Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem korrekt dolog lenne, ha fogyasztana resourcet a steath mint Warhammerben, mondjuk secenként 1 initiative.

Necro ha jól tudom meg látja is a stealth-et valamelyik DoT után.Legalábbis az szokott nagyon követni és sebezni:-)

Protip: dobj egy aoe-t oda,ahol stealthbe ment, vagy a Shadow refugeba üss miközben rohangálsz. Sokaknál az a baj, hogyha a thief stealthbe ment, egyenesen futnak vagy megállnak. Ugráljatok és mozogjatok basszus és az életbe nem fog backstabelni.

Ha nem lenne egyáltalán stealth a játékban még talán el is morzsolnék egy könnycseppet.

Ehhez még hozzátenném, hogy a Thief egy dologra jó: nagyon rövid idõ alatt nagy burst. Ha ezt elveszik tõle, miért lennék Thief? Miért akarnék olyan lenni, aki 2 ütésbe belehal amikor elfogyott a két evade ÉS még sebezni sem tudok? Inkább lennék warrior (ami nekem sosem tetszett).

Ne haragudjatok, hogy folyton ezt emlegetem, de aki Aionozott az tudja az Assassin példáját. Ugyanez volt, nagy burst és nulla túlélés, elvették a burstot és senki nem játszott már vele, hisz minden más jobb volt sebzésben ÉS túlélésben is.

Ez azért nem jó megoldás, mert így is 3 pontba kerül a HS, 10 pontból. Olyan lassan töltõdik, hogy ha amire elégetem az összes initiativeot nem hal meg az ellenfél, én vagyok halott. A HS 50% élet alatt jó csak, felette nem is szoktam használni. A fórumon is volt errõl szó, hogy ez TERVEZÉSI HIBA a Thiefnél, ugyanis le vagyunk korlátozva skillhasználat terén. Lássuk csak mi is van (hátha valaki nem tudja): auto attack 1es, ez a backstab is ha stealthben vagyunk. Heartseeker, ez 50% alatt sokat sebez, felette nem. 3as egy evade-aoe ami bleedet rak (3 stacket) mindenkire, ez lényegében nulla ha power/prec/crites buildet használok. 4es egy sima cripple, 5ös pedig "átlagos" sebzést okoz, mellé stealthbe rak, 5 initiativebe kerül (10bõl). Ha ezt megnézed, 1v1 terén nagyon durván le vagyunk korlátozva. Ez persze csak a dagger-dagger, swordnél szintén csak PW spam életképes, ami szintén egysíkû "omg noob noskill".

Ha a Thiefre ránézek, az az érzésem van, hogy akartak valamit, ami nem sikerült ebben a fegyverhez kötött skillek rendszerben, ezért arra az egy használható skilljére raktak sebzést más lehetõség híján. Ha azt benerfelik ahogy mindenki akarja, akkor mi marad? Auto attack? Vagy játszak rangert sokkal kevesebb sebzéssel?

Más: GW1es rendszer jó lenne, mi szerint berakhatsz 1 elite skillt, mert néhány kasztnál az elitek rosszabbak, mint a sima utility skillek.

Terensz
Köszi, közben megtaláltam a módját. A My transactios fülön kellett átállítani erre "Items I'm buying".

Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést

Zomil
ahol van a sell history ott az ablak felsö részében az van, h "items im selling", ott kell átnyomni másikra 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

BEAST
Látod ezt nem tudtam, mármint , hogy a necro még bugosabb. 😊 Majd meglátjuk mi lesz, csak az zavar, hogy a bug fixek helyett már most olyasmiket kavarnak meg és nerfelnek amiket nem teljesen értek. 😊

Viszont azt szeretném kérni, hogy lehessen fegyvereket is "festeni" :d

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Terensz
Srácok, ha voltam akkora marha, hogy a trading poston véletlenül nem vettem észre, hogy buy helyett place orderre kattintok, van valami remény, hogy az amúgy esélytelen tranzakciót visszavonjam és visszakapjam a 70 silveremet?

Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést

Zomil
A legbugosabb cast jelenleg a necro 250+ körüli buggal. A többiek utána jönnek, de ne aggodj minden kaszt 100 fölötti buggal rendelkezik 😄

Amugy érdekes, itt kb. már minden kaszt gyengének lett kimondva, egyedül csak a thief-re mondja mindenki azt, h op...akkor nem lehet, h a többi kaszt egész jol el van találva és valoban csak a thief van elbaszva? 😊
Szerintem a balance-al nincsenek komoly gondok(leszámitva a thief-et), meg azért egy fejlesztö is máshogy látja a dolgokat, mint egy játékos. Söt...nem mindig jo dolog, ha a fejlesztö a sirás szerint nerfel+buffol, fejlesztöi szemszögböl sok minden máshogy néz ki. Arenanet-nek biztos mindenröl van statisztikája, azért elég régota benne vannak a szakmában, gw1-ben is elég ügyesen balanceolgattak, de mindig volt egy honap kedvence build... tökéletes balance nem létezik 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

The Sinner
Srácok, másnak is van error code 7, és 3 mp-kénti kidobálás?

BEAST
Ha kijavítják az összes bugot és bárkit 2-3 sec alatt pakolok majd el én leszek az elsõ aki reklamálni fog. "Hosszabb, taktikusabb" harcokat ígértek, nem szeretném ha "ki nyom elõbb gombot" harcok lennének csak. Ezért zavar a thief is. 😊

Amúgy nem nehéz kiszúrni az eredetit, bár elismerem tényleg zavaró tud lenni. A klónok csak az alap támadásodat utánozzák és mindig az ellenfél felé néznek. Aki mozog és még skilleket is használ az az eredeti. 😊

Ha pedig valaki ismeri a mesmert és hogy milyen eszközök között válogathat akkor még könnyebb. Pl phantasm/support build vagy condition buildek inkább phantasmokat használnak amik felülírják a klónokat. A glass cannon/shatter buildek pedig ontják magukból a klónokat, de pont az a céljuk, hogy valakibe bele is robbantsák azokat. 😊

Üldözésnél pedig a már említett módszer szerint kiszûrhetõ, csak az eredeti használ skillt meg menekül 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Tudom hogy NEM top dps a mesmer, azt írtam bebaszna ha az lenne. Ok a csillag egy bug, majd javítják. Meg a többit is. csak azért nem érzed OP-nak meret van pár bug. ha kijavítják, faszra húz szinte bárkit. Mivel nem lehet tudni melyik a valódi, így sokkal több ideje van egy harcban mint más kasztnak.
bocsi de ezen a térképes csillagos történeten jót nevettem most 😊 mondom ezt úgy, hogy én is a mesmert néztem ki végül magamnak, hogy milyen érdekes kis karakter 😊

"Sõt mióta megvan a 100% map seriff csillagom még kevésbé érdekli az ellenséget a "klónsereg" mert az sajnos nekik nem jár. 😄"
Ez aztán durva baki ! Basszus azért erre igazán gondolhattak volna !
BEAST
Azon kívül, hogy a traitek, skillek fele bugos és vagy egyáltalán nem mûködik tényleg nagyon jó mesmernek lenni. Sõt mióta megvan a 100% map seriff csillagom még kevésbé érdekli az ellenséget a "klónsereg" mert az sajnos nekik nem jár. 😄

Van imba blink képességem ami trait nélkül 900 rangen mûködik a trait nélküli shadowsteppel ellentétben ami 1200 ranges és sûrûbben használható, ha jól tudom. :p De ha nem is ez, kb kasztot nem tudok mondani aminek nincs valamilyen teleport,blink, ugrás pörgés, charge skillje.

Imba condition/boon leszedõ skill. Gondolom a null fieldre gondoltál amiben szépen álldogálni kell hogy bármit is csináljon. Ez társaknál még nem probléma, de az ellenfelet nem kérhetem meg, hogy várjon egy kicsit mindjárt hatni fog. 😄 A másik amit említettél az Arcane Thievery, ami ellenrõl lelopja a boont, saját magadról meg a conditiont adja át az ellennek... legalábbis papíron így mûködik. Valójában 10-bõl 9x vagy mûködik vagy nem. Van hogy a boont csak lemásolja, nem leszedi, conditiont meg hasonló esélyekkel adja át. 😊

Ez a top dps duma is elég vicces, ha csak azt nézzük a rangerek aoeben 3-4x akkorákat lõnek, mint én glass cannon builden és leginkább még csak nem is aoe. 😄 1v1re ott van a moa elit, amiben másik papír játékost le tudok verni. Bár azt is csökkenteném 10 secrõl 5-re.

Az az igazság, hogy a mesmernél csak az ele rendelkezik több bugos, nem leírás szerint mûködõ skillel/traittel. Sebzésben pedig mintha csak a castereket szívatták volna meg. 😄

Én még mindig imádom a mesmert és eszemben sincs bármi másra cserélni, mondjuk az is igaz, hogy az utóbbi pár napon kb liftes fiút játszottam eternal jumping puzzle-ben a portallal. <#eljen>

Yossarian
de már az alapkoncepciót nem értem néhány kaszt esetében. Az én fantáziámban a varázsló könyvek fölé görnyedve tölti a fiatalságát és nem edzõtermekben. Ezzel ellentétben a rangert, a vadon gyermekét, aki az egész életét a vadakkal rohangászva élte le, Usain boltként futja le a varázsló. Hunt signet ide vagy oda :S Meg úgy alapból van pár ilyen anomália 😊

Nieleen

De ezt a crossfire nerfet is vitatják, Jon Peters annyit mondott majd ránéz. Ugye ez nem csak a szimpla direkt dmgben rossz, de a bleed stackek is elmaradnak.

Guren
már legalább 3 kaszt volt ma leggyengébb ebben a topikban

Amúgy ezekre hivatalos fórumokon senki nem kérdez rá? Az OP kasztot nem bántják, sõt kap buffot a megnövelt stun durationnel, a leggyengébbet meg tovább gyengítik. teszteli ezt egyáltalán valaki vagy csak úgy hasraütésszerûen kiszúrnak egy kasztot hogy na ezt lenerfeljük? nem értem komolyan...
A rangert leszarják legalább is egyenlõre, bár a nerfet én sem értem hiszen a leggyengébb kaszt jelenleg. Szerintem nem sokan értik az anet észjárását. Ranger nerf... viccnek is rossz...
Bizony ám, a kukába való full trait tree nem para 😊

Yossarian
Nah, látom a ranger is annyira rendben van, hogy egy audió fájlt kellet csak kivenni, meg kicsit növelni egy skill castingját. Fasza, tudtam én, hogy jól választottam 😛

Nieleen

DummyBoy
Thiefnek nem jó a CD, az Initiative miatt ... vagy nem? Legyen inkább drágább ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Zomil: Ha lassabban castolok az nem nerf ? Vki írta a variance fórumon, hogy tesztelte is heavy gólemen, ugyanazt most sokkal lassabban öli meg (7,5 s helyett 10,5 s) , és ezt tapasztalom én is.
Zomil
Igen kicsit nekem is kevéske azon a részen a változatosság, valahogy azt a 3 elitet is keveslem :S
Persze aki nem gw1-ezett annak biztos nem gond, mert egyébként nem vészes, csak picit hiányzik az, h elszorakozzak azzal, h 8skill-t ugy rakja össze, h jo kis kombokat lehessen belölük csinálni, aztán menjek random arénába irtani 😊

Torzonborz
igen ez EQ2ben is így volt , szerintem jó megoldás mert külön lehet kezelni a kettõt és nincs kihatással egymásra. nem tudom ezt máshol miért nem alkalmazzák.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Elsõ részben voltak eltéréssel,külön a pve ill.pvp skillek.

A guarianra rá is fért a nerf, a mesmerre is a "lassítás" bár én még kicsit nerfelnék rajta, A thief HS-re tennék mondjuk 6 sec CD-t, az elemet és a rangert kicsit buffolnám és nagyjából meg is lenne a balance.
Akkor ebben ki is egyezhetnénk.Ha ilyesmirõl lenne szó amit most említettél akkor arra rábólintanák és elfogadnám.Ha ebbõl állna,hogy kap nagyobb cd-t pl HS egy szót nem szolnék ez sose zavart a játékokban.Jól tudok helyezkedni nem okozna gondot legalább vinnék bele több taktikát..

Torzonborz
10 sec egy kicsit sok , azért ne felejtsd el hogy van pve is . de egy 5-6 seces cd még nem lenne vészes.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Az tényleg jó lenne.Nekem is csak 1 normális elite skill van amit szeretek használni viszont vagy 10 másik amit használnák a build-hez.
És mindig 1 skill hiányzik a tervezett build-hez amit elite-el nem helyettesíthetek:-)

Nem is kéne földig nerfelni, csak a heartseekerre kéne 10 sec CD hogy ne csak azt spammelje.
Ja én kihoztam végülis azért is lettem Thief-el,hogy ne zavarjon ez a tank vagy healer spec ami régebben még foglalkoztatott.Így most közöm nincs és nem is lesz az ilyen hybrid osztályokhoz.
Viszont ha elveszik egy assa-tól a nagy damage-et az zavarni fog.Így is sokat kell azért hide-ba lenni,nagyon nem vitézkedhetek mert le tudják verni a HP-t.
Másik,hogy én és rajtam kívül mások nem ölnek 2 sec alatt.Nem is tudom melyik build az vagy miket használnak.Én más stílusban játszok.Vagy minden Thief lever mindenkit 2 sec alatt??Lehet én vagyok a nub,mind1:-)
Nagyon nehéz dolog lesz most így nekik.Pve,spvp,wpvp eléggé eltérõ stílus.
Thief pl.pve-re sz.tem nem jó.Spvp-n brutál jó Wpvp-n már inkább olyan közepes.
Megnövelni a def-t és nerf a damage-re szvsz hülyeség.Drasztikus nerf Thief-nek meg nagyon csúnya lenne.Itt az erõsség a gyors kill.Többin meg erõsítsenek amit akarnak.
De ez a földig nerfelgetésnek nem lenne jó vége.

Bizony jó lenne, ha kihozhatnám belõle amit szeretnék, de nincs sok tere a kreativitásnak. Most lenerfelték a guardian egyetlen használható fegyverét, az elit skilljei pedig nem sokat érnek a gyakorlatban. Szivem szerint én most azonnal bevezetnék egy olyan változást, hogy az elit skill slotba tetszés szerint be lehessen tenni bármilyen slot skillt, (elit, utility, heal), hogy kicsit egyénibb buildeket lehessen készíteni. Szerintem egy elite skill slotba igazán beleférhetne ez is.

GW2: Prana - Hanako - Zen Paradox [MoD] (Piken) | Aion: Prana [c ude] (Spatalos/Elyos) | Guild Wars: Hanako Ken - Zen Paradox

Mondjuk az igaz hogy a thief másra nem jó, én instába se vinném ha van más. Semmi olyanja nincs ami csapatnak kell. Ráadásul a legtöbb bosshoz nem jó a melee. Ha már csak melee van akkor inkább warri vagy guardian mint thief.
DummyBoy
Nem kell a klasszikus tank - dps - healer felosztás ...

Arra kell lehetõséget biztosítani, hogy mindenki ki tudja a karakterébõl hozni azt amit szeretne (Az adott prof és az ésszerûség keretei között ofc ...) És való igaz, hogy minden kasztnak azért megvannak az erõsségei és gyengéi, ezeket kellene valahogyan balanszolni.

Hogy a Thief a 2 seces burstje nélkül használhatatlan? És akkor a többi kaszt? Azok mind használhatatlanok?

"Ennyi kell neki nem szabad hozzányúlni."

Ezt ugye nem mondod komolyan? Szerinted az balanced és normális hogy 2 sec alatt öl?
Nyugi jönni fog a thief nerf.
Bizony jó lenne a klasszikus tank-healer-dps felállás.
Egy esetben fogom meg a jó Guard-ot.Ha thief idézõ trap bejön és mellé hívok még 2 thief-t és elhúzok hide-ba,blind és onnan már nincs különösebb dolgom😊
Nagyon utálom a Guardokat mert ezek nélkül ha tud játszani hát elég nehéz dolgom van<#miaz>

Decoy?
Assa-val belogolok így sok év után elsõ részbe és ugyanúgy leölöm a másikat ennyi idõ alatt mint itt második részben.Ne nagyon várjátok azt a thief nerfet😊
Aki meg kipróbálja Thief-et az látja,hogy ilyen DPS nélkül játszhatatlan lenne.Ennyi kell neki nem szabad hozzányúlni.
Én inkább steath-et játszok meg ugrálok,nagyon élvezem.Stealth-ben ugye nincs dps csak kis team heal support vagy blind de eközben a többi class végig tol AoE és sebeznek.Akin meg rajta van pár DoT vagy áll az AoE-be és odamegyekhát persze,hogy kivégzem.Legtöbb még csak nem is Dodge-ol,jön nekem mikor fullon vagyok buffolva.Hát így járt.Van pár játékos akik ellen szinte nem is nyerek.
Túl nagy a QQ Thief ügyben hivatalos fórumokon de ez nem fogja érdekelni Anet-et mint ahogy eddig se érdekelte.
Guard meg megkapta a nerfet.Meg bizony!Ne tankoljunk már vele mint más játékban Raid boss-okat mert ez nem az a játék,UGYE??
Emlékezzetek a rotára meg,hogy itt nincs tank+healer,volt ez a téma éveken át.Amikor kaptuk itt páran az áldást mikor meg mertük említeni,hogy "milyen jó is lenne a megszokott MMO-kból a felállás".
Marad a káosz meg az éveken át tartó Rewamp..

DummyBoy
Ehh 😊 Régi rossz beidegzõdés 😊

S S S I S S
S S S

😊 Csak hogy látszódjon, hogy nem titkolózom xD

Smithwarden
Ja mesmerrol volt szo, nem elerol.

"Az internet lemaradt technologiailag..." :D

Smithwarden
Lathatatlansag? :p

"Az internet lemaradt technologiailag..." :D

Zomil
"Crossfire: Increased casting time by 40 milliseconds. This was done to fix some glitches in the animation that caused problems with this skill."

Hol lenne már ez nerf? 😄

Iszonyat túlélõ és support skilljei vanna, láthatatlanság, teleport, kondi leszedõ / vissza a feladónak dolga, bebaszna ha még top dps is lenne nem? 😊
Avenger
7 fps mellett bármi ellen esélytelen az ember egyedül imho.

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

Va szerencséd van eltalálod melyik az eredeti és akkor fexik. De az esetek többségében nem találod el és akkor te fexel 😊