63345
  • 1Darton1
    A mechanikák komplexitásának erősödése nem csak illúzió. Ami pedig a kétbites játékosok lefarmolásában nem jelenik meg. Persze a többségnek ez is kihívás, értelemszerűen. De nyugodtan el lehet fogadni, hogy vannak olyanok, akiknek nem ez a jéghegy csúcsa.
    Ezt nem a játék kritikájaként fogalmaztam meg, csupán az általános vélekedésedre reagálva.
  • Psychedelic #50493
    Igazából nem érdekel a PvE, a kérdés inkább csak egy szimpla érdeklődés szintjén volt tőlem, hogy pontosan mire lehet számítani. Ha úgy adódik lenézek 1 instába, de ha végeláthatatlan content fogad pve-ben, vagy ha kb nulla content az én nézőpontomból mind1. A PvP miatt játszom.
  • Kryon
    Nem lenne rossz, csak sajnos mire az a játék elkészülne már el is avulna :)
  • Jimbo
    Pedig milyen komoly lenne, ha minden játékból összelopná valaki a legjobb dolgokat, és abból csinálna egy játékot, ami legalább annyira mindent vivő lenne, mint anno az autóskártyában a De tomaso pantera
  • Kryon
    Igaz, hogy a wow sokat tett ennek a nézetnek az elterjedéséért, de az igazi problémát nem ez jelenti. Sokan kezdenek el játszani valamivel aminek nem jártak utána kellőképp, csak magával ragadta őket a hype, ezért olyan dolgokra számítanak amiket nem fognak megtalálni az adott játékban. És akkor jön, hogy szar a játék stb. pedig csak egyszerűen nem nekik való.
    Minden játéknak megvan a maga erőssége/gyengesége, mindenki kiválaszthatja, hogy neki mire van szüksége és akkor nincs pofára esés és sírás.
  • gseldon
    Én Caudecaus Mansion (A 40-es insta, AC utáni) explorable-t már csináltam meg. Brutál nehéz, de mondjuk egy kis gyakorlás után azért biztosan könnyebben menne egy összeszokott csapatnak. 25 token-t ad egyébként egy végigrohanás, egy tokenekért vásárolható fegyver meg 300 token Lions Arch-ban. Lvl70 exotic fegyverek. Azért az nem kevés :)
  • Chris
    Úgy érzem a folyamatos egyre nehezedő kihívás és az annak legyűrése utáni "haladás" illúzióját keresed a játékban, jól gondolom?
    Többször írtam már, hogy szerintem nagy baj, hogy a wow az mmo műfajt a cooperative pve szintjére silányította, bár azt mesterien tette, ezért van az, hogy a high-end tartalmat sokan az instanceolt pve raidekkel azonosítják. Pedig miért ne jelenthetne hosszú távú kihívást mondjuk az spvp armorok megszerzése, abban feszíteni a Mist-ben, vagy a wvw dominancia, a szerver hírnevének öregbítése vagy a tényleg ritka dolgok felfedezése és lecraftolása? Ezt az egész online, multiplayer bizniszt az egymás ellen történő játék ihlette és vitte előre, akkor miért csak a cooperative single player rész a lényeg?
  • Jimbo
    Jaja, FB-on is sokan írják, hogy lófasz nem történt 3 nap alatt, nem igazán kapkodják el a dolgot, valakinek 4-5 napos ticketje is ketyeg mé válasz nélkül.
  • a.carkey
    Válts karaktert és kapsz más eventet.
  • a.carkey
    A második az nem béta?
  • Casseus
    5 nap alatt nem sikerült megcsinálniuk egy password reset-et. Példás
  • s0n1c
    Azt vágom, hogy ez a mapokon így van, csak nem voltam benne biztos, hogy dungeon loot is skálázódik felfelé :)
  • Newfronter
    "Agresszívan növeljük a support csapat létszámát, a mai napon 28 új taggal bővült a csapat és a következő napokban még többen fognak jönni, hogy biztosíthassuk azt a gyors reagálást, amit a játékosaink elvárnak tőlünk."
    Bővebben

Szerintem ez példaértékű hozzáállás! Ilyet más csapattól még nem olvastam. Amúgy az is tetszik hogy minden nap kiraknak egy ilyen cikket, hogy hol tartanak a munkában, mire számíthatunk, stb..
  • Lemming
    PvE:
    A dunegonok visszaszinteznek, azaz lv30 dungeon explorable módban akkor is kihívás lesz ha te amúgy lv 80 vagy. Ez az elmélet, és ahogy nézem gyakorlatban is működik eddig. (Explorable módban amúgy is 3 úton lehet megcsinálni a dungeont és 1-1 úton belül is lesznek random elemek.)

Raid nincs, nem akartak ilyesmit. Azt megoldják outdoor eventek formájában, pl shadow behemoth queensdale mocsarában.

Event rendszer:
    Egyfelől adott egy event készlet mit legyártottak. Másfelől adott a játékoszám ami befolyásolja a spawn ratet. Harmadrészt most a legtöbb event elhal a lánc elején mert millió ember van.

Az aduász az lesz amúgy, hogy konkrétan van egy teljes csapat fejlesztőknél aki ezeket fogja karbantartani, bővíteni. És úgy is találtam új eventet, hogy BWE 1-2-3 alatt körbejártam human kezdőt sokszor.
    Arról nem is beszélve, hogy más quest poppolt mikor beesteledett.

Összességében: Maga a content, lb 80-ra nem több mint máshol. Csak itt szélesebb a paletta, nem csak dedikált 80-as zónában tudsz érvényesülni.

Egyébként tény, hogy ha nem érdekel storyjuk (amik mennek két event közt is akár), vagy csak simán tennivalóként nézed őket, akkor kevés ez. De felfedezés közben jók ezek.
  • Tommy Drak
    Mire számíthatsz?Még vagy 5 Alt.karakterre meg várod a kiegészítőt:D
    Mint a GW1-ben
  • Newfronter
    Igen, hiába jársz kisebb szintű területen, a loot az eredeti szintednek megfelelő lesz. Tapasztalat.
  • Newfronter
    UK eladások szeptember 1.-ig!
  • s0n1c
    Raid emlékeim szerint biztos, hogy nem lesz, helyette outdoor epic dinamyc event, ezt a fejlesztők mondták (bár végülis az ő véleményük is változhat). WvWvW-ben van egy contested dungeon. Az instak pedig szintén skálázódnak, ha jól emlékszem, tehát alacsonyabb szintű instahoz is igazítja a szintedet, a lootod viszont 80-as lesz, de ebben nem vagyok biztos.

Summa elvileg mindegyik max szintre van kalibrálva.
  • Chris
    Személy szerint nem vagyok még 80, csak közelítek felé, de az ismeretségemben pl. még a legelső dungeon, a 30-as Ascalonian Catacombs explorable módját sem tudta senki megcsinálni, nemhogy a többit. Ez a része amúgy érdekelne, hogy volt aki ezt letudta már?
    Nagyjából a játék ugyanazt az elvet követi, mint az első rész, pve-zel, pvp-zel és craftolsz az optikai tuningokért és nem a +1 statokért, hanem az élvezetért.
  • Running
    Gearelődés itt max pvp, ami érdekes lehet, pve-ben max a setekre lehet rágyúrni, a többi jön magától. Hónapokig senkit nem fog lekötni a pve, mivel 1 hónap alatt kb felfedezhető az összes terület. Onnantól marad a 6 dungeon különböző módokban a www és az spvp.

A probléma ott kezdődik, hogy itt nem a farmolással kötnek le egy területre 1-2 hétig. A content rengeteg, csak a gyors szinteződés miatt, hamarabb is kivégezhető. Más mmo-ban minden 15 szintre van egy terület kb, de hetek alatt lehet csak felszinteződni, mivel jóval lassabb a fejlődés, mivel ugye fokozatosan egyre több xp kell a szintlépéshez. Itt meg ugyanúgy léped a szintet a kezdetektől a maximumig, így gyorsabban végigvihető minden terület.
    Egyébként ha valaki kivesézett minden területet, végigugrált mindent, megvolt az összes dungeon oda vissza minden módban, a www, spvp meg nem szórakoztatja, akkor marad egy új kari, új sztorival....

A kérdés csak az, mi az ami jobban szórakoztat, egy területen mob öldösés hónapokig, vagy ebben egy élmény számba menő kalandozás pár hétig... mindenki döntse el maga.
  • AntiHero
    Eleve 3 Dungeont kapsz lvl80-on. Ezeket Story/Explore módba végigjátszhatod. Nagyon nehezek. :)
  • Psychedelic #50473
    Én ezen a téren annyira nem vagyok otthon a témában, leirnád pontosan, mi az a rengeteg dungeon és content max szintre? Mert ha jól tudom 8 db 5 fős dungeon van, de nem is mind max szintre, vagy heroicban, vagy itt minek nevezeik mind 80-as? Mennyire nehezek ezek? Az ilyen Kungen félék hogy állnak a pve contentel? Nem ismerem pontosan mi várható, de én kicsit kevésnek gondolom ezt a contentet igy látatlanban más mmo-s tapasztalatokból kiindulva.
    És max szintre mi van még az 5 fős dungeon-on kivül? Most ezt az eventes dolgot hagyjuk, sokan emlegetik, hogy mekkora content, én pl csalódtam a dologban, tény, hogy élvezetesebb szintezni mint máshol, és több kedvem is van játszani, de keveslem a mapokon az eventek számát, és sok nagyon egyszerü. Vannak jók, amik több részből állnak, egymás után jönnek, lenyomnak egy full storyt, de szerintem kevés, nagyrészt csak egyszerüek vannak, és mindig ugyanazok, én többre számitottam, arra hogyha csak 1 faluban megállok, 1 óra alatt elinduljon 10 event mondjuk, és mind legyen más, de mindig ugyanaz. És sokan ezt az eventes dolgot emlegetik, mint content ami sokáig kitart, hát én kétlem, hogy valaki hetekig el lesz azzal, hogy ugyanazokat az eventeket megcisnalja egy nap 20x.

Nem kötekedni akarok, senki félre ne értsen, vagy leszólni a játékot, csak nem igazán ismerek még minden lehetőséget ami a játékban van, szóval valaki leirhatná pontosan, mik azok a pve contentek, amik max szinten hónapokra lekötik az embert. a PvP-t tudom az rendben van. Ha valaki nagyon ráér, mesélhetne az egész pve részről, gearelődésről a játékban, lassan meglesz a 80 kiváncsi lennék pontosan mire számíthatok.
  • Csaba85
    Hali

Érdeklödnék hogy kulcsot most merre a legolcsóbb venni ami meg bízható mert olvasva hozzászólásokat biztatónak tünik a játék és főleg a support is hozzá ami nem elhanyagolható dolog. Tippeket előre is köszi.
  • Lemming
    WvW queue valóban szop* de én nagyon remélem, hogy
    1. Ideiglenes limit van
    2. Queue bugos oszt kész.

Ami nekem zavaró az a groupolás és az insták kezelése, eddig 3-ból 0 alkalommal sikerült összetrombitálni úgy az embereket, hogy mindenki lássa is a másikat instában.
    Ami még rossz szerintem, hogy a nagy globál Trading POst jelenleg azt ereményezte, hogy a kész termékek értéke kb 0. Egy rare material többet ér mint amit gyártani lehet belőle. Lehet ez majd beáll egy szintre, de kétlem.

Egyébként:
    Még csak 55 a mai karakterem, és mégis, több időt tettem bele eddig míg más MMO-ban a max szintig. Pusztán azért, mert itt az unalmas kolbászolás sem olyan elképesztő unalmas.
    Ráadásként: Annak ellenére is baromi nagynagy érzem a játék viláát, hogy egy jó része nyilvánvalóan nincs meg a térképnek (pl. északi puszta(?) ). Ja, 29% a teljes explore. "Nevetséges". GYanúsan elleszk még kb egy hónapot csak a kolbászolással. :)
  • s0n1c
    A www befogadó képességét emelni fogják, úgy emlékszem volt róla már szó korábbi interjúkban. Többivel pedig maximálisan egyetértek.
  • AntiHero
    Imádom a WvW-t.

• Running
    80 óra játékidő után ki merem jelenteni, hogy ha kijavítják a nagyobb hibákat, party, guild funkciók, és rendbeszedik az AH-t, akkor ebben a játékban óriási lehetőségek vannak. Döbbenetes mennyiségű content van benne már most, dungeonok, órási dinamikus események, harcok küzdelmek és változatos küldetések. Az sPVP állat, a WWW része is nagyon epikus, csak az zavar kicsit, hogy a szerverek kapacitásához képest kevés embert enged be, több órás várakozási sorok vannak, itt egy picit gondot érzek.
    4-5 mmo-val játszottam eddig, és soha ennyi contentet, dungeon-t, küldit, élményt nem láttam még, még akkor sem, ha az adott mmo, 1 évvel később érkezett meg hozzánk.
    Én drukkolok a sikerének... szerintem megszületett egy új generációs mmo, amely nem bukhat el, a fejlesztők hozzáállásán biztos nem fog múlni.
  • Jimbo
    Néztem is, hogy mit keres az első helyen
  • j0nNyKa
    ez nem eladas, picit furcsa lenne pl. a LoL miatt :)
    ez az "XFire’s list of supported games", es a jatszott orak szama szerint van rendezve
  • Jammal
    Miért térne el a játszott órák száma digitális, bolti, prepurchase verzióknál? :D
  • Jimbo
    Ez azért várható volt, mondjuk, amikor a kungfu panda jön ki, akkor meg tuti, hogy wow lesz az első. Ebben benne van minden? Digitális, bolti, pre-purchase stb..?
  • j0nNyKa
  • Running
    Nephin és Chris, örülnék neki ha nem itt menne ez a valami köztetek. Ajánlom a privát üzenetküldés funkciót. Nincs kedvem moderátor után kutatni...
  • gseldon
    Háát, nekem pont mesmer-em van, veteránokat én is vígan tudok szólózni :D

Egyetértek, hogy lehetne egy icipicivel erősebb is, de azért egyáltalán nem nevezném gyengének. Majd talán buffolják egy kicsit.
  • Jimbo
    Az Én rangerem még csak 23-s, igaz nem is tolom lefordulásig a játékot, meg kipróbáltam az összes professiont is. Mondjuk a mesmer, és az engineer tetszett a legkevésbé, szegény mesmert akkor töröltem, mikor 2. szintnél már negyedszer halt meg, nagyon gyenge lett szegény. Ezzel szemben rangerrel meg olyan vígan szólózhatóak a veteranok is, hogy csuda
  • Nephin
    36-os vagyok 130+ órával, sok a felfedeznivaló... :)
  • gseldon
    25-e óta játszom, és még mindig csak 56-os a főkarim (van egy 14-es másik), pedig nagyon sok órám van benne :D Egyszerűen a nyitott világ csodája ez, a felfedezés öröméé, a nyersanyaggyűjtésé, a térképek 100%-os achievementjeié, az eventeké és hogy hosszú félórákat el lehet lenni azzal, hogy fagyott hordókat kapdosol el egy tundrai kocsma előtt :D

Az AH zavar persze, mert így nem tudok nyersanyagot venni/értékesíteni így lassabb a craft fejlődés, de nem bánom, mert egyszerűen nem tudom megunni az alacsony területeket sem. Mindig farmolni indulok nyersit, de eventek lesznek belőle :)
  • Chris
    A napokban belefutottam egy personal story quest bugba, ami miatt nem tudok továbbhaladni a történetben, az AH nem működik, bizonyos guild funkciók néha szintén nem működnek... De ezek a legkevésbé sem tudnak felbosszantani, mert a játék elképesztően jó lett, "zavartalanul" játszható az első pillanattól kezdve és rettentően magas színvonalú.
    Így működik az élet, ha minőséget kap az ember, azzal toleránsabb, mint amikor nem.
  • PiszkosFred
    Tegnap este valami "fertozes" volt a serveren, mert egyszer csak az eventekkel erkezo mobok kozul 1-1 kezdett 22-24 oras immunity-t kapni :) Igy aztan az uton elobb leallt a karavan (nem tudtad megolni az osszes kentaurt, hogy tovabb haladjon), majd befutottak az orok (akiket szinten betamadott 1-2 immune, megallitva az eventet szinten), majd kisvartatva a norn kezdohelyen a samanok lettek halhatatlanok a barlang melyen, es igy tovabb.. :)

AH-rol meg annyit, hogy megint mas megtervezni egy rendezvenyt 10-10 statisztaval, akik nyakaban "ezer ember" tabla log, es megint mas megvalositani tenylegesen tizezer emberrel. Hiaba vagy te a legjobb rendezvenyszervezo es hiaba dolgozol a legjobb szakemberekkel, attol meg lesznek gondok, ahogy beteszi az elso ember a labat a teruletre. Hogy ezt tudod e orvosolni, na itt kezdodik a szakma. Az Arena is dolgozik kemenyen, hogy menjen rendesen a dolog, idovel megoldjak. Globalis AH eseteben gondolom meg nagyobb a melo, mint egy sima serverenkenti AH eseteben, legalabbis mint laikus, bonyolultabbnak tunik.
  • DummyBoy
    Mondjuk az már BWE-k alatt is látható volt, hogy gáz lesz az AH-val, mivel irgalmatlan lassú volt ... (Reportoltam is ha jól emlékszem ...)

Ettől függetlenül szerintem nincs itt összesküvéselmélet a háttérben, nemes egyszerűséggel kicsit alultervezték a dolgot :)

Sőt, az is szimpatikus, hogy a többi topikkal ellentétben itt nem soktíz oldalas flém egy ilyen beszélgetés ... Csak azt hagyjuk ki, hogy más MMO-khoz hasonlítgatunk, meg kijelentjük, hogy "legjobb" és társai ...

Azért elég sok bakit, bugot és negatívumot fel lehet már az első hét után is sorolni. Ez van, majd javítják ... Csak ne induljon be a világmegváltómindennélszuperebbüljobb agymenés, mert abból csak flém lesz.