Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Unknow
Nem, de a WoWban cserébe van:

Gear függõ pvp: Több idõ -> jobb gear -> több esélyek.

"Hõkövetõ" skillek: Akármilyen ügyes vagy, biztos,hogy nem tudsz semmit elkerülni. Kivéve 1-2 skillt, de ez elenyészõ.

-------

Btw, furcsa álláspont...szerintem a WoW-ban a pvp rendszer minden, csak nem jó. A WoW pve rendszere..okés, aláírom, mûködik X éve, még mindig talán a legjobb azoknak akik kihívásra várnak ezen a téren.

Na de PvP? Az maximum a bohóckodás szintjén van. A skillhez meg nem sok köze van. (Oké, magas ratingben az arénában van, de ott is sokat számít,hogy milyen felállásban van a team.) Valahogy nem tudok egy ilyen pvp rendszert komolyan venni, és nem vagyok vele egyedül.
"PvP: megvan az elõnye ennek a rendszernek hogy mindenki rögtön 80-as lesz. Lehet külön karit csinálni csak PvPre 😊 Hardcore játékosoknak jobb a WoW rendszere szvsz. "

WoW-ban van mozgás, ugrás közben spellcast?
Unknow
Én csak azt nem értem, hogy valaki miért ír véleményt úgy,hogy valójában nem is néz a dolgoknak utána.

Mármint..én nem tudom,hogy õ mivel játszott, de én akárhova mentem, oda bizony ember kellett sokszor amikor beindult egy event. Azt single playerben biztos nem lehet megcsinálni.

A personal storyt is groupban toltuk , mert úgy sokkal izgalmasabb. Na de mindegy is 😄
Ahet
Az elõzõ és a mostani beta alkalmával is lehetett csapattal jelentkezni.

A sima spvp a GW1-es random arénához tudnám hasonlítani. Való igaz emiatt ha party voltatok megeshetett, hogy volt aki a másik csapatba került. De erre ott volt a tournament.
A tournament-nél pedig akár ketten is mehettetek kiegészítette a csapatot 5fõre és mehet a menet. Az elõzõ beta során direkt kérték is, hogy minél több csapat jelentkezzen pvpre, hogy teszteljék a mûködését.

The gods have disconnected you ...

Miért lepõdsz meg? Hisz ti régi jó haverok vagytok a sráccal. ;D
Úgy tûnik egyszerûen szeret bugyuta dolgokat egyértelmûen kinyilatkoztatni. 😄

CharrDen
Pontosan, mondták is, hogy benne lesz. Sok dolgot szándékosan nem raktak most be, mert nem azokat tesztelték, ezt pont így ki is jelentették.

Jabar
Akkor megnyugodtam 😊

"Jabar sa bu eeda murishani!"

Unknow
Instanban megveszed a vendortól, csak oda kell hozzá menni. ^^
s0n1c
😄D
j0nNyKa
nincs olyan lehetõség, hogy nem írsz ide soha többet?

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

s0n1c
pvp vendoroktól a mistben
s0n1c
Õszintén szólva ennek én sem értem, hogy milyen logika áll a hátterében.
TDC Geronimo
A másik meg, hogy server browser alapú. Oda mész ahova akarsz, így tud mindneki menni egy helyre

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

zippofcy
3 napos bétában honnan is lehetett szerezni lvl80-as berserker meg proccolós cuccokat? 😛

PC, PS3, x360; Wii; SNESt és PS2őt eladtam az Alfát összetörtem de vettem azóta másikat :)

Miért ne tudna? Csak bétában nem tudott, a teljesben 100%, hogy benne lesz.

GA-Z97X-GAMING 5, i7-4790k, Noctua NH-D14, Corsair Vengeance 1866 16GB, Samsung 850 PRO 256 GB, Antec Twelve Hundred, NVIDIA GTX980 Ti G1, FSP AURUM GOLD 700W

Jabar
Spvp-re nem lehet csapattal bejelentkezni? mondjuk ez nekem sem szimpatikus O.o

(tudom, ott a tournament vagy mi, de oda meg kell 8 ember, magyarul 2-3 haver nem tud együtt spvp-ni ha jól értem :/)

"Jabar sa bu eeda murishani!"

Unknow
1, Nem éri meg groupolni.

-Akkor te nem mentél groupban, mert bizony van bónusz xp groupban. A lootot pedig mindenki megkapja aki beleüt a mobba.

2, PvP sokáig tart 1v1-be.

-Akkor próbálj ki buildeket. Konkrétan warriorral berserkes és procolós cuccokkal 3!!! másodpercig tart bárki aki elémkerül. Ez alól egyedül az a class kivétel ami eltud lökni. Thieffel is meg lehet ezt csinálni, annak is hasonló a burstje.

--------

A többi dolog is hibádzik, de inkább bele se szólok 😄 Pedig ezekkel az a mmokkal amiket írtál én is játszottam (meg még jó párral), nekem ez mégis másképpen jött le.
Elsõ pár órában (PvP-t néztem csak) WoW 2-t vártam minden ottani hibák elkerülésével. Sokkal jobbat kaptam mint ami ott vagy hasonló mmo-kban van. El kell felejteni ami pl. WoW-ban van mert ha valaki az ottani PvP-t akarja itt használni az gyorsan az éledési ikon-t fogja nézegetni. Itt nem a gear számít hanem, a dodge és egyéb skillek használata.
darth devil
Ebben a játékban nincs open pvp.

War, war never changes.

zippofcy
Kérdezz vkit akinek több az esze mint egy marék lepkének 😛 😄 😄

PC, PS3, x360; Wii; SNESt és PS2őt eladtam az Alfát összetörtem de vettem azóta másikat :)

zippofcy
Kevésbé mint mondjuk FPShez hasonlítani, mivel a C&C klónok legalább 50%-ban base management.

TDC Geronimo

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Annyi, hogy védekezésre picit jobb, healelésben picit jobb de konkrét csak tank szerepe nincs és nem is lesz egyik class-nak se. Azért a guardian meg warrior hülyén nézne ki ha ugyanolyan sebzéseket kapnának be mint pl. egy thief.
s0n1c
Az open pvp részt ezek szerint nem nézted meg, mert az daoc és warhammer egyben, annak minden jóságával.

Sok jó dolgot írsz, de sajnos nagyon sok hülyeséget, meg pár szubjektívet, de ugye azzal meg nem érdemes vitába szállni. Nekem aztán mindegy, hogy megveszed e vagy sem, nekem bejön, ez a lényeg. Pusztán csak sajnálom, hogy az általad felsorolt negatív dolgok 80-90%-a pusztán tájékozatlanságból ered.
j0nNyKa
én szivesen elolvasnám egy olyan ember esszéjét a "starcraft 2 vs guild wars 2 PVP" témában, akit a wow, és társai neveltek fel <#idiota>
szal ja, simán jó hasonlat 😄

De PvP egy stratégiában van, starcraft 2 zök is , balanceoltabb mint a gw 2, ez a hasonlat akkor él ?😛PP😄DDD

CharrDen
Ezt a képet kerestem én is, megelõztél <#vigyor> Ez tökéletesen megmutatja, hogy mirõl is szól ez a játék.

CharrDen
Ez így sem igaz. Mindenki tud sebezni, oké, de ez minden játékra igaz, itt ráadásul egészen kis is van egyenlítve. Nem is azt mondanám, hogy dps tank healer, ide új meghatározások kellenek. Vannak, akik tudnak debuffolni, supportolni, sebzést fogni (de nem tank, mivel nincs semmi aggro skillje).

j0nNyKa
tehát minden kaszt dps -> van dps
a warrior használhat pajzsot -> van tank
nincs healer -> nincs tank

ok. 😄D

esküszöm mostmár IGÉNYLEM, hogy írj még

GA-Z97X-GAMING 5, i7-4790k, Noctua NH-D14, Corsair Vengeance 1866 16GB, Samsung 850 PRO 256 GB, Antec Twelve Hundred, NVIDIA GTX980 Ti G1, FSP AURUM GOLD 700W

Úgytudom a tank azért tank, mert generálja az aggrot, meg sok a hp-ja, armorja. Ez utóbbi kettõ igaz a warriorra, de a aggrogenerálás az körbe megy. Volt anno egy nagyon jó kép, ami mutatta, ilyen karikák voltak, mindjárt megkeresem.

zippofcy
PvP. Player versus player. Competitive gaming. Ha te nem érted hogy jön ide, nem bennem van a hiba 😛

zippofcy
Mondták már nekem, de NEM igaz. Attól még hogy a fejlesztõk mondanak vmit, az nem feltétlen van így. Max arra törekedtek. 😊
DPS: az összes class DPS. Kivéve a guardiant mer az gyenge hozzá 😊
Tank: a warrior shielddel nem tank? Van rá skillje is (az ucsó, 4.). Vagy a guardian?

Szal DPS meg tank igenis van. Max nem ismerik be. De healer az NINCS.
Vagyis az MMORPG szentháromságból kettõ igenis megvan. Beismerik vagy sem.
Az más kérdés hogy healer nélkül télleg nincs tank ... :S 😄

j0nNyKa
ok, akkor nem lehet 😄
nem tudok erre mit mondani, akkor te ne party-zz, a többieknek meg engedd meg, hogy élvezzék a party-zás minden elõnyét. szabad?

j0nNyKa
nem hiszem el amit írsz, nem írtál a végére elég négyest. <#idiota>

Én loloztam is, honoztam is mind kettõben 1000+ os meccsszámom van, most már viszont csak dota 2 zök 😊 sajnos nem értem ,hogy kerülnek ide mivel közük sincs ehez a stílushoz , teljesen más kategória.

Lehetsz szarkasztikus, de pont így vna és ennek nem sok értelme, még pvpre se lehet groupal jelenteni szóval még ott sincs értelme.

s0n1c
Hangulat meg társaság miatt partyzni, ugyan már, hol élsz te? Szar az egész!!44
j0nNyKa
na ne, a végén még kiderül, hogy a társaság, és a hangulat miatt van értelme party-zni!

És ez negatívum, szerintem épp, hogy pozitív, hogy mindenkinek megadja és senki nem ninjázik.

Szerintem a PvP egy az egyben WAR, annak hibái nélkül és kicsit továbbfejlesztve.

https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)

De abban teljesen igaza van, hogy partyban questelni felesleges, mivel ha társaddal ölsz 2 mobot egymás mellett az nem ad neked 2 mobnyi progresst csak egyet ha nem ütötted a másik mobot is, felszedhetõ dolgok stbrõl nem beszélve.

Na akkor kezdjük:
"Online single player": Most ez minden mmo-ra elmondható, leginkább ugye az SWTOR-ra, aminek az a fõ erõssége. Azért single, mert egyedül mész. Ha ismerõsökkel mész, akkor máris multi lenne? Ugye hogy nem.

Charr worghoz hasonlítva: Ezzel nehéz vitatkozni, lényegében közük sincs egymáshoz, csak mindkettõ szõrõs. Az hogy ki volt elõbb ne firtassuk.

Dinamikus esemény nem harcolva: Igenis jutalmazza a rendszer, fõleg a gyógyítást, élesztést, biztos vagyok benne, hogy késõbb a supportot könnyebben fogja jutalmazni a játék mint a sebzést.

Személyes történet: Egyetértek, hogy jó, csak annyit, hogy a Charroknál a légió határozza meg, nem pedig apáink története.

Endgame: Egymilliószor elmondták, nincs konkrét endgame, az egész játékban már a legelejétõl fogva azt fogod csinálni, amit 80-on is, jól érzed magad. Az, hogy belogolsz hetente 3-szor és letoljátok az aktuális bosst 2 óra alatt az nem endgame.

Ezt a League of Legends pvp rendszerével összehasonlítást egyáltalán nem értem, kérlek fejtsd ki.

Kasztokról szerintem baromi korai bármit is mondani, hogy melyik jobb, erõsebb Pve-ben, szerintem ezt hagyjuk is.

Guardian gyenge: Te még mindig a szentháromság bûvkörében élsz, úgyhiszed itt is lesz dedikált healer, amit a guardiannal azonosítasz. Elárulom a guardian nem dedikált healer, egyszerûen több a support képessége, mint másnak. A másik lehetõség a healerre az elementalista water varázslatai, de õ is bármikor átválthat sebzésre ha úgy kívánja, így õ sem healer kaszt. A készítõk is elmondták, hogy akár 5 thieffel és végigvihetõ egy dungeon, igaz másképp kell harcolni és többet küzdeni - de lehetséges. Pedig ugye a thiefet nem mondanánk support karakternek.

World boss meleeben ütése valóban nem a legszerencsésebb, de ahogy Endrosz is leírta a cikkében, ezernyi mást dolgot is lehet csinálni a boss közvetlen sebzésén kívül.

A véleményem az, hogy te annyira berögzültél a régi mmo-k korlátaiba, hogy nem vagy nyitott az újra.

j0nNyKa
én nem mertem leírni neki, hogy nincs tank-dps-healer trió, még a végén elviszi a szívroham

Istenem a cdgalayxsból mikor mikor??? ezek ellnem vannak tuti..valamit tervelnek itt van valami..!!!!! higgyétek el van valami terv!!! ezek figyelnek mindnekit!!!!

WoT / Gw / Gw 2 / Aion / L2 / WoW

Running
Pont ez jutott eszembe. Egész jó lett volna, de aztán mégsem. <#hehe>
Mi az, hogy healer kaszt? Kb 50 éve elmondták, hogy nincs dps-tank-healer a játékban, teljesen más játékstílus kell.
Mi az, hogy nem érdemes groupolni? Mindenki minden lénybõl megkapja azt ami jár neki...
Classok fele nem tetszik. Eléggé egyéni szoc probléma.
Endgame, insta dolgok... wow, aion párhuzamok. Kicsit máshogy mûködik ez a játék, mint amit te gondolsz. Ez nem feltétlen baj, csak értelmetlenné válik így az összehasonlítás.

j0nNyKa
baszki pedig volt pár okos gondolatod
de az a pár gyökeres marhaság (healer class, gnóm faj, LoL belekeverése a dolgokba) elrontotta 😞
olvass picit utána, hogy mivel játszottál a hétvégén, gondold át, aztán hajrá, mert amúgy értelmes gondolataid lennének, csak a valósághoz nincs közük <#eljen>

j0nNyKa
hja, a cd galaxys amúgyis egy utolsó szemét lehúzó cég
btw hány embernek esett le, hogy még mindig elixiren röhögünk, csak most épp a "tök hülye vagyok egy elõrendeléshez is" énjén? 😊

nem is az a baj szerintem, hanem hogy galaxysból és nem galaxis-ból, ezért nem engedik szegényt elõrendelni.

zippofcy
Na MMORPG veteránként (EQ, AO, DAoC, WoW, AoC, WO, Aion, Rift, stb) a véleményem a játékról:

Igaza volt annak aki azt mondta hogy ez egy online single player játék.
Ettõl még nem rossz, hiszen nem biztos hogy a világnak egy 25. MMORPGre lenne szüksége.

A grafika tényleg nagyon szép, nálam a sebességgel se volt probléma ([email protected] + 560ti) elég gyors volt bekapcsolt vsynccel mindent maxolva 1680-ban. (shadowst mediumra, reflectionst terrain + playersre rakva).

A területek is tetszettek, kedvencem a Norn ami olyan mint a DAoC Midgardja normálisan kidolgozva 😊 . A második legjobb szvsz holtversenyben a Humans meg a Charrs (WoW worg? 😊 ), ezek is nagyon szépek. A sylvans vagy micsoda az Aion kezdõre hajazott, szép színes meg minden de nekem annyira nem jött be, kicsit már túl kaotikus. A leggyengébbnek meg az Asura (WoW gnómjai 😊 ) területet tartom, az meg az elõbbi ellentéte, túl kopár.

Quest rendszer gyorsabb már nem is lehetne, mondjuk az kicsit gáz hogy hiába van az ember groupban, amit felszed / leöl azért a grptársa nem kap semmit, csak a sebzést nézi a rendszer. Így nincs értelme groupolni. De olyan sincs hogy a quest mobokat elhúzzák egymás elõl a játékosok.
A world eventek is nagyon jók.

A személyes történet meg iszonyúan feldobja az egészet (már aki tud angolul annak 😊 ) hogy nem csak uncsi ablakban dobja fel a szöveget az NPCknél (amit pár nap után úgyis olvasatlanul nyom ki a játékos) hanem a JRPGk mintájára párbeszédesen van megcsinálva. Ráadásul ezek a történetek ÉRDEKESEK. Megnéztem párat, mind jó volt. Fajonként ráadásul három van, a karaktergenerálásnál lehet kiválasztani melyiket akarja az ember (a sylvanoknál a fehér õz- lovag - pajzs közül mikor kell választani, az embereknél a származás: koldus- paraszt- elõkelõ, a charrsnál a szabálykövetõ katona - renegát stb). Rengeteg munkaórát beleölhettek a készítõk ebbe is, meg a területek kidolgozásába is.

Az endgame-rõl persze fogalmam sincs. Pedig nagyon fontos, ezen bukott el pl. az Aion. (Az AoC már a midgamén ... emlékszik még vki a rémes villa runok 66x-i ismétlésére? 😊 ) Ez az amiben a WoW nagyon erõs .. remélhetõleg legalább fele annyi és annyira érdekes instancét beraknak és akkor nem lesz gond.

PvP: megvan az elõnye ennek a rendszernek hogy mindenki rögtön 80-as lesz. Lehet külön karit csinálni csak PvPre 😊 Hardcore játékosoknak jobb a WoW rendszere szvsz. (Igazán hardcorék meg visszasírják a ... DAoCot. Igaz az mezzalot volt, de sokak szerint azóta se csináltak jobbat - bár nekem a Warhammer Online-é jött be a legjobban eddig, állítólag a Rift-é is jó de azt nem próbáltam)

Ami nem tetszett: rengeteg HPja és ehhez képest kis sebzése van a classoknak. Vagyis 1vs1 sokkal tovább tart mint WoWban, többet lehet (büntetlenül) hibázni közben. Ám ugyanígy nagyobb az esély arra is hogy odaér a zerg és ledarálnak téged vagy a duelpartnered. WoWhoz képest a ranger egyszerûen szar PvPbe, alig sebez. Nekem úgy tûnt az elementalist sokkal többet tud ölni mint a többi class, vagyis teamfightokban messze a legjobb. 1vs1ben nem volt idõm letesztelni.

Összességében szvsz a League of Legends PvP rendszerét soha nem fogja tudni egyetlen MMORPG se utolérni, egyszerûen a játékosok száma / ping / stb miatt se, meg amúgy se. Hardcore PvP = DotA klónok.

PvE: Ranger tûnik a legerõsebbnek de kicsit uncsi (lehet mert WoWba is van nekem). Engineer skilljei tetszettek, de igazából a warrior változatossága (puska + kétkezes + pajzs + dual wield) jött be nekem, ez a class tetszik a legjobban. Mesmertõl fejfájást kaptam és a Necro se adta. Thief a warriorhoz képest gyenge.

De ami számomra a legrosszabb class, és egyben a játék legnagyobb gyengesége, az a: Guardian iszonyat lassúnak tûnt nekem. Ráadásul healer classt melee-nek csinálni hogy hasson rá az összes CCje a bossoknak ... normális healje sincs ami dedikáltan gyógyítana, csak az aoe healek, a cone meg az a béna gömb. A legelszúrtabb class a játékban. Egyben a játék legnagyobb hibája hogy nincs normális healer class. Ebben nálam az Aion vitte el a pálmát. Mikor az elsõ instát takarítottuk ki guardian haverommal kettesben (én voltam a healer) sokszor alig maradt 10 hpja de megcsináltuk. Az kihívás volt, na de mi lesz itt instákban rendes healer class nélkül?

A world eventes bossoknál is aki közel ment instahalt. Nyerõ stratégia az lesz hogy mindenki ranged fegyverekkel lövi, akire ráaggrózik az meg ugrál elõle. Ha leüti akkor meg vki felszedi. Ebben az egyben jobb lett volna konzervatívnak maradni és meghagyni egy normális healer classt.

Nehézségi foka pont jó, kicsit könnyebb mint az eredeti MMORPG szint (DAoC, Aion, eredeti WoW) de a Catalystos szarrá nerfelt WoW nehézségtõl szerencsére SOKKAL nehezebb. (WoW a Lich Kingnél volt a legjobb szvsz).

Szal összességében nálam 7/10 lenne de a havidíj mentesség miatt 8/10.

Erõsségei: -gyönyörû grafika, -változatos zónák, -érdekes fõ questek, -world eventek nagy bossokkal, -NINCS HAVIDÍJ (bár aki megvette annak már az Aion is ingyenes)

Gyengeségei: -a classok fele nekem nem tetszik, -healer class totális elszúrása, -groupolás felesleges