Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kedves Rocnro2013,

A soron következõ hozzászólás nem mindig az elõtte lévõre reagál, hanem általában a hozzászólás jobb alsó sarkában jelölt üzenetére, ahogy itt az enyémben is látod.
Egy jótanácsot szeretnék csak adni, mert látom elég fiatalka vagy, amivel semmi baj nincs, mindenki volt az. Nem kell mindent egybõl beírni ami az eszedbe jut, olvasgass, nézz utána a dolgoknak, ne akarj mindenki által tudott dolgokat megmagyarázni, gyûjtsd össze a kérdéseidet, próbálj a neten elõsször választ találni és ha ez nem megy, csak utána tedd fel õket. Ha így írsz nagyon sokat, nem nagyon fognak veled foglalkozni és hamar le fogják mínuszolni a hozzászólásaidat.

Olvastam az elejét is. Azért írtam az optimalizációról mint jelenségrõl általában, és hogy hol lehet kvázi normális definícióra lelni annak aki keresi.

A többi az csak kvázi "fun" fact, hogy nem csak annyi az opti hogy no reszeljünk egy kicsit és lesz +10 fps.

Ezt kezdted szétszedni. 😊
Mivel programokról van szó, a technikai paraméterek azért jórészt attól függnek hogy írták meg.

"az esetben is fut egy üres járat folyamat, ami windowsban van, de ez se jelent terhelést csak egy rutin folyamat, ha komolyabb programot futtat ami jobban igénybe veszi a processzort akkor nyilván terhelés alá kerül, akár játék main menüben is (mert mondjuk nem render fut rajta hanem játék engine-el el bevezetõ "

Persze windows önmagában nem is okoz gondot ha megfelelõ rendszeren fut. Én a játékok oldaláról közelítettem meg a kérdést.
Viszont adott, általam tapasztalt esetben konkrétan egy teljesen statikus menürendszer alatt láttam fura terhelési adatokat, olyan szög egyszerû környezetben hogy el se akartam hinni.
A rendet viszont szedjük szét. Render valójában minden. Az elsõ pixeltõl az utolsóíg. Az elõre felvett render videók persze rendszerint kevet kérnek a gépbõl, de ez függ annak minõségétõl. (Milyen felbontás, tömörítés, mifene.) Az in game engine videókat is vagy felveszik vagy real time le van scriptelve és azt nyomatják. Elõbbi esetben szintén csak egy videónk van, a második esetben izzad a játék mint... bárki 35 fokban. 😄

"Régen rossz ha már a kártya nem is kompatibilis."

Igen. Az hogy elindul egy cuccon, az f*sza. De minden marhaságát lekezeli?
Példa: régebbi Gef szériának (Nem akarok találgatni hogy melyik, talán 7000res széria) a max kezelhetõ textúramérete kisebb volt mint az utána jövõké. (Oké, valójában nem volt annyira kicsi, de pl. az ATi akkor már ebben egy generációval elõttük járt.) Ez esetben a játék egész addig remekül ment rajtuk amíg fel nem bukkantak a nagy atlas textúrák. Akkor meg lõn sötétség.

"Pedig hidd el 0% volt, CCC-ben néztem kétlem hogy hibásan mutatta volna, VGA ventilátora se hangoskodott."

Nálam se üvöltött a ventillátor, pedig már LoL közben is 90 fok köré kúszik, itt alig volt valami.
Azért én a CCC-re nem tenném rá a lelkem, de te láttad. Természetesen nagyságrendileg felesleges is ezt boncolgatni.

Konkrétan ez volt a known issue:
Hardware Compatibility

Display: the graphics-settings slider has only a minor impact on performance at this time.
We are currently optimizing Guild Wars 2, making ongoing improvements to the game’s frame rate. Presently, the game is CPU-bound on most high-end systems, so lowering graphics settings or upgrading your video card may not have a large impact on performance.
On older or lower-end machines, it is recommended that you try disabling reflections to improve frame rate.

Ebbõl nekem nem az jön le hogy csak a cpu számolt, hanem hogy cpu limites.
És itt valójában visszakanyarodhatnánk ahhoz, hogy hogyan is van megírva a program, mi vár mire, stb. 😊
(CPU limites nálam annyit tesz, hogy CPU terhelõdik, arra vár inkább a játék. Ennek simán lehet mellékterméke hogy GPU kevesebb terhelést kap, hisz vár a cpu-ra. Pl hogy kiszámolja azt, hogy a 100 karakter közül a random ellõtt electro shotom kit talál el... Mivel azonban a CPU maga se olvadt el a nagy munkától, nekem max 80% high prión, van ok a bizakodásra.)

Szóval... érdekes téma azért ez. De az én tapasztalatom az, hogy nem igazán szeretek százalékos adatokból messzemenõ következtetést levonni, max arányokat. Dev verziónk meg aligha lesz így valószínûtlen hogy kiderülne épp mi legelte el a frémrétet. (ha-ha-ha... sorry.)

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

na mi van emberek, mindenki másnapos? vagy ne magamból induljak ki? <#zavart1>
"Tény. Ha rosszul van megírva, akkor ficcen be amit mondtam. Ezt kihagytam. De azt lásd be, hogy ha thread 0-1-2-3-4-5 áll rendelkezésre, és teszem azt 4-5 threaden futó függvény egymástól függ majd egy 0-1-2-3 konfigurációban simán ráterhelõdik mondjuk 3masra akkor fennállhat hogy várnak egymásra. Vagy 'túlterhelõdik'."
Hát ez már programozási rész, biztos megeshet. Ez pont olyan mint HDD a jelenlegi rendszerekbe, nagyon lassú a beolvasás (pozíciónálás stb) és ez a teljes rendszer teljesítményére kihat, CPU várakozik a HDD-re.
"Hát lehet, hogy hülyeség, de létezik. Én is értetlenkedtem, hogy egy játék main menüben miért eszik 60%-ot dualcoreon, miközben a scaleform sincs igazán megdolgoztatva. Ott pont egy olyan cucc ment ami végülis dolgozott de nem volt jelentõsége, a játék minõségét nem befolyásolta, és szükség volt rá."
Ez megint programozás. Én teljesen alap szituációt értettem vagyis fut az os meg alap programok, ezek nem terhelik gyakorlatilag a processzort (természetesen igen terheli de a mai nagy teljesítményû processzorok gyorsasága miatt ez nem igen érzékelhetõ), ebben az esetben is fut egy üres járat folyamat, ami windowsban van, de ez se jelent terhelést csak egy rutin folyamat, ha komolyabb programot futtat ami jobban igénybe veszi a processzort akkor nyilván terhelés alá kerül, akár játék main menüben is (mert mondjuk nem render fut rajta hanem játék engine-el el bevezetõ amit ilyenkor számolnia kell, vagy processzornak vagy VGA-nak, de ha a VGA is számolja akkor is látható terhelés alá kerül a processzor mivel az vezérli a folyamatot bizonyos részeket viszont a VGA számol (pontosabban a GPU számolja).
"kompatibilitás (nem csak optimalizáció)"
Egyet értünk alatta, optimalizáció. Kompatibilitás magától értetõdõ, ha nem kompatibilis akkor nem lehet optimalizálni, nem mondtam külön mert természetesen támogatnia kell a grafikus motornak az adott kártyát, hogy az jól optimalizálható legyen. Régen rossz ha már a kártya nem is kompatibilis.
"Mivel tudtak a problémákról és elõre mondták, hogy lesz akinél rossz lesz nehéz elhinni, hogy így akarták. 😊"
Ezt mondtam eddig is, nem volt meglepõ, de te szerintem nem tudod vagy nem nézted mibõl indult ez az egész flame.
Ott indult el hogy én kijelentettem hogy teljesen optimalizálatlan volt a játék hiszen nálam pl 0% volt a GPU aktivitás (és messze nem használta ki a hardver teljesítményét), erre jöttek nekem hogy helytelen a kifejezés, meg hogy ennél nem lesz már jobb.
Pedig igen, Anet közleményt adott ki, hogy nincs optimalizálva a játék ezért processzoron fog futni a játék lényegében.
"Nekem is két napig fejfájásom a sokszor 10 körüli fps volt, de marha jól szórakoztam. Van idejük, adjunk nekik esélyt arra, hogy megtegyenek mindent."
Nem is errõl volt szó, pont ezt mondtam, majd következõ BWE-en meglátjuk ha végre meg is hajtja majd a vasat hogyan fut a játék.

Én se akarok vitatkozni, csak értetlenkedik mindenki mikor optimalizációt mondok, mintha egy nem is ide illõ kifejezésrõl lenne szó. Utánam most meg mindenki ezt használja, persze én vagyok a hülye.
Pedig hidd el 0% volt, CCC-ben néztem kétlem hogy hibásan mutatta volna, VGA ventilátora se hangoskodott.

Van pár új/frissített infó (support).Kicserélem erre banner alatt a régebbit:
GW2 Beta Support

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

Smithwarden
+1 <#rolleyes>

"Az internet lemaradt technologiailag..." :D

akkor elnéztem,végülis csak válaszoltam valakinek,de mind1.
Győri Devi
"semmilyen sértö dolgot nem irt."
remélem vágod, hogy rólad beszél... vagy szeretsz 3.személyben beszélni magadról?

&#12420;&#12425;&#12428;&#12383;&#12425;&#12420;&#12426;&#36820;&#12377;&#12290;&#20493;&#36820;&#12375;&#12384;!

munka sose arról szól,hogy élvezni kell,szerinted magyaországon sok ember élvezi a munkáját?de inkább ne menjünk bele.
darth devil
Biztos jó lehet egy adott részt tesztelni újra és újra napi x órában.

War, war never changes.

APA kezdödik!!! <#taps><#taps><#taps>
viccet félretéve,nem kötelezö elolvasni,ráadásul semmilyen sértö dolgot nem irt.
closed beta szerintem mindig megy,függetlenül bwe-töl ugyanis ök tesztelik azokat,ami bwe-ben nem volt elérhetö: high concent,maradék faj stb. Mondjuk arra kiváncsi lennék,hány órát kell játszania egy belsös tesztelönek?(persze ha jo játékról van szó nem unalmas😄) de gondolom mégse olyan a helyzet mint kinai goldfarmerek,akik +20 órát tolnak xD
Zomil
Te hány éves vagy? Mert kezdesz iszonyat fáraszto lenni...

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

😄
Köszönöm a figyelmességet, persze képletes volt a felvetés. Már magával a lábadozással annyi pénztõl esnék el hogy szabhatnám a havi költségvetést. 😊

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

sajnos MO-n belül tilos eladnod a saját szerveid,volt már erre példa,illetve nem videókártyáért hanem adóság törlesztésre.(egy nö volt ha jol emlékszem)
SZEG007
pár veterán GW1 pvp játékost ismerek akik bent voltak, closed bétán, de ezek külföldiek, és fogalmam sincs hogy BWE-ek kezdetével mi a helyzet, de majd rákérdezek.

Vanni van.
Korábban kollégám volt is bent egyben, de azt kölcsön accal.

A kérdés az, hogy azok mennek majd ez után is és tutujgatják rá a gamét vagy maradnak a BWE-k?

@ronco2013
Ahogy munka illetve idõm engedi. Meg aztán, ha nagyon nem fog értelmesen futni release után se akkor lehet parkoltatom és eladom a vesém egy fél videokártyáért. 😄
Amúgy meg: ami a csövön kifér.

Sziasztok.Akik részt vettek az áprilisi bétán és több mint kettõ magos a processzoruk,hogy vették észre használta a játék a 4/6/8 magot?Válaszaitok elõre is köszönöm.

ha elindul élesben gw2 hány órát fogtok tolni egy nap?
én olyan 8-10 órát,ha nyáron jelenik meg.
SZEG007
márpedig van closed beta, és december ota folyamatosan megy

pontosan ezért van pre-purchase, nem tudok closed bétákról.
Akkor ez az infó elkerülte a figyelmem, köszönöm. Ez esetben sem akarok bízni a korai megjelenésben, mert sajt. 😊

Érdekes koncepció a no public beta amúgy, mert most van sok Pre-purchase emberke, a maradék helyekre, ha maradt, meg lehet lottózni.

Bár hátha elrontják legközelebb is, most is ment ki elvileg olyan invite aminek nem szabadott volna. 😊

Closed béták amúgy mennek a BWE-k közben? Azt még bele tudnám látni a rendszerbe.

ahogy gw2 srácok mondták,sose terveznek public jeleggü bétát.
Khirály! 😄

Sajnos nekem tényleg szutyok lett szegény gépem is BF3 ki is maradt ahogy volt... a dránya lottót se én nyertem legutóbb. 😊

Szerintem GW2 még szeptemberig nem lesz. Ne legyen igazam, de még minimum 2 'fél zárt' BWE-t vizionálok és 1-2 mass public eventet. Ami még szóba jöhet az a nyár közepére pozicionálás.

Minden esetre én maradok a szeptembernél, legalább nem ragelnék ha kiderülne tényleg olyan késõn jelenik majd meg.

(GW1 beta hétvégék is eltartottak egy darabig mire kijött. Igaz, csak 2 eventen voltam akkor.)

SZEG007
GW1-es csapatom még mindig HC tolja a játékot, én személy szerint BF3-ra váltottam, és most ott nyertünk is egy Magyar kupát, de igazándibol GW2 amire már nagyon várok

TDC Geronimo
Én BWE vége óta minden nap megnézem a napi adagot youtuben, képeimet/videót, amit felvettem, illetve fórumokat olvasok 😄

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Most, hogy mondod... valóban, rémlik valami...
Úgy tûnik annyira elmerültem a élvezetekben hogy nem is tudatosult. (Ami egyébként jó jel mert rendszerint már azért nem szeretek új játékba kezdeni mert nekiállok élve boncolni.)

"off"
Azért én se vagyok normális, hogy még pénteken is GW2 fórumokba irkálok meg olvasom a cikkeket. Nem kicsit megfogott a cucc.

TDC Geronimo
Van LOD, legalábbis épületekre. A nagyon távolba lévõk olyanok mintha nem lenne csak egy sima fal és azon egy low res textúra, ami úgy néz ki, mint az épület, ha közelebb mész egybõl átvált a full polys modellre. Nagyon távoli épületeknél lehetett látni high beállításokon, pl divinitys reachbe

Illetve modellre is kell lennie valaminek, mert WvWben a campednél van egy asura árus 2 golemmel. Ott szinte az orrod elõtt alakul át high polys modellé a 2 gólem. Az gondolom bugos és azért ilyen kicsi a távolság.

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Egyszerre az egészet tuti nem. 😊
De pl a borderen észrevehetõek voltak a statikus lowpoly cuccok, és nyakamat rá hogy van/lesz LOD rendszere a játéknak. (Igaz én se vettem észre, illetve nem kerestem.)

Nagyon sok esetben egyébként pályaépítéssel oldották meg a dolgot, ami nagyon tetszett. Túlságosan távolra ritkán láttál. (Ha meg igen akkor el is szállt az fps, legalábbis nálam.)

Érdekelne hol tartanak ezekkel, a fórumokon többen kérték a view distance beállításokat is. Meglátjuk mi lesz ezekbõl.
Bár WvWvW-ben /PvP-ben tipikusan nem jó ötlet ilyeneket állítani, vagy egyáltalán lehetõsvé tenni, exploithoz vezethet.

(Tribes Ascendben például tudsz úgy helyezkedni, hogy a baszom ûrhajó az egyik pályán már nem látszik, de a bent futkosó playerek igen. Elég gáz. Az egalizálás miatt nem lehet túl sok mindent megengedni kompetitív oldalról, és ezzel szerintem tisztában vannak Anetnél.)

én nem játszom gw1-vel.
Egész véletlen igen. 😊
Még mindig HC mód tolod a GW1 pvp-t? 😊

Elõrebocsátom, hogy nem kívánok senkivel sem hitvitába szállni semmirõl.
De azért reagálnék:

"Minden attól függ hogy van megírva a program, van ami 1 szálon képes futni van ami többön.
Ha több szálon képes futni egy program akkor 2 magoson nem azért lesz lassabb mint 4 magos gépen, mert "-2 core" bezavar hanem mert 4 az több mint 2 és azon gyorsabban fog futni (pedig teljesen logikus, több jobb alapon mûködik)."

Tény. Ha rosszul van megírva, akkor ficcen be amit mondtam. Ezt kihagytam. De azt lásd be, hogy ha thread 0-1-2-3-4-5 áll rendelkezésre, és teszem azt 4-5 threaden futó függvény egymástól függ majd egy 0-1-2-3 konfigurációban simán ráterhelõdik mondjuk 3masra akkor fennállhat hogy várnak egymásra. Vagy 'túlterhelõdik'.

"Ez is hülyeség, van üres járat folyamata, de az nem okoz komoly terhelést, ha terhelés alá kerül a processzor akkor annak oka van."

Hát lehet, hogy hülyeség, de létezik. Én is értetlenkedtem, hogy egy játék main menüben miért eszik 60%-ot dualcoreon, miközben a scaleform sincs igazán megdolgoztatva. Ott pont egy olyan cucc ment ami végülis dolgozott de nem volt jelentõsége, a játék minõségét nem befolyásolta, és szükség volt rá.

"Nem értem amúgy miért foglalkozok ennyit a Threadekkel. Egy VGA vagy dolgozik vagy nem, eressz rá egy furmarkot látni fogod mikor dolgozik egy VGA."

Ezek csak példák voltak a processzor terhelésére egy kis betekintés arra, hogy nézhetsz százalékot de pontos mérés nélkül nem fogod tudni valójában mi történik.
A 0% GPU terhelés azért nekem erõs túlzásnak tûnik.

Még pár dolgot megemlítenék még (egyrészt release note info másrészt a GW2 fórumjait olvasva):
1. Érdekes módon az overclock itt inkább rontott a játék sebességén.
2. Érdekes mód hektikus volt az egész, lesz mit elemezniük. Nekem f*s géppel egész vígan elment (low settingen persze) ahhoz képest ahogy mások csúcs CPUval meg GPUval szívtak.
Nem akarok nagyon találgatni, de egyfelõl messze nem végeztek a kompatibilitás (nem csak optimalizáció) kérdésével sem, másfelõl szerintem akadt néhány "bazdmeg" moment a BWE verzió kirakása elõtt ami miatt bevállalták.
Mivel tudtak a problémákról és elõre mondták, hogy lesz akinél rossz lesz nehéz elhinni, hogy így akarták. 😊

Zárszóként:
Nekem is két napig fejfájásom a sokszor 10 körüli fps volt, de marha jól szórakoztam. Van idejük, adjunk nekik esélyt arra, hogy megtegyenek mindent.

szerencsére 5 fös pvp nem érdekel engem,inkább WvW.
Zomil
nem egyenlöek, a glory-s cuccok az armor kinézetét változtatják 5v5 pvp-ben.

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

ez jol hangzik,illetve karmás cuccok egyenlöek glory-os cuccokkal 😄
Nem lenne gép ami akár csak Divinity's Reahcben (egész város) ezt meg tudná valós idõben jeleníteni, vagyis lenne gép, csak nem otthon a szobákban.

Akkor ebben a játékban jól oldották meg. 😊 Pl. Skyrimben (TES széria) látható volt ahogy átváltott low polygon-ról high-ra ahogy közeledtél. 😊
Az egy dolog, nem tudom hogyan oldották meg, de biztos hogy a távoli modellek csökkentett részletességûek lehetnek. Ez pont olyan mint mikor te távolba nézel, valakit 200 méterrõl nem látsz úgy mint azt aki melletted áll, pont ugyan így oldják meg a játékokban is, mondjuk egy karakter 5000 polingból áll fullosan, még mondjuk te távolit látsz akkor távolsággal arányosan lesz 1000 mondjuk.

JethroHUN
Age of Conan, 3500M a max látótávolság. (kirajzolási távolság) Az más kérdés h nincs annyi VRAM h ezt maxra lehessen állítani 😄 Belehet állítani hány 100%tól kezdõdjenek a low textúrák. Külön az npcre, effektekre, növényzetre is van ilyen beállítás.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Nem értem amúgy miért foglalkozok ennyit a Threadekkel. Egy VGA vagy dolgozik vagy nem, eressz rá egy furmarkot látni fogod mikor dolgozik egy VGA.

a nagy tömeg : 8- embertõl kezdõdött.. 😄

Asrock 890GX Extreme3,AMDPhenom [email protected] + Thermaltake FRIO,A-Data 2x2GB DDR3(1600),XFX-HD6950@2GB, 3x500gb Maxtor HDD, CHIEFTEC 550W, Samsung P2450 FULL HD

Azért melyik MMO-ban látsz el ilyen messzire? Másik, a GW1-ben úgy van megoldva, hogy a többiek részletessége jóval alacsonyabb, itt viszont nem vettem észre ilyet.
SZEG007
Lemmingel én nem vitatkoznék erröl a helyedben😉

nagyon elvette a kedvemet az egésztõl. tudtam hogy béta és nem lesz optimalizálva, és hogy a CPU számít mindent. de azt nem gondoltam volna hogy diavetítés lesz az egész.. voltak részek ahol 30-40FPS-el ment..(mikor elkerültem a nagyobb csatákat\tömeget) 😄...,

Asrock 890GX Extreme3,AMDPhenom [email protected] + Thermaltake FRIO,A-Data 2x2GB DDR3(1600),XFX-HD6950@2GB, 3x500gb Maxtor HDD, CHIEFTEC 550W, Samsung P2450 FULL HD

Nem olyanok, látszanak igen, de egy távoli modell nem lesz olyan részletességû mint egy közeli. Újabb játékokat így írják már meg, látszanak távoliak, de már jóval kevesebb poligonból állnak mint egy közeli.

Xbox360 3 magos azt nem tudom hány szálon képes dolgozni, de hagyjuk a konzolokat teljesen más világ.
"Persze olyan is létezik, hogy 100% CPU terhelést látsz miközben a játék még is faszán fut vagy épp látszólag nem csinál semmit. Ebben az esetben is virtuális a százalék, mert teszem azt egy üres thread pörög. Viszi a CPU-t, de valójában nem okoz se rosszat se jót, majd akkor lesz jelentõsége ha megtörténik az amire szolgál."
Ez is hülyeség, van üres járat folyamata, de az nem okoz komoly terhelést, ha terhelés alá kerül a processzor akkor annak oka van.

amd athlon x2 5000+ @2,6
ati hd 4670
4gig ram
Ezen a gépen lazán kéne futnia, még ha nem is WvW. (Régi, gyenge gép, de elég jó játékok futottak már rajta szépen.)

Szerintem a legnagyobb hibája a játéknak, hogy a modellek ugyanolyan szépen vannak kidolgozva 2km-ig mint 2méterig.
Mondjuk nálad elég csúnya hogy csak ennyit ment, szerintem se volt terhelés alatt az a HD6950.

SZEG007
PT-6 Lemming? 😊