Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LeWyTy
Nem vagyok otthon pár hete szval. emaradtam... akkor augusztus 28 a fix megjelenés?

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Smithwarden
Hm erdekes "kepsorozat". Vajon mi tortent a 3. kepen a veled es a "cimboraddal"? <#ravasz1>

"Az internet lemaradt technologiailag..." :D

Running
Jaj, én? Most miért mondasz ilyeneket? <#zavart1>

BEAST
Legalább most nem a karaktered bugyiját lesed. 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Running
Meghalt a totyik, ezért nesztek két kép. Stresszen pózoltunk egyet spvp-ben a tetõn firkó cimborámmal, amikor rájöttünk, hogy ennek a körnek bizony sohasenem lesz vége. <#nevetes1>

- fejrészbe is ki lehetne írni a következõ bétát (N/A helyett júli. 20-22) és a tervezett megjelenés dátumát is (szerintem)

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

TVelvet
Szóval Jonny jössz te is?😊
Elvileg van a GW2 database is
http://www.gw2db.com/

És elvileg ebben kéne legyen valahol lv 80 stat calc is.

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

TDC Geronimo
Van már egy pár.

GW2tools

gw2luna

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

antgecc
Van már wowhead-hez hasonló skilles, "talentes" oldal GW2-höz?

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

- nyilván igen a válasz
- én WvW-n nézelõdtem és nekem kényelmesebb volt megidézni a 3 féle petet mint egyéb skillekkel is bíbelõdni
- blogon szóba került a 'necro OP' és ott spvp-ben jónak írták a sebzését
- magamtól 2 féle (pet nélküli) buildet nézegettem, az egyik esélyes 1v1-ben a másik határozottan tömegbe való (ha túléli akkor nagyon durva sebzést várok tõle)
- szóba került még a vakítást okozó skill (well of darkness) amit combóban (wiki) az egyik legdurvábbnak tartanak

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

TDC Geronimo
Még pár részlet ebbõl:

"Thief -cluster bomb increase cast time, and lower projectile speed

-devourer venom imobilize reduction from 3 seconds to 2

-shadow signet increased move speed 25%, AOE blind (240 range), no longer has immobilize

-signet of agility active ability range increased to 600

-passive stat bonus on runes increased to 90 from 35, will scale from 10-90 as you level

-shadow trap range increase

-tripwire range increased, added 5sec cripple

-needle trap range increased (ae 500x100), 5-3 sec immob, poison 6sec, 30 second CD

-scorpion wire, increased projectile speed

-caltrops now has initial cripple, as well as pulse, will do 2 stacks of bleed for 3sec every second

-smoke screen duration increased from 7 to 8 seconds

General

-"the only traits in shippable state are engi." That is a direct quote, expect reworking of all other classes traits.

-The frost armor from combo fields has its timer reduced from 10 seconds to 5, will stack now though, also no plans to change fire from crappy might.

-The briefly mentioned that they had just finished re-working warrior longbow skills, bringing them in line and increasing damage was specifically mentioned.

-looking to potentialy have vuln and might operate differently in pve and pvp since there is currently a discrepancy with their power.

-they intend to nerf null field, well of power, ranger dodge trait (not sure which one)"

Petes csak az egyik valtozat de lehet anelkul is tolni viszont heales pet eleg jo 😊

Veni, vidi, vici

TDC Geronimo
Necroról egy kérdés. Nézegettem mostanában lehet ki is próbálom utolsó BWEn. Petes classokat viszont nem nagyon szeretem. Necronál lehet csinálni "petmentes" karit, ami nem haszontalan? 😄

Running
Az elementalista pont nem egyszerû a maga 82 ezer skilljével. Aki meg noskill, áll és nyomkodja 1-5-ig, azt meg lecsapják, mint a legyet.

Példák: Battle of Kyhlo clocktower, elnyomja és lerakja a lépcsõ feljáróhoz a legalsó szintre, vagy az ablakon kívülre a párkányra.
Forest of Niflhel: Mine, elnyomja és berakja a faoszlopok mögé, ami nekem line of sight és körbe kell mozogni.

Asszem a pályák más részén nem volt ennyire hajtépõs.
Mesmer skill nem muxik mindig jol amugy xD nekem en multkor elteleportaltam idoben egy magasabb pontra es leszurt a srac ugyan ugy 😄

Veni, vidi, vici

darth devil
Nem teleportálnak túl messzire. 😄

War, war never changes.

My bad, 3-asra gondoltam, a Vengeance-re és a Sweet Revenge traitre.

Meg arra, hogy egy-egy spvp pályán mennyire rühellem, amikor a tolvaj vagy a mezmer eltûnik, amikor nyomnám bele a karót.
Inkabb csak enginert mert mesmernel jol muxik legalabbis a GS/sword*pistol nagyon jol mukodik 😊 es amit senkise felejtsen el az az, hogy BWE2-re csomo ujitast nem tudtak berakni balance teren ami maradt BWE3-ra es BWE2 ota mar kozel 1GB update jott es meg van egy csomo ido addig 😊

Veni, vidi, vici

4-es skill mindenkinek ugyan az <#nemtudom> igy nem ertem mirol beszelsz max ha a Vengeance-re gondolsz ami ha betolt feltudsz kellni mert azon lett modositas, hogy nem 100% hanem x esely van ra de ebben nem vagyok biztos.

Veni, vidi, vici

Én meg fel tudom magam robbantani. Hát az is morva jó.

De ezt Anet el is ismerte hogy azért ez nem lett olyan f*sza mint akarták, nyilván ezen is reszelnek majd.
Viszont mindent összevetve azért így se fanyaloghatunk nagyon. Még 1.0 sehol sincs és azért annyira nem gáz a classok helyzete (mesmer, engineer valamennyire kivétel).

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

Nem érted, én is általánosságban írom, hogy a dodge lehetõsége és spvp-ben a downed state, mint második esély és taktikai finomság jelentõsen megkavarja a dolgokat, kisimítja az erõviszonyokat. De ugyanitt lehetne említeni a selfhealt is. Ezek ilyen "beépített" balansz mechanizmusok, amik mellett nem mellesleg a fegyverváltások, traitek mentén szerintem baromi könnyû dolguk lesz mesterségesen is balanszolgatni.

Miota nincsen Animacioja? 😄 Max akkor ha eleg kozerol hasznalod de alapjaban veve az egy ugras es utes kombo ezaltal nem vedhetetlen. Mesmer azert nem olyan squishy nekem 18k-19k korul volt a hp-m es a sok lassitas stun lokes es teljes 2s-3s serthetetlenseg nem tette squishy kaszta. Melette volt 1 teleport meg hide es akkor meg ott volt a madaras elite skill 😄 ami nagyon jopofa. Squishy jelenleg szerintem nagyban fugg a buildedtol es attol, hogy hogyan jatszod meg a karakter mert ugye ahany haz annyi szokas 😊

Veni, vidi, vici

Mondjuk itt az elsõ balance: thief és mesmer downed 4-ese vs warrior totálisan haszontalan 4-ese.
Trait kell hozzá, hogy értelmes legyen, a %-os esély, hogy állva is maradok alap kéne hogy legyen.
Axe-nek az Eviscerate-ja az egyetlen warrior F1 skill, aminek nincs animációja, csak üt. Ha az elõl te dodge-olni tudsz, ügyes vagy (ez a felugrik, és egyik kézzel üt lefelé). 😄

Elég spéci build kell rá, pl, hogy movement skillekre feloldja a cc-t (van leap komponense), fegyverváltásnál crit és might rúnák. A legdurcább amit láttam belõle, az axe/axe + axe/shield, burst cd csökkentõvel, adrenalin növeléssel, axe-re kihegyezve... videón ranger szénné kite-olta 😊)))

Szóval mindennek van ellenszere.

Mesmer tetszik, tetszik, de warriorhoz képest squishy.
Olvasd vegig az osszes lotte levo hsz-t senkise mondta melyik milyen OP ott csak altalanosagban beszeltunk az emberekrol. Melette downed skillek pont hogy nem egeszen jok mert mig nemelyik karinak jo skilljei vannak addig nemelyik eleg haszontalan downed skilleket kapott.

Veni, vidi, vici

Két dolgot általánosan nagyon figyelmen kívül hagytok, amik jelentõsen hozzájárulnak ahhoz, hogy inkább a "skill" irányába tolódjon el a dolog és csorbítsák bárminek az OP-ságát: ez a kettõ a dodge meg a downed state.

darth devil
Mert a sorci egyszerû mint egy faék, és mellé aránylag erõs. Itt is lesz elementalist tömeg megnyugodhatsz.
Nyilván lesz balance, csak nem mind1 h milyen. Csak remélem, h nem lesz x havonta felborítva minden.

War, war never changes.

Ez innentõl meg Anet dolga, hogy ezzel kezdjen valamit. Ha szórakoztató eSportot akar akkor ez nem járható út. Persze itt gond hogy nincs 80+ hõs mint LoL-ban.

Running
Ez kivédhetetlen, már most is mindenki azt lesi, hogy a top pvp arcok milyen build-el tolják, milyen cuccokban stb... A fejlesztõk dolga, hogy ezek a top buildek se legyenek annyira hatékonyak, hogy mindenki csak ezt válassza. Ezt hívják balansznak. Meglátjuk mi lesz belõle.

frango
Hát, de milyen hülyeség az, hogy ne balanszoljanak. De balanszoljanak! Terában is rohadt izgalmas volt kezdõn egyedül voltam tank PVP szerveren. 20 playerbõl 18 sorcerer volt...

Vikingek! i5-10600KF, GTX1070, 16GB DDR4 3200

darth devil
sPvPnél úgyis lesz top csapat összeállítás. Top trait elosztással. Szép a szabadság illúziója, de akkor is csak illúzió. 😄

War, war never changes.

Mindig ez szokott lenni altalaban 😄 kezdenek az emberek egy karit ami tetszik neki aztan huuuuu az OP es csinalnak olyat 😄 aztan amikor uj OP lesz valami akkor azt 😄

Veni, vidi, vici

frango
Jó vicc<#idiota>. Szerintem is legyen 1 OP kaszt. Az a legjobb. És akkor majd mindenki azzal fog játszani. De jó is lenne...

Vikingek! i5-10600KF, GTX1070, 16GB DDR4 3200

darth devil
Túl sokszor hallottam már ezt. 😄

War, war never changes.

Engineert játszok. Se teleport se illúzó nincs. Vagy idõben robbantom el magamtól vagy épp nincs CD-n az egyik poti. Kb ez van.

Egyébként illúzió nagy kavarodásban nagyon jó. Nem mindig van idõ azt nézni kin milyen ikonka van, max abból lehet sejteni hogy valami nem stimmel hogy gyorsan esik a hp-ja.

@darth:
Remélem nem OP vs OP lesz a vége, mert az is unalmas.
Így is polarizálódnak majd a classok, elég álmosító lesz ha meglenne félévente hogy mit kell PvP-re vinni ahhoz, hogy versenyképes legyél.

Nem fognak hanem inkabb finomitanak mint pl hungdred blades 6s helyett 8s CD-t kap szoval ilyen fajta dolgok pont jok 😊

Veni, vidi, vici

darth devil
Remélem nem fognak ész nélkül a játékosok sírása alapján belenyúlni a balanceba. Minden játék itt bukik el. Mindig lesz OP kaszt, el kell fogadni.

War, war never changes.

Persze hogy necces 😄 de ettol lesz fun mert egy ilyen teleport utan nincsen skillje es bolas skillt is bukta mar ezek utan par illuziot lehozol es mar meg is van kavarodva. Mondjuk illuziok nem ertem hogyan okoznak kavarodast mert egyenlore csak a mesmernel van ott a mesmer ikon illuziokon nincsen. Persze hp alapjan is kilehet oket szurni 😊

Veni, vidi, vici

Most gonosz leszek: Tehát neked van rá beépített mechanizmusod, azaz ez a probléma nem probléma. 😊

De értem, persze. Nekem is van 1-2 cuccom, csak bosszant, mert necces.

Nekem Mesmerel nemvoltak gondjaim egyetlen burst skillel oltek csak meg egyszer 😄 az is rifle skill volt mert a tobbinel egyszeruen csak elteleportaltam amikor lefogott es skillezni kezdett.

Veni, vidi, vici

Engem ezekben inkább a burst ténye zavar. Oké, kikerülhetõ, elvben. De ha van immobilize skillje mindjárt muszáj vinnem anti CC cuccot, ráadásul ha teszem azt én condition damage alapú karaktert gyúrok reszelem úgyis egy darabig míg eldõl amiközben neki többször is lehet alkalma 'egy csapásra' elintézni.

Nem kezelhetetlen, de véleményem szerint a legtöbb burst elég könnyen elõcsalható. Csak egy picit reagáljak késõbb, és sajt.

Az én tapasztalataim:
Pénzhiányom az volt. WvW (blueprint, upgradek), repair, teleport, craftolás (köztes cuccok, toolok, fõleg ha cookot akarsz) viszi a pénzt azért rendesen.
Ugye a loot igen jelentõs részét én bezúztam hogy legyen craft material, de ez azt is jelentette, hogy a nem szürke tárgyakat nem adtam el, sõt költöttem a salvage kitekre.

Craft:
Nem lassul be a fejlõdés, csak átalakul. Értsd ezt úgy, hogy a felfedezésekért jár a nagy XP. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy minden fegyver/armor stb több féle verzióját fel lehet fedezni, és ez sok (dupla talán) XP-t hoz, jobban megéri mint gyártani X darabot már meglévõ receptbõl.
Példa: Warhornokat BWE1-ben én nem recepteztem ki, mert nem kellettek. De BWE2-ben bepótoltam a hiányt, felhoztam magam short és longbowból, egybõl túl is lendültem a következõ tierbe úgy, hogy víz alatti fegyverekhez hozzá se szagoltam még.

AH:
Kb olyan rendszert képzelj el mint Eve onlineban. Adhatsz fel megrendelést, látod az átlag árakat, nem követlen X embertõl veszel, hanem csak az itemet, annak elérhetõ darabszámát és árát látod.

Ami nekem hiányzott: Egyfelõl a sebesség, nagyon lassú volt. Másodsorban a visszajelzés a tranzakciókról, volt hogy duplán vettem meg valamit. Harmadrészt, a filterezhetõség elég közepeske.
Azt le tudom szûrni, hogy X szintre milyen medium armorok vannak, de azt már nem, hogy specifikusan melyik professionhoz valók.

Összességében jó rendszer lesz. Kényelmes, és mivel 'anoním' nem lesz név szerinti árverseny. Simán kerestem nem is oly keveset csak azzal, hogy felraktam a craft húzás melléktermékeit.

Azt viszont nehezebb volt követni, hogy melyik item mennyire kelendõ, de ez majd kialakul.

darth devil
Nerfért kiáltani egyszerûbb, mint kitalálni ellene valamit. Ez mindig is így volt.

War, war never changes.

Axe Rage skilljet volt az ha jol gondolom de ahogy Chris is irta lehet ezeket dodge-al vedeni viszont elvileg lesz rajtuk allitva. Amit viszont sohase szabad elfelejteni, hogy a legtobb video ami nem teljes mecset mutat azok jol osszevagot killekbol allnak (az se midegy, hogy mennyire nub akit lecsap).

Veni, vidi, vici

Ilyen és ehhez hasonló dolgokra van a dodge vagy a snarek. Nem kis érvágás egy warriornak ha a 6 seces cd-jû 100 bladest mindig dodgeolod.

antgecc
stevyxix és Chris köszi a válaszokat!

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

MrStokes
Azert az ilyen es ehhez hasonlo dolgokat remelem ki fogjak majd idovel balance-olni, mert ezeknek igy nagyon semmi ertelme es szvsz total szetvagja a jatekelmenyet az embernek pvp-ben.

Egyebkent warrior-nal lattam mar hasonlo masik op buildet is, ahol a weapon switch-re aktivalodo +30% sebzes es 100 % crit esely a kov. skill-re (fegyver runakbol) + warrior burst skill hasznalataval szinten hasonloan nagy sebzeseket lehetett elerni par mp alatt miutan megvolt a kell rage mennyiseg hozza.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Egy bárhonnan elérhetõ aukciós/trade rendszer van, amibe végre valahára és legnagyobb meglepetésemre végre bekerült a "vételi opció" lehetõség is, tehát megadhatod pl. hogy adott dologból mennyit és milyen áron akarsz venni és ha ez találkozik egy eladó szándékaival, akkor õ adja el neked a cuccát. A vétel/listázás ugyanúgy mûködik, mint mindenhol máshol, annyi van csak, hogy a tárgy/tárgyak felvételéhez el kell látogatnod egy trading posthoz.

Egyébiránt ezt az egész item/trade/inventory rendszert úgy kell elképzelni, hogy végre sallangmentesen az inventorydban nyomsz egy jobbklikket az adott tárgyra és a legördülõ kis ablakban választhatsz, hogy pl. "equip, sell at trading post, destroy, mail to player", stb.
Egyszerû, nagyszerû, teljesen átgondolt.

Gold hiányt a béta alatt nem lehetett egyelõre érezni. Lényeges, hogy minden gathering skillt tudsz húzni, minden herbet le tudsz aratni, fát kivágni, tellért bányászni, stb. Craft skillbõl egyszerre kettõd lehet, de ha vmit el is dobsz, úgy tudom, hogy a skillszintet nem felejti el a karakter, ha újra felveszed ugyanonnan tudod húzni, ahol eldobtad. Viszont személy szerint a béta alatt úgy éreztem, hogy az elején még könnyû húzni a tradeskilleket, aztán eléggé megnehezedik, belassul. Összességében amúgy nagyon változatos és baromi innovatív, ahogy valójában neked kell feltalálnod az újabb és újabb recepteket.