokfele fordulasi szog van, hat azt viszont LFS inditas elott mindig bealitom a profilerbe ahhoz az autohoz amivel pont menni akarok, mert a LFS-bol nemlehet allitani a G25 elfordulasat. Ami a LFSbe van az csak arra van hogy logaritmikusra vagy linearisra akarod alitani a realis kormany vs. virtualis kormany a LFSbe, abban az esetben ha a ketto elteroen forog (nemegyforma szogbe), de az annak valo akinek kevesebbet forog igaziba mint a LFSbe.
De ugy nezem a legujabb Profilerbe a G27-hoz mar van valami olyan hogy bepipalni hogy lehessen allitani a gamebol is, de meg nemvolt idom probalgatni.

Jogos, teljesen igazad van!
Én ezt azért nem tudom kihasználni mert egyértelmûen nem tudok elfordulási szöget rendelni egy játékhoz. Mivel egy játékon belül többféle autót is használunk így mindenképpen állítani kell.
Hacsak nem hozok létre több profilt ugyanahhoz a játékhoz
pl LFS-XRT, LFS-BMWF1...stb

Kenny85
Ez így nem igaz, mert minden játéknak külön profilt csinálsz, akkor beállíthatsz minden játékban különbözõ kormányelfordulási szöget. Neg ffb-t, meg mindent, független attól, hogy a game controlersben mi van beállítva.

Amúgy egész jól kezdem megszokni, (még bal lábbal is) normál használat közben az elektronikai max közelében taposom, olyan 85-90% környékén.
Viszont egy pályaversenyen nagyon fontos, hogy a fékezést max fékerõvel kezdjem meg, így ha netán egyszer túlnyomom a maxot, a következõ féktávot elcseszhetem. Pár százalék is számíthat. Egy kör alatt össze lehet szedni akár 1 másodpercet is ilyenekbõl lazán.

Ez tényleg nem hülyeség, én sem használtam még soha, itt az ideje 😊
A profilert a fék tengely inverzre állítása miatt használom, mivel van néhány játék amiben nem lehet.
Tika: a kormány elfordulás szögét állíthatod vezérlõpultból, eszközkezelõbõl..stb is. Gyakorlatilag a profiler is azt nyitja meg.
Viszont inverz tengelyt csak profilerbõl lehet.
Köszönöm az ötletet.

Tika
Tenyleg jo otlet. Pitti, azzal kiprobalhatod ha van kedved. Bocs nekem nem jutott az eszembe, mert sohase hasznaltam, csak tudom hogy letezik. En meg a profilert szoktam nagyon hasznalni, de most mar azt is csak a G25 kormany forgas fok bealitasra hasznalom hogy anyi legyen amenyi abba a kocsiba van amivel pont megyek. De a gombokra mar a JoyToKey-t hasznallom, jobb tapasztalatom van vele mint a profilerrel.
De a DXTweak-et mindenkeppen kiprobahatod arra amit akartal. Esetleg majd irj hogy alakult <#smile>

pointer4
Ez igaz, jó ötlet, csak a profiler felül írja a dxtweak2-õt, azt ne indítsd el maxx 😄
Csak kérdezem: a DXTweak erre nem volna jó megoldás? Ha jól értem, a loadcell ugyanannak az elektronikának adja az inputot. Szóval elvileg teljesen mindegy kellene legyen, hogy poti vagy LC változtatja a feszültséget; a lényeg, hogy a DXTweak leugassa az X-tõl magasabb érték esetén. Ezzel a módszerrel nyomhatsz neki akkora fizikai maximumot, amekkorát csak bírsz és mégsem kéne feljebb másznia a a DirectX-nek átadott értéknek mégsem. Vagy rosszul gondolom, nem jó erre a cuccos?