Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Többek között a raidek miatt játszottam sokáig a wow-val, mert máshol nem találtam meg azt az élményt. Remélem itt is lesz benne valami hasonló (pvp mellé nekem szükségem van néha egy kis pve-re), illetve miért ne lenne megoldható, ahogy Beast írta lentebb az eventek is hasonlók mint a raidek annyi különbséggel hogy outdoor zajlik...

\"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man\"

rosszul látod! az egy "hülye" beidegzõdés,hogy attól lesz valami PVE content,hogy megbeszélitek,hogy este 21:00-23:30-ig 2 tank 5 healer 15 dps-el lementek és gyakjátok a sárkányokat egy barlangban.....véleményem szerint ez a jövõ amit a GW2 kinál ezen a területen!
Szedegeted a szedert😛 az erdõben mikor egy portál nyilik és démonok özönlenek ekkor eldöntöd segitessz-e akörnyéken a kisvároska lakóinak és hõs leszel vagy eliszkolsz félelmedben és máshol folytatod a vacsora alapanyag összegyûjtést😛
Ez az igazán motiváló PVE és nem 20:30-tól a raidisnta elõtt ugrálva várni a 21 orát......

Miért ne lennének raidek? Ezt a kommentet igazából most fel sem fogtam😄

nyömnyömnyöm.... \"Az állatokat szeretem, mert a fajtámtól félnem kell.\"

BEAST
Aha, ok.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Volt bárhol már olyan bejelentés, hogy semmiféle raid nem lesz? HA igen akkor nagy öngól, mert a raidelés igazán izgalmas, de én eddig még semmi megerõsítést illetve cáfolást nem olvastam.
Unknow
...tényleg nagyon jó, meg szépek az eventek, de az nem raid pve content amit majd sokan keresnek. Tudom,hogy nektek itt minden szebb és jobb mint bárhol máshol, de ettõl még ezek csak nagyon király world boss fightok, de nem helyettesítik a raideket.

Az embereknek akkor is az kell majd,hogy egy:
-Lemegyünk egy ÁLTALUNK megszabott idõbe egy dungeonba ahol epic boss fight lesz. Amikor csak akarjuk.
-Azokkal megyünk oda akikkel mi akarunk.
-Mi elmondhatjuk az,hogy elõbb öltük le XY-t mint mások. (Competitive Pve-nél.)

Tudom, most jönnek majd a "én örülök,hogy az ilyen emberek nem lesznek ott GW2-ben" és a "GW2 ennél sokkal többet kínál" és a "menjen vissza wowozni akinek ez kell" frappáns válaszok amiket ilyenkor elõhúznak. Az igazság viszont attól még az lesz,hogy fájó pont lesz ez majd ,hogy kimaradt. Lehet ,hogy nem most, de késõbb biztos.
BEAST
Kimaradt? Egy sokkal jobb formában került be a játékba. Sok event több lépésbõl áll és a végén kerül elõ a nagyobb boss. El tudom képzelni milyen szörnyen nehéz lehet az ilyesmit idõzíteni.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Unknow
Ezek a nyílt eventek nem raidek. Egyszerûen azért mert nem tudod idõzíteni. Nincs az,hogy most 10-20 ember fogja magát és úgy dönt leöli XY-t mert lehet, hogy éppen akkor nincs event.

Szóval de...ez a rész kimaradt a játékból, és nem tudom miért.
Ahet
Szerintem nem hagyták ki. Egyszerûen nem zárt, hanem nyílt raidként kell rá tekinteni. A végén megkapja mindenki a jól megérdemelt jutalmát, ott a láda benne minden féle jóval.
A legszebb, hogy nem lvl 80tól hanem a kezdõ területtõl részt vehetsz ilyen "nyílt raideken". Ezért nem beszélhetünk a GW2 esetében az általánosan elfogadott endgame-rõl, mert lényegében lvl 1-tõl abban veszel részt.

The gods have disconnected you ...

Unknow
Igazából lehetne olyan raidet csinálni ahol nincs erre szükség, és sokkal interaktívabb a dolog. Gondolj bele...pl a videók a sárkányos eventekrõl vagy a Behemothról. Ezek mindegyike olyan összecsapás ami kis csiszolással készen áll egy raidre.

10 - 20 fõs raidet simán lehetne csinálni ezekkel a dolgokkal és eszméletlen jó lenne. Gondolj bele, itt lenne elsõre olyan raid ha konkrétan tényleg szerepet játszik az, hogy mikor és mit csinálsz, és nem lenne begyakorolt taktika. Nem is értem ,hogy miért hagytak ki egy ekkora lehetõséget.
de nem nagyon lehet raid tipusról beszélni,ha nincsen rendes tank,healer.
Ha lenne benne pár raid simán ütné a wowot, ez egyértelmû.
mivel ez egy teaser...<#fejvakaras>

LeWyTy
Az a játék már most halott.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Hát ez elég semmitmondó trailer számomra..
ohh akkor kicsit elvagyok tájolva😄

lassan már 5 éve fejleszti a Zenimax

kis OFF.....
ui: mindenbõl MMO-t akarnak már csinálni...

Unknow
A GW2 se fogja letaszítani a trónról. A raidek és az erõs pve content hiánya miatt csupán csak erõs elszipkáz majd pár embert. Ettõl függetlenül ez lesz talán az elsõ mmo ami létjogosultságot fog a WoW mellett nyerni. A trónról meg nem lehet a WoWot letaszítani, kb lehetetlen ekkora számok mellett. Helyesbítek..nem lehetetlen, de ahhoz minimum 1 év kell,hogy egyáltalán ekkora játékos bázis realizálja,hogy kijött valami jobb is.

Ettõl függetlenül ha a GW2 end game nincs tele pve contentel is , csak pvp-vel akkor nincs min csodálkozni ha nagyon kis mértékbe fogja magába szippantani a WoWosokat. PvE content alatt pedig nem a questeket értem és,hogy tele van a világ felfedezni valóval. Dungeonok kellenek tömegszámra hamár raidek nincsenek + boss eventek szintén tömegesen.
hát igen endgame része még nem világos,igen azt tudjuk,hogy mindig lesz ujabb dinamikus eventek,5 fös explore szintü dungeont még nem tudjuk,hogy milyen nehéz lesz stb
Ez így van, csak a gwbõl is vissza fognak menni amúgy mikor felérnek 80ra és nincs endgame és nincsenek jutalmazva.

szerintem nem jól állsz hozzá! igenis egészséges dolog ,hogy mindenki a WOW-ot akarja legyõzni a játékával! 10 millió elõfizetõ 7 év elteltével is......azért ez mi ha nem elég motiváció arra,hogy egy olyan játékot csináljanak ami letaszitja a trónról?
Nekünk az csak,jó ha igy gondolkoznak a játék készitõk! A dolog szépséghibája pusztán annyi ,hogy ezidáig az összes MMO kiadója lebecsülte a wow-ot és úgyhitték az õ játékuk azisten.Én személyszerint az eddigi legerõsebb konkurenciát a GW2-ben látom!
A wow-ot elegen unják hidd el csak eddig nemnagyon volt olyan MMO ami normálisan öszevolt rakva igy a sok "wowunó" elõfizetõ rendre belevágott az új játékokba majd pár hónap elteltével visszabattyogott a WOW-ba....

Ezzel ki is merült az amit a Titánról tudunk. Nekem még mindig top secretnek tûnik, mert ezek kb. amiket tudhatunk a semmivel egyenlõek.
De a Titán project már nem titok, scifi mmo lesz ami már vagy 4 éve legalább készül.

Unknow
A blizz nem azt várja ,hogy meghaljon a wow, a blizz azt szeretné ha a Titánig nem is lenne konkurenciájuk.

Ez akár még sikerülhetett is volna ha nem lett volna panda simogató pokemon kiegészítõ, hanem vitték volna tovább a Sargerasos v. titános vonalat. Most igazából a saját sírjukat ássák 😄 Pedig én úgy voltam vele ha kijön valami jó kiegészítõ, akkor nem kell majd GW2 se TSW , se semmi... Ahogy bejelentették a MoP-ot már megváltóként vártam a GW2-t. Szerintem nem voltam vele egyedül.
Minden cégnek szüksége van pénzre,ráadásul nagyobb projektet akarnak mint wow,akkor meg pláne kell lové.
LeWyTy
Egyébként arról soha nem beszél senki hogy a Blizz is tudja és várja mikor hal meg a wow hogy újabb nagy projektre állhassanak.De még kifacsarják amennyire lehet.(azért õk is csak zsidók)
Ne kössetek belém mert ez egy tény<#banplz>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Braikingboss
bye bye wow?

Nem tudom mit élvezkednek rajta mindig az a wow gyilkos game mánia. pff Ha 7 év után lesz talán egy olyan mmo ami csökkenti jócskán az elõfizetõi számot hát gz 7-8 év után sikerült egy új innovatívabb játékkal. Gratulálok ezeknek az embereknek akik erre verik 😄 Mind1 ezt úgy mondom hogy gw2-t megvettem swtor warhammer hasonló mmo-kal is toltam huzamosabb ideig szal nem vok wow fan 😄

Don Kartács :)

Zomil
Ejj de sok programozo van ebben a topicban 😄

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Hasznos olvasnivaló,végülis unom már ezt a "wow" detronizációs dolgot....Végülis nem az a lényeg,hogy melyik játék jobb,mindenkinek más az ízlése. Az informatika eszmecserét is jó volt olvasni,valamennyivel okosabb lettem.
Ez kezd fárasztó lenni. 😞
Pedig olyan egyértemû dolgokat írok. 😊

"Vírusirtó (hacsak nem aktívan keres), böngészõ sõt akár zenelejátszó meg hasonlók egy komolyabb pc-n meg se látszanak terheltségben (kivétel memória igény, ha nem túl nagy a RAM mérete). Erre találták ki a 3-4 meg több magos processzorokat, gond nélkül futtatnak több alkalmazást egy idõben."

Tény. Viszont ha egy alkalmazás prioritása alacsony és fut mellette egy "normál" akkor az elõnyben részesülhet az erõforrások elérésében. Pont.

"CPU prioritás szerintem fixen van meghatározva, FF pl normálon van alapban."
Fixen jön a szoftver kódjából.

"Olyan hogy "Focus" nincs, fut és kész, ha ablakba van neked attól még ugyan úgy fut az alkalmazás addig még le nem állítod és igénybe fogja venni a gépedet pont úgy, mint mikor azon az ablakon vagy. Vagy különben minek állítottál le mindent mikor GW2-t nyomtad?"

Hát nézd. Fókusz alatt azt értem hogy mi az aktív, mi van elõtérben, mi van éppen használatban, stb.
Nem atomtudomány. Ugyanúgy fut az alkalmazás, de valamiért mégiscsak az van hogy egy rakat játék észreveszi magát ha mégsincs "fókuszban" (pl ki alt-tabolsz vagy ablakot váltasz) és teszem azt kikapcsolja a hangjait. Van olyan mmo ami még figyelmeztet is ha nem õ aktív ablak és megtámadtak.
Jelen esetben azt találtam mondani, hogy figyelmesség is lehet az, hogy lekapja a prioritást önmagáról, ha nem épp õ az aktív. Ezzel nem erõforrást 'spórol' hanem leginkább hozzáférési sorrendiséget.

Azért nyomtam ki mindent mikor a GW2 ment, mert véleményem szerint jelenleg rosszul kezelõdnek a prioritások és hirtelen túl sok erõforrást allokál a windows más futó processek kéréseire.

Azt hiszem elértem a jókedvem végéhez. Innentõl leginkább maradok az olvasásnál ebben a topicban. 😊

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

sherlock1

http://youtu.be/4v8qae11_-M

Hát jobb esetben a java munkát a GPU végzi, lásd GW-ben is 25% a terheltségem CPU-n (fix) még GPU változó, helyzettõl függõen 90% fölötti is lehet.
Vírusirtó (hacsak nem aktívan keres), böngészõ sõt akár zenelejátszó meg hasonlók egy komolyabb pc-n meg se látszanak terheltségben (kivétel memória igény, ha nem túl nagy a RAM mérete). Erre találták ki a 3-4 meg több magos processzorokat, gond nélkül futtatnak több alkalmazást egy idõben.
Rég rossz ha egy steam chat memória igényen kívül komolyabb kihatással van a játék futására, fõleg így hogy CPU terhelése se magas.
CPU prioritás szerintem fixen van meghatározva, FF pl normálon van alapban.
Olyan hogy "Focus" nincs, fut és kész, ha ablakba van neked attól még ugyan úgy fut az alkalmazás addig még le nem állítod és igénybe fogja venni a gépedet pont úgy, mint mikor azon az ablakon vagy. Vagy különben minek állítottál le mindent mikor GW2-t nyomtad?

Inkább arról van szó, hogy a CPU adta lassan az utasítás, ha adott. a GPU, mint te is láttad túl sokat nem erõlködött.

Nekem prio növelés nyugalmi helyzetben 5-10 fps-t jelentett, nagy tumultusban persze semmit se ért. (Egy másik progival erõltettem rá hogy ha át akarná magát állítani akkor se lehessen.

Érdekes lenne következõ BWE-t valami normális grafikonos méréssel nézni, hogy mikor mi ugrik meg. Csak ehhez komoly hardver kéne, meg nyilván megfelelõ szoftver.

@playstation9:
Érdekes észrevétel. Mondjuk ezt megtartani szerintem marhaság, érdekelne miért ragaszkodnak hozzá.
Jól látod, akkor van ennek jelentõsége ha fut mellette más is. Márpedig egy vírusírtó meg egy browser szinte mindenkinél van.
Én meg eleve ablakban játszom mert fut IRC, Steam no meg TS, ha kell. Firefoxról nem is beszélve.

Persze BWE alatt minden ki volt lõve, de ezek nekem annyira standard dolgok hogy ihaj.
Oszt egy buzi Steam chat ne húzza már be a játékot, vaze. 😊

Egyébként tudjátok mi a baj?
Prioritást csak úgy tudod (elvben) megnézni ha a fókusz a task manageren van. Mivel a játék okos, leszabályozza magát alacsonyba ha nem rajta van a fókusz, ez nagyon jó. Amikor a játékon van a fókusz ezt nem látod. Én az állítgatás eredményét csak a fraps alapján ítéltem meg.

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

Bocs akkor most lelõttem a poént 😊

playstation9:
Hát puding próbája az evés, szóval szerintem ki lehetne azért próbálni, de nem kizárt hogy tényleg nem nyom annyit a latba (én tudtam BWE-n GW2 prioritást állítani, úgy is maradt de nem éreztem változást, de ennek számos más oka is lehet).

OFF:
szerintem ennek a pioritásnak (játékoknál) akkor lehet értelme, ha fut mellette több "külsõ" program (nem a rendszerhez tartozó) amik eszik a CPU-t, memoriát (pl: Torrent kliens, vagy ha valaki késztetést érez rá hogy konvertáljon game közben 😊, "600" Chrome ablak, youtube zenékkel, ..stb). de ha ezek ki vannak lõve mind1 hogy alacsony vagy magas a pioritási, nem változik az FPS értéke.

Asrock 890GX Extreme3,AMDPhenom [email protected] + Thermaltake FRIO,A-Data 2x2GB DDR3(1600),XFX-HD6950@2GB, 3x500gb Maxtor HDD, CHIEFTEC 550W, Samsung P2450 FULL HD

Így van, de csak pedagógiai éle akart lenni a dolognak és csak erre az esetre. 😉

És nem is engedi állítani, de legalább látok 87%-s GPU terheltséget alatta.

GW1-is alacsony pioritáson fut, nézzétek meg 😊 tehát ezt a 2 is örökli majd 😊

Asrock 890GX Extreme3,AMDPhenom [email protected] + Thermaltake FRIO,A-Data 2x2GB DDR3(1600),XFX-HD6950@2GB, 3x500gb Maxtor HDD, CHIEFTEC 550W, Samsung P2450 FULL HD

Nekem maradt, ha rendszergazda jogosultsággal futtattad a GW2-t akkor maradt. De volt erre valami fix is de én nem próbáltam.

Placebo volt, mert utána vissza is állítódott lowra.

Nekem ez se segített, bár vasárnap Geronimo szerint javult (nem nagyon vettem észre csak 1-2 helyen mintha jobb lett volna), akkor lehet több értelme lett volna.

Braikingboss
Meg lehetett oldani. Feladatkezelõ/folyamatok/gw2.exe jobb klikk prioritás beállítása / magas. Nekem úgy nem volt gond és jobban is ment.

Don Kartács :)

Hát szerintem CPU kiadta az utasítást, csak mivel nem volt optimalizálva a GPU lassan hajtotta végre (ezért az alacsony terhelés és igénybevétel, szinte alig volt terhelés alatt) és a CPU erre várt, erre utal az is hogy GW2 prioritásának növelésével se mentél többre hiszen továbbra is a GPU-ra várt.

Haha néztem linket ami a video mellett volt (https://gemstore.ncplatform.net/), "403 - forbidden".

Úgy tûnik véletlen lehetett. Vagy bele is szakadtak a sok gyémántba.

Hát fordítva (GPU nem tudott eleget tenni mert CPU nem mondta meg neki mit tegyen) de kb így lehet a helyzet. Minden esetre ha a terhelés elosztás megcsinálják jó lesz.

Amit nem értettem, hogy miért alacsony prión futott a játék. Így minden sz*r behúzta bármi történt a háttérben. Ez szokatlan.

Baromira érdekelne mi van a háttérben. 😊

Off:
Na ez a minuszolás, fordítva is igaz, sok hülye is leminuszolhat, csak mert nem osztják a véleményed, úgyhogy engem a legkevésbé sem érdekel. Seggnyalóknak van sok plusza akik osztják a többi véleményét, vastagbélig nyalják be magukat amikor is kapják a pluszt (tisztelet a kivételnek mikor érdemi hsz-t pluszoznak).

Persze megjelenítéshez eleve kell VGA a nélkül nem lehetséges, de az biztos hogy nagyon minimálisan használta a játék ki. Mondanám hogy CPU-t nagyon terhelte, de még az sem, alacsony volt a prioritás és hiába állítottad windows feladatkezelõben. Lehetséges hogy az volt amit mondasz, CPU se tudott dolgozni rendesen mivel VGA lassan dolgozott (optimizálni kell, Anet is ezt írta, szóval nem én értelmeztem rosszul), vagyis egyik húzta úgymond a másikat.

s0n1c
de már vén fos vagy, mint én <#idiota>