Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Running
A buffok, debuffok helye és mérete nekem sem jönnek be. Valahogy egyetlen teszt alkalmával sem láttam rendesen, hogy mik azok és meddig vannak rajtam.

Egész jó, nem vitatom.
Én a debuffokat / buffokat tenném számomra láthatóbb helyre (nem szívesen nézek le), míg a szilleket szigorúan egymás fölé tornyoznám 3 sorba, mapot meg felküldeném a sarokba, mert így kitakarja azt aki mögém sunyulna. 😊

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

Itt egy cuki "kis" guide, lehet már volt linkelve. Tessék.

Eternal life; endless torture.

TDC Geronimo
Nem mellesleg GW2nek van az egyik legszebb és legátgondoltabb UIja, amit MMOba láttam. Kellõen minimalista mégis informatív és gyönyörû.

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

TDC Geronimo
Mivel az ui méretét lehet állítani és a chat ablakot is lehetett méretezni/pozicionálni, így nekem még az ui teljes testreszabása se hiányzik, mert a többi dolog ott van, ahol annak lennie kell.

Hát, átpozícionálásba benne lennék, az már-már kötelezõ azért.
De a mod support nekem nem hiányzik. Francnak kell megint 'kötelezõ' script, dps, heal, kisf*szom, nagyt*köm figyelõ basz.

Rémálmomban jöjjön elõ a WoW ahol heal / debuff leszedés miatt kb a képernyõ 30%-a volt szabad. Igaz akkor még csak 19es monitoron. 😊

Persze ízléses stílus modok jöhetnének.

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

Azért azt õk is pontosan tudják, az interjúban benne is van, hogy mindenkinek minden nem tetszhet.

Egyébként valóban, ez már nyers marketing volt az én olvasatomban is. Lehet ez a krédójuk, és látni is jeleit, de ez már olyan szirupos volt, hogy csak na.

Mer ugye a lényeg a pénz.

Persze e tekintetben is fontos az, hogy meglegyen az a pici plusz és ne csak 1 darab user legyek. Kb mint a különbség aközött, hogy X bank pénztárában trécselnek a csajok míg én kempelek 20 percet vagy, hogy Y banknál ügyintézõ hölgy elnézést kér(! - ez itthon még relatív ritka), mert 2 perces telefonja volt a fõnökével. Aztán hogy valójában a palijával beszélt-e már nem is érdekelt, nekem már a gesztus is számít.

Egyelõre azt látom, hogy megterítenek a pénztárcámnak, vagy annak, hogy viszem a jóhírüket, esetleg mindkettõ. De ez marketing.

Valójában elég komolyan qrvaanyáznak õk is a sok marhaság láttán, nem is lennének emberek ha nem tennék.

Zomil
Én mondjuk továbbra is morci vagyok, h az UI(egyelöre)-t egyáltalán nem lehet változtatni, pedig gw1-ben nagyon remekül meg volt oldva a dolog.

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

TDC Geronimo
Nem gondolom, mert már most is volt. A tieres trait rendszer :p

Gondolod, hogy itt nem lesznek olyan változások, feature-ök, akármik, amik nagy tömegeknek nem tetszenek és ezek közül a emberek közül nem lesz egy maroknyi kisebbség, aki végigsír majd mindent a neten? 😊 Ugye nem gondolod. 😊 Nekik majd az Anet csak dumált és csak a szájuk járt, mikor megígért fût-fát, mert mondjuk épp nem olyan lett, mint ahogyan õk akarták volna. A csalódott vásárlók pedig nagyon dühösek tudnak lenni, függetlenül attól, hogy a saját vágyálmaikat kergetik. 😉

Szép és jó a marketing, fõleg ilyen minõségben, de olyan nincs, hogy mindenkinek minden tetszik - te most épp a f... khmm, akarom mondani a lelkes kategóriában vagy és minden vagy majdnem minden rózsaszín, ennyi az egész. 😊 Ez tök jó és a játék is tök jó, csak hozzátartozik a dologhoz. 😊

https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)

TDC Geronimo
A különbség itt talán az, hogy ezt az ember tapasztalja is. Fõleg BWE-ken, a fórumokon és ingame is. Van akiknek csak a szája jár, van ahol eredményét is látod.

Le a kalappal a marketingrészleg elõtt, már mondtam egyszer: itt sem mondanak semmit, vagy semmi olyat, amit más cég nem mond, na de ahogy mondja... 😄

https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)

TDC Geronimo
"Respect the player
We respect you—as a player, as a human being. This game we’re making may end up competing with your real life. It might fight for your free time alongside your friends, your family, your work, and whatever else you might be doing. Because of that, we want to give you a meaningful experience, not one that is a vapid waste of your time. Whatever your reasons for spending time in Tyria, we don’t want to waste it by doing stuff that isn’t fun.
That’s why we make our content epic. That’s why we have giant nightmare demons to fight, global allegiances to form, immense keeps to siege, and giant catapults to fire. Tyria is a place that will foster relationships with new friends, and provide you a rich experience to share with old ones. It’s our version of a playground on the grandest of scales.
Finally, we are building an online world, but we are always careful to leave space for its most important element, the one we designers would like to step out of the spotlight for: its heroes—you.
Purpose: To keep us honest."

Nagyon szimpatikus banda ez az Anet <#eljen>

TDC Geronimo

Running
Szerintem ez az, csak mágyárú: Link

TDC Geronimo
Lényege, hogy rengeteg nagy balance változtatásra lehet számítani 3. BWEre minden classnál. Skillek/traitek is változnak. Engineernél pl minden kiten változtattak, végén példának felhozza a mine kitet is.

TDC Geronimo

Ahet
Nem is a mostanihoz tervezték, hanem az elsõ részhez ... de az azték/maja = Asura és a többi is mind helyet kapott a második részben.
Ám a mondandóm lényege, ha a sylvarik érdekelnek, a sidhe vonalon indulj el!

The gods have disconnected you ...

Igen, olvastam, hogy volt egy halálra szánt kieg. Ebben akarták elevileg a dynamic rendszereket béleszteni elsõre. De a Sidhe résznek nem olvastam ennyire utána.
A dzsungel eleve egy jó táptalaja az indiánosdinak, bár eléggé elkanyarodtak tõle amit sajnálok.

Mondjuk egy jó azték/maja indián+'kelta druid' combo érdekes lett volna mint faction, de nehezen illeszthetõ a mostani profession rendszer mellé.

Akkor csak szimplán csenevész... olyan vastag a combja, mint az én alkarom. 😄

Mondjuk mivel a 'modern' fantasy végig egy kalapból merít nem kimondottan nehéz a helyzet.
Ráadásul, mivel az általam emlegetett 'másik fantasy' kb az alapja az egésznek amit mindenki csak csavargatni mer, egyszerû dolgom van. (Bár sci-fi, a starcraftban is vannak 'elfek'. Akik meg a Warhammer 40k 'elfjeibõl' származnak le. Nincs új a nap alatt. Egy kolbász kolbász marad hiába teszek bele csípõs helyett köménymagot és nevezem el kölbásznak.)

Viszont nem csupán szavakba 'kötöttem' bele, sõt bele se kötöttem. Ez csak egy észrevétel a részemrõl.

Egyébként ha belegondolsz teljesen logikus lépés volt megcsinálni a sylvarit, mint fajt.
A megközelítésük elég üdítõ de mint ahogy a charrok berendezkedését pl római mintára szervezték a nornok meg inkább vikingek a humanok meg amolyan Da Vinci kora beli Euro népek, ezt is származtatni illik valahonnan, az emberek (a Nagy Átlag) egyszerûen nem tudnak mit kezdeni olyan dolgokkal amiket nem tudnak kötni valamihez.

Az általam ismert MMO-k jó részében human után a legtöbbet játszott faj épp a természet fiai-lányai. Csak legyenek elég szépek. Ez is egy plusz, még egy user réteg akit le lehet fedni.

(Egyetlen játék ami erre kb rácáfolt az a Warhammer Online volt ahol a disorder olyan badass lett, hogy launch után nem sokkal egyszerûen átmentünk orderre mert nem volt elég enemy PvPben.)

Ahet
Talán nem annyira közismert, hogy az Eye of the North (EotN) helyett, az ArenaNet 2007. tavaszára egy a korábbiakhoz hasonlatos teljes kiegészítõt terveztek megjelentetni, Utopia néven. Aminek hangulata az azték/maya kultúrát idézte volna. Ez volt az a pont, ahol felismerték a készítõk hogy nem képesek a Guild Wars 1 (GW1) keretein belül megvalósítani mindazt, amit a mostani ingame videókban is láthattunk, talán ekkor döntötték el hogy ideje belefogni egy a GW1 alapjain nyugvó második rész készítésébe. De bizonyos utalások találhatóak arra is, hogy bizony a GW2 az Utópiától függetlenül is tervbe volt véve, amaz csupán csak a hidat képezte volna a két játék között, amit végül EotN tölt be.
Ezen kis kitérõ után el is érkeztünk a lényeghez. Az Utópiába több fajt terveztek behozni, ilyen lett volna a Sidhe. Ami végül az alapjait adta a GW2 keretein belül a sylvariknak. A sidhe-k a faery fajok uralkodó osztálya. Nem mennék bele a részletes boncolgatásba, akit jobban érdekel ezen az úton elindulhat. A lényeg, hogy a sylvariknak bizony köze van az elfekhez, ill. fordítva. 😉

The gods have disconnected you ...

Running
/off 1982-ben született Koreában, vagyis nem gyerek már. <#vigyor>

Lányt írsz, de akkor miért gyereket linkelsz?

Beszarok, egy fantasy név etimológiai és társadalmi boncolgatása egy másik fantasy alapján... ;D

Running
Na még1x, mert az elõzõ kép eltûnik. lvl varázslólány:

Ha megnézed a korai concept artokat, egyértelmûen elfszerûek, épp azért változtattak, azért lettek "növényesebbek", hogy ez ne így legyen. Részben sikerült, de ha hasonlítani kell valamihez a sylvarikat, csak az elfekhez lehet.

Running
lvl80 varázslólány:

Tisztában vagyok ezekkel, ettõl még tartom amit írtam:
Ugyan az a téma, más körítés. 😊

Zomil
Silva latin szó az erdöre...ebben elfet belemagyarázni... 😄
Hát elég sok képet láttam már sylvarikrol meg ingame is meg lehetett nézni öket és azért a hegyes fül sztem egyáltalán nem jellemzö...eleve fülük sincs...minden levelekböl áll 😊

Ráadásul, ha olvasol némi lore-t roluk rájössz, h ök egyáltalán nem felsöbb rendü fajként tekintenek magukra, mint az elfek. Ök tisztában vannak azzal, h azért születtek meg, h segitsenek legyözni a sárkányokat és emellett probálnak eléldegélni, többet megtudni a világrol.
Komolyabb hasonloság inkább a Nightmare Court-nél lehet látni(sötét elfek), de itt is csak ennyi, h van sötét verziojuk, de itt meg a Nightmare Court-nak a célja a Pale Tree megfertözése és hogy elszakadjanak a Ventari's Tablet törvényeitöl.

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

TDC Geronimo
Júniusi beta hétvégén már érezhetõen jobb volt a dolog, de azt, hogy mennyire sikerül végleg optimalizálni csak releasekor derül ki illetve a mostani beta hétvégén majd 20-22ig. Release bejelentésnél írták, hogy ezt a 2 hónapot többek között az optimalizálásra is szánják, úgyhogy lesz javulás.

Hali,

a március 23-25-ig tartó beta weekenden játszottam, és azóta nem, ezért kérdezném, hogy mennyit optimalizáltak azóta a játékon? Akkoriban szörnyen ment, 30nál több fpst nem láttam, bármilyen grafikára raktam. Esetleg valaki próbálta GTX460 1GB / i5 2500k / 8GB RAM, vagy ehhez hasonló kombóval?

Eternal life; endless torture.

No ugye már maga a név is gyanús nekem... Sylvari... tisztára Silvan. Azok meg wood elfek. 😊
Másrészt ugyanúgy treehugger hippik. Még a fülük is hegyes! 😊

Akárhonnan nézem ami 'nem elf' bennük az a háttértörténetük és leírások alapján ahogy a dolgokhoz állnak. Viszont a 'vezetõségük' is amolyan 'high council', ugye az elsõszülöttek / elsõ generáció, tudja ördög.
Még a városuk is inkább Lorien mint más, szvsz.

Számomra eléggé Tolkien elfekre hajaz a buli. Csak ezek elvben növények.

Épp ezért érdekelne, hogy összességében milyen a hangulatuk? Szívesen kolbászolok egy káposztával (szép képzavar), amennyiben nem a 'mindenható atyaúristen és csak rébuszokban beszélünk mert mi vagyunk a bölcsek' címû elõadás lesz.
Viszont ha kellõképpen tökös karaktert lehet benne csinálni (értsd ne akadjon ki a hõmérõ) és fajukhoz méltóan kellõ rácsodálkozással nézik majd a dolgokat, élvezet lehet majd egy sylvarival lángszórózni.
Aztán megkérdezni a másiktól hogy ó... ez fájt? Érdekes...

Zomil
sylvari=elf ez azért elég erös volt... 😄
akárhogy nézem semmi köze az elfekhez 😊

TDC Geronimo
+ ehhez hozzájönnek az ószom animációk. 2H kardos animja is nagyon jó. Legalábbis tavalyi gameshowkon még az volt. Gondolom azóta max csak jobb lett 😊

TDC Geronimo
Asura guardian pedig legjobb! 😊

Wipe nem kell. Hátha lesz + magasabb szintû zóna amit nézhetnek a népek. (Még több bug, még nagyobb boldogság releasekor.)
De a két másik faj kéne, én még mindig õrlõdöm.

Persze tudom, hogy nem általánosíthatók, de nekem asura az gnome+goblin, sylvari meg elf.
Önmagában egyik se vonzó, emberbõl viszont lesz rogyásig az tuti.

Sylvari engineer azért nem kicsit lenne extrém. 😊
Bár main az tuti hím lesz, és nem tudom milyen armorjaik lesznek. Human nagyon bejön a steampunk hatással, asura nekem már kicsit csilivili..

TDC Geronimo
Punnyadás van itt is meg Anet twitteren is ahogy nézem 😊

Utolsó BWEn remélem elérhetõvé teszik a másik 2 fajt. Nem releasekor szeretném kipróbálni õket, hogy tetszenek-e. Mostani BWEre csinálhatnának egy kariwipeot és berakhatnák a 2 másik fajt.

Arról, hogy miket változtattak BWE2 óta gondolom lesz blogpost majd ~1 héttel BWE3 elõtt.

Elvileg a héten lesz postolva 2 exkluzív interjú is tentonhammeren.

Bocsi a kesoi reakioert, de most majd valaszolok 😊 Hat Pre Purchase Hivalatos oldaon meg van szerintem agusztus 25 elott let valamikor megvaltoztatva a neve digital version-re mert ugye 28 utan mar az kell 😊 Viszont figyelj oda, hogy euroert vedd mert azt tudod az EU-ban hasznalni esetleg meg a font ami itt muxik.

Veni, vidi, vici

TDC Geronimo
"Jon Peters spent Monday night playing Guild Wars 2 until 4 a.m.

As jealous as I am of that fact, it wasn’t purely fun and games. In today’s live stream event at MMORPG.com, Peters — systems designer for ArenaNet — explained that a lot of time is currently being spend on balancing. The team is focused on 1 v 1 and 5 v 5 balancing as that is the competitive esport aspect of the game. He described how he started playing at around 7 p.m. in the evening on Monday, getting a close feel for balance among the team of testers then making adjustments using the development tools before pushing a new iteration and then playing with those. Apparently, five or six pushes for balance were made just that night.

As interesting as it is to see just how much enjoyment the dev team is getting from playing the game, it also shows the level of commitment to getting balance spot on. I would also surmise that if balance is getting down to such fine tuning, it is another indication of just how far along the game is.

There are some issues that need ironing out though, when responding to a question about pet AI for rangers, Peters revealed that a lot of work has gone into improving that aspect of the game already, and lucky beta testers will get a chance to see just how far things have come very soon."

<#eljen>

TDC Geronimo
Guild Wars 2 Beta Weekend Primer

Tele hasznos infókkal új játékosoknak.

Nekem is akad majdnem 500 screenshot felraktam õket picasara akit érdekel esetleg

Képek

ASUS P8Z77-V - Intel i5 3570K @ 4,5GhZ - Vapor-X Radeon 7950 @ 1200/1600 - 8GB HyperX Predator 2400 - OCZ Vertex 3 120 SSD - Logitech G600 - Gigabyte K8100 KB

FalseHeLL
Akkor már dobok nektek be én is párat.

"One unbreakable shield against the coming darkness, One last blade, forged in defiance of fate. Let them be my legacy to the galaxy I conquered, and my final gift to the species I failed."

antgecc
Meddig lehet pre-purchase-elni?

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

LeWyTy
Addig esélyem nincs az új gépre 😄 Fõleg nem a collector-t megvenni .. <#falbav> (huzhatták volna karácsonyig<#banplz>)

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Aha 😊 de ha Pre Puchased van akkor 25 ha meg pre order akkor 27

Veni, vidi, vici