Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

én féltem is ,hogy "kóreai MMO" lesz....aztán utánnaolvastam,videóztam,kérdeztem,beszélgettem másokkal kipróbáltam és padlóra raktam az állam😛😊

és kedden várom a Diablót is funolni😛

BEAST
Én már csak azt nem tudom, hogy akkor most ez wowverõ vagy sem?! <#idiota>

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Igen,TSW-vel még bármi lehet.Valami iszonyat hype megy FB-on hetek óta és nem csak pre order-nek lesz free hétvége hanem mindenkinek!Nem szaroznak az biztos.Ha bírni fogja szerver és jól sikerült ki tudja mekkora sikereket hozhat az a game!Ezt A.NET most várja és ugyanúgy mint a D3-at.
Valamiért várnak.Nincs beta bejelentés se infók semmi már megint egy ideje..

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

Unknow
Nos, ettõl függetlenül én még mindig sokaknak magyarázom,hogy az Ncsoft csak kiadó és semmi más. Aztán lehet ezeknek bármit mondani mert akkor jön a :"De ettõl még õk mondják meg mit, merre , hogyan..koreai szar."
Ezt így honnan?! 😄 Ha van pénzem, miért ne játszhatnék mind a kettõvel?! Nem is igazán értem ezt a hülyeséget amit leírtál, remélem csak valami trollkodásnak szántad.

\"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man\"

Ez még a raid-es beszélgetéseket is ûbereli😄 ekkora maszlagot istenem😄

nyömnyömnyöm.... \"Az állatokat szeretem, mert a fajtámtól félnem kell.\"

Zomil
Azért ez nem teljesen igaz, mert szerencsére mostmár akkora hype-ot kapott a játék, h nem az ncsoft neve miatt fogja valaki nem megvenni 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

\"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man\"

Zomil
Én meg hatalmas dio fan vagyok és mégis GW2-t vettem meg a szükös keretböl 😄

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Unknow
Ja , itt is ez a helyzet. Tõlünk is 3-4 ember megvette a Diablo 3-at és úgy jön GW2-t játszani. Semmi köze ennek ahhoz,hogy ki, melyik kiadót preferálja.

Annyi az egész,hogy vannak idióták akik azt hiszik,hogy az Ncsoft = fejlesztõ cég és ezért elkerülik a GW2-t mert,hogy tuti kóreai grinde maszlag. A fáradtságot persze senki nem veszi,hogy megnézze mi is a helyzet. Sokak szemében a Blizzard = Nyugi MMO-k és nyugati gamek, nem pedig azért nem játszanak semmi mással mert fanok.
"Aki diablo fan, az blizzard fan is, semmilyen más mmoval, pláne gw2vel nem fog játszani" ez hetek óta a legnagyobb baromság amit itt olvastam!

Ez öngól volt nagyon. "Aki diablo fan, az blizzard fan is, semmilyen más mmoval, pláne gw2vel nem fog játszani." Erre most így rögtön 3 másik havert tudnám plusz engem felhozni ellenpéldaként. Mindannyian diabló fan-ek vagyunk, de a gw2-vel is fogjuk nyomni.
leszarom,csak játszani akarok gw2-vel. 😄
Mert te gondolom olyan profi marketinges vagy hogy ezt így megítéled. GW sikeres, még most is. Persze wow nagyobb siker, de GW 7éve megy sikeresen. Elég sok MMO jött és süllyedt el vagy csak megyeget. Mennyit is adtak el összesen GW+kiegekbõl 6 milliót? Persze ennyi játékos nincs tény, EU szerverek megkoptak (régen igen csak sokan voltak EU-n is), de US egész szépen megy (meg persze sok EU játékos eleve US szerverre megy mivel ott többen vannak). Egybe buktak meg, fél év alatt akartak új kiegeket kiadni, Factions is 1 évet csúszott, igaz NF már nem, de nehéz volt ezt megvalósítani. Hosszú távon a mennyiség a minõségre ment volna, ezt nem vált be (NF mondjuk nem volt rossz kiegészítõ, és EoTN se, de Factions azért nem lett túl erõs, fõleg pve-ben. Pvp-ben AB miatt még azért hozott újat, de mondjuk így is indult NF-ben inkább pve-be erõsítettek.
Aion nagyon fel volt hypeolva csak nagyot bukott (nem az egyetlen), kár ezt a GW-vel összehasonlítani.
Bugosan nem adnak ki játékot és nagyon jól teszik, ha csalódnak a játékosok akkor GW2 is az utóbbi nagy nevek sorsára jut (Aiontól SW stb). Minõség ami kiemeli a nagyokat, Blizzardot is, biztosra mennek. Dio3 ugyan nem lesz korszak alkotó de nem lesz egy hibás bugos játék az biztos.
"Most itt gondolok jópár MMO-ra ami full bugosan jött ki még is nagyon kaszált az elsõ hónapban. Az már más tészta ,hogy utánna nem kötötte le az embereket."
Pontosan errõl van szó, minek írom ha tudod, csak saját szavaidat se látod.
"Csak ne fürödjenek be a mint a gw1."
GW 7 éve fut!!! Nem fürödt be még most se. Nem a legsikeresebb de stabilan megy és most is játszák. Nekem tökéletesen elég ha pont ugyan annyira fut be a GW2 mint a GW. Fejlesztõknek mondjuk nem tudom mik az elvárásaik, de nem kötnék fel magukat ha ugyan annyira lenne sikeres mint az elsõ (éhen se halnának).
"Szinte már fele áráért lehetett megkapni mint ahogy elsõnek kiadták. "
Miért mit nem kapsz meg töredék áron? Wow? Dehogynem sõt ingyen játhatsz 20-as szintig (GW-be is van Trial nem errõl van szó). Minden ára leesik megnézheted az összes MMO-t. Van ami átállt mikrotranzakciós rendszerre hogy legalább ne kelljen megszûnnie. GW meg legalább nem alakult át, maradt a rendszere és érték csökkenése is sokkal kisebb (induláskor 8k volt az alapjáték most talán 2-3k, 7 év alatt ennyit esett miközben más MMO-k jöttek mentek).

"UI : "When its done" az még nem jelenti azt ,hogy annyira messze van a játék. Ne higgyétek😊 Aztán csak hirtelen kidobják a piacra és mindenki kamillázik ,hogy a dátum közelebb van mint gondolnátok."
Senki se mondta, de mivel semmilyen biztos információ nincs ezzel kapcsolatban így még találgatni is kár.

Unknow
Azért maradjunk annyiban, hogy nem mindenkinek fér bele a Dio 3 mellé a GW2. Ugyanígy nem biztos ,hogy a Tera után, amellé megveszi bárki is. Most jön a TSW...sokakat érdekel az is.

Átlag gamer nem fog ennyi játékot venni, hanem kinéz valszeg egyet , maximum kettõt és game over. A Dio 3-at egyértelmû,hogy nem lehet lenyomni, és a legtöbb ember majd amellé vesz egy TSW-t, Terát, Gw2-t vagy tolja tovább mellette a WoWot/SWTOR-t.
JethroHUN
Dio3at és GW2 ne nagyon emlegessétek egy topikba. Hangyányi közül sincs egymáshoz. Semmi összefüggés a 2 között. Aki diablo fan, az blizzard fan is, semmilyen más mmoval, pláne gw2vel nem fog játszani. Aki pedig gw2vel vagy így az is kizárt hogy kidobjon pénzt a diabló 3ra. Csak a hypeja nagy a dio3nak miközben egy nagy 0, nem kéne ennyire hasra esve lenni tõle mintha vmi évtizted játék lenne.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Persze,hogy csökkent az ára.Az utolsó kiegészítõ is 4 éve volt már.Elõtte ilyen 40-50 ezer volt ha megvetted mindet aztán egyszer csak jött,hogy levitték az árakat de évekig nem változott az ára.
Azt a játékos mennyiséget ami ott volt,sok mmo megirigyelné a mai napig!

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

darth devil
Pontosan tudták, h ki fognak szivárogni dolgok. Ezt nem lehet megakadályozni, ez akár a tudatos marketing is lehet.

War, war never changes.

GW2öt az oldalak okkal kapják fel, mert fel tud mutatni vmit!Amugy dio 3at mitöl ne szarnák le? Bár nem ismerem személyesen az anetes embereket, h kimerjem jelenteni leszarják, de mivel teljesen más a célközönség nyilván leszarják...Nem is egy kategoria a két game, nem is értem minek hozza fel mindenki mint vetéjtársat.Dio 3 nem lesz rossz game amugy, de én pl az elsö 2 részt évekig zuztam, a 3ik rész bétáját már kb pár óra után meg is untam, hiába sok az ujdonság, szép grafika meg minden, akkor is a már szarrá unt dio...Persze ezt sokan másképpen élik meg, mert azért a 3ik rész tuti jo kis game, de leginkább az atom fanoknak ill. az ujoncoknak fog bejönni hosszutávon
darth devil
D3 még mindig nem mmo. TERA és a TSWre gondoltam mint mmok. De egyik sem vetélytárs.

War, war never changes.

spybot919
Mellesleg zomi azért durva lenne ha Pistike mindkét játékot megtudná venni nos mert hát mindkettõ 15.000ft és nem hiszem ,hogy Anyuka 30.000ft ért venne játékot a gyerekének fõleg a mai idõkben.

Software Engineering might be science; but that's not what I do. I'm a hacker, not an engineer.

spybot919
Mibõl gondolod ,hogy valaki mindkettõt megveszi? És azt mibõl gondolod ,hogy valaki nem választ a kettõ között. Meg az ,hogy GW2-nek nincs vetélytársa az szerintem csak annak köszönhetõ (bocsánat nem tudok máshogy fogalmazni) Az Anet leszarja a jelenleg mellette megjelenõ MMOkat még a DIO3 -mat is. És ha megnézitek az hogy a GW2 most ennyire felkapott nagyon nem a GW2 új marketingjének köszönhetõ hanem az emberek változtak meg meg a pc -s cégek , az oldalak felkapják. Nagyon sok info szivárgott ki a játékról még akkor amikor még nem is lehetett volna. Hallgatási szerzõdés stb. Még is jöttek az infók. És az nem az ANET nek köszönhetõ hanem a közönségnek. Nem az ANET marketingje változott meg hanem az emberek. És ez most pozitív és kapóra jön. Bocsánat ha nyersen fogalmaztam..

Software Engineering might be science; but that's not what I do. I'm a hacker, not an engineer.

Zomil
Ez meg a másik...nincs egy komoly Gw2 szintet megütö vetélytárs a láthatáron. A Dio3 sem igazán vetélytárs, mert nem havidijas, pistike ugyanigy megveszi anyui pénzéböl a Dio3-at és a Gw2-öt is egyik sem kerül havonta kemény pénzbe, ha meg éppen GW2 helyett Diozni megy akkor mivan? A játékot kifizette innentöl pénzt hozott az Anet-nek.

Zomil
Elöször is, azzal egyetértek, h a GW1 marketingje valoban elbaszott volt, én is teljesen véletlenül találkoztam vele. 😊
Viszont a GW2 marketing teljesen más szinten van...aki ezt nem látja...

A hsz végét meg nem igazán értettem...mi az, h az utobbi kiegészitök ára drasztukusan csökkent?
Az utolso kieg. az Eye of the North volt ami egy árban volt az alap játékkal. Vagy most az a gond, h idövel olcsobb lett? Ez általában igy szokott müködni.
És szvsz mindegyik kieg. elég szorakoztato volt.

darth devil
Nincs komoly vetélytársa a GW2nek a frissen megjelent vagy megjelenõ mmo-k között. Nem véletlenül nem kapkodnak.

War, war never changes.

spybot919
Azért valjuk be Anet nem éppen a marketingjérõl híres mint azt itt páran gondolnák. Megcáfolnám. Ha megnézzük a statisztikákat GW1 nek nem volt valami sok játékosa. Még az Aion szaros indulása is több pénzt hozott pedig full bugos volt és a szerverekre kidobáltak vagy bese lehetett jutni. Ez szerintem Anet marketingjének köszönhetõ csak mert én is megvettem de csak azért mert a haverom mutatott róla egy videót, Addig azt se tudtam ,hogy létezik. És szerintem pont az Anet nek kéne az induló közönséget megcélozni: Nem azt mondom ,hogy kapkodják el de azért a riválisok motiválhatnák õket egy kicsit hogy valami jobbat adjanak ki és ne ez a "when its done" mert higgyétek el nem biztos hogy akkor lesz egy játék sikeres az eladásokban mikor már szinte bug mentesen adják ki. Most itt gondolok jópár MMO-ra ami full bugosan jött ki még is nagyon kaszált az elsõ hónapban. Az már más tészta ,hogy utánna nem kötötte le az embereket. Csak ne fürödjenek be a mint a gw1. el ahol az utóbbi kiegészitõk inkább voltak idegesítõek mint szórakoztatóak és az áruk is drasztikusan csökkent és nem hiszem ,hogy azért mert annyira kapós lett a játék. Szinte már fele áráért lehetett megkapni mint ahogy elsõnek kiadták.

UI : "When its done" az még nem jelenti azt ,hogy annyira messze van a játék. Ne higgyétek😊 Aztán csak hirtelen kidobják a piacra és mindenki kamillázik ,hogy a dátum közelebb van mint gondolnátok.

JethroHUN
Sose készül el, hát ez van.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Mindenki csak találgat, ez teljesen egyértelmû, szerintem felesleges.

Unknow
Kimondta,hogy akkor lesz a köv béta? Én még ezt sehol sem olvastam 😛 Továbbá május 25-28 még messze van ahogy én látom. Nekem nagyon úgy tûnik,hogy találgatásokkal érvelsz a találgatások ellen 😄
TDC Geronimo
Köv beta hónap vége/jövõ hónap eleje. Valószínû, hogy 2 hét alatt azután rendbetesznek mindent, amit ott kapnak feedbacket és már indul is élesbe mi? Gondolkozzatok már egy kicsit 😄

Amúgy meg min 1 hónappal elõtte bejelentik dátumot ezt is mondták már. 2 hét múlva lesz bejelentés? Mikor még a következõ beta akkor el se indul? Valószínû...

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Unknow
Streamen volt rajta és nem olyan régen pl 😛 Egyébként, mondom..nincs miért húzniuk amúgy se tovább. Ekkora marketinget meg nem fognak kivágni az ablakon.

A különbség a régen és most között ,hogy most mennek a béták, a pre-purchase és így tovább. Ez olyan mintha bereklámoznál valamit, elköltenél erre egy csomó pénzt aztán hagynád kihülni a dolgot.
darth devil
6.25. tuti csak egy béta dátum. 😄 De még mindig itt tartotok, h jaj vajon mikor jelenik meg?

War, war never changes.

TDC Geronimo
lol arról a képrõl beszélsz ami ezer éves? Hát valószínû ott már tudták a pontos megjelenési dátumot 😄

Unknow
Jah, csak az nem volt az Arenanetes pólókon is rajta 😊
TDC Geronimo
Egy bolt kiírt egy dátumot és ezt kiírták mindenhova. Semmit se jelent. Pár napja írták, hogy az amazon kiküldött levelet, amiben írták, hogy szeptember 18 az új dátum. Na akkor most mi van? Újabb összeesküvés elmélet? :p

Biztos van belsõ dátum, de ezek amiket kiírkálnak ilyen gamestop meg hasonló helyekre mind csak légbõl kapott találgatás. Évekkel ezelõtt is volt már gamestopon megjelenési dátum csak megsúgom, mégse jött ki...

Unknow
Gondolom a Gem storetól várnak egy szép összeget az elsõ napokban, ami kb fele akkora lenne a Dio 3 mellett. Arról nem is beszélve, hogy jobb ha csak a GW2-rõl beszélnek az emberek és ezzel beszippanthat még több embert. Így nincs az,hogy: "Gyere Pityu GW2-zni! -De most jött ki a Dio3."
Igen erre én is gondoltam, hogy nem véletlen az a 06.25 meglibbentése (amit persze tagadnak) jó marketing fogás, legalább van mirõl beszélni meg izgulni.

Amúgy nem tudom hogy mennyire érdekes ez a más megjelenés miatt nem adjuk ki, mivel ez "f2p" és nem a havidíj beszedése lesz a lényeg ok hogy a shop on el lehet majd költeni a havidíj többszörösét is, mind1 lényeg a lényeg hogy a lepényhal meg utoljára.

BDO: Jordine

Unknow
Már volt errõl szó a topicba, hogy nagy valószínûséggel már a mostani bugokat is javították és igazából az optimalizáció és balance van hátra. Egyébként érthetõ, végülis most a Dio 3 mellett senki nem adna ki játékot és valahogy az érdeklõdést is fent kell tartani.

Az,hogy anno mindenki 6.28(vagy 6.25.) dátummal ellátott pólóban volt, valszeg nem véletlen. Továbbá az sem igazán fér bele nekem a véletlen faktorba,hogy a legtöbb helyen 6.25 volt kitéve megjelenésnek. (Mert ugye ha nincs megjelenés, akkor minden bolt csak az évet szokta kirakni.)

Így meg marad az érdeklõdés, a meglepetés hatása és egy jó marketing. Mert mindenki érdekel,hogy most mi van, mi lesz és így tovább...
DummyBoy
Egy ekkora projektet lehetetlen bugok nélkül kiadni ... Én is azt tartom, hogy inkább legyen veniccdán addig amíg el nem jutnak egy olyan szintre, ami a vásárlóknak kiindulási alapnak elég lehet ... Aztán majd hegesztgethetik nyugodtan ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Nem hiszem hogy csupán marketing lenne a "when its done" szöveg. Blizzardtól jött a fejesük (Mike O'Brian) aki gondolom azt a marketinget használja amit a Blizzard is. Szerintem ez profizmus, akkor mondanak valamit ha már hátradõlhetnek a székükben és 1000%-ra mondhatják, minek dobálózzanak dátumokkal mikor õk is maximum tervezetet tudnak .Bár azt is el tudom képzelni hogy nem tûznek ki belsõ dátumot se, nyugodtabban megfontoltabban dolgozhatnak, nem kapkodnak annyira, nincs rosszabb a határidõs melónál, ping-pongra is több idõ jut nincs mihez igazodni, játékot meg már lényegében el is adták, szóval most már hova? 😄

Igen olyan tényleg nincs, de minek adjanak meg korai tippelt megjelenési dátumokat amiket aztán nem biztos hogy tudnak teljesíteni (mint interjúban el is mondták bármi közbe jöhet, megpróbálnak felkészülni és azonnal megoldani a problémákat, de ettõl még sok minden borulhat fõleg idõben ügye).
Szerintem inkább ne mondjanak semmit mint hogy halogassák, az még komolytalanabb lenne, félkész játékot meg végképp ne adjanak ki.

Tényleg parasztvakítás, de még mindig jobb annál, mint amit a Sw:tor-nál mûvelt a Bioware, dícsérték a játékukat, hogy mennyire fasza.. Aztán láttuk, hogy hogy startoltak.
És ha 2047-ben lesz kész akkor akkor lesz kész.
MeoH
En minden jatekhoz azt hasznalom, ennel sem volt gond vele.

fuck mmo's..i.,

Egyébként meg nyugodtan bele lehet nyugodni, hogy van belsõ céldátum, ez a "when its done"csak parasztvakítás, hogy azt lássák a játékosok, hogy õk tökéletes játékot akarnak kiadni....
Tételezzük fel, hogy 2047-ben lesz kész, akkor mi van?
darth devil
Mennyire volt használható? Én elfelejttem kipróbálni vele. 😄

War, war never changes.

<#vigyor2>

BDO: Jordine

Running
a pénzedért azt kapod ami ígértek, egy kúrvanagyverést a hisztiért! <#hehe>

Felõlem adják ki úgy mint az sw:tor-t , közel sem volt kész, de ment a hype hogy mennyire jó a szotri, meg a játékélmény. Anet inkább azt mondja majd kiadjuk, õk valószínûleg tudják, mikorra lesz tényleg olyan állapotban. Addig inkább hallgatom a when its done dumát.