Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az volt a gond mostani BWE-n hogy mindent a CPU számolt, ami csúcs processzor esetén is messze elmarad még egy középkategóriás VGA-tól is számítási teljesítményétõl (HD6750 1 Teraflops teljesítménnyel bír, csúcsprocesszorok mint Core i7 is ha a negyedét vagy felét elérik ennek, ha pusztán számítási teljesítményt nézzük), úgyhogy itt bizony sokat kell még javulnia és bárki bármit mond ez optimalizálás hiszen valahogy be kell fogni a GPU-t a feladatra, nem végezhet mindent a CPU.

Én MSI AFTERBURNERREL néztem.. az szépen kiir mindent a képernyõre...fps,gpu használat, hány %-on pörög a venti, hõfokot.. fasza is progi.

Asrock 890GX Extreme3,AMDPhenom [email protected] + Thermaltake FRIO,A-Data 2x2GB DDR3(1600),XFX-HD6950@2GB, 3x500gb Maxtor HDD, CHIEFTEC 550W, Samsung P2450 FULL HD

Hát én CCC-ben néztem, igaz nem minden nap, lehet Vasárnap javult tényleg a helyzet, de elõször néztem 0%-vol 1-x felugrott kemény 1%-ra is.

"Példa erre egyes játékportok. Az X360 3 magos, összesen 6 threadet kezel azt hiszem. Ha egy ilyen játékot PC-n dual core géppel játszol, akkor tapasztalhatsz akadást ha nem fésülték ki a -1 core okozta bajokat."
Ez egy óriási nagy baromság.
Minden attól függ hogy van megírva a program, van ami 1 szálon képes futni van ami többön.
Ha több szálon képes futni egy program akkor 2 magoson nem azért lesz lassabb mint 4 magos gépen, mert "-2 core" bezavar hanem mert 4 az több mint 2 és azon gyorsabban fog futni (pedig teljesen logikus, több jobb alapon mûködik).

TDC Geronimo
Azt a 0%-ot mivel mérted? Én GPU-zvel néztem és nekem is annyit mutatott, amíg le nem szedtem a legfrissebb verziót. Utána már 50-60%ot

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Nem, az pont arról szól hogy a lehetõ legjobban ki tudja használni a gépedet,annak erõforrásait. Nem azért vesznek az emberek 300k+-t számítógépet legjobb VGA-kal hogy az "elpötyögjön" hanem mert minél nagyobb teljesítményt szeretnének elérni adott esetben, errõl szól a hardver ipar.
Nagyon szomorú lennék ha következõ BWE-n továbbra is 35% CPU és 0%!!! (könyörgöm 0% olvasod amit írok?) GPU kihasználtsággal futna a játék. Még az elsõ GW is meg tudja izzasztani a gépemet ha V-synct kikapcsolom, vagyis legalább a VGA dolgozik mivel több szálon nem fut a GW.
Ha gazdaságos akarsz lenni menj el kapálni ez az ipar nem éppen errõl szól, nem azért van mindenhol tuningról meg SLI/CF-rõl szó, 4-8 magos processzorok több Teraflops teljesítményû VGA-k.

Lemming?
Kevésbé? Gyakorlatilag egyáltalán nem! Nálam biztos nem.

Miért? Az én gépemmel is beszaggatott a játék. 😄 Jelentõs optimalizáció várható...
jaja 😄 .. énis csak néztem mikor betöltött 😄

Asrock 890GX Extreme3,AMDPhenom [email protected] + Thermaltake FRIO,A-Data 2x2GB DDR3(1600),XFX-HD6950@2GB, 3x500gb Maxtor HDD, CHIEFTEC 550W, Samsung P2450 FULL HD

TDC Geronimo
itt nincs ilyen külön pvp stat. Az mindennek az elrontója és balanceolás rémálma. Hála égnek itt kimarad

uj interviews: http://www.guildwarsinsider.com/treasure-trove-developer-interviews/
angol tudás nem árt hozzá
amugy pve cuccok,amit karmába kerül egyenlö lesz pvp cuccokkal,ami glory-ba kerülnek?
pvp cuccokban van valami resilliance mint wowban,amiért pvp cuccok pvp-ben ideálisak?
Másról még nem tudunk.Elképzelhetõ,hogy lesz még pvp content persze a késõbbiekben

★ 汤姆 李

nem,bár elöbb-utobb csak lesz uj fajta tipus pvp.
Erre gondolsz?Structured PvP

★ 汤姆 李

egyébként,hol lehet bekapcsolni a fps-t gw2 ingame?
Ezzel a géppel????
egyébként lesz más bg is vagy csak WvW?
mondjuk ,ahol flagot kell vinni föbázisra? vizalatti bg?
Muszáj lesz megcsinálni mert az a lelke szinte a játéknak.Gondolom bukást nem akarnak így ennyi évi fejlesztés után😊
Tény,hogy talán ez lesz egy nagy feladat nekik de meg lesz az,legfeljebb többet várunk:/

★ 汤姆 李

nekem mindennél behalt 😄 Lions Arch-ban 3 FPS 😄DD BOSS harcnál 15 😄 (mindezt 1024x768-ban, minden OFF-on) ugyhogy nagyon keményen rá kell állniuk a PVE, PVP optimalizálásra.
CPU összterheltsége 30%, GPU: valamikor felment 50-55%-ra de sztem az valami bug lehetett..
Várom a következõ bétát. hogy végre ki is tudjam próbálni a játékot.

Zomil
Én csak azon szurkolok, h a WvW-re jol sikerüljön optimalizálni. Mert Pve-ben, ott annyira általában nem voltunk sokab és elég szépen futott a játék, viszont wvw-nél mikor 2db 30fös csapat összeugrott akkor ment a diavetités 😄
És azért ott jo lenne, ha nem lennének ilyen gondok.
5v5 pvp-t nem probáltam, de 10játékossal még nem hiszem, h gond lenne, egyedül a WvW-nél halt be a gépem.

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Optimalizálás: Tessék megnézni wiki idevonatkozó részét, az elég helyállónak tûnik. 😊

Minden esetre két eset lehetséges:
1. Csak jobb lesz, és pont.
2. Áttolódnak az arányok.

Most ebben a verzióban a GPU kevésbé volt igénybe véve, és a GW2 mint process is low prioritással ment.
Részben ebbõl is következett, hogy kis százalékban használta ki a vasat, mert a rendszer mindent fölé rendelt. Egy programmal ráerõltettem a high prioritást, és emelkedtek is a százalékok, nyugodtabb helyzetekben +5-10 fps volt az eredmény. (Referenciaként 20-30 volt a max nálam, 8 fps sok embernél.) Nagy terhelésnél azonban megint megvolt az éles letörés, ami több mindennek is az eredménye lehet.

Optimalizálás ezen a szinten nem csak annyi hogy hány %ot eszik, hanem hogy mi eszik mennyit. a mostani világban példának okáért ha rosszul kezelnek threadeket, akkor két szál egymásra vár (vagy egy harmadikra), és azért akad a téma miközben jelentõs terhelés nem mutatkozik.

Példa erre egyes játékportok. Az X360 3 magos, összesen 6 threadet kezel azt hiszem. Ha egy ilyen játékot PC-n dual core géppel játszol, akkor tapasztalhatsz akadást ha nem fésülték ki a -1 core okozta bajokat.

Persze olyan is létezik, hogy 100% CPU terhelést látsz miközben a játék még is faszán fut vagy épp látszólag nem csinál semmit. Ebben az esetben is virtuális a százalék, mert teszem azt egy üres thread pörög. Viszi a CPU-t, de valójában nem okoz se rosszat se jót, majd akkor lesz jelentõsége ha megtörténik az amire szolgál.

Én a magam részérõl bizakodó vagyok. Elég régi már a gépem, de ha a jelenlegi 'low' setting valós képet mutat (azaz így is szép a játék) ÉS még gyorsabb is lesz, ez lesz a legjobb amivel évek óta játszottam. GPU oldalról a particle szám lesz nálam a legneccesebb, míg CPU oldalról a dinamikus történések, sok entitás esetén.

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

JethroHUN
A renderelést akkor is a vga-nak kellene csinálnia, nem az egészet processzorból, + még RT fizikai modell is van, ahogy látszott azon a kukoricás videón lentebb. Age of Conan is megjelenéskor (többek között) azon hasalt el, hogy nem volt gép amin normálisan futott volna.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Terawatt
Ha ebben a hónapban lesz, akkor a legrosszabb esetben 25.-én kezdõdik.

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

remélem a következõ bétára megcsinálják normálisan és nem lesznek FPS problémák.
am tudja valaki mikorra várható kb? a hónap végére?

Unknow
Ennél jobban nem fogja megizzasztani a gépet. Ez lesz a maximum... Annyi lesz, hogy nem egy magot fog leterhelni hanem a többit is egy picivel kevesebb százalékban mert ugye a VGA-t is igénybe fogja venni.

stevyxix ma 16:28 privát válasz #39457|

Pont errõl szól az optimalizáció, hogy a gép erõforrásaival próbál gazdaságosan bánni. Tehát nem próbál semmit megizzasztani amit nem muszáj, és nem fogja megölni a processzorodat ha nincs rá szükség. A megjelenítés arányosan fogja kihasználni a géped minden pontját, és csak annyira amennyire szükséges.
TDC Geronimo
😮

Valahol mintha olvastam volna ezt. Akkor csak beta placeholder úgy néz ki. Nájsz!

Terawatt
Akkor van egy jó hír a számodra: már volt róla szó egy interjúban, hogy több kivégzõ animációt is fognak csinálni. 😊

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

TDC Geronimo
Amúgy apró dolog, de jól nézne ki, ha csinálnának minden classnak külön kivégzõ animációt és nem mindenki ugyanazt használná. Bár lehet lesz késõbb csak placeholder a mostani bár ki tudja.

Mondom nekem 0%-on ment, ventilátorok fel se pörögtek, a gép szép csendben maradt, pedig ha terhelés alatt van megjön a VGA hangja.

SZEG007
akkor az hogy nekem 40%-on ment a GPU az már csodának számit?😊

Na hajrá, definiáld legyél szíves.

Mert szerinted ez megfelelõen futott? Nálam 30% CPU és 0% GPU terheltség volt, vagyis nem igazán használta ki a gépet. Futni futott, de nem túl jól erre mondják hogy nincs optimalizálva. Futott nekem is neked is, még nagyon gyenge gépeken is.

JethroHUN
Gold üzérek a legundorítóbbak... Remélem GW2ben nem lehet majd multi kilenst használni, mert akkor ezek a gold áruló weboldalak, szarrá farmolják az egész játékot a botjaikkal.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

annyiból igaza van, ha optimalizálják a játékot, nagyobb százalékban fogja kihasználni pl. a CPU-t, ergo több hõt termel, jobban melegszik, de nincs ezzel baj.
Unknow
...szerintem nem vagy tisztában az optimalizáció fogalmával 😄
Furcsa képzeteid vannak arról, hogy mit jelent az optimalizálás 😛

Golyót mindegyikbe, Isten majd kiválogatja!

De már meg lett mondva, hogy mostan BWE-n nem volt optimalizált a játék, ergo nem használta ki a hardvert. Majd ha megcsinálják megizzasztja a vasat.

Unknow
A portrék tényleg szarul néznek ki itt. Ettõl függetlenül szerintem az a 3D ami az X-perlben van az még ennél is ocsmányabb. ^^
LeWyTy
Ez így van de úgy is lesz aki módosítani akar rajta... és fog is.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Nekem ugyanez, csak a procim 2,4-es, tökéletesen futott és sokkal kevésbé melegedett mint vártam, pl. az assassin's creed revelations jobban megizzasztja.

Golyót mindegyikbe, Isten majd kiválogatja!

TDC Geronimo
wowban alap ui elég gáz, még mindig. Itt meg kurvajól néz ki már évek óta. Letisztult, tökéletes design. Minek ide x-perl meg ilyen marhaságok.

Szerintem se lesz addon.Esetleg megint valami külsõs programmal/exe aminek használata nem ajánlott.Ennek ellenére én évekig használtam GW1-ben és sose banoltak semmi gond nem volt vele😊

★ 汤姆 李

hát olyanra gondoltam,mint wowban az ugynevezett x-perl unit frames,hisz elég jol nézki a 3d portrait.
Volt, de Anet nem ajánlotta a használatukat (keylog stb).

TDC Geronimo
Szerintem nem lesz addon és remélem is. UI tökéletes már most is. Anet meg nem egyszer hangoztatta, hogy úgy designelik a játékot, hogy ne az UIt kelljen nézni, hanem azt, ami történik. Ezért szerintem nem is kell és nem is lesznek addonok.

BEAST
Már miért lenne alap? O_o

Egy jó mmo-nál nincs szükség sufni-tuningra.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

elsö részhez van addons?
LeWyTy
Szerintem ha nem az akkor is az lesz... egy népszerû mmonál szinte alap dolog.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

LeWyTy
A tökéletesen nem lehet javítani<#taps>

addons használata gw2 játékban engedélyezett?