11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#7512 Sziasztok!
Nem rég kezdtem olvasgatni ezt a topicot. Egy repülős játék és az ahhoz való kellékek kapcsán keveredtem ide. Eszemben sem volt ilyen cockpitet építeni, de azért csak szöget ütött a fejemben a dolog, erre most írom a hsz.-t . A lényeg, hogy megjelent a fejemben egy nem mozgó cockpit, amiben az lenne a lényeg, hogy nagyjából élethű helyre kerüljenek az eszközök (botkormány, gázkar, pedálok, stb.), amikkel perpillanat még nem is rendelkezem, tehát tényleg csak egy tervről van szó. A dolog lényege ezentúl az lenne, hogy könnyen szétszerelhető/mozgatható legyen és amennyiben nem tudok olyan ülést szerezni, ami belebarkácsolható (tehát csak arra használnám), akkor a rendes szék ki/be-rakható legyen. Nagyjából meg is van a teljes elképzelés, csupán pár kérdés merült fel:
1. Miből szoktak ezek készülni (gondolom, fából)? Mennyibe kerül hozzá az anyag kb.?
2. A botkormányhoz való talpazatnak olyannak kéne lennie, hogy könnyen beállítható, viszont utána stabilan rögzíthető is legyen (a székhez igazítva, amennyiben az dönthető lesz esetleg). Ezt hogyan lehet megoldani?
Előre is köszi a válaszokat! -
#7511 Köszi!
A kuplungot használom a legkevesebbet, ezért az a "legvékonyabb", mint az igazi versenyautókba. Majd még szeretném egy kicsit széthúzni a pedálokat. -
thé #7510 szép, durva ez az ülés
a g25 gázpedál taposóját miért raktad a kuplungpedálra? -
#7509 Je je je je jeeee :D -
#7508 Ez akart lenni a második kép:
-
#7507 Hali!
Nagyjából kész a deskpit-em, a váltó még igényel beállításokat azért a ragasztószallag.
-
#7506 -
thé #7505 tessék méreteket mondani :) -
#7504 75€ volt ha tőlem kérdezed!? -
#7503 Mennyi volt? -
#7502 Megvettem a kagylót a cockpitemhez! -
thé #7501 ezt jó látni, azt hittem, h ötvözted már a két technikát és a cockpitedből bölcsőt csináltál már :] -
Szimulátor fejlesztés -
#7499 Esetleg próbáld meg felhívni logitechéket, állítólag nagyon segítőkészek garancia ügyben :) -
#7498 Na az faja holnapot megvárom még és ha akkor sem jó akko kuka:( Azé srácok köszi a segítséget ha lesz valami új fejlemény azészolok :) -
#7497 A problémát úgy oldottam meg, hogy vettem egy DFGT-t a DFP-t meg felraktam a szekrény tetejére.
De egyébként szerintem próbáld meg kihúzni a tápot is USB-t is és újraindítani a gépet, aztán visszadugni. Hátha jó lesz. -
#7496 És nem tudod, hogy oldottad meg akkor ezt a problémát?:) Vagy magától megjavult (ebbe nagyon bízok):D -
#7495 Ilyet ha jól emlékszem nekem is csinált, hogy csak villogott de nem nagyon tudta magát bekalibrálni. De ami rosszabb, az az hogy olyat is csinált, hogy futam közben gondolt egyet és újrakalibrálta magát. (így buktam be egy lehetséges győzelmet...)
DFGT lett a dolog vége :P -
Jól van legalábbnem csak én szívokvele ez megnyugtatja a lelkem :) Logitech -
#7493 Hát ja jó illata lett:D csak má nem is forog:D na nyomok neki wd40-et:D -
#7492 Jó illata a cuccnak :D
Ilynekor jön a hazárdírozás :D -
#7491 Persze az kuva drága:D milenne ha arcszeszel letisztítanám a belsö panelokat?:D -
#7490 Vegyél használtan! :) ECCI most tuti sok eladó lesz, hogy kijött az új FFB-s :D -
#7489 Na akkor az azt jelenti nálam hogy szopás vagy kuka:D újra meg nem akarok költeni -
#7488 Igen, innentől akkor bele kellene lesni. -
#7487 megmértem a tápot 12 volt van benne az elvileg jó akkor valami benntmehetett tönkre -
#7486 hát a másik táp meg se mozdítja:S -
#7485 Igenezt akkor csinálja amikor 900-at kéne fordulnia:) Kézzel körbe lehet de akkor is villog az a rohadt led. Nincs más hangja. Kiprobálok mindjárt egy másik tápot:) -
#7484 Hátőőő, mit látunk ? Ez lenne a bekapcsolás utáni kalibrálás? Most kellene 900°-ot körbeforognia? Kézzel azért körbe lehet tekerni? Más hangja van ? Tápot megkapja rendesen ? -
#7483 Az a baj, hogy baloldalt marad! -
Bocsi késön vettem észre hogy erre is van lehetöség:) -
#7481 SzaiTóóóók:) http://www.youtube.com/watch?v=h2mirbKbDGY srácok nemtudjátok mi lehet a bibi? hirtelen romlott el:) -
#7480 Néztem már hogy x-sim mit küldözget, de csak átfutottam.
Ha te már tudod pontosabban vagy van doksid róla azt szívesen fogadom.
Úgy írom meg majd a firmware-t benne, hogy menüből át lehessen kapcsolni: saját üzemmódomba, vagy x-simbe működjön-e.
Azért írtam sajátot mert x-sim felépítése valami állatira idegen tőlem...
A saját PC oldali szoftverem LFS-t (és elvileg RBR-t) viszi egyenlőre.
Betettem a FET-eket meg a FET vezérlő IC-ket tegnap és szépen műxik, nemsokára kezdődhet a motorok tesztje (nyomaték, sebesség, melegedés).
Lejárt homológú SPARCO ülés remélem 1-2 héten belül meglesz, kell még majd egy külön 12(24)V-20A-es táp a motoroknak, egy PC-táp a külön PChez ami a cookpit vázába lesz beépítve, ja és egy 24-es monitor :) (ezt hagyom a legvégére direkt)
Meg kell majd vennem -
#7479 Csak meg hogy a magasság is fontos, mert ha nempaszol, akkor egész véletlenül, tervezetlenül és váratlanul a 30 Eurós ülléstartóból 4500 Eurós Frex is lehet De ebbe az esetbe nempanaszkodom, jól elvagyok vele -
hajastamas #7478 oké skacok. köszi a helpeket. -
#7477 Tika azt akarta mondani, hogy "Nem mindegyikhez jár a sín, kérdezz rá." Csak túlfejtette :P -
#7476 Én személyessen utánnanéznék a sínnek (érdeklodnék), mert az variabilis, sokszor nincs benne, néha benne van. De tobnyire úgy szok lenni, hogy ha benne van akkor azzal dicsekednek és kimondottan oda van írva. Ha nincs kifejezetten odaírva hogy a sín benne van, akkor nagyon valószinu hogy nincs benne.
A magasság viszont nagyon fontos ahogy Pointer is írja, mert lehethogy úgyjársz mint én. Eredetileg csak ullést akartam cserélni (a régi már tropa volt), mindent lemértem hogy paszoljon, hoztam egy jót (100% állapot, mint az új), paszolt is volna, de a magasságot elfelejtettem, hirtelen olyan magas lett hogy nemért le a lábam a foldre. Akkor jott az otlet hogy ha már ez van akkor csinálok hozzá 1 rendes cockpit vázat de statikussat valami olcsót (nem Motiont) (eredetileg nemvolt, csak olyan doboz alatta), aztán úgy alakult hogy nemjott osze (sok akadályba utkoztem), aztán a vége az lett, hogy BETELT A POHÁR!! a sok akadály miatt, és akkor lett a Frex.
Szoval eredetileg kizáàólag ullés cserébol 30 Euróért, lett abszolutt nemtervezett full Frex Motion cockpit 4500 Euróért. Kicsit elszált a dolog egész más irányba, az egész csakis azért mert túl magas volt az új ullés. De azért megérte. Képzeld, ha az a ullés nekem akkor paszol, akkor nincs cockpitom se, és Frex Motion meg már egyátalán. Néha nagyon furcsa és kiszámíthatatlan dolgokat hoz az éllet vagy a sors Az ember eredetileg kis sopát akar, aztán a végén nagy házat epít, ufff -
#7475 A tervbe még bele kell számítani az ülést, ki tudja milyen magas az alja meg a sín amit kapsz. A sín benne szokik lenni az árban, igen.
20*20-as zártszelvény meg untig elég lesz. Én is olyat használtam sok-sok helyre, sose görbült még meg :D -
#7474 Jóól néz ki, X-Sim ről is veszi rendesen a jeleket ? AB~255~~a01~~a02~ ? -
#7473 Jóó lesz ez :D