Guild Wars 1-2 MMORPG
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ja, egyébként dolgoznak a kiesés utáni visszacsatlakozáson is!
I Speeder I
Például WoW, van aukciós ház. Meg van benne oldva a balance? 😄 Mindíg próbálgatják kb egy erõsségûre felhozni a kasztokat és ahogy hallom az ismerõseimtõl ez igen, igen kevéssé sikerül nekik 😊
Nameg persze nem fizetünk havi 3000et vagy mennyit! Meg nem kell dög drága erõmû, hogy egy... "mese szerû" grafikájú (WoWos szinoníma a csúnyára 😛) normális sebességen fusson... Vagy nem kell 100 megás patcheket töltögetni és telepítgetni, hanem lejön a játékon keresztül. Ott ezt miért nem tudták megoldani, ha itt igen?
Olyan magyaros dolog, hogy bezzeg a másiknak van, akkor nekem miért nincs? Ami neked van az meg mellékes az úgyis jár neked <\ cö, cö, cö...
Viszont szerintem ha te jobban vágod a játékfejlesztés csínját bínját, jelentkezz az ANetbe project vezetõnek 😄
tcpip, a uniqueok, leszámítva a pajzsokat, wandokat és focusokat max, bénák (gyakoriak, értéktelenebbek) egy hasonló rare dologhoz képest, azok a szegények versenyképes fegyói úgymondd 😊
Egyébként írták többször is, hogy a GWs játékosoknak vagy 30%ának (?) nincs 10k a vagyona és 50%nak (szintén ?) nincs 20kja...
I Speeder I
Igen, két Faction-öm van. Egy CE és egy sima. a sima úgymond ingyen volt (preorder box miatt). Ja és van még egy papir Tyria térképem és vagy 3 poszterem. (Nem ami a játékban volt). Kedvencem a Night Armor-os warrior poszter. Be kéne keretesztetni.
DE SZIGOURÚAN CSAK SAVÁLLÓ KERETTEL, MIDI!!!!! <#vigyor1>#vigyor1><#idiota>#idiota>
Þór vígi þessi rúnar
Þór vígi þessi rúnar
És igen, régen olyan jó volt a drop... 28hp-s kardnak örültem... +13% stance volt és le nem cseréltem volna... a zöldekkel cseszték el az egészet, azóta nem ér semmit az egész.
Szerintem kicsit nézzetek utánna a programozásnak mondjuk C++ban, és gondoljátok végig jó nagyban a dolgot.
Tudom ajánlani ezt: Teach Yourself C++ in 21 Days
Szerintem tisztelni kéne az ANetet és nem szidalmazni mindenféle miatt... Bár tény, hogy ez a jó öreg magyar hozzáállás 😊
I Speeder I
Anyukám mesélte nekem párszor, hogy egy rokonunk építési mérnök volt, és egy munkás belekötött, hogy nem csinál semmit és miért fizetik. Mondta, hogy itt vannak a tervek és tervezze meg õ az épületet, õ pedíg csinálja az õ munkáját végzi. Hát, ez így nem egészen mûködött 😊 Nah, kb ez a hasonlat itt is él. Ezenkívül a fizikai munkánál sokkal fárasztóbb lehet napi sok órán át való fokozott koncentrálás és folyamatos gondolkozás.
Aztán szeretheti bárki a munkáját, de, hogy bárki szeressen bármit napi 8-12 órán át... Na azt már valahogy nem hiszem! (Különben olvastam pár botrányt az Electronic Arts programozóiról, hogy mennyire kihasználják õket... Körbenézhetsz a guglin)
Amúgy a mûködõ rendszer csak egy kis részére tér ki a dolognak. Pl nem kell ablakkereteket vagy az ablak-szerû megjelenítõ rendszert elkészíteniük.
Ehh, hidd el nekem, van fogalmam róla, hogy mégis ez milyen... És szerintem Lindi is biztos tundna mondani pár mondatot arról, hogy milyen komplikált és hosszadalmas dolog összehozni akár csak egy aukciós házat.
I Speeder I
Scriptelnék mert abba egy csomó mindennel nem kell foglalkozni. Ahogy nekik sem, hisz már van ugye egy jó rendszerük és az egész gwhez képest icipici dolog egy aukciós ház sztem. Itt sztem csakis a pénzen múlik minden (újabb szerverek), kikalkulálható a mérete egy ilyennek, hisz azt mondják, h acc-onként 10 aukció azt csá pl.
A programozók biztosan jól megkapják a sok pénzüket. Fizikai munkánál biztos jobb, és mondjuk ehhez elhivatottság is kell, szal még szeretik is azért amit csinálnak, gondolom én. Télleg ki tudja mennyit keres egy programozó?
Ha egy mindenkinek nyitott aukciós házat csinálnak, akkor csak gondoljatok bele, hogy mennyi adat lehet tárolni. Tárgyak tárolása, licitálások tárolása, idõk tárolása... Ezt mindd NAGYON kell optimálizálni, mert ott sok millió tárgyat tennének fel, nem pár ezret, mint az egyébként dög lassú GWGuru fórumon. Aztán a fejleszési idõnek a legnagyobb része a debugolás és tesztelés, azt pedíg nemtudom, hogy hogyan vágod le. Ha 2 napos kódolásokkal dolgoznának, akkor a GW nem olyan gépen futna, mint most, hanem mondjuk a szerverek laggolgatnának a legnagyobb szupergépeken, a klienshez pedíg minimum grafikában kéne valami 5000MHzes gép különleges videókártyákkal 😄
Különben már csak az interface megoldása sem lehet egy kicsi munka szerintem. Mint azt lejjebb leírtam, könnyû kritizálni, de a GWbe belerakni valamit nem olyan egyszerû.
Új csapat felvételérõl annyit, hogy minden fejlesztõnek együtt kell mûködnie valamilyen szinten, és nem lehet megszervezni túlságosan nagy csapattal az optimális munkát. Túl kicsivel meg nem haladnak ugye.
Silenoz, az a 2 hetes aukciós ház milyen lenne? Miben írnád meg? 1: tuti felhasználnál már valami kész csomagot, vagy scriptben írnád meg. Itt a hardwarehez közel álló proginyelvrõl, vagy játékmotorról van szó. Itt nem áll a rendelkezésükre annyi dolog helybõl, viszont mindent maximálisan optimalizálniuk kell... Sõt, bizonyára nem csak 1 szerveres lesz, tehát még a tervezése sem lehet semmi 😄
fontosabb pl, hogy kihozzák a köv GW részt idõre, megcsinálják a különleges eventeket. Tudod a játék kiadója azt mondja, hogy márpedíg ekkorra lesz következõ rész, és ha nem teljesítik, akkor az nekik nagyon ciki... És a kiadót nem hiszem, hogy különösebben érdekli, hogy van-e aukciós ház, max, hogy mennyit szakíthat majd a Nightfallból... Különben legjobb tudomásom szerint rajta van egy pár emberke az aukciós házon, és amennyire gondolom csinálják, ahogy tudják.
Ja, még annyit, hogy a játékprogramozók legtöbb részének egy játék kiadása elõtt felkúszik szépen a munkaideje laza 12-14 órára / nap satöbbi... Szerintem néha akarhatnak pihenni meg valami. Én nemtudom, hogy ti hogy vagytok vele, de azért nekem a 8 óra / nap is bõven elégnek hangzik, bármi legyen a munka, és ez pedíg nem a soksok lazításról híres munkaág 😛
I Speeder I
Egyébként a lenti hozzászoláshoz mih lenne annyira fontossab a háznál?
Ez az egyik legjobban elhanyagolt dolog és eléggé fontos tényezõ 😄
http://nagyonciki.hu - A sztoriportál. GW: The Godfather | Sister Golden Hair | Amira Sweet |Gold Fever
http://nagyonciki.hu - A sztoriportál. GW: The Godfather | Sister Golden Hair | Amira Sweet |Gold Fever
やられたらやり返す。倍返しだ!
A nem-közismert "szent helyeim" (1-2 alphás/bétás kép is van, de asszem nem változtak):
The Falls 1
The Falls 2
The Falls 3
(Ehhez inkább élõben kell elzarándokolni, mozgóban sokkal szebb. The Falls terület bal széle, kicsit feljebb, mint középen. Csak ne fussatok túl 😛)
The Falls 4
(Ez a Falls terület legvégén van)
Majesty's Rest
Watchtower Coast
Shing Jea Island 1
Shing Jea Island 2
Shing Jea Island 3
Shing Jea Island 4
Ezen kívül persze ott a naplemente és a közismertebb helyek, pl Beacon's Perch, Destiny's Gorge, Pre-searing Ascalon, Isle of Meditation stbstbstb.
I Speeder I
[/cserf][/fülünyúl]
[/cserf][/fülünyúl]
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Falls
Naplemente
Rotscale közelében
Jaya Bluffnál mikor elõször lenéztem egybõl az arabok jutottak eszembe azokról a házakról, amit meg a nightfalls-sal kötök össze (aztán lehet h rosszul teszem 😄)
A prophecies rendeben is volt/van, de a factions vhogy kilóra sem, meg úgy összhatásra sem jött össze...Ha a Nightfall jól sikerül, van remény.
És végül egy assassin a shiro pengékkel:
Assa
Star Trek Online: Destro /lvl:9 race:Human ship:Cruiser faction:?/
I Speeder I
Gorla, meglepõdnél, de már láttam értelmes beszélgetéseket local chatben és igen kellemesek is voltak sokszor. Viszont pont ott voltam annál és én is próbáltam nem venni tudomást róla 😊 Egyébként gyönyörû gyöngyszem 😄
Warezrõl meg tört szerverekrõl. 2 MMORPG játék létezik tudtommal, amiknek sikerült ellopni a szerver programját, és minden más játékhoz írtak már emulátorokat, melyek utánozzák az eredeti szervert, de 0-ról írják õket. A GW szerverét NEM tudták ellopni, és egy bizonyos külföldi ismerõsömtõl tudom, hogy van emulált szerver hozzá, de mivel itt egy 0-ról írt szerverrõl van szó, teljesen üres minden emulált szerver és sokkal roszabbul optimalizált hardware igény szemppontbõl, mint az eredeti (logikus, mivel azon évekig dolgozott egy progi csapat) és roszabb szerveren is fut, tehát az olyanok csak arra lennének jók, hogy elijesszenek az egész játéktól. Nem csak GWrõl van szó.
Volt téma arról, hogy PvP, PvE vagy milyen játék is a GW. Véleményem szerint mindkettõ minden ízében. A fejlesztõk valami újat akartak behozni az "MMORPG"k világába, és ezért alkották meg ezt, ahol minden nagyjából teljes balanceban van. Ebbõl a balanceból, fix csapat orientáltságból jön nagy részben a nagyon komoly és összetett PvP élmény, és egyben ez a megoldás korlátozza a PvE dinamikusságát is, hiszen egy véletlenszerûen generált világban azért már nem lenne ilyen egyszerû megoldani a balance kérdést, vagy pedíg nem is lenne annyira véletlenszerû, hogy értelme legyen azon dolgozni.
Viszont ha meg nem ez lenne a játék rendszere, akkor miért érdekelne bárkit is? Már számtalan klasszikus MMORPGt láthattunk. A GW új megközelítést csinál, és szerintem jó, hogy nem csak sok ugyanolyanból választhatunk, hanem van ilyen is. Mindenkinek persze a saját igényeihez mért játék kell... Akinek a farm a játék (ezt sosem értettem mondjuk, de ebbe most nem fogok bele menni, mert jönne a flame, hogy mekkora idióta vagyok, mert a farm roxxorz én meg n00bzor vagyok, és mekkora rofl akinek nincs obsidian armourja stb) az farmol, akinek a GWs PvP, az azt, akinek a WoWos PvP, mint aki épp elõnyös helyzetben van jobb tárgyakkal az gyõz, vagy raidek, hogy 40-50en rámennek egy nagy szörnyre, és azt hiszik, hogy most hûde taktikusak, bár egy komoly GvG taktikai szintjét el sem tudják képzelni, annak az a játék, és hadd örüljön neki 😊
Részemrõl a GW legnagyobb részben a többi emberrel való társalgásból és némi szintû szerepjátszásból áll, de szeretek taktikázni, vagy néha elbénázgatni egy builddel amire épp gondoltam. Meg néha csakúgy bevetõdni egy könnyû mission helyre, elõvenni egy gagyi de kellemes buildet és áttuszkolni pár normálisnak tûnõ kezdõ játékost ott.
Egyébként minden unalmassá válhat egy idõ után, bármilyen jó legyen, de több-kevesebb változással már a GW legelsõ bemutatója óta nagyjából ilyen szellemben játszom, és ugyan néha kicsit unalmas, de néha nagyon kellemes és el lehet tölteni az idõt vele. Meg lehet mellette másféléket is csinálni, és nem csak kizárólag 1 dologra rákockulni és akkor 24/7 azt.
Ezt az egész rizsát azért írtam le, mert gondolom elég ritka ez a féle hozzáállás a GWben, de talán más helyeken is, és talán ezzután lesz aki más szemmel néz a GWre, nem úgy, hogy akkor most azért PvEzem, mert drop és azért PvPzem, mert rank. Úgy sport a GW és nem játék. (Egyébként részemrõl volt már olyan, hogy "na most céh-játékot tartunk" idõt akartam rendezni, aztán az egészbõl az jött, hogy a pár ember folyamatosan nyafogott, hogy hol a dropja, aztán a másikak meg végig kussban aprították a szörnyeket. Az azért tényleg elég lehangoló volt. Szóval részemrõl egy Online Role Playing Game-el mégis a többség azért játszik, mert kapcsolatban lehet másokkal, (Az, hogy milyen kapcsolatban már más lapra tartozik) különben miért lenne ez más, mint bármelyik egyjátékos RPG akár? Viszont a gyakorlatban sok emberben azt látom, hogy neki bezzeg farmolnia KELL (!!!) a jobb cuccért, emoteért meg rankért. Az meg, hogy közösség kinek kell. (Gondolom, hogy legyen kinek gizdulni, de ez elég szánalmas indok. Az meg, hogy ránézel a karidra és deszép... Akkor nem a GWvel játszanál, hanem valami egyjátékossal.)
Akkor köv téma, hogy milyen is az az ANet. Ha jól megfigyelitek a játékot, írtó sokat adnak bele. A játék motorja hihetetlen jól optimalizált. Keressetek mégegy olyan játékot, ahol játszhatsz viszonylag lag mentesen egy nyugat-amcsi vagy ausztrállal. Technikailag ezt nagyon nehéz lehetett megírniuk. A grafikus motorban pedíg azt hiszem nincs kifogása senkinek 😊 Ezt mindd bizonyítja, hogy a programozók nagyon odaadóan dolgoznak a játékkal.
A pályákat egyszer ne kilóra nézzétek, hanem például menjetek el a The Falls nevû hely bal szélénél a közepéhez. Vagy a Riverside Provincenál ki az explorablebe, és 1-2 tengu csapat után balra a naplementéhez. Vagy a Majesty's Restben Rothscaletõl nyugatra lévõ kis erdõ részecskéhez, vagy pl nézzetek le a Yeti barlang mellett a Jaya Bluffsban... Vagy, vagy, vagy, mindenkinek vannak kedvenc helyei, mégha nem is tulajdonít nekik különösebb jelentõsséget. Szóval a pályaszerkesztõk is azért megdolgoznak a pénzükért, mert olyan helyeket összedobni azért munka. És a világ legnagyobb része mindd mindd aprólékosan kidolgozott.
Gaile Grey a fõ community manager ugyan mondd néha nem-épp-igaz dolgokat, de neki is csak mondják a híreket máshonnan, meg általában semmit sem szoktak úgy mondani, hogy na ez tuti lesz és ekkorra... Olyat szokott mondani, hogy várható, ez lesz, de nem tunni mikor meg hasonlók. Azért ha meghallunk valamit, akkor nem kell mindjárt biztosra venni. Ezenkívül szerintem a GuildWarsnak csomó fan-siteja van, és nagyon sok ember van, aki így-úgy segíti a communityt, szóval szerintem ez a rész is jól dolgozik.
Az pedíg, hogy esetleg a nem sokkal több, mint fél éves munkával, amit 1-1 kiegre használhatnak, nagyon jól alkot az ANet. Azért gondoljunk bele, hogy mennyi idõ lehet ez egy fejlesztõ csapatnak mégis. És tuti, hogy nem õk kapják a legnagyobb fizetést, mert ha jól tudom, a nagykerekben olyan 3000,- körül adják a GWt. Akkor mennyi lehet vajon az amit a kiadó kap 1 GWért? Mennyi mehet ebbõl az ANetnek? És azért "csak" 1-2 milliós eladásról beszélünk.
Én mindenképpen nagyon tiszelem az ANetet, mert van egy kicsike betekintésem abba, hogy milyen lehet játékot programozni, vagy pályát fejleszteni, vagy épp rajzolni, modellezni. Hát SOK munka, és a programozás része óriási folyamatos koncentrációt igényel, a mûvészi pedíg nagyon hosszas pepecselést, hogy tényleg olyan szép legyen a GW amilyen. És épp ezért nem is nézem túl jó szemmel, ha az ANetet szídják. Bumm, nincs aukciós ház. A fõnök kioszt neked annyi munkát, hogy belezöldülsz, de nem viszel neki kávét 3 óránként és mellékesen nem segítesz még be a leányvállalatnak... Hát te szemét! (fontossági sorrendben nem az aukciós ház van legelõl...) Egyébként, GuildWars közösség juhí: www.guildwarsguru.com/auction, http://traders.gwonline.net
Akkor, hogy kasztok: Hát, részemrõl például nincs sem varázsló (Wizard vagy Sorcerer értelemben - Az elék elementalisták... Az nem egészen olyan 😄) sem pl barbár. De ezek nem is lesznek, mivel a GuildWars motorjával a varázslókat nem lehetne létrehozni, a barbár meg túl hasonló lenne a warriorhoz, és egyszerûen unalmas lenne. Ahogy néztem, azért elég jó fantáziája van az ANetnek, hogy mindenfelõl vegyenek ezt-azt 😊 Eddíg változatosak is a professionök, mégha nem is mindd túl élvezetes. PvPben is van eddíg mindegyiknek létjogosultsága.
Pig, benned csalódtam, nem ilyennek ismertelek. Solon, neked is érdekes volt a reagálásod. Gorlára azért igen keményen rátámadtatok, pedíg végiggondolhattátok volna, hogy mi is történt és nem csak - látszólag - Qkacek elmondására hagyatkozhattatok volna. És ha valaki egy ilyen szintû weblapot (olyan istentelenül szörnyû és béna motorral, mint amilyennel... Értsdd: minden oldalt kézzel szerkesztett sokáig HTMLben úgy, hogy minden egyes oldal egy db html volt...) tart karban szerintem megérdemel egy óriási adag tiszteletet. Kritizálni könnyû dolog bármit, de csinálni nem úgy van. Fórumfrissítés téma. Nem kérdezett senki semmit a fórum frissítésérõl. Gorla nekem felvetette, hogy szeretne új fórumot, nekem pedíg megvannak. Ezenkívül szereztem adatbázis konvertálót. Mivel Qkacek szervere, ezért csak õ tudta volna telepíteni, és legjobb tudásom szerint Gorla megkérte és nem sürgette ezzel. Én már telepítettem az Invisiont és teljesen biztos vagyok, hogy nem bántja az adatbázist, ahova telepíted, a vBulletint nem próbáltam még, de szerintem a tlepítõje minimum kiírja, hogy az adatbázist törli, vagy vagy egy opció, hogy törölje vagy sem. DE mégha ez sem lenne, Qkaceké a szerver és õ az egyetlen aki biztonsági mentést tudott volna készíteni az adatbázisról.
1: megkér mást ennek is a szervezésére és lemondd a root adminról ami persze a saját maga által finanszírozott szerveren necces.
2: nem hót lusta és csinál biztonsági mentést / odafigyel, hogy mit csinál.
Aztán amikor ránk kezdte kenni az egészet, meg bannolgatott az elég gyerekes volt véleményem szerint. Mondjuk nem õ tesz nekem szívességet azzal, hogy enged több napi munkát csinálni azon a fórumon, ahol õ a root admin, meg azon a weblapon, ahol legfelül van beírva az impresszumban mint webmaster meg html munkák, közben megközelítõleg semmit sem tett azon kívül, hogy a szervert adta hozzá. Hozzáteszem, hogy az ATW.hu ingyenes részén is lehetne egy ugyanolyan oldalt csinálni... Max guildwars.try.hu lenne a neve mondjuk.
Jahés nem akartam ezt így mindenki elõtt leírni, csak az, hogy Gorlával kb ilyen hangnemben beszéltetek szerintem csöppet indokolatlan, így inkább halljátok a másik verziót is a dologról.
Apropó fórumfrissítéses véleménye Pignek. Minek frissíteni egy weblapon a híreket? Szerintem senki sem mondta, hogy frissítsék. Minek frissíteni a skill listát? hmmm? Sõt, Hellx miért csinált új dizájnt neki egyszer vagy kétszer? Õt is letoltad, hogy miért nem kérdezte meg a közösséget, hogy kell-e új dizájn? Tudtommal nem kérdezte csak megcsinálta 😄 Az új fórum mindössze komolyabb, jobb és szebb lehet. Ha Qkacek nem sértõdik be, még talán valami egész szépet is faragtam volna belõle.
Ja és a szóbeszéd úgy van, hogy Qkaceknek is tök jó lelkesedése volt épp akkor, hogy ujítsunk pont addíg, amíg elszállt a fórum, meg a többi ami neki volt még ott. Ez persze érthetõ, csak utánna nem feltétlenül kéne úgy viselkednie ahogy azt tette. (Emiatt csináltam a "szóljunk be Qkaceknek" topicot is. Mert úgymond folyamatosan tahó volt. Jahés, Solon, nem flamenek csináltam, nem hazudtam benne, Qkacek csinált flamet belõle és õ is kattant be utánna 😄)
Ezt itt pedíg nem azért írtam le, hogy kifejtsétek, hogy mekkora idióta vagyok, meg mondjátok, hogy én miket csináltam. Egyrészt azért, mert nagyon jól tudom magamról is, másrészt azért, mert azoknak a véleményére írtó magas ívben ****, akiket nem tekintek úgymond haveroknak. Viszont akiket haveroknak tekintek sztem elég intelligensek ahhoz, hogy végiggondolják ezt és értelmes, nyugodt véleménnyel válaszoljanak. (Ez most a gw.hu-s részre vonatkozott)
Nah további jó beszélgetést és flamelgetést, sg.hu, GuildWars fórum!
I Speeder I
Én is az voltam, de ezért nem Görögo. a felelõs hanem a sportolók akik doppingoltak, illetve a Nemzetközi Olimpiai Bizottság akik azt hiszik hogy a magyarokkal mindent meg lehet tenni (és ez sajnos tényleg úgy néz is ki)...
Bocs nem lehetett kihagyni...
Amúgy én az ilyen embereket észre se veszem, akár magyar akár nem.
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
Carlos honnan vannak neked ilyen nagy dobozos GW-id?Meg kettõ factions?
Nefürgyé le!
gamertag: kenobita
a hivatalos oldaéról is le lehet tölteni!!!aki felrakta warezra annak nincs se agya és ebbõl adódóan se esze
szerintem valaki csinált egy második felhasználót, és direkt arra használja, hogy oltsa a népet ^^