Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BEAST
Szerintem közel sincs káosz szintjén. Elég sok idõt töltök wvw területeken és napról napra látom ahogy fejlõdnek az emberek, kommunikáció és ezzel együtt szervezettség terén egyaránt. Már most tudok 3-4 commanderrõl Far Shiveren, akik meglepõen jól kezelik a dolgokat.

Jelenleg az egyetlen komoly problémám a wvw résszel a hosszú és random idejû sorban állás.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

PiszkosFred
Ez azert nem feltetlen igaz, amit irtal. Illetve, nem altalanosan. Csak ugyebar, ami jo es mukodik, arrol ritkan szol az ember, a forumokon es egyeb kommunikacios csatornakon legtobbszor az van kifejtve, hogy mi az, ami nem jo. Sok esetben jol es kivaloan mukodik a WvW, viszont vannak - mint olvashattad - bizonyos szituaciok, amelyek egyelore aprobb-cseprobb bosszusagot okoznak X darab ember/server szamara. De ezt ne altalanositsd.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

DummyBoy
Olvasgatva még a külföldi fórumokat ...

Nos a franciák erõteljesen védik az igazukat, miszerint a HC WvW guildek éjjel nappal a szerveren nyomják.

Ezzel kapcsolatban pár kérdés felvetõdik azért bennem:

1: - Volt itt nekünk egy igen félresikerült szerverválasztásunk BWE-n, mikor röpke pár óra alatt unoffisölk offisöl frencs szerverré vált a választott szerverünk ... Nos ott bizony nem volt igazán érezhetõ francia barátaink professzionalitása és szervezettsége ... (És most igazán finoman és cizelláltan fogalmaztam ...)

2: - Van egy full frencs szerver, ahol CSAKÉSKIZÁRÓLAG HC WvW guildek nyomják éjjel nappal. Ok, elhiszem és nem vitatkozom. De akkor napközben és csúcsidõben hogyhogy nem vagyunk elnyomva? (Fõleg úgy, hogy nálunk nem csak HC WvW guildek vannak fent?) Valamint a nagy számok törvénye alapján, ha egy francia szerveren tegyükfel elõfordul 2000 éjjeli bagoly, akor hogy hogy nem fordul elõ ez a következõ 3 legnagyobb európai szerveren?

Érdekes ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

penge25
Skacok lenne egy kérdésem. Van a lvl 50-es dungeon TA. Eljutottunk az utolsó bosshoz, amit egy gömb véd, és passziv nem lehet sebezni. És 4 szellemet kell leölni akit a storyküldikbõl is megismertünk. No, szóval nekünk fura dolog történt tegnap a 4 szellem, nem ugyanabban a teremben volt, ahol a boss. Hanem egy külsõ folyosón, és hiába öltük le õket mindig feltámadtak. Én sekélyes angol tudássommal kérdezgettem worldchatan, hogy ez bug, de ahogy kihámoztam elvileg igen. Erõsítsétek már meg, hogy ott elméletileg azok a szellemek a bossal egy terembe kellene hogy legyenek, és gondolom ha leöljük õket akkor valaminek történni kellene. Mind az öt fõ a partyban elõször járt ebben az instában.

Running
Update Notes - September 17th 2012
General
Asuran players will now aim toward their targets when using a rifle.
Fixed various broken events and skill challenges.
Fixed various locations that allowed players to move outside the map.
Fixed various locations on maps where players could become stuck.
Discovery crafting may now use items directly from a player’s bank.
Fixed bugs in the Exploration achievement so players can now receive 100% map completion.
Added a system to limit the experience and gold that players can receive from speed-farming dungeons.
Story
Fixed bugs in “A Different Dream,” “A Fragile Peace,” “Dredging Up the Past,” "Forging the Pact,” “Pastkeeper,” “Ships of the Line,” “Stealing Secrets,” “The Priory Assailed,” and “The Source of Orr.”
Reduced the overall difficulty in “Dead of Winter.”
World-versus-World
Retaliation: This boon no longer reflects damage received from siege weapons.
The Experimental Rifle is no longer usable in World-versus-World.
Professions
Warrior
Smoldering Arrow: This skill’s casting time has been reduced.
Mesmer
The Prestige: This skill now requires full recharge if it’s interrupted at any time.
Thief
Descent of Shadows: This trait’s effect can now only trigger once every 8 seconds.
Engineer
Rocket Boots: This skill is no longer usable underwater. This is a temporary change until we can figure out why players can launch themselves into the sky using this skill.
Detonate Mine Field: This skill is no longer a blast finisher.

Smithwarden
Ez a WvW valahogy hiaba tunik hangulatosnak elsore, elegge kaosz szinten van sajnos.
Tul nagy ez a tomeg es kezelhetetlen az egesz igy. Unbalanced, nem fernek be az emberek tobb ora utan vagy adott szerveren keves a jatekos, mas idoszakban jatszanak, stb.
Az sPvP meg eleg kicsi es eleg "gorcsolos" jatekmod.

Inkabb a ketto kozott kellene valami normalisabb, 20-30-50-100 fos pvp-k, wow szeru alterac valley, arathi basin, stb.

"Az internet lemaradt technologiailag..." :D

Elvben Desolation-on minimum kétszer annyi player van összesen, feltételezem WvW-be is többen mennének.

Akkor ne legyen queue hanem nap közben foglalhassunk el mindent a sokszoros túlerõnkkel. 😊

Egyébként meg megy a nyûglõdés pedig csak annyi kéne hogy legyen éjszakára is nép. Hogy azok oroszok, ausztrálok esetleg amerikaiak, az mindegy.

Azt se hiszem el hogy EUban nincs masszívan hardcore PvP brigád, mondjuk diákok, akik ráérnek éjjel játszani. Azt is lehetne hogy a két szerver összefog a franciák ellen, de ezt se teszik mert trigger happy mindenki. Ez mind a community felelõssége.

De mivel most f*s az egész én pl WvW környékére se megyek. Egyfelõl lassú másfelõl pusztán értelmetlen.

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

Mindez szép és jó, csak ott a bökkenõ, hogy az éjszakai tarolás eredményeként mondjuk 16 órán keresztül nekik termelik a pontokat az elfoglalt dolgok, míg nekünk ha jók vagyunk csak max 8 órán keresztül. Ez behozhatatlan elõnyt jelent.

A pontoktól elvonatkoztatva és csak a játékélményre koncentrálva meg demoralizáló nekigyûrkõzni ennek az állásnak nap mint nap, arról nem is beszélve, hogy a keep upgrades részét a játéknak így el is lehet felejteni, mert pénzkidobás. De mindettõl függetlenül vannak csúcsidõben élvezetes harcok, kb. gondolom úgy ahogy mondod, de nem is errõl van szó, te is tudod, hanem a hosszútávú eredménytelenségérõl, értelmetlenségérõl.

BEAST
Nem feltétlenül az Anetnek kellene megoldani ezt a "problémát". A 3 oldalas harc lényege pont az, hogy amennyiben az egyik oldal túl erõs, kétfrontos harcra kényszerítve könnyen orvosolható ez. Jelenleg ez még nem igazán mûködik, mert akár a Desolation, akár a Riverside kerül össze velünk és a franciákkal, jelenleg ez úgy néz ki, hogy folyamatosan minket támadnak, kihasználva, hogy mi meg a franciákra koncentrálunk. 😊

Idõvel talán változni fog a helyzet és amikor végre, a játékosok részérõl, jól fog mûködni a rendszer akkor hiába foglalnak el mindent az éjszakai kanadaiak, ha napközben a franciák nem jutnak majd szóhoz.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Omlás
972 új hsz 😄 rég jártam itt vagy sokat írtok ? <#idiota>

Pöppet beszippantott a játék nincs idõm fórumozni... <#pias><#eljen><#email>

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

Running
<#hehe>

MeoH
Lezarjak annyival amit Gero irt FBen: A WvW 24oras. Arrol nem tehetnek, hogy hajnalban a masik szerver aktiv. Esetleg ip alapjan szurni, tiltani. De ez meg nem hiszem, hogy meg fog torteni.

fuck mmo's..i.,

Nem vagy egyedül. 😄

https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)

Éljen!

https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)

PiszkosFred
Koszonom.

dave9004
bankban voltak cuccaim és a mai uj build óta azokat is látom discovernél 😉
dave9004
már bankból is és collból is
PiszkosFred
Valaki erositse meg pls, mert lusta kenyelmes f*sz vagyok, aki unta mar, hogy oda-vissza pakolgattam midnig a cuccokat 😊

Ez jó hír. Csak a collectionös részbõl, vagy a sima bankból is?

dave9004
ugy látom, mostmár mûködik a discover bankban tárolt itemekbõl😊
PiszkosFred
Gondolom pont ezert lett kitalalva a rotalas, elkerulendo a hosszabb tavu szopoalarc viselest a kulonbozo idozonakban jatszo, es ebbol fakado esetek miatt (is). En reszemrol egyelore nagoyn nem erint a dolog, potyafragkent veszek reszt a csatakban, igy aztan teljesen mindegy, epp ki gazol at a habtestemen, orosz medve, magyar gulyas, francia csiga vagy kanadai juharszirup... De a tobbeket viszont zavar, vagymi 😊

Running
Mi pl ezért nem nagyon fejlesztünk semmit www-n. Eddig ugye értelme nem volt az 1 napos rotáció miatt, most meg azért, mert mire reggel felkelünk, addigra a csodás kanadai játékosok már végigzergelték az üres www területeket. Ezért fölösleges pénzt kidobni...
Képtelen vagyok megérteni miért nem költöztetik át azokat a játékosokat, akik nem ide valók. Ennyi a feladat, máris boldog mindenki.

Félreértés ne essék én egyetértek az általad leírtak nagy részével, csak tudom, tapasztaltam egyéb olyan játékokban ahol nagyon is fontos volt, hogy éppen melyik területet ki ellenõrzi mert nagyon sok múlott rajta és buktunk-buktak az emberek hajnalban meg délelõtt fontos kikötõket vagy várakat, úgy, hogy gyakorlatilag esélyed sem volt megvédeni.

Tudom, hogy ez eléggé morál romboló lehet...mert tényleg egyfajta mókuskerék. Csak amikor ezen változtatni akartak és mondjuk próbálták belõni a fontos eseményeket egy bizonyos intervallumra ( hogy akkor van csúcsidõ, akkor történjenek a fontos dolgok), akkor meg abból volt hiszti.

A játékosok már csak ilyenek. Erre mondták sokan, hogy nem kellenek ilyen eu meg amcsi stb szerverek, hanem közös program kell és akkor mindig lesz vki online és kiegyenlítõdik. Ami igaz is meg nem is.

Szóval csak azt akarom mondani, hogy nem feltétlen ennyire egyszerû ezen változtatni és ezt a problémát megoldani.
PiszkosFred
Sajnos az emberi faj egyik alaptulajdonsaga, hogy a totalis egyetertes mint olyan, csak hipotezes szintjen letezik... Ha az elet minden teruleten, a tevetol kezdve a telefonon at a munkaidoig, mindenhol van egy altalanosan elfogadott, es megallapitott csucsido. Miert ne lehetne ezt bevezetni egy jatekban? Ha ranezne valaki az aktivitasi grafikonra az anetnel, akkor latna, hogy kb 15-16 korul kezd emelkedni, majd 20-22 kozott eri el a csucspontot, es onnan csokken 24-02-ig, majd beall egy alacsony szintre, amely ugyan hullamzik 07-15 kozott, de a nagyobb emelkedest csak a mar emlitett 15 oratol kezdodoen produkalna. Persze hetvegen mas a helyzet.

Ez alapjan siman meghozhato a szabaly. Azok, akiknek van ideje napkozben jatszani (az okokat hagyjuk, irrelevans), csak elenyeszo resze a jatekosoknak, foleg ha figyelembe veszem azt, hogy a GW2 reklamkampanya is inkabb az idosebb gamereket celozta meg elsosorban, akik nagyreszt az europai csucsidoben jatszanak/logolnak be.

A csucsidon kivuli jatekosok ugyanugy hozzatehetnek a serveruk dicsosegehez, hiszen ugyanugy szerezhetnek pontokat, akciozhatnak es vedhetik a strategiai pontokat.

Aki komolyan veszi a WvW pvpt, elobb-utobb bele fog fasulni abba, hogy a verrel es veritekkel megszerzett dicsoseg reggel 8-ra kuka, mert a kanadai kontingens a 6-7 oras eltolodas miatt akkor logol be, amikor te epp aludni keszulsz. Mar a Komuves Kelemen balladaja is megmutatta, hogy hosszu tavon ez nem mukodik 😊 Es ha megunja a jatekos ezt a szelmalomharcot, tobbet ( csucsidos jatekost) veszit az anet igy, mint mondjuk szabalyozas eseten veszitene "megsertodott" nappali jatekost.

Egyelõre belogolni sem tudok a hivatalos fórumra, mert vmi ritka auth hibát dob ki mindig.

Pont egy hasonló megoldásra gondoltam én is, csak mondjuk úgy, hogy az idõzónára kijelölt csúcsidõn kívül mondjuk a most leosztott pontok harmada jöjjön negyedóránként.

Running
Szerintem van értelme nyitni új topikot errõl, akkor is ha zárják, mert a probléma valós, nem kéne nekik a szõnyeg alá söpörni...

Ezek az ötletek felmerültek egyéb játékokban is, de mindenhol gondot okoztak. Van sok olyan eu játékos aki vagy napközben vagy késõ este vagy délelõtt tud játszani és ha ilyen korlátozásokat vezetnek be, akkor õk úgy érzik, hogy másodrendûek (ebben sztem igazuk is van).

Eddig igazán jó megoldás nem született még erre a problémára sehol sem. Hátha itt majd kitalálnak nektek valami jót.
DummyBoy
Én is akartam már ... Aztán elkezdtem olvasgatni az errõl szóló topikokat, és letettem róla ...

Abban a pillanatban hogy valaki beír, már le is oltják, hogy hülyeség, meg hogy ez csak azért van mert a legjobb francia guildek legjobb WvW allija lakik VS-en, és csak és kizárólag ez az oka annak hogy a francia sereg (az éj leple alatt) ekkora sikereket ér el ...

Valszeg azért foglalunk vissza tõlük mindent napközben, mert annyira elfáradnak az éjszakai foglalgatásban ... lol ...

Semmi kétség, hogy nagyon jól és szervezetten játszanak a franciák (Ezt meg kell azért említeni, nehogy vinnyogásnak tûnjönek ezek a postok ...) de ha nincsennek jelentõs túlerõben, akkor nem tudnak nagyon megszorongatni bennünket ... Ha Borderlandseken vagy Ethernalon van egy két komolyabban szervezett támadó alakulat, akkor mindig jönnek a sikerek.

Sajnos viszont ezek a puhányok pár óra játék után kénytelenek lefeküdni aludni, és akkor bukta ...

PiszkosFred
Egyszeruen meg lehetne oldani. Amerikai servereken ugyebar van 3 ora diff a kelet-nyugati part kozott, ami europaban max 2 ora, ha az oroszokat is idevesszuk, vagyis nevezheto akar egyformanak is a ket serverpark helyzete.

A megoldas ugy nezne ki, amit irt is itt valaki, hogy a pontszamitas mindig a server tipusatol (eu v. us) fuggne, vagyis a pontok mondjuk az europai 16-02 ora kozotti idoszakban/csucsidoben hatvanyozottan jonne, mint a koztes, nem csucsidobol. Igy, amikor az europai gamer megkuzd valamiert az europaiak szamara fenntartott csucsidoben, az nem lesz kukazva, csak mert a kinaiak es a kanadaiak es egyeb nemzetek fiai 8-10 oras diffben elnek. Ergo a kanadaiak, kinaiak, mongolok, busmanok, stb kellene az europai csucsidohoz igazodni, nem pedig forditva. Megis csak mi vagyunk "itthon".

Ugyanez amcsi serveren is termszetesen, ott is a keleti-nyugati partot figyelembe veve kellene kialakitani a csucsido fogalmat, es ott szamolni a pontokat erosebben, es a maradek idoszakban pedig gyengebben.

De persze mindennek az alapja, hogy ne sorsoljon ossze globalisan servereket, mert akkor marad a sajat farkat kergeto kutya esete.

A haldokló nyugat... 😊
Mellesleg aki azt hiszi, hogy ez a francia gond megoldódik ne nagyon reménykedjen szerintem. Kanadában jó pár millió francia él, és gondolom õk is szívesebben/hatékonyabban játszanak anyanyelvi környezetben, ami ez esetben nagy elõny annak a szervernek, de hát ez van.

Elterveztem most reggel, hogy képekkel alátámasztva írok egy kimerítõ postot a hivatalos fórumra errõl a Vizunah Square jelenségrõl, de kismillió topik van már róla, szóval kb. csepp a tengerbe.
Vmi olyasmit kellene, hogy napi bontásban este 10 és reggel 6 órai állás szépen sorban dokumentálva.

aztapicsa! na ez így nagyon nagy kibaszás velünk!:S

antgecc
A sárga irigység.

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

Nálam is ez van, sehol semmi, aztán hopp, vörös tenger és halott vagyok.

Voltál már a franciáknál? 😄 Instant cserélném Mo-t akár Normandiára, akár Provance-ra és Bretagne meg Burgundia sem rossz... Loire-vidék nyami... 😄

DummyBoy
Nem tudom, nyomozom éppen, de ez a "semmibõl materializálódó sereg" ez nem csak nálam probléma ahogy olvasom ...

Sajnos ritkán jutok be WvW-be, de amikor nagyobb tömeggel megyek, akkor napi 1-szer tuti beleszaladok ... mondjuk a proci szûk keresztmetszet nálam, de hazamegyek, kicsit megcibálom a szája szélét, hátha az valamit javít 😊 A gépcserére még várnom kell sajna ...

A kis csapatos harccal pedig az a gond, hogy jelenleg 2 dolog van WvW-ben kiscsapat vs zerg és zerg vs zerg ... Én qrvára örülnék neki ha minden nap lenne lehetõség kiscsoportos gerillaaktivitásra, valszeg egy órát nem lettem volna PvE-n ha lehetõség lenne ilyesmire, de ugye a kjúk miatt ez bukta.

Valamint a kiscsapatos gerillamóka jó, fõleg ha szervezett, nem egyszer volt már hogy elindultunk 3-4-en, és a környéken lézengõk csapódtak hozzánk, viszont elõbb utóbb beleszalad az ember a menetrendszerinti szembejövõ enemy zergbe, akkor bizony futás 😞

@szerverek: Na igen, VS - FS - Desolation/Riverside a majdnem állandó trió WvW-n ... emiatt van a hiszti 😞

Me0w
Hagyjatok szegeny franciakat, legalabb itt legyen sikerelmenyuk, ha mar egyebkent egy fos orszagba szulettek / vandoroltak be.

Together we'll fly someday...

Ha állandóan fix másodikok-harmadikok vagyunk európai összesítésben, õk meg toronymagasan elsõk, akkor nem tud hova rotálódni, mindig megkapjuk és meg fogjuk kapni õket. Indulás óta szinte mindig ellenük vagyunk. Nem mellesleg meg ha mások kerülnek össze velük, a probléma ugyanúgy megmarad.

Frosty01
micsoda problémáitok vannak... én meg még mindig ölbe tett pénisszel várom a rohadt futárt. 21.-ére... :|

practitioner of the forbidden arts of death

Ez amit írsz, pont afelé mutat, amit az A.net is szándékozott elérni a wvw-vel, mégpedig, hogy kisebb csapatok mászkáljanak, harcoljanak és ne zerg vs zerg legyen. De ezt írtad is, hogy mikor együtt megyünk, akkor élvezetes és sikeres a dolog, amikor zerggel vagy külön, akkor esni-kelni lehet csak. Más kérdés, hogy ez a 0-24 órás francia szerver meghág minden beépített szabályt, mert így kb. szélmalomharc a wvw. Mikor a mi szerverünk csúcsidõ elején belefog a harcba, akkor a 100%-ig francia birtokban lévõ területeken állandóan maximum aktivitás mellett kezdünk el harcolni, ha vmit el is érünk, biztos, hogy csúcsidõn kívül ez semmissé válik. Egy napból jó esetben kb. 6 órán keresztül tud egy európai szerver kompetitív lenni, a többi 18 órán keresztül minden az övék és nekik pörögnek a pontok.

Amúgy én ezt, hogy közel rajzolja csak ki a játékost még soha nem tapasztaltam. Épp ellenkezõleg, nálam ez úgy néz ki, hogy már a horizonton látom, hogy vkik harcolnak, de még ki sem tudom õket jelölni, közelebb kell mennem, hogy lássam barát-e vagy ellenfél. Ilyet amit írsz egyedül csak a mist-be való betöltés után tapasztaltam eddig. Nem lehet, hogy vmi beállítási vagy gépgond ez nálad/nálatok?

Jockey
hat ez van, majd a következõ fordulóba lerotálódik rókatok az a szerver..nem olyan nagy gáz ez sztem..

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

DummyBoy
Hmm ... akkor még várok ... pár napja Win reinstall volt, és bár elvileg ugyanazok kerültek fel mint elõtte, valamint problémával sem találkoztam, nem figyeltem az ilyesmit ...

Tegnap hogy bejutottam WvW-re lett feltûnõ, hogy igen gyenge muzsika van ...

PiszkosFred
Jo par zonanal elofordul ez pve teruleten is. Hirtelen felere csokken az fps olyan helyeken, ahol korabban gond nem volt. Gondolom fixelik hamarosan.

DummyBoy
Nálam most valami generál pittyputty is van, tegnap rommá akadtam WvW-ben, levettem a grafot és nem javult a helyzet ... kiléptem, majd nekiindultam egy kicsit pihenésképp Pve-zni, és meglepve tapasztaltam hogy 40 FPS-el szaladgálok o.O (Holott legutóbb mikor néztem pár hete akkor stabil 60 volt ...)

Úgyhogy ez most under investigation ...

Running
A késõn megjelenõ ellenfél hullám elég nagy gond, de valszeg lesz majd valami megoldás erre.
Aion-ban ezt nem sikerült pl megoldani. Mire nálunk megjelent, fél évig dc hegyek ostrom alatt, és neveken kívül semmit sem láttál. A minden ellenfélnél beakadás pedig már szinte jelzés értékû volt. Ezt próbálták ilyen bábú karakter megjelenítéssel javítani, ami valamit javított. Egyébként ott elég alap volt, hogy pvp területre, csak teljesen low grafikán és minimum felbontásban kezdtünk neki.
Warhammerben megjelenés után jópár hétig a kis pvp-k is játszhatatlan lagokat eredményeztek, kb ezért is hagytam abba. Connan 5v5-ben 10 fps, az is vicc volt.
Ehhez képest nálam a gw2 max grafikán elcsurog www-ben is, kb minimál lagviharral.

Running
Akkor ébredtek a franciák, reggeli briós és kávé mellé bezúztak www-n mindenkit. Gondolom nehéz feladat a kb tök üres pályákat végigzergelni (nálunk) éjszakánként.

DummyBoy
Hivatalos fórumon is és több fan fórumon is van már errõl topik ...

Tény, hogy a franciák nagyon szervezettek, és jól mûködnek, de ha van fent nálunk is 1-2 guild, akik komolyan együtt mozognak, akkor általában verhetõek ... (lásd tegnap délután ...)

Persze a franciák tagadják, hogy lennének ott más idõzónából valóak, és váltig állítgatják, hogy a VS lett náluk megszavazva az unoffisöl frencs wvw szervernek, de néha történnek érdekeségek, amik arra engednek következtetni, hogy van ott azért valami susmus ...

Viszont az tényleg vicc, hogy az ember lefekszik aludni, és másnapra sakkozhatja az egészet ...

Kollégámmal már beszélgettük, hogy lehet nekünk is kellene pár amerikai és orosz "barát" akiknél éjszaka van nappal és tudnák tartani a frontot ... (Valszeg ez is lesz a jövõben ...)

Viszont amennyire bejött a WvW annyira kezd az idegeimre menni:

- több órás sorok ... ami igen gáz, mert az ecceri munkásembernek akkor ez kiesik ... Más szerverre meg nem akarok menni, az nem megoldás ... Megoldás lehetne hogy a 3 harcoló szerver populációjához állítaná a WvW a player limitet ... DE:

- Sajnos a GW2 igen szarul kezeli le a sok playert ... Ugyanis futok a puszta közepén a bajtársaim gyûrûjében, egyszercsak megakad a játék ... Ha nem történt volna meg ez már sokszor akkor meglepõdnék a hirtelen rózsaszín ködként megjelenõ neveken ... Ami viszont gáz, hogy a nevek NEM a távolban jelennek meg, hanem KÖRÜLÖTTEM ... Gyakorlatilag minden gond nélkül bele lehet szaladni az ellfél sereg közepébe mielõtt feltûnnének ... Ha szerencsém van akkor még ki tudok szaladni, de nagy általánosságban ott hagyom a fogam ...

- Ekkor jön a WP gond ... Ugyanis full szerveren csak az alapbázison nincs harc épp, emiatt spawnolhatok vissza a kezdõre, és indulhatok megint a tömeggel ... ha van ... Ha mondjuk noob vagyok, és csak én halok meg, vagy csak páran, akkor viszont nem sok esélyünk van kijönni a kezdõrõl, mert minden oldalról 5-10-20 fõs csapatok portyáznak a kezdõ körül, ott mák kell az átjutáshoz ... meg kell várni egy nagyobb csatát, ahol sokan hullanak el, és velük lehet kitörni (Ez érdekes is tud lenni, és élvezetes is, de mikor csak futkározik körbe a mob és supply campeket foglal akkor bizony szopás, mert finom 15-20 perc a kezdõn igen unalmas ... Vagy kicsi fight és respawn ...

- A sok respawn viszont sokba kerül ... És hiába lehet jól fejlõdni és keresni WvW-n, ez csak akkor igaz, ha futkározik az ember és foglalgat, eventezik, öl ... Ha komoly várostrom van, és emberünk éppen support engi, aki healel, nyomja a condition removalokat ésatöbbi (meg mondjuk ledob egy Mortart) akkor bizony semmi sem jön ... se xp, se pénz ... Csak az eventekbõl. Ez az ami a legelszomorítóbb. Nem vagyok egy lootkurva, de amikor guilddel kis csapatban mengyünk gerilla módjára és tevékenykedünk akkor habzsidõzsi van ... Viszont amikor megyek a zerggel, és leginkább supporkodom, akkor döntenem kell, hogy dobálom a gránátokat, szórom a tüzet, vagy inkább csapatom az elixíreket, a condition removalt, és a healeket ... Ha lövök, akkor a csapatnak negyed annyit sem érek, de legalább fejlõdök, ha supportolok, akkor lényegesen többet érek, csak sehová sem fejlõdöm (És mivel messze nem vagyok még 80, ezért ez gond ...).

Persze ennyi hiszti után is mindig az az elsõ, hogy ha leülök játszani, akkor megkérdezem hol vannak a többiek és "megyek" WvW-zni, de azért mindig eszembe jut, hogy van még itt mit csiszolni ...

dave9004
este 10kor is hasonlo állás volt, sõt desonak csak 40k-ja.
a.carkey
Ejj. A Pirates of the Burning Seanél ugyanez volt a probléma. Csak ott a port battlek idõpontja volt akkor EU!!! szerveren, amikor minden EU player aludt.

Ez a Vizunah Square ugye EU szerver? Egyszerûen kellene prime server time (pl. délelõtt 10-éjjel 3 között), hogy pár US/CAN embernek ne lehessen ekkorát fordítania EU prime timeon kívül. Ennyi. El lehet húzni US/CAN serverre.

A POTBSból elment a jónép mire úrrá lettek ezen a problémán ami tényleg baszott zavaró ... 😞

Ráadásul - a korábban leírtak alapján gondolom - a franciák alapból jók éjjel és nappal, szóval még nehezebb alapból legyõzni õket.

A medve nem játék.