63345
  • HyperMonkey
    Hááát mekkora jóságot találtam...
    nektek valószínűleg nem lesz újdonság, de néztem Orr karma vendorokat a neten. A medium armor hosszú bőrkabát és kalap. Van Helsing style ezerrel. Eszméletlenül fog kinézni benne a rangerem, bár a 42.5k karma egyenlőre elég vadul hangzik darabonként, de ez legyen a legnagyobb baj. nah most már kötelesek beletenni crossbow-t, és tökéletes Van Helsing lehet belőlem
  • HyperMonkey
    Fractal tényleg felszintez, de nem akarok kiszúrni a többiekkel hogy oda megyek low lvl-en (lvl42 vagyok).
    Csapatom még nincs, se klán. Azt majd keresek fórumokon. Én nem szeretek pug-al menni, TS nekem alap. Eddig nem kerestem klánt, mert nem akartam a játékkal komolyan foglalkozni, de megszívatott, mert annyira jó hogy rákattantam :)
  • Running
    frankieboy, nyugalom....
  • Running
    Fractált toljad, ha mázlid van 1 óra alatt 1-2 gold összejön, mázlifüggő. www-n lehet hasonlóan gyorsan pénzhez jutni, ha van rá csapat.
    ahogy lentebb irtam: fractal dungeon (~1 gold / szint)

irtad, hogy messze van, de az mit jelent? tudtommal felszintez (javitsatok ki ha nem), onnantol meg semmi akadalya, hogy lemenj
  • DummyBoy
    Viszont 78-on CSAK Berserker sett van ...
  • HyperMonkey
    "az a 6-7 gold egy produktivabb nap alatt osszeszedheto"

Na ezt bővebben, és máris boldog leszek :)
    Running gondolom a 30g-t lvl80-ra értette. De én is gondolok ám arra, hogy 80-on esetleg megkívánok egy másik buildet, és akkor már húzósabb. TP-ben nézegettem, egy lvl80-as rampager armor darabja 3 gold körül van. Na most ebből kell 6db, kell 2db fegyver és 5db ékszer. plusz rúnák az armorba. Nagyon meg kell gondolni. Attól is tartok, hogy mi van ha 1-1 buildet nerfelnek és váltani kell. Remélem ilyenre nem kerül sor, de a para itt mozog mert ugye minden MMO-ban van balance-olás, itt miért ne lenne?
  • Running
    78-as broáf, 80 exo a rulz, nekem kb 35 aranyból jött ki az armor+páncél+kövek :)))
    amugy a 30 gold az.. khm, FURA kifejezes
    egy 78as berserker szett + 78as berserker fegyverek (pl. longbow + axe + warhorn) 6, maximum 7 aranybol megvan
    az a 6-7 gold egy produktivabb nap alatt osszeszedheto
  • HyperMonkey
    A bunker gondolom olyan túlélőféle build.
    Én spvp-ben egész jól elleszek az axe+torch fegyverekkel, de pve-ben mindenképp íjjal megyek. Biztos kevesebb lesz a DPS-em, de nagyon bejön a stílusa.

Zomil:
    Jó hír ez, mert az életbe nem lesz 30 goldom. GS-el mész? Ez greatsword-öt jelent? Érdekes elképzelés melee-ben menni. Nem csapnak szét gyorsan ha többen jönnek?

Spvp-ben ha már mindenképp "egykezes" fegyverekkel kell menni, el tudnék képzelni egy egykezes crossbow-t, a középkorban sokat használták. Egy ilyen egykezes crossbow meg fáklya, már nagyon hangulatos lehet(ne). Remélem, egyszer majd beleteszik ezt is.
    Amit semmiképp nem szeretnék, az egy DPS mérő akármi. Most elég szabad választása van a játékosoknak buildet és fegyverkombinációt illetően, de nem szeretnék egy theorycraft dolgot, hogy a prók majd megmondják hogyan menj és mivel. Remélem az arenanetnek eszébe sem jut ilyen recount féle agyatlanság.
  • Running
    Nekem is ez a bajom, most power+crit+vit-en van az elém, de nincs jelenleg 30 aranyam arra, hogy átruházzam, kövezzem bunkerre.
  • Zomil
    Trap-el sem kell ám melee range-be menni, ha ki van rakva a megfelelö trait :)

Amugy én condi dmg-el tolom, dungeon-ben shortbow-al+trap-ekkel szép dmg-et ki lehet tolni. A többi helyen meg általában GS-el kaszabolok, de oda mehet mindenki amivel neki jolesik, mert pve-ben nagyon sok build hasznos, az, h egy kicsivel kisebb a dps-ed az itt annyira nem jön elö, és igy legalább élvezed is a játékot :)
    Viszont spvp-ben sajnos tényleg csak a torch+condi dmg a használhato.
  • HyperMonkey
    Hát még messze van nekem az új dungeon, így aztán eladom a matériákat amiker gyűjtök (a craft nem igazán érdekel).
    Azért jó hogy kiderült hogy WvW-re a crit a jó, sebaj majd használom a condi buildemet küldizésre. Elég gyorsan halnak a mobok, a trap-ek miatt 2-3-4 mob is lemehet együtt. Persze lehet hogy ezt a Barrage is megteszi, de egyszer így játszom, egyszer úgy. Legalább változatos. Viszont eszi a pénz ez a változatosság :)
  • Running
    No para, nem neked válaszoltam, franki srácnak írtam.

ezen besírtok:
    ajanlom a fractal dungeont, beteg mennyisegu penzt ossze lehet szedni perpill!
    nem akarok konkret szamot irni, mert teljesen szerencse-fuggo, de 1 run alatt (3-4 mini dungeon) siman ossze tud jonni egy gold

running velem poenkodott, nem veled gunyolodott, nyugi :)
    hidd el, o orul a legjobban, amikor a fasztrollkodas helyett normalis, jatekot erinto temak kerulnek elo, ugy mind buildek hasznalhatosaga
  • HyperMonkey
    Frank98:
    Akkor viszont marad a pénzgyűjtés és a crit-es build. Végül is íjászkodhatok és még hatékony is. Bár a pénzszerzés elég komoly kihívás nekem, legalább is eddig.

Running:
    Nem feltétlenül kell mindig gúnyolódni, még akkor sem, ha te vagy a topik gazda. Nem mindenki profi, és azt hiszem semmi olyat nem kérdeztem aminek egyértelműnek kéne lennie még egy viszonylag kezdőnek is. Köszi.
  • Running
    Indítok egy ranger-t, milyen build lenne neki jó?
    jo akkor neked kulon leirom megegyszer:

rangerrel normalis condi damage-t kb. melee range-ben tudsz kiosztani (torch 5. spell, trapek), es wwwn rangerrel nem akarsz melee range-be menni
  • DummyBoy
    Azért nem olyan használhatatlan WvW-n a condition damage ...
    igen, durva

nem baj, ha condin vagy, azzal is lehet szepet sebezni, csak nehezebb, foleg a tuleles resze (nem 1200-1500 range-re vagy a moboktol, hanem kb. meleeben)

ha te elkapod azt a jatekstilust, akkor teljesen franko sebzest tudsz ugy is kiosztani, de:
    - sokkal egyszerubb a crites builddel, illetve a barrage + rapid fire kombot egyszeruen nem fogod tudni megverni dpsben
    - www-ben hasznalhatatlan leszel
  • HyperMonkey
    ennyire durva DPS a crit ranger PvE-ben?

De jó hogy most költöttem el minden pénzemet condi dmg-es cuccokra...
  • DummyBoy
    Öööö, bocs, nekem a thief-em condi damage-es, Rangerem nincs :) Csak azt akartam mondani, hogy nem biztos, hogy a Rampager a legjobb Condition-re, attól függ miből profitál a Condition damage mellett még a builded.

@MrStokes: Mennyibe fájt egy ilyen szett? Milyen szinű? (Sárga vagy zöld?) Kicsit sajnálnám a Whispers settre a 9 goldot ... (Csóró vagyok na ...)

Szerk: Wiki szerint ez az armor jobb statokkal bír mint a Whispers (ami rare) szóval gondolom ez exotic ... Mennyibe került ez a cucc?
    pve-ben es www-ben longbow, crit builddel, pont
    eg es fold a dungeonok nehezsege, amikor mondjuk van 2 longbowos ranger, meg amikor nincs
  • HyperMonkey
    Komolyan?
    Ne mondj már ilyet, akkor mivel íjászkodjak, warriorral?
  • maniac001
    bizony bizony, Nephinnek igaza van, engem már falhoz állítottak itt mert rangerként íjászkodni mertem
  • HyperMonkey
    Hát csak nem :)
    A GW2 előtt AION-t játszottam, ott is ranger voltam. Mondjuk ott az kifejezetten íjász volt. nem mondom hogy nem fér bele ez az axe+fáklya dolog, de mégis csak az íj az igazi :)

Jó lenne ha tudna valaki egy hosszabb PvE ranger összefoglalót írni, főleg a condi dmg-es build-et boncolgatva. Én a SB+LB mellé még trap-eket is használok, nagyon nagy feeling így a ranger.
  • Nephin
    Vigyázz, mindjárt megkergetnek, hogy a ranger az nem archer... :D
  • HyperMonkey
    Aha oké, értem.
    És amit a PvE-re írtam? Condi build és shortbow+longbow, ha már spvp-ben nem íjászkodhatok?
    Instákban elfér condi build mellett a shotbow+longbow páros? lehet hogy nem a leghatékonyabb, de nagyon szeretem az íjakat, ezért lett ranger végül is.
    torch nelkul ne indulj el spvpben, butasag

szoktak olyat csinalni rangerek, hogy egyik szett: axe + torch, masik szett: axe + warhorn
    vagy ugye a masik az axe + torch, es shortbow

mas lehetosegunk perpill NINCS, ezt el kell fogadni, a torchot pedig nagyon erosen szoritani, mert az a sebzesed elsodleges forrasa

probald ki, hogy elmesz mistre eszak keletre a kaszt npckhez, es csak a 2 torch spellel valakit nyakon ontesz - igy tippre a fele hpjat el fogod tuntetni

egyebkent az agony sigil baromsagon, meg a torch lerakasan kivul jo minden, amit leirt
    csak agony sigil :DDD
    javaslom tesztelgess misten.
  • MrStokes
    Orr cuccok alatt csak az istenek nevevel femjelzett armorokrol van szo, ugye?
    Tegnap bevasaroltam egy teljes Khilbron set-et, ezeken a rabid-dal megegyezo statok vannak ugyanolyan sulyozassal.

Gondolom ekszerekbol nincs rabid-nak megfelelo verzio pve-re...
  • HyperMonkey
    Hát én már bevásároltam rampager cuccokból, úgyhogy el is fogyott a pénzem :)
    A kérdésem feléd akkor az, hogy nagy hülyeség-e pve-ben shortbow+longbow-al menni condi dmg-es rangerként?
    SPVP-ben axe és torch van (de kaptam MaRee-től olyan tanácsot hogy a torch helyett a warhorn-t tegyem be, ma majd kipróbálom).

De dungeon-be és küldizni shortbow+longbow-al mennék, mert nagyon bejön mindkettő.
  • DummyBoy
    Condi damage-re Rampage vagy Carrion, esetleg ezek mixe jó, Carrion az Cond. damage + Vit + Power, Rampager pedig Power + Prec + Cond. damage ...

Ha kellenek a critek (Proccolnak sigilt vagy traitet) akkor Rampager, ha nem kell annyira, akkor Carrion, mert az több Condi damage-et ad + sok HP. Esetleg ezex mixe :)

(Vagy PVP-re Rabid, az Prec + Toughtness + Condition damage ... Sajnos ennek max sárga PVE megfelelője van, Orders of Vhispers sett, vagy Orr cuccok ...)
  • Running
    Robert Hrouda - Content Designer:
    We’re investigating and working on improving our group finding tool.
  • MaRee
    Annyira guardolja az a csempiön karka, hogy most szaladtam el mellette Egyébként az a node mennyi időnként respawnol kb?
  • Running
    Update (11/19/12, 7:30 PM PST)
    General
    Removed dynamic leveling up for players in Southsun Cove and Lion’s Arch.
    Fixed a bug that caused vendors in Canach Folly to be missing.
    Fixed a bug that caused the bridge between Driftglass Springs and Dappled Shores to be missing.
    Fixed a bug that caused waypoints in Southsun Cove to be intermittently inactive.
    Fixed a bug that caused invulnerable event karka to spawn on the beach.
    Added a champion karka to guard the rich orichalcum node in the karka hive.
    Removed the investigation NPCs from Lost Shores Phase 1.
    PvP
    Fixed a bug with random gem rewards in paid tournaments.
    Set tournament respawn timers to static per-player timers instead of wave-based timers.
  • HyperMonkey
    Oké megnézem amit mondasz spvp-ben. Nekem az adventurer runa pve-ben azért van mert azt gondoltam hogy a power is kell, mert a condi dmg-es cuccokon is van sok power. De ez pve környezet, eddig jónak néz ki az adventurer runa. Pvp-ben berakom az undead-et majd. PvE-ben nem cserélem le mert rengeteg pénzem elment rá meg a ruhákra is.
  • MaRee
    Az axe + wh is a condi buildhez van, ne érts félre. Rangerhez spvp-ben meglátásom szerint jelenleg az egyetlen használható build a condis. Viszont ha condis vagy, akkor nem kell neked power ha jól tudom, de majd a nálam okosabbak megmondják. Nekem azért van undead rúna mert az sok condit meg toughnesst ad, így nem fekszik olyan hamar a kari. A warhorntól ne várj sokat, a jó dolog benne az 5ös skill ami ad három buffot neked meg a csapatnak(fury,might,swiftness).
  • HyperMonkey
    Én superior rune of the adventurer-t használok pve-ben. Power+condition dmg.
    Na majd megnézem ezt a warhorn dolgot pvp-ben. De pve-ben marad a condi dmg és a shortbow+longbow, csak akkor nem ha ez oltári nagy baromság. ha csak szimplán nem annyira hatékony, akkor marad mert imádom a longbow-t is
  • MaRee
    Spvpben általában axe + warhornt szoktak használni a warhorn buff miatt, én is azzal megyek, az armorban rune of the undead-ekkel, az amulet carrion, a fegyverekben pedig csak agony sigil. PVE-ről nem tudok nyilatkozni, én még csak tegnap lettem 80-as.