63345
  • Nephin
    *sigh* és ez az utolsó kommentem grindügyben:

Kukkantsd meg, kinek ment az 55500-ás posztom... Köszi.
  • Nephin
    Itt nem arról van szó, kinek van igaza, hanem arról, hogy ne mondjunk olyat, ami nem fedi a valóságot, vagy félreértésekre adhat okot. Látod, ha nem kötök bele a pontosítással, akkor megmaradsz annál, hogy itt nincs grind, ahelyett, hogy van, csak legfeljebb más és lehet, hogy néhányan kevésbé tartják unalmasnak. :)
  • Nikosi
    Na figyelj. Egy ne gúnyoroskodj itt légy oly kedves.

Fogd fel azzal a picike kis kobakoddal, hogy másként értelemezem a grind fogalmát mint te.

De ennyi részemről lezárom a kommunikációt ebben a kérdésben.
  • Nephin
    Látom, többen vagyunk elborultak, akik leállnak, hogy bámulják a havas tájat és hallgassák a zenét... :D
  • Nikosi
    Ha értelmezted volna az elején mit írok most nem itt tartanánk. A hagyományos mmo féle grindre írtam, hogy itt az nincs (tudod a monoton ölöm a vaddisznót). Jó lehet nem jól fejeztem ki magam, mea culpa mea maxima culpa.

Mert abban az értelmezésben amiben te a grindet használod, gyakorlatilag mindenhol létezik a grind. Legfőképpen a való életben. Hiszen az élet egy grind, tehát aki nem akar grindelni most ölje meg magát nagyon gyorsan. Mert a munkahelyed, grind, az iskolád grind, az életed grind ha nem vagy milliárdos, de azt is össze kellett grindelni, vagy (lopni/csalni). ;)

"- rá vagy kényszerítve, mert pl. a fraktálos magasabb szinteken nem mész semmire ascended cucc nélkül, azt meg össze kell szedni"

- Mire szükséged lesz rá addigra garantáltam lesz, mert bizonyos szint felett garantáltan esik ládából. Ergo nem kell milliószor ismételni egy szintű fractalt ahhoz, hogy meg legyen. Nem nem írtam, hogy nem kell esetleg 2* 3* x* nekifutni egy level 10-nek, mert minél több asscend cucc van annál nagyobb a védelem.

"- karma és instapáncél jó, ha neked olyan stat kell as saját kútfős buildedhez, ami azokon van, egyébként nem jó, nem mellesleg insta- és karmafarm kell hozzájuk, épp ezt mondtam. Ha nem felelnek meg, akkor pénzfarm kell."

- Nem mondtam, hogy nem kell ismételni/Grindlni a dungeonok végigvitelét. Igen ismételni kell legyen 2 óra egy p1-p3 run ez 180 tokken. Ezzel az ütemmel 8* kell végigvinni p1-p3 igen ez már grind, ismétlése ugyan annak a tevékenységnek 8 napon át két órában. A karma páncél pedig havi achi meg + 25 napi achi, ha nem csinálsz egy darab eventett egy darab dunegont nem mész le és máris egy fullos exo armorod van. Ha kétszer vagy háromszor voltam 2 hónap alatt karma miatt eventeket nyomni, akkor sokat mondtam és van két set karma páncélom, de természetes tevékenységet kellet folytatnom érte, ismételni is esetleg / alapvetően igen ez a fenti megfogalmazásban grindeltem. Másrészt szerintem miden féle stat variációban elérhető vagy dungeon vagy karma páncél vagy vegyesen. Ezért nem kell craftolni. A rúnák meg mint mondtam bármikor cserélheted benne.

De azt mondat: "exotic cucc ára horribilis" - Erre akartam rávilágítani, hogy nem egyáltalán nem horribilis. Nem kell vért izzadni egy exo setért.

"- a napi akkor van meg, ha van minimum egy órád szabadon játszani..." - Nem hiszem, hogy kell egy óra, ha célirányosan ezt akarom megcsinálni. De egy óra játékkal célirányóság nélkül is meg van. De amúgy egy mmo-ról van szó nem egy counter strike-ról ahova fellépek lövöldözök egy kört 20 perc és megyek isten hírével.

"...aki utálja a grindet, az itt is utálni fogja..." Ha a te általad használt grind fogalmat vesszük, akkor az az ember utál élni, aki utálja a grindet, vagy legalábbis élete nagyobbik részét utálja mert azt a grind teszi ki. Mondom kivételt képeznek a politikusok, milliárdosok, hasonszőrű egyedek.

De lezárandó te nyertél és mindenben igazad van. Így jó? Részemről a téma lezárva.
  • FNightWalker
    Én körül-belül egy hónapja játszom. Egy tesztet olvastam a játékról, amikor olyannyira megfogott hogy gondolkodás nélkül megrendeltem. Másnap már játszottam is. Mikor beléptem, nem tudtam eldönteni milyen karaktert kezdjek (milyen faj, milyen kaszt, stb...). Kezdtem egy Human Warriort. Nem jött be, valahogy megutáltam a játékot abban a másodpercben mikor bejelentkeztem a karakteremmel. Aztán játszottam, elfejlődtem egy bizonyos szintig a warriorral. Gondoltam, ha ez nem jön be egy másik karakter biztosan bejön majd. A mai napig nem tudom eldönteni milyen karakterrel játsszak, mert egyszerűen tetszik mindegyik, de mégis egy idő után unalmassá válik a játék azon része amikor fejlődni kell. Dungeonok, craftolás mind-mind nagyon jó... tegnap, kipróbáltam WvW-t... egy hónap után, elnéztem :P Tetszett, de ugye itt is a felszerelés. Egy 12-es karakterrel amin 12-es szintű felszerelés van, nem éppen élvezetes. Persze, csapatban nem annyira rossz, mert ugye van segítség, stb. A világa, az valami csodálatos! Az emberterületek sablonosak, de viszont a Norn... azok a hatalmas hegycsúcsok, komolyan vannak olyan helyek melyek egytől-egyig Canadara hasonlítanak. :) Múltkor félórán keresztül bámultam Wayfarer Foothillsben az egyik hegycsúcsot! :) A háttérben szólt Ludovico Einaudi szerzeménye :) Valami iszonyatos hangulatot adott át a játék! Csak sajnos, nekem teljesen kiöli a játékélményt az hogy nem tudok dönteni a karakterek között. Van egy 60-as thiefem, 42-es warriorom, 20-as mesmerem, 11-es rangerem. Sokan mondják ne foglalkozzak azzal mi tetszik vagy mi nem tetszik az adott karakterben/fajban, hanem játsszak, mert 80-on kezdődik az élet. Tegnap is a rangeremmel egy állatot kerestem, körbekérdezgettem guilden belül, kitudja merre találom, stb. Teljesen élvezetes volt, az hogy nekem állatot kell keresnem, aztán amit ha megtaláltam, befoghatok :) Szóval, a játék nagyon élvezetes és EGYBEN nagyon unalmas tud lenni számomra. Sajnos, bennem van a hajtás ami a WoW-ról és LOTRO-ról ragadt rám! :)
  • YakHead
    Mi az a grind?
  • Running
    Remekül elbeszéltek egymás mellett.
  • Nephin
    Oké. Nem vagy rákényszerítve. Sok sikert a fraktálhoz mondjuk lvl 20-on ascended gear nélkül...

(Csak zárójelben, mert látom, te sem érted sajnos, pedig tőled ez szokatlan: NEKEM NINCS GONDOM A GRINDDEL, de ne mondja senki, hogy a GW2 grindmentes, mert körberöhögöm, márpedig kedves barátunk úgy kezdte a legelején, hogy itt nincs grindfeszt, mint máshol. Plusz azt sem állítottam, hogy a TOR grindmentes vagy ott nem vagy rákényszerítve, mitöbb, még a "más játékban" kifejezést sem írtam le, egyáltalán nem is utaltam arra, mi van máshol, csupán a GW2-ről beszéltem. De ha már, akkor: a TOR-ban is ellébecolhatsz raidgear meg PvP-szett meg grind nélkül, ott sem kötelező PvP-geart farmolni, nekem sincs, csak 3 db item összesen, mégis elvagyok a wzkben. Ja, hogy a magasabb szinten ajánlott? Ne menj ratedbe, nem vagy rákényszerítve... mint ahogy itt sem a magasabb szintű fraktálra, ugyebár. Hoppá, de ha esetleg mégis ahhoz van kedved, akkor grindelni kell az ascendedet meg az instaszintet, hogy egyáltalán eljuthass oda? Jééé...)

Jaj, még a karma: a jugot miért is kapod? Napiquest-grind, haviquest-grind... ismétlem, nem csak az a grind, ha egy típusú mobot ölsz folyamatosan.
  • List-en
    Én is grindelek a legenderyre :) Kezdem unni h nem tudok lemenni arahba:s
  • DummyBoy
    Nem vagy rákényszerítve ... SWTOR-ban ha PVP-zni akartál, rá voltál kényszerítve, hogy kigrindeld, mert különben szart sem értél (Pedig én nagyon szeretem azt a játékot és védem is ahol tudom ...) RAID-elni sem volt egyszerű csupa zöld ruciban ... egyszerűen nem vitték el az embereket ...

Itt nem kell top gear, hogy bárhol elszaladgálj ... Ártani nem árt, de nem vagy rákényszerítve. Csak azért vettem most Karmából új geart az engineeremnek a 78-as Exo helyett (Ami tökéletesen elég WvW-re és instázni is) mert más tipusú geart szerettem volna neki. Karmafarm pedig miért is kell? Napi 1 jugot kapsz a daily-ért, 10-eket a haviért, kb. 40 (boosterrel, ami meg eventeken esik) jug kell egy full szetthez. Az 1 havi játék ...

lvl 80-asként sárga cuccban, zöld ékszerekkel kényelmesen el lehet lenni, ha az ember nem akar minmaxolni. Ahhoz azért nem kell olyan irgalmatlan grindfesztet rendezni ... Ez elég WvW-re, elég lehet instázni, Ascended is max magas Fractal szintekhez kell, másra felesleges.

Grind itt is van, ez tény, mindenhol lesz és mindig, de itt NEM vagy rákényszerítve. Ha akarsz grindelsz, ha nem akkor nem.

A "grind"-be nagyon sok mindent bele lehet magyarázni, van aki a szivecskézést grindnek éli meg, van aki elszórakozik rajtuk. Még a Plant vs zombies is grindfeszt, mert gyűjteni kell a napocskákat, meg a coinokat és közben zombikat kell ölni ...

Mindent farmolni kell manapság. Naponta bemegyek melóhelyre és egész hónapban grindelek én is, a havi acsívmentért ...

Az a nagy kérdés, hogy "rá vagy kényszerítve' arra, hogy unásig grindeld ugyanazt, ugyanis anélkül nem tudsz mit csinálni, vagy nem ...

Grind itt is van ... csak rákényszerítve nem vagy! És az azért nagy különbség!
  • Nikosi
    Amúgy a WvW frissítéssel kapcsolatban nagyon pozitív, hogy az alf+f4-et megoldják enyhén idegesítő, hogy ezért maradok le a lootról, mert Ő vérpistike aztán gyors kezű és alt+f4-el távozik.

Plusz az is pozitív, hogy ha jól értem nem lehet egy szétlőtt/lerombolt falat/kaput, pik-pak visszaépíteni.

Az első résznél írtakkal nem vagyok teljesen tisztában, hogy milyen építésekre is lesz ez a message amit minden közeli player meg fog kapni. Katapult, vár upgradek? De az is pozitívnak hat számomra.

Az utolsó rész meg kedvez a WvW elnyomottabb szervereknek. Meg az éjjel lezergelt szervereknek is. Hiszen nappal sokkal egyszerűbb lesz visszavenni a teljesen lezergelt mapok egyes részeit.
  • Nephin
    Ha úgy olvastad volna, amit írtam, hogy át is megy az infó, a kommented negyedekkora lenne.

Akkor még egyszer:

- rá vagy kényszerítve, mert pl. a fraktálos magasabb szinteken nem mész semmire ascended cucc nélkül, azt meg össze kell szedni

- én is azt írtam, hogy élvezetes a fraktálinsta (és a játék úgy összességében)

- karma és instapáncél jó, ha neked olyan stat kell as saját kútfős buildedhez, ami azokon van, egyébként nem jó, nem mellesleg insta- és karmafarm kell hozzájuk, épp ezt mondtam. Ha nem felelnek meg, akkor pénzfarm kell.

- a napi akkor van meg, ha van minimum egy órád szabadon játszani, vagy célirányosan ezt csinálod: ölöd a 60 darab mobot, meg a 15 féle mobot, meg az 5 darab eventet hajtod, meg a nemtudomhánydarab alapanyagod gyűjtöd, vagyis GRINDELSZ... ugyanis a grind nem csak az, amikor egyfajta mobot ölsz egyfolytában.

Ráadásul az elején mondtam, hogy engem nem zavar a grind, te állítottad, hogy itt nincs, bár ahogy látom,. az utolsó mondatodban már finomítottad arra, hogy van, csak élvezetes... aki utálja a grindet, az itt is utálni fogja.

Running pedig lol.

• Tatyla
    Na végül is no problem mert a wowot 6,5 után pont a hc raidelés miatt hagytam abba meg amiatt hogy nálam sokkal kreténebb emberek akarták szabályozni és meg mondani hogyan kell játszani...
  • Running
    Korrekt leírás!
  • Nikosi
    Nem mondtam, hogy nincs grind. De rá vagy kényszerítve a grindre? Nem vagy rákényszerítve, a fractal meg szerintem még élvezetes is. Sajnos mellettem is el fejlődtek a guild társak, de majdcsak behozom egyszer. Az ascended cucc mire kell esni fog, ládából pl.

Az exotic árra horribilis, ezt nem értem. Ott a karma páncél, nem nagy kunszt két karimon is az van. Ott vannak a tokenes páncélok, nem egy elborzasztó dolog összeszedni őket napi p1-p3 180 kell 6 db egy teljes set olyan 1300-1400 token még 10 nap sem kell hozzá. Egy exo fegyver tokenből 300-390 két nap. Na craftolni az exot tényleg drága és grindes, de minek craftolni ha van egyszerűbb mód is. Amúgy is a craftolt páncélok nem is igazán néznek ki jól. Ja és a badge-s páncélt meg sem említettem WvW-ből. A rúnákat meg úgy cserélgeted, ahogy akarod. Igaz az eredetileg benne levő elveszik, de simán ki tudod cserélni a benne levőt.

Számomra a grind az ami eddig minden mmo-ban amit játszottam előjött a a következő:
    Egy adott területen egy bizonyos mobot rogyásig ölsz, hogy nagy nehezen kidobja azt a tárgyat/XP-t/pénzt amit akarsz vagy annyit valamit ami kell. Körbe körbe mászkálsz és ölöd és ölöd ugyan azokat a mobokat napokon/heteken át nulla változatossággal.

A napi achi szerintem összejön miden féle grind nélkül. Felmész WvW-re gyorsan meg van az event, mész egy egy dungeont ölsz pár mobot egy-egy területen. Lelősz pár nyulat, legyet, mókust , disznót, csirkét ezek mind egy gomb nyomásra halnak, és máris összejött az első elem. 60 mob legyakása nem pálya röpke percek alatt meg van. 20 darab bányászás favágás virágszedés szintén nem egy időrabló kb szintén 10 perc és kész (1 node pl 3 azaz kell 6 + 1 virágszedés). De simán játék közben nekem össze szokott jönni egyedül a bányászás/favágást kell megcsinálni mert nem gyűjtögetek már matikat.

Ergo van grind itt is nem mondom, hogy nincs. De az nem monoton ölöm a vaddisznót mert az adja a legtöbb xp-t/pénzt vagy az dobaj az adott tárgyat típusú.

Egy exo páncél + fegyver összeszerzése meg nem eszement meló szerintem. Már három karakteremen is meg van ez, és nem vagyok egy grindfesztes ember. Az ami húzósabb az egyedül az ékszerek, azt nem mondom, hogy nem drága, azok azok.

Suma sumárom olyan mmo nincs ahol nincs grind. Itt is van csak ezt itt lehet élvezetesebb, változatosabb formában űzni szerintem.
  • Newfronter
    LOL Dishonored legyőzte.... pedig az egy szezonjáték, de mégis. A GW2 pedig hosszan tartó szórakozást nyújt, még több év után is előveszi az ember, a Dishonored-et meg nem. De ők tudják...
  • Nephin
    Jaj, hagyd már ezt az "itt nincs grind" témát. Hogyne lenne grind, a fraktálos insta maga a csupasz farmolás (amellett, hogy élvezetes és nekem alapból a mértéktartó grinddel sincs gondom). Hetek óta nincs vagy alig van időm játszani a munka miatt, de nem is motivál, hogy a klántagok elhúztak az x-dik szintre, míg én a másodikon dekkolok, mert annyira volt időm (persze jönnének segíteni, de maga a tudat lehangoló). A napi questek pure grind, eleinte bosszantott, ha nem lett meg, de már nem érdekel. Az exotic cucc ára horribilis (vagy instát farmolsz, ha megfelel az a típus), vagy az AH előtt dekkolok, hogy legyen rá pénzem, vagy farmolok. A craft alapanyag-grindfeszt, vagy pénzgrind, ha nem akarsz gyűjtögetni. Mindezek nálam pontosan lefedik a második munkahely fogalmát, persze mondhatod, hogy nem kötelező, csak ugye kicsit visszás lenne, mert a fraktálos instában pl. mit kezdenél ascended cucc nélkül magasabb szinteken stbstb. A wvw token- és szerverpont-grind, az spvp ratinggrind, folytassam?

Jó a játék, de csúsztatni nem kellene.
  • j0nNyKa
    akartam reagálni erre a témára, méghozzá úgy hogy kiveszem az összes hszt amiben az swtor és / vagy wow szavak szerepelnek, de úgy meg elég üres maradt az egész :(

gw2ről meg nem írhatok, az meg lett tiltva a nyitó hszben

i'm confused
  • maniac001
    a toll még mindig tool, ma valahogy képtelen vagyok elsőre jól írni :)
  • Nikosi
    Insta runnok, egy egy insta path hozzhat 1 g is. Ha jó a csapat akkor a könnyebb insták 20-30 perc / path. Cof p1-p2 AC p1-p2-p3 ez ha jó a group akkor le lehet tolni 2 - 2,5 - 3 óra alatt és 4-5g plusz a egy két rare tárgy vagy ha van kis szerencse egy exo is lehet (cof-ból nem ac-ból az exo), plusz 15 * 450 karma potion kb. Meg ugye a tokenek, azokkal is lehet vásárolni, betörni (tudtommal a tokenest lehet) onnan is pottyanhat néhány gold-nyi ecto (pl cof kis rare páncéljai már dobhatnak ecto-t azt hiszem 70+ - os páncélok és 30 token / db, AC-ból csak az exot érdemes törni, az drága de 180-ból ki jön egy.) A teljes profit mindent eladva fenti 5 path-ból simán lehet 7-8 g is akár. Ráadásul ha újra és újra ismétled (mondjuk ez már grind) egy insta pathját pl cof p1-p2 akkor csak a token lesz kevesebb de a drop/bevétel nem, és ez kb 50 perc alatt simán meg van de kijöhet akár 30-40 között is.
  • maniac001
    Nikosinak igaza van. Én egy jobb wowot kersetem, és ez nem az. De ahogy írtam, a játék nagyon jó, megéri az árát. Ne az én véleményem alapján ítélj, mert nekem raid kell, meg LFG toll, tehát tényleg egy wow 2.0. Ha neked nem ezek az elvárásaid, akkor vágj bele. Megbánni nem fogod.
  • Nikosi
    Mi ebben a lehangoló. A játék nagyon jó. De ha azt várod tőle mint a wow-től, hogy majd nonstop grind, meg raid orrba szájba akkor csalódni fogsz. Ez a játék nem akar a második munkahelyedé válni. A Wvw Pedig nagyon élvezetes már ha van hozzá egy közepes géped, nekem nem űrhardverre simán működik még extrém csatákban is. (AMD X6100 + 8GB RAM + 7770-es Ati) Nem csak zergről szól a WvW egy kisebb group ha együtt működik hadseregeket tarthat fel. A commanderség meg hát igen észt nem adnak hozzá, de legalább azt tudhatod, hogy egy egy commander körül van egy nagyobb group, és vannak értelmes commanderek is nem kevés.

Szóval ez egy jó játék de nem wow, ha azt fogod keresni benne akkor nem fog tetszeni. Nekem pl. pont a wow grindfesztje nem tetszik.

A lfg tools nélkül is van élet, csak bonyolultabb, azzal egyszerűbb lenne de a nélkül is találsz partyt max kicsit macerásabban. A népszerű instákba gyorsan is, a nehezebbekbe oda nehezebben, de ha kitartóan le akarsz jutni találni fogsz társakat. :)
  • DummyBoy
    Engem érdekelne ez a nagy goldfarm dolog, mert nekem valahogy nem jönnek ezek az összegek ...

Napi 1-2 óra játékkal hogyan lehet 3-6 goldot összeszedni úgy hogy közben szórakozol is?
  • maniac001
    Csak magánvélemény, semmi több. Az árát simán megéri, lehet hogy te sokkal többet találsz benne mint én. 8 éve MMO-zok, a baj velem lehet, talán már egyik se kötne le (egy sci-fi talán). Úgyhogy vágj bele nyugodtan, jelenleg a wow mellett az egyetlen működő alternatíva a GW2.
  • Tatyla
    Jó hogy én meg most akarom megvenni, de ez itt elég lehangoló csevegés...
  • Nikosi
    Azért az insták dropja nem annyira rossz (egy exp path kb 1 g is lehet, ha nincs sok javítás (10 alatt)). Nekem pl cof-ban eset már többször is exotic, igaz nem ládából. A probléma az szerintem, hogy a ládák dropja egy kalap kaki nem csak az instában. Ez sajnos a world bos-okra is igaz, például a 3 sárkány, rare onnan még nem eset csak kék, meg zöld, hulladék cucc.

A group kereső rendszer meg nagyon hiányzik, sokkal gyorsabb lenne pugot találni, meg értelmesebb is. Mert egy-egy insta ha jól az 5 kaszt akkor lehet gyors és gördülékeny, ha meg rossz akkor lehet nagyon szenvedős. Ez amúgy pathonként instánként változik, mert vannak részek amik egy bizonyos kaszt megléte esetén könnyebbek vagy hiányában nehezebbek.

Alapvetően a vannak problémák, de nem annyi és nem olyanok amik játszhatatlanná tennék a játékot. Ez nem egy wow verő játék, de nem is annak készült, mmo ugyan úgy, de teljesen más felfogással. A wow-ot saját pályáján semmi nem fogja soha megverni, hiszen még ma is sokan játszanak a counter strike 1.6-os verziójával pedig hány éves játék (12-13)., a wow az mmo counter strike-ja.
  • maniac001
    sps=spvp... korán van na :)
  • maniac001
    Még csak azt sem mondhatom hogy nem jön be a játék. Megérte az árát, hiszen egy single player gamma nem tart ki 3 hónapig, mégis megveszem őket ha érdekel. Nálam lehet a "baj", hiszen az lenne a jó, de irreális elvárásom hogy 2 havonta legyen olyan content, hogy szintkorlát emelés, új skillek, terület stb. Ahogy egy dobozos kieghez illik. Persze tudom hogy ez megvalósíthatatlan, de engem akkor kötne le hosszú távra.
    Abban igazad lehet, hogy nem teljesen nekem való, hiszen a WvW itt kiemelt szerepet kapott, de engem nem köt le. Agyatlan zerg feeling, és szaggat is. Az spvp sem az igazi, totál egyforma mind, csak a map más. Miért nem lehetett map-onként más cél (wow BG)? Mindben foglalj, gyűjts 500 pontot és kész. A tournamentnek pedig arénaszerűnek kellett volna lennie, nem egy sps-nek csökkentett létszámmal, ugyanazzal a céllal.
    Azért a januári update-re visszanézek, hátha lesz benne jó sok újdonság. Egy LFG tool pl nem lenne rossz. Sokszor van olyanom, hogy csak úgy LFG-vel instáznék, szóljon a winamp-ből valami veszett rock zene, se TS se más, csak így magányosan, idegenekkel.
  • seprioth
    A commandarség 100 aranyért tényleg nagyon kevés legalább 1500-2000 aranynak kéne lenni hogy legyen értelme plussz valamennyi WWW töltött időnek.A másik szerintem túl könnyű aranyat farmolni bot nélkül is egy hónapba 100-200 arany között simán össze lehet hozni.Arról nem is beszélek hogy guild társ 3 hónap alatt botal 2800 aranyat szedet össze igaz 24 órába ment folyamatosan de akkor is egyes embereknél iszonyú goldok vannak meg persze gemek !
  • DummyBoy
    Nem azért kerül bele az LFG rendszer a játékokba, mert nélkülözhetetlen, hanem mert az átlag MMO játékos birka. PONT.

Az a legnagyobb bajom ezzel (Régi szép SWTOR-os target of target of target f@szságok ...) hogy a fejlesztésekről az erőforrások arra mennek el, hogy az életképtelen egyedeket supportálja, nem pedig arra, hogy a játékot javítsa.

Félreértés ne essék, az LFG cucc az jó (SWTOR-ban is az volt), de nem nélkülözhetetlen. Javítsák ki a bugok nagy részét, és majd utána jöhetnek ilyenek is, mert az LFG tool magával hozza majd a bugjait, és azok miatt lényegesen nagyobb hiszti lesz mint a nem működő traitek és skillek miatt ...
  • Running
    Erre mondják azt, hogy nem neked készült a játék. Az is hatalmas tévedés, hogy az ANET WoW verő játékot akart elkészíteni. Ha azt akart volna, akkor sok friss, új megoldás helyett, az olyan igényű játékosokat szolgálták volna ki, mint amilyen te is vagy.
    Egyébként semmi gond sincs azzal, ha valakinek nem jön be a játék, nem lehet olyan játékot készíteni, ami mindenkinek megfelel. Szerencsére játékokban nincs hiány, lehet keresni mást.

Óriási félreértés, hogy leszólom azt, akinek nem tetszik valami. Azokat szólom le, akiknek nincs jobb dolga mint itt sírdogálni, meg sajnáltatni magát azért, mert nem találta meg a szórakozását. Én sem fosom végig egy adott játék topikját, ha nem tetszik valami. Egyszerűen nem is érdekel, a fáradtságot sem veszem, hogy meglátogassam, keresek más szórakozást és ennyi.

A játékról meg az a véleményem, hogy a kezdeti rózsaszín köd után nekem is feltűntek a hibák. Kaszt balansz, dungeon-ok közül sok balanszolatlan, irreálisan nehéz, kb franctal módszer szerint kéne működniük, mert azt zseniálisan eltalálták. spvp valamiért még se köt le. WWW-hez is sok helyen hozzá kéne nyúlni. A szervezett eseményeik is eddig általában a szar és a középszar között mozgott, reméljük már leesett nekik, hogy egy időbe, egy helyre szervezni valamit, nem jó megoldás, mert lehal minden. A parti funkciók még mindig bugosak, hiányosak. Az összetett parti rendszer nagyon kéne www-re, a commanderség egy vicc, 100 arany egy ikonért, és lehet minden retardáltnak. Kellene oktató rész www-re, spvp-re, pve-re is mert elvesznek az emberek. A loot rendszer sem az igazi, insták néha dobhatnának valami értelmeset is, lásd fractal.

Ellenben látszódik az, hogy igyekeznek és eddig úgy tűnik jó irányba haladnak. Amit eddig letettek az asztalra az jó, a www, spvp fejlesztés már nagyon hiányzik, reméljük ott is lépnek egy nagyot.

Egyébként minden estére megvan a program, néha azt sem tudom mibe kezdjek bele, rengeteg tennivaló van még, pedig régóta megvan a két 80.as karim, és lassan húzom a 3.-at is.
  • maniac001
    toll=tool
  • t0xikus
    miért van az.h bármelyik olyan zónában járva, ahol van insta, folyamatosan emberkereséssel van tele a cset? valamint igen, ott e guild erre:)
  • maniac001
    Eddig minden MMO-ba belekerült az LFG, ez egyszerűen kell. És itt is dolgoznak rajta, ez alapelvárás az MMO-kban.
    Igen van guild és van TS de akkor is kell, olyankor jó ha nincs kedvem TS-ezni, vagy a többieknek nincs kedve oda menni ahová én szeretnék. nem véletlenül került bele (akár utólag) az LFG toll. Kell, ez egyértelmű.
  • DummyBoy
    Én nem vagyok ősMMO fan, ezért én mindig másképpen tekintek ezekre a játékokra.

Nincs LFG system? Dehogynincs ... Guildeknek hívják, guildchatnek meg TS-nek ... Meg a guildfórumok is jók az ilyenekre ...

SWTOR-ban a különböző klasszok sztorijai voltak amik folyamatosan a gép elé ültettek, volt több 50-es karim, ellenben egyik sem volt "fullos" egyszerűen a geargrind nem érdekelt, inkább a sztori, és a játék.

GW2-ben a sztori kevésbé mozgat, viszont itt is van már 2 80-as karakterem, meg 2 20 körüli.

Itt a WvW érdekel leginkább, az mindig "újat" hoz, mindig változatos. Most húzok épp egy 3-ik és egy 4-ik karaktert, hogy lehessen változatosan haladni WvW-n, persze instázgatok is, fractalozgatok is, PVE-zek is és nagy néha egy kis sPVP is befigyel.

Én a WvW miatt vettem meg ezt a játékot, és ugyanaz történt mint SWTOR esetén. Megfelelő elvárásaim voltak, és azt (Sőt, még talán kicsit többet is) beváltotta a játék.

Nem azt mondom, bug bug hátám, néha-néha azért ez én számon is kiszalad pár családon belüli internerszonális kontaktus létesítésére felszólító mondat, de mindezektől függetlenül ha hazamegyek, 5 perc agyalás elindul, hogy melyik karakerrel loggoljak be, mit is csináljak az este ...

Emellé van jó társaság, jól szórakozom, nekem csak ennyi kell.

Nincs 100%-os mapom, egyik karakterem sincs full exoticban (Sajnálom azt a rengeteg lóvét az ékszerekre ...) de nem is mozgat annyira ... Szépen elbohóckodom, jól szórakozom, és a napi 1-2 óra szabadidőmet kellemesen eltöltöm. Erre tökéletes.
  • j0nNyKa
    wintersday leiras
  • maniac001
    Nah írok egy kis összefoglalót az elmúlt pár hónapról…
    A post-om szigorúan magánvélemény, totálisan szubjektív. Pont ezért az a kérésem, hogy Running és Jonnyka ha el is olvassa, ne reagáljon rá sehogyan sem. Ez csak egy kérés, tudom hogyan reagálnak olyan postokra amikkel nem értenek egyet, így azt kérem, skippeljék a hozzászólásomat.

Előrendelői headstartkor kezdtem, tehát tényleg annyira az elején amennyire csak lehet. Egy béta hétvégén vettem részt, de ez most nem számít ugye. Szóval őszintén megmondom, hogy én nem vártam messiásként a játékot. Egyrészt mert sci-fi rajongó vagyok, és már a tök tele van az x-edik fantasy MMO-val, másrészt az NCsoft. Amihez nekik közük van, attól fogadalmam szerint elzárkóztam. Aztán jó pár cimbora (akik bétáztak), csak rágták a fülem, hogy ugyan nézzem már meg ezt a GW2-t, mert ismernek, tutira tetszeni fog. Ekkor volt az utolsó béta hétvége, hát belevágtam. Hát igazuk lett, teljesen lenyűgözött a dinamikus világ, illetve az illúzió, ami miatt dinamikusnak érzem, a küldetés rendszer, teljesen bejött hogy a fegyverekhez külön skillek tartoznak, stb. Amikor megtudtam hogy nincs az a klasszikus tank, healer, dps felállás, még jobban vártam a megjelenést, hiszen az elv szerint egy instát bármilyen 5 kaszt végigverheti, nincseken megkötések. Az első hónapban teljesen a game rabja lettem, azt mondtam, ez az. Ez az a várt forradalom, ami letaszítja a wowot a trónjáról. Akárki akármit mond, mind fejlesztői, mind közösségi oldalról az a cél, hogy végre valaki csináljon egy wow verő MMO-t. A wow a mérce, ez az évek alatt kialakult, és egyszerűen nem lehet elvonatkoztatni. Szóval az első hónapban olyan szinten kockultam rá a GW2-re, hogy még melóban is egyfolytában ezen jár az eszem. A wow BC óta nem volt ilyen, meg is lepődtem. Szinte biztos voltam benne, hogy igen, megszületett a wow verő játék. Aztán egy karakterem 80-as lett, meglett minden cucca, meglett a 100% map complete, aztán hirtelen azon kaptam magam, hogy oké, és most mi van? A tank, healer, dps felállás hiánya inkább kezdett a game hátrányára válni, Lions Arch-ban kiabálnak az emberek instáért az LFG rendszer hiánya miatt (sajnos még worldwide LFG channel sincs). A legtöbb insta exp módjában már többször is jártam, és azt kell mondjam, jobb lett volna ha benne marad a tank, healer, dps kombó. Ugyanis ha van egy „tank” guardian mellé esetleg egy „healer” elementalist, akkor sokkal hatékonyabb a csapat. Mivel lehet traitelni ezekre a szerepkörökre, így mégis megvan ez a szentháromság, csak nem működik úgy ahogy kéne (nincs agro pl). A játékosok törekednek a tank, healer, dps szerepekre, mert 1-1 exp módban nagyon kell. Az elképzelés akár jó is lehetett volna hogy nincsenek dedikált szerepkörök, de mégis törekednek a playerek hogy legyenek ilyenek. Na mindegy is, ez ilyen, így kell elfogadni. Szóval egy karakterem 80-as lett, gyorsan meglett neki minden cucca, és akkor megálltam, hogy hogyan tovább? Az spvp jó, de megunható, a wvw egyáltalán nem érdekel. Akkor most? Igen, az Anet szólt, hogy nincs endgame. Óriási hiba volt továbbá, hogy a 100% maphoz kell a wvw terület. A következő nagy hiba, hogy raid bizony kellett volna. Ahogy LFG tool is. Lényeg a lényeg, a játék remek, a wow óta nem volt MMO ami ennyire megfogott volna, és ezzel nem vagyok egyedül. De számomra lecsengett, végigjátszottam. Az első hónapban nem hittem volna hogy két hónap múlva unalmassá válik. Akkora hibái nincsenek mint pl az Aion-nak, a játék nagyon jó, de csak egy darabig. Az összes IRL GW2-vel játszó ismerősöm visszament a pandába. Nagyon jó volt az Anet próbálkozása, és sokáig menni fog még, főleg az ingyenes mivolta miatt. Ha fizetős lenne, szerintem már fele ennyi ember se tolná. Egyetértek, a GW2 sem különbözik így 2-3 hónap után a többi MMO-tól, amikor az újdonság varázsa elmúlik, ugyanolyan unalmassá válhat mint bármi más. Szóval a wow-nak továbbra is biztos a helye a trónon, és ha ez a játék nem tudta letaszítani, akkor semmi ne fogja tudni.
  • Newfronter
    Nem ugyanolyan, csak megszokja az ember a jót és persze hogy nem pörgeti már fel úgy. Nekem pl. tetszett a főstory vége is, nem azt mondom hogy húú ilyet még nem láttam és leestem a székről, de hangulatos volt, és azért elég sokszor is haltunk, tehát annyira nem unatkoztunk. :)
  • Running
    Ez igen jónak tűnik!