11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• Tika
    De a 60x30-at én nemrakhattam LIGHT verziot, mert akkor kérdés el-e birt volna téged mikor benne ultél - emlékszel?
    Tudod, a egész cockpitom levegobe van, ill. kerekeken fut az egész, így tartania kell a komplett cockpit súlyát meg a pilótát aki benne ul.
    Igaz, statika nem a szakmám, nem sokat konyítok hozzá, de ahol vásároltam, ott szakik vannak és olyanokat kiszámoltak ott nekem a saját szemem elott, hogy csak néztem mint a vak egér, mondom ez nem semmi, wooow. Ismerosok, ugyhogy az igazat számolták, nem átverni akartak. Olyan képleteket én még élletembe nemláttam, nem hogy még számolni. és a katalógusba is néztuk, hogy persze más a súja, meg persze a tartása is. Persze az ITEMnek van sok verzió, és nem mindenhol arányos a tartás azzal hogy teli vagy Light - abban is van valami amit te írsz - egyetértek, de voltak helyek ahova semmiképpen nemajánlottak Light-ot. Persze raktam lightett is de csak ahol nincs eroltetve és rovidek, csak 10-20-30 cm.
  • pointer4
    Statikából te se voltál kitűnő :D Nem hiába használnak csövet mindenhova, és nem rudat. Ha a cső falvastagsága a sugár 1/3-a, akkor ugyan olyan erős lesz, csak könnyebb. Tehát hogy középen fel van töltve aluval, vagy át van fúrva, az csak a postaköltségen jelentkezik, mert azt kilóra mérik :D
  • Tika
    Ez frankó cucc, csak aszem nemférne el a munkaszobámba
  • Tika
    Hát ezek szuper árak, féláronn, nálatok legalább van magyar gyártmány is. én itt olcsóbbat nemtudtam, csak original ITEMet, az meg:
    30x30 = 11 Euro akciós áron
    40x40L = 13 Euro
    60x30 = 33 Euro
    az anyák kb 0.50 Euro baráti áron (abból is kellet vagy 150db), az illeszto elemeket meg inkább már el is felejtettem, mert mikor megláttam az árát, leestem a székrol és nagyon megutottem magam
    De a 11, 13 és 33 Eurós profilokat el kellet viselnem ha akartam valamit építeni (nem volt olcsó), illetve bovíteni a Frexet.
    Igaz azok a magyar ALU profilok LIGHT verziók (ures a belseje). én mindehova teli verziót használtam (nem LIGHT) - igaz ezek drágábbak és nehezebbek, de erosebb a tartásuk, foleg ha levegobe van az egész cockpit.
  • ajem kisa
    Hát elvileg használt volt, de a csávó 1 hetet használta, aztán összevágta a verdáját...és most eladja féláron, számlával adta, az eredeti ára 199€/db, és volt 50€ kedvezménye...szal a 75€-s ár teljesen korrekt!:)
  • DOGMAN
    Helló!

Ezt: MJoy16 project vagy ezt MJoy8 project megépítette/esetleg vette már valemelyikőtök?
    A másodiknak nekiesek a hétzvégén: 6 analóg tengely, és 28 gomb beolvasása.
    Az elsőt meg nem is néztem de valami 8 tengely és 80 gomb, rotary encoderek, kezelése... kb 747-es replszimhez is jó.
    Nézegettem analóg joy-okat kunplung és kézifék stb tengelyhez kiegészíteni a Formula Force GP-t de ezzel spec kb 3-szorosan jól járok pénzben és gombok számában is.
  • JUVEfun
    Az ülésed új vagy használtan vetted ennyiért ?
  • pointer4
    Úgy én is szoktam :)
  • pointer4
    Azz, iggen :D Wanek bácsi, ilyet csináljunk! :D

• Sharks
    Igen, de hogy lehet zokniban vezetni?
  • pointer4
    Egyszerű ablaktörlő motorral milyen szépen mozog az egész.

• pointer4
    Örülünk, hogy végre valaki jártas ilyenekben, köszi az infót meg a felajánlást :)
    Az eloxált alu meg persze ízlés dolga, de lakásból könnyen kivág vele az asszony :D
  • ajem kisa
    Jah, és megsem említettem Thé munkáját, le a kalappal elötte, mert qrvasok időt ölt bele, és nemment futamra vezetni miattam...Minden apróságra odafigyel, meg gondolkodik, hogy hogyan lehetne egyszerübb, jobb..átrajzolja...stb...
    Az egész úgy indult amúgy, hogy a kisfőnök gyaxin aszonta, hogy ezek az elemek ~3€ körül mozognak...szal tegnap meg bejelentette, hogy a legolcsóbb 7,7€!!!
    Szoval tök jóljártunk, demég nincs veszve!:D
    Lehethogy lesz egy okosságom, de az csak hétfőn derül ki, addig még van remény!:D
  • hondash3
    Hát igen, az aluprofilos téma az nem acélcső meg nem zártszelvény kategória, sem minőségben , sem árban .
    A kötőelem amit adni tudnék az 90 fokban tud kötni egymáshoz profilokat, kötésenként 2 db kell belőle + 2 db. anya ami ~120.- / db.
    A legolcsóbb kötés az egy önmetsző csavar, az nettó 77.- / db, 1 db kell egy 90 fokos kötéshez, viszont az nem olyan stabil szerintem. Álló cockpithez jó lehet, de mozgóhoz már lehet kevés.

Nem olyan csúnya az az eloxált alu felület azért.

Nah, mindegy. Ha bármi kérdés lenne ezzel kapcsolatban akkor szívesen segítek.
  • ajem kisa
    Az faja, nekem tegnap adtak árajánlatot ezekre, nyilván nemmindegyik kell nekem, de van 4 amiből kell összesen ~32db...
    Szoval a legolcsóbb 7,7€ a legdrágább meg 15€ (ebből kellene 4)...csak a ez kijött ~350€-ra és ebben az alucső még nincs benne!!!:D
    Mondjuk az ~3€/m de csak ~13m kell, szóval nem a cső ami megdobja a végösszeget!
    Ráadásul a hegesztő maszekban fogja csak megcsinálni, amire ilyet szólt, hogy amit szeretnék az kb. ~4h meló, és ő általában maszekra elkér ~25€/h!!!!!!!!
    Nos, erre csak annyit tudok mondani, hogy otthon egy bajuszkirály megcsinálná lehet egy sörért is, nemhogy 100€-t egy keretért ami 500x500 és 7x90fokért...pfff!
    Most ottjárok, hogy ~500€ az anyaggal és a munkadijjal...hát ilyenkor honvágyam van!:D
  • pointer4
    Bahhh, az durva.
    Nekem 29.5m anyag kellett a cockpithez, ezért kértek el, vágással 17 rongyot. Kellett vékonyabb meg vastagabb is, de most durván evvel számolok.
    20m*1800Huf=36.000,-
    9,5m*2700Huf=25.650,-
    =61.650,-

Cserébe nem kell hegesztő felszerelés, se műhely :D Lakásban is fűrészelhető :D
    Elgondolkodtató :D
    Meg még a sok kis szereléknek is gondolom lenne ára. (~+20%?)
    Viszont rusnya alu színe lesz, nem lehet festeni, de könnyű szétkapni.

Na aki ebben gondolkodik, annak van már összehasonlítási alap :D
    (persze egy fix, álló cockpithoz csak olyan 9-10 ezer forintnyi vas kell, de a 3-4x szorzó ott is áll.)
  • hondash3
    Árak az aluprofilokra kis mennyiség esetén:
    30x30-as: 1800.- / m
    40x40-es: 2700-2800.- /m

• Sharks
    Hy

Köszi a választ! Végre valaki . Igen, mindenképp tervezés lesz az első lépés, hisz a kivitelezéstől még elég messze vagyok, mivel előbb a szükséges eszközök is kellenek, amik majd belekerülnek. Igazából nem is gondoltam ilyesmire, hogy egy adott géptípusra legyen alakítva. Nálam a lényeg, hogy megfelelő helyre kerüljenek az eszközök (joystik, pedál, gázkar, meg egy-két műszer, majd ha meglesznek) és stabilan lehessen rögzíteni őket. Ha meg már erre szükség van, akkor legyen valami kinézet is, meg valami burok körülötte, így jutottam el a cockpit ötletéhez, de tényleg csak ennyi a célja és nem kell mozognia. Az első lépés részemről az lenne, hogy a megfelelő ülésre kéne rátalálni, amire van pár ötletem, de ha tényleg segítenél, akkor a többit pm-ben majd.
  • carlosfly
    Kitartást! :) Bármiből lehet de előtte tervezd meg. Ne csak fűrészelj és majdcsak lesz vlami :) Hogy mennyibe kerülhet? Én úgy gondolom amennyit rá szánsz. Repcsi szimuban ha kell és ha tudok segitek... én most kezdtem el a másodikat ami egy su-27 cockpit lesz. Azt még nem döntöttem el hogy ub vagy sima.
  • GhostR1der
    2 éves kábé. de nem sokat használtam, meg nemrég kitisztítottam bezsíroztam az egészet...
  • hondash3
    Item árait nem ismerem, de holnapra megkérdezem a partnerünket, hogy mennyibe kerül a 30x30-as és a 40x40-es profil métere. Kinézetre ugyan az mint az Item, de ez magyar tervezésű, hazai termék.
    Ők forgalmazzák a profilt
    A 40x40-es Nico profilhoz tudok adni fúrásmentes összekötőt.
    Ilyen kötésnek megfelelő cuccról van szó, anya és fedlap nélkül.
  • Sharks
  • pointer4
    Ha jól veszem ki a szavaidból, ezek ilyen ITEM elemek vagy hasonlók, amihez jó.
    Még sehol sem láttam rá árlistát, mennyibe kerül az anyag métere ?
  • hondash3
    Sziasztok!

Ha valaki gondolkodik cockpit építésen, és hornyolt aluprofilból szeretné építeni, akkor fel tudok ajánlani
    ~100 db. profilösszekötő elemet ingyen. Aluprofil kötőelem és tartozék kereskedésben dolgozom és ez a 100 db., ez kifuttatott termék, ezért nem tudunk már mit kezdeni vele.

• pajti
    jó kis cucc, az biztos ;)
  • cselt
    Ez a kortól független dolog mit jelent? Mennyi idős? Vagy annyia nem volt használva?
  • Solt
    Nekem ilyen van... ár/érték arányban nagyon jó választás... ( ez nem az átlag logitech joy színvonal )
  • cselt
    Most hogy akadt megint újon 37-ért, szerintem nem túl sokért :S
  • GhostR1der
    nemár :D azthittem egy 30 ezerért elmegy...
  • bardocz
    Sajnos nem ér egy fityinget sem, sőt, szinte neked kell fizetni érte, hogy megvegyék, de hogy lásd vannak még rendes emberek, ezért én adok érte egy ötöst :D
  • GhostR1der
    mennyiért lehet most eladni egy tökéletes állapotú G25-öt?
    kortólfüggetlenül?
  • bardocz
    Valószínű majd a kormánytopikba írom :-)
  • IsTiB
    Jé egy lelki társ:) azért ha megkaptad a kormányt dobhattál 1 p.ü-t:) off befejezve (bocsi a kellemetlenségért)
  • bardocz
    Nekem elvileg ezen a héten, de nem küldtek igazoló mail-t. Majd telefonálok, ha nem jön.
  • IsTiB
    KÖszi :) 2 hét múlva hozzá az új dfgt-t
  • bardocz
    0617774853
  • IsTiB
    Srácok tudnátok segíteni? Nem találom a logitech garancia szerviz telefonszámát ha esetleg valaki tudná az leírhatná előre is köszönöm:) és bocs a sok off-ért:)
  • Bucser
    Thrustmaster Cougar + FCC2 és Warthog ha megjelenik a többi valóban csak koreai dzsunka balra 2.játékszer...
  • Sharks
    X65-F... a többi csak játékszer...
  • pajti
    Ha már a repülésnél tartunk tegnap a Media Markt-ban megtapiztam ezt a gyönyörűséget:)