11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#7591 Amugy meg miert ne osztanam meg? Kb 2 hetig keresgeltem, hogy milyen gamepadot vegyek erre a celra. Aztan megtalaltam a ruszki gyerek anyagat, ami szinten free cucc (GPL). 1 delutan/este elkeszult a mod es a panel. Orules van , hat oruljon mas is :D
dashboardot (mutatos fordulatszammero, valtokijelzo, stb) is avr-el fogok csinalni, Leo Bodnar fele cucc nemtom mennyibe kerul, de kb max 3000 ft az anyagkoltsege.
Majd megosztom azt is ha kesz lesz...:)
-
#7590 Kapcsrajz van de nem publikus, itt aki keri privatban annak elkuldom, de nem adhato tovabb
Amugy kb 10 alkatreszbol van nem nehez megrajzolni. Es az olvasdel.txt- ben levo linken is letoltheto, a ruszki oldalrol. En is azt rajzoltam at magamnak.
Potik max 10k-sak legyenek, Atmega8 adatlapjaban irjak hogy az a max amit az ADC optimalisan lekezel.
Linearis kell hozza, de ratehetsz logaritmikust is, csa akkor logaritmikus lesz a novekedes aranya.
Driver nem kell, xp es win7 is sima directx jatekvezerlonek ismeri fel kb 5 sec alatt :)
kalibralni is ott lehet.
Ekezetek miatt bocs, telefonrol irok...ez a forum skin kifekteti amugyis, nemhogy meg ekezetekkel is szivjak :) -
thé #7589 egy végzős villanymérnök haveromat idézném:
"amúgy szép munka, riszpekt, hogy valaki ilyet megoszt"
esetleg kapcsolási rajz van? :$
milyen poti passzol hozzá? 10k-s? lineáris vagy logaritmikus?
kalibrálás h történik? milyen driver kell hozzá?
és köszi h megosztottad a cuccost _O_ -
#7588 Köszönöm a segítséget. Úgynézki jó lesz. -
#7587 Mégvalami: kb 2000-2500 Ft-ból megvan ez a játékvezérlő, a legdrágább része a potméterek voltak:) -
#7586 Itt a saját projektem, amit megépítettem.
Az olvasdel.txt-be leírtam mit és hogyan módosítottam.
http://www.tanyalap.hu/Moslekos/dogman/avr/mjoy/dogi_MJoy_v2.rar
Hát programozó az kell hozzá, nekem USB-s van (STK500) de van egy gyengébb felszereltségű (LPT portos) ami csak 950 Ft+posta.
Nem reklám, mindent itt tanultam a mikrokontrollerekről, a tulaj nagyon segítőkész, és persze árul kiegészítőket is, mint pl programozó:
avr.tavir.hu -
#7585 Okés:D -
#7585 Tápegységes usbhub (aktív) segíthet elől, főleg ha még valami usb dolog szóba jön :D -
#7584 Meglehet. Egy óra után kopp kopp működik :) -
#7583 Hát, nem te lennél az első szenvedő alany, akit az USB port szopat. Engem is már néha idegi végkimerülésbe kergetett.
ugye portonként 500mA-t enged egy portnak az alaplap. Rezgőmotoros, meg világító cuccok ki si használják simán. Ha osztva van táp nélkül, az is gond, ha toldva van, a csatlakozók is elmelengetnek, és nem marad elég a kütyüknek.
Tehát a válasz, simán lehet hogy csak a hátsóval megy rendesen. :) -
#7582 Nos. Ahogy mondod, windows alól jó game contollers fülnél is. Érzékel minden sebességet. Ha belépek a játékba akkor a "gamepadon" a piros led kialszik. Van amikor rögtön, van amikor csak egy kör után. Ilyenkor ha kihúzom a gamepadot majd megint vissza, akkor működik egy ideig.
Azóta kipróbáltam az LFS-t. Minden működött szépen(ez kb 10perc volt), majd visszamentem az rfactorba. Mentem egy kört kikapcsolt. Kiléptem bedugtam a gamepadot a hátsó alaplapi usb-be. Azóta mentem 11kört Rfactorba és működik rendesen. Lehet az előlapi usb-t nem szereti. Az érdekesség még az, hogy amikor kikapcsolt a gamepad és ki akartam lépni a menübe, addig fagyott a kép, amíg ki nem húztam a gamepadot. -
Nem fogtam fel.
Ha be van dugva a H-váltód meg a kormányod, windows alól működik rendesen? Game-controllers fülnél?
Ha igen, akkor játék alól is fog. De, ha bedugdosol usb eszközöket, lehet a többit rangsorba hátrébb tologatja. Főleg, ha valami gagyi joypad a H-váltó elektronikája. Ilyenkor nincs gond, csak újra be kell konfigolni az irányítást, mert ugyan úgy mondjuk a 14es gomb lesz, csak nem az 1es játékeszközről, hanem a kettesről pl. (a játék felfogása szerint)
Az rFactor-t konkrétan max 4 játékvezérlőre lehet csak max bekonfigolni. -
carlosfly #7580 Asszem ez is az! USB JOY -
#7579 Sziasztok. Próbálom megoldani a problémámat. A következő a gond. Rfactorhoz csináltam a h-váltót. Ha a kormány és a váltó is bevan kapcsolva, akkor a játék valamiért kilövi a hváltót. Ha kihúzom a kormányt és billel irányítom, akkor működik rendesen! Tehát nem a váltóval van a baj, hanem a játéknak nem tetszik a két vezérlő. Mi lehet a gond? Előre is köszönöm. -
#7578 Ebbe az elektronikában a beégető benne van?
Meg dobhatnál egy linket, doksihoz, összeállításhoz. :) -
#7577 Ebbe a sorrendbe. :D -
thé #7576 wow, jól hangzik
usb-vel csatlakozik a géphez? menyiből jött ki? -
#7575 Na találtam G25-öt Iponon, holnap érkezik, milyen játékokkal próbáljam ki?:)Rfactor, GTR Evo, LFS? -
#7574 Helló!
Én megépítettem az MJoy panelt (AVR mikrokontrollerrel emulált joystick)
6 analóg tengely, 24 gomb. A meglevő Formula Force kormány csak kormányzásra lesz használva (FFB miatt) a többit (gáz, fék, kuplung, h-váltó) ez fogja kezelni.
Alap tudással megépíthető, a szoftvere készen van csak be kell tölteni a mikrokontrollerbe...
-
#7573 Igen én is azt néztem, hogy kb. azonos az ár bizonyos kötőelemeknél.
200 db-os mennyiségnél saccra 10% kedvezmény már jár.
Persze nem akarok senkit semmire rábeszélni, csak jó tudni.
Az is igaz, hogy drágák azért ezek a cuccok, akárhonnan is nézzük.
Én is filóztam, hogy milyen fasza kis kertkaput lehetne építeni itthonra, aztán mikor kiszámoltam, hogy mennyi is lenne, akkor mondtam, hogy na erről ennyit. -
#7572 Valamik olcsóbbak, valamik nem.
A 30x60-as összekötőlap meg a 30-as acél sarokelem (amikbol kell a kegtobb) az elég sok, nem sokkal olcsóbb mint az Item. Ha kell olyan 200 db, mélyen zsebbe kell nyúlni. Az anyák is kb egyformák. De a profilok talán olcsóbbak.
De persze ilyenbol építeni nem olcsó mulatság, de legalább rengeteg elonye van. Egyszeru vas zártszelvénybol (amibol 1 Euro = 1 méter) - mert eredetileg abban goldolkodtam, nehezen lehetne bármit is építeni panelba a nappaliba heggeszto nélkul (meg festés, meg stb...).
De minden esetre jó tudni a FATH-ról, bekerult a favorites-ba -
#7571 Tessék angolul:)
Google FTW -
#7570 Sziasztok. Rég óta olvasom a topikot, de még csak most jött el az idő, hogy beírjak. Rögtön van egy problémám. Csináltam egy H-váltót a force ex-hez. Az alapot egy speedlink sl-6555-bk gamepad adta. Rfactorral szeretném használni. Működik is rendesen egy ideig, de pár perc után a gamepad kikapcsol.Ez csak a játék alatt fordul elő. Ha kilépek a játékból és csak simán win alatt berakom pl. egyesbe akkor semmi baja(már egy órája megy így). Ha viszont megpróbálok belépni a játékba akkor pár perc után megint kikapcsol és csak az segít ha kihúzom az usb-t majd vissza. Mind a két előlapi usb aljzatban ezt csinálja.
Mi lehet a gondja? -
#7569 Egyszerűbb összekötők pl:
Füles összekötő
nut6-hoz (30x30): nettó 127.-
nut8-hoz (40x40): nettó 143.-
Univerzál összekötő
nut6-hoz: nettó 143.- + anya nettó 138.-
nut8-hoz: nettó 143.- + anya nettó 99.-
-
#7568 30x30-as alu sarokelem : nettó 347.-
Hozzá anya : 2 x nettó 138.-
Együtt: bruttó 779.-
Ha kell még takarókupak az nettó 66.-
Csavart azt vehetsz hozzá amilyen épp tetszik.
30x60-as összekötőlap , fekete porszórt vagy horganyzott kivitelben: nettó 495.- (anya ugyanaz mint az előzőhöz)
30-as acél sarokelem nettó 644.- (anya megintcsak ugyanaz) -
#7567 Ez FREX koppintás lenne?
http://www.xxx-sim.com
Jól jonne az angol (kínaiul nemtudok), meg gyorsabban is mehetne a web. De CHINA, onnan már megszokhattuk hogy minden lassú.
Ennek alapján megpróbálhatnám rászedni a haveromat aki ITEM-bol gyárt gyártósorokat meg mindeféle mást is, hogy elkezdhet gyártani egy FREX koppintást is -
#7566 Igen van tobb fajta. Ezek mind illeszto winklik (elemek) (ITEM)
code name price
0.0.419.67 Angle Bracket Set 6 30x30 = 4,44 Euro (ez a komolyabb - tobb reszbol all)
0.0.459.11 Bracket 6 30 flat, black = 1,78 Euro (a lapos, de marha drága) - ez nálatok menyi a 30x30-ra?
0.0.459.12 Angle Bracket 6 30 right-angled, black = 2,47 Euro (az egyszeru, de marha drága) - ez nálatok menyi a 30x30-ra?
Az árak mind AFA nelkul vannak! -
thé #7565 csavarásnál és hajlításnál tényleg nem sok vizet zavar a a keresztmetszet középpontjánál lévő anyag, viszont csavarásnál és húzásnál már igen, mondjuk a kritikus dolog úgyis a hajlítás lesz
amúgy nagyon pofás dolgok ezek az alu profilok vagy csövek és illesztőelemei, de cockpit gyártáshoz sztem inkább ez jobb lesz, mivel hasonló képességű csatlakozásokat ki lehet alakítani barátságosabb áron:
akár hulladékvasból egyszerű lakatos munkával megcsinálható, esetleg lézervágással is meg lehet oldani a lemezek kivágását, és akkor csak hegeszteni kell, meg még az U alakú menetes szár nyűgös, egy sima végig menetes szárat nem lehet meghajlítani ilyen sugáron, de megoldható máshogy a dolog ;) -
#7564 Hehe, a CRX ülés!
Olyan nekem is van, csak van körülötte egy egész élethű cockpit is. -
-
#7562 Ez marha jó, de akkor már kellene a tűzfal is meg a padlólemez kis darabja és akkor minden a helyén van.
-
-
#7560 Melyik csatlakozóelem volt 5.- EUR?
Vannak ám egészen "primitív" kötőelemek is teljesen emberi áron 1.- EUR alatt listaáron. -
#7559 Készpénzes, vagy utánvétes vásárlás az alapból -5%.
Ha regisztráltok az oldalon akkor láthatóak lesznek az árak is.
Kiszerelési egységgel nem kell foglalkozni.
Aminek nincs kint az ára esetleg, azt akkor vagy elmondom telefonon, vagy e-mailben. -
#7558 Ha unatkoznátok!
Remélem ezmég nemvolt!:) -
#7557 Köszi a linket, az máris a Favorites-be került Kár hogy nem 1 éve jöttél , hogy amit én kifutkostam az ilyen cuccokért. A csatlakozó elemeket meg úgy kellet csináltatnom máretre, mert Baumax meg hasonló boltokba csak vacak gyengék voltak bútorra. Az ITEM-re meg rá ment volna a gatyám is, mert kellet 150db - az ITEMbe 5 Euro/db (ha nem több - melóba vagyok, otthon a kínállat), az minimum 750 Euro csakis a illesztö elemekért. A profilokat kifizettem, nem volt más választásom, de az illesztö elemeket inkább csináltattam. Ami azt illeti az még a Frexnél se olcsó. Ott is valahogy 1.5 Euro korul volt darab (az is lett volna 225 Euro csakis a illestők) -
#7556 Ha cockpit építőknek van engedmény, akkor nem gond a reklámért :D :D :D -
#7555 Hát az Itemnek vannak olyan árai, hogy mi is csak lesünk néha. De amíg el tudják adni olyan áron, akkor meg is teszik. Mi (ill. Ti) csak kis halak vagyunk. Komoly cégek milliókat fizetnek ki szó nélkül ezekre a dolgokra. Ezek főleg ipari dolgok, nem hobbi, sajnos.
A 30x30-as profil valóban nem túl erős, de a 40x40-es az azért már kajak.
A Nico-nak amúgy van már 40x80-as profilja is, az élére állítva nem hajlik olyan könnyen.
Ha kellene bármiről infő: ezek vagyunk mi.
Bocs a reklámért.
-
#7554 Hát ennyi... -
waneksubaru #7553 Hát ez kurva jó !!
Csináljunk ,én benne vagyok !!