63345
  • t0xikus
    asszem egyszer nem grindeltem és mégis full exotic, soksok gold, tegnap végeztem 100%mappal stbstbstb:)
  • Lantee
    Kicsit én is sajnállak, hogy kényszerítve vagy egy ilyen "egyszerű" játék folyamatos grindelésére.
  • Unknow
    A hsz-edből az jön le,hogy szerinted ha valakinek tetszik ez a játék, akkor annak muszáj imádnia minden apró pillanatát és minden rossz dolgot benne.

Tudod attól,hogy én látom, hogy mi a rossz ebben a játékban, még szerethetem nem? Vagy ha egy játék tetszhet akkor elvakultnak kell lennem , és észre se szabad vennem, hogy grindelek és stb?

Senki nem mondta,hogy élvezhetetlen, én annyit mondtam: Grindfest

Ez így is van. Attól, hogy egy játék tetszik, még nem fogom magamnak azt hazudni,hogy tökéletes. (Mint egyesek.)
  • t0xikus
    ez az ember egyre viccesebb:D nem ízlik neki a szar, de azért ott legyeskedik körülötte,m a szagát élvezi:D
  • Running
    A hsz-edből csak az jött le, hogy nem értem, ha neked minden szar, unalmas és farm, akkor mit keresel te itt és minek játszol ezzel a játékkal? Nincs más szórakozás, ami leköt?
    Mi élvezetet találsz te abban, hogy egy számodra élvezhetetlen játék topikjában próbálod igazolni magad? Magyarázd már el ezt nekem, mert tényleg érdekel. Ha nekem nem tetszik egy játék, nem jön be, nem töltök el heteket, hónapokat egy topikot olvasva, és nem próbálom azt igazolni, nekem miért nem tetszik.... lehet velem van a baj, vagy mégsem?
  • Unknow
    Akkor ahogy én látom elég sok embernek van a fantáziájával gond és a szűklátókörűségével. Mivel nagyon sokan panaszkodnak.

1, Felfedezed a területeket... -> Ezen azért az első lvl80as karakter után túl vagy. A legtöbben legalábbis.

2, Mini dungeonokat lenyomod... -> Miért nyomnám le? Főleg olyat ami nem tetszik. Nem sok olyan van ami jól néz ki és szívesen végigtolom.

3, Spvp -> Igen, nagyon izgalmas, hogy igazából egy rahedli mapon, csak dominationt vagy arathit játszhatok.

4, WWW -> Nem mozgat...ahogy sokakat másokat se, van akit inkább a pve érdekel. Néha - néha benézek, el vagyok, de ennyi.

5, Dungeonok összes útja , story mód: Összesen 3 dungeon van ami tetszik , a többinek szerintem rossz a designja, élvezhetetlen és nem is látom értelmét, hogy menjek.

Oh..továbbá. Amennyiben a szórakozásért megy le valaki dungeonba, az szerintem 2-3 run alatt kifújt. Onnantól kezdve geart akarsz, és onnantól mehetsz még le vagy 20×. Grindelhetsz...

6, Skin...festék vadászat. Na és honnan jön a festék? Mész és grindelsz...vagy veszel TP-ból. Pénzt megint csak abból szerzel ha mész és grindelsz. (Abból, hogy kalandozol a nagyvilágban, elég kevés jön. Esetleg WWW-zel egésznap és abból van zsé...de ez nem köt le annyi embert mint amennyit le kéne.)

7, Poén acsik...már akinek. Engem ez nem köt le, és mivel még mindig ott tartunk, hogy szerinted sok embernek nincs fantáziája, ebben sok ember nem lát fantáziát.

8, 100% Map. Igen, micsoda fun dolog mikor Orr-t kell 100%-ra teljesíteni. Azt aláírom,hogy Orr-t leszámítva a többi szórakoztató de Orr szenvedés. Továbbá, kevés rá az ingerencia, mivel nincs túl sok értelme megcsinálni.

9, Kedvenc kasztok kipróbálása. -> Ja..nekem a warrior és thief. Viszont már nem volt ingerem felhúzni a thiefet mert egyszerűen unalmas.

10, A játék különböző sztorijának végigjátszása. -> Kár, hogy a játéknak félúton szinte mindenkinél ua lesz a sztori . Annyira nem nagy szám.

-----------

Kapásból felsoroltál olyan dolgokat amik csak egy kis réteget kötnek le. Nem azért megy a sírás mert egyeseknek nincs fantáziája és szűklátókörűek, csak egyszerűen azért mert ez így nem jó.

A WoWban is mindig azzal szoktak jönni az emberek, hogy mennyire király, és hát még semmit nem láttál a játékból mert: Nincs 5k öcsi pontod, nem nyomtad végig HC-n a raideket, nincs meg az összes mountod, és az összes peted és így tovább...

Aki nem imádja a WoWot és nem fogja meg rendkívüli módon a világ, az nem fogja ezeket élvezni, csak azért mert benne vannak. Ahogy a GW2ben is ,hogy ha nem fog meg a világ rettentően, akkor nem lesz attól szórakoztató mert szerinted és még pár ember szerint ez tele van contenttel.

Én elhiszem, hogy sokan legszívesebben odaírnák ezeket a dolgokat is,hogy:
    1, Játsz egér és billentyűzet nélkül! Voice commanddal új élményt nyújt!
    2, Kapcsold ki az UI-t! Hihetetlen fun!
    3, Játszd ki az összes class 80ig! Legyél mestere az összesnek.
    4, Húzzál ki minden professiont 400-ra!
    5, Fedezd fel Tyria minden szegletét, találd meg az eldugott eventeket. Csináld meg az elrejtett csirkés questet! (Tényleg van ilyen csirkés quest, ahol megtámad 3 legendary hp-val ellátott csirke.)

Ilyeneket én is össze tudok szedni, de ez akkor is csak silány próbálkozás az igazság eltakarására.

Amennyiben nem így lenne, most azt írnád,hogy:
    1, Nem kell grindelni. Jó fegyó kell? Csináld meg az XX quest chaint ami tele van nagyon fun dolgokkal.
    2, Nem kell grindelni. Jó armor kell? Menj és csináld meg az XX dinamikus event chaint ami tök fun.

Ott a Volcanus, ami simán lehetne egy questes kard. Mibe került volna megcsinálni egy eventet a vulkánnál? Lehetett volna ott egy kovács, aki ad egy quest itemet, aminek a segítségével speckó eventeket tudsz elindítani npcknél. Meg ilyen hülyeségek.

Ehelyett mi van? Grindeljél...

Nem az én fantáziámmal van gond mint látható, hanem a játékot készítőkével. Az, hogy egyesek olyan triviális dolgok szórakoztatnak, hogy felcserélik az egér gombokat és úgy játszanak..számomra ez nem elég. Nekem annál több kell amit te felsoroltál.

Nem zavar,hogy ha nem értünk egyet, szíve - joga mindenkinek szeretni a játékot, de attól ez egy grindfest marad. PvE terén legalábbis az.
  • Running
    Szerintem itt sok embernek leginkább a fantáziájával van a gond, illetve a szűklátókörűségével.
  • Running
    1. felfedezed a területeket
    2. mini dungeon-okat lenyomod
    3. spvp
    4. www
    5. dungeonok összes útja, story mód
    6. skin, festék vadászat (nem a legdrágábbak a legszebbek ,rajtam 60-as winged cucc van, és ószom)
    7. Poén acsik teljesítése, sárkányos letaposós
    8. 100% map
    9. kedvenc kasztok kipróbálása, pve, pvp
    10. játék különböző sztorijának végigjátszása

Kapásból csak ennyi jutott eszembe, amihez semmi farmerkedés nem kell...
  • Unknow
    Most akkor filozofálgathatunk ,hogy mi az amit "muszáj"-nak ítélünk meg egy játékban. Normális esetben ez egy játék, semmit se muszáj.

Szerinted az a muszáj, mikor az előre haladáshoz kell grindelni, tehát muszáj a dolog ahhoz,hogy bármit is elérjünk = grind.

A GW2-ben semmit se muszáj (mondod te), hiszen elérheted a szükséges cuccokat grind nélkül is. Ez esetben a cél: lvl80. Ez az egyetlen dolog amihez nem szükséges grind. Tehát a játék ennyiből áll és nem többől.

Viszont..nézzük úgy a dolgokat mint egy normális ember, és tegyük fel,hogy nem csak 1-2napot akarsz játszani. A cél tehát nem a lvl80, hanem egy normális kinézetű fegyver, páncélzat. (Mivel itt nem a statokra játszol, hanem a skinekre.) Ekkor bizony fogod magad, és bizony mész, és GRINDELSZ mint az állat.

Persze mondhatod,hogy hát ez nem kötelező és stb. Ugyan kérlek...erről szólj a játék. Ez a kötelező séma. Aki ezt nem tudja elfogadni az magának hazudik. Az Arenanet sem hülye, valamivel meg kell fognia a playereket, gemet kell velük vetetni és stb.

A különbség az,hogy így nem kelti a "szükséges, muszáj" érzést, ami miatt már azért se vennél semmit. Attól még a gear progress ott van, csak ez a külsőben nyílvánul meg.

Szóval, lehet itt okoskodni, védeni a játékot,hogy nem egy grindfest, de ehhez azt hiszem már picit túl késő. Mert igen...ha valamit csinálni akarsz a játékban azonkívül ,hogy eléred a lvl80at, akkor muszáj grindelned.

250 globe of ectoplasm, 250 orichalcum , 250 XX Lodestone ...ha ez nem grind , akkor semmi vazze...

A kóreai mmokban sem muszáj a grind, opcionális. Nem akarsz jobb geart? Nem grindelsz..alap gear is elég mindenre, csak kicsit nehezebben boldogulsz.

Itt se muszáj a grind, opcionális. Nem akarsz jobban kinéző geart? Nem grindelsz, megelégedsz azzal, hogy úgy nézel ki mint a többiek és,hogy alig marad 1-2 dolog amit csinálhatsz a játékban. (Nem, a jumping eventek, dinamikus eventek sem szórakoztatóak harmadjára már.)
  • Nikosi
    Hát igen WR már nem áll olyan jól magyar játékos számban.
  • Running
    Másfél hete van kint...
  • JaSoN HuNTeR #55537
    Újabb szavazás kellene :) Melyik szerveren játszol most? (SZAVAZÁS)
  • moNTo
    Grind témakörben: wiki

"The most common usage is in the context of MMORPGs like Final Fantasy XI, World of Warcraft, Tibia, or Lineage [3] in which it is often necessary for a character to repeatedly kill AI-controlled monsters, using basically the same strategy over again to advance their character level to be able to access newer content."

Kulcszó a "necessary".
    Ha ezt a meghatározást elfogadjuk (szerintem elég pontosan fedi a lényeget), akkor ez a játék mocskosul nem egy grindfeszt. Nem muszáj mobot ölni, ha nem akarsz (főleg nem ugyanazt a mobot ezerszer, ugyanott és ugyanúgy), nem muszáj instázni (de ha mész, mindegyik háromféleképpen nyomható, a kilencpályás fractalról nem is beszélve), nem kötelező a legendary megszerzése sem.
  • j0nNyKa
    én megértem, az emberben ott van hogy ha kifizette azt a néhány ezer forintot egy egy hónapos dologért, akkor muszáj használnia - ráadásul még jól is reagálta le, abbahagyta a faszba

kudos jason
  • MaRee
    Szerencsére itt nincs havidíj, úgyhogy semmi sem muszáj
  • darth devil
    Az, ha úgy érzi, h muszáj játszania.
  • JaSoN HuNTeR #55532
    Nem értem srácok hogy nektek milyen igényeitek vannak?... :) Nagyon perfect lett ez a játék és még úgyis sokat fog fejlődni. :)
  • Nightlord
    Mondjuk a többi meg tré és még pénzt is kérnek érte.F2p meg felejtős ezeknél a játékoknál mert inkább demo csak odateszik a F2p jelzőt reklámnak.
    Mindenképpen ha játszok akkor inkább ezzel fogok
  • Nightlord
    Majd lesz más MMO.Ez inkább ilyen fun részre sikerült,kikapcsolódásnak.Komolynak nem mondhatom a játékot.Nekem a GW1 sokkal jobban tetszett mivel ehez a részhez nem hozzátettek hanem inkább elvettek dolgokat.El lehet lenni vele jó kis game de valahogy hidegen hagy ha nem logolok be pár napig,annyira nem érdekel.
    Első részbe még 3 év után is 24/20 kockultam:)
    Hát ez van,azért a pénzt megérte viszont egy másik MMO ha lesz valami jó jövőre akkor hamar le fogja váltani számomra ezt:-)
    Addig még jó lesz..
  • FNightWalker
    Bocs, Berni. De ez nem neked szól :D Valamit nagyon félrenéztem.
  • FNightWalker
    Fallen Legion's Heritage:

Továbbra is várjuk az aktív,segítőkész,csapatjátékos játékosok jelentkezését! WR szerveren táborozunk.
    Elvárások: 18+, aktívság, segítőkészség, csapatmunka. Jelentkezni a fórumon lehet: bemutatkozás formájában!
    Fórum elérhetőségét: PÜ-ben!

Rövid és tömör leírás rólunk! :)

Egy PVE/PVP/WvW/Casual Guild vagyunk minimális kötelezettségekkel és elvárásokkal. Nálunk az a fontos, hogy mindenki jól érezze magát. Ne érezze azt hogy rá van kényszerítve a játékra. Nálunk nyugodtan használhatod a Guild Chatet kérdések feltevésére – még akkor is, ha szerinted hülyeség -. Nem várjuk el hogy a nap huszonnégy órájában ONLINE státuszban légy. Nálunk akkor játszol mikor kedved tartja. Egy olyan közösséget szeretnék/szeretnénk létrehozni mely segítőkész, tudatos és ami nagyon fontos: normális emberekből áll. Nálunk az átlag korosztály: 18+. Ezért, sem várjuk el senkitől sem azt hogy folyton ONLINE legyen. Hiszen, guildünk nagy részének családja van mindezek mellett munkahelye. Ezért sincsenek magas kötelezettségeink, elvárásaink. Egy munka után essen jól a játék, és ne azt érezze az ember hogy a második munkahelyére lépett be. Hanem azt hogy egy remek közösség veszi körül, kikre mindig számíthat. Nekünk ezek a céljaink… egy olyan közösség kialakítása amiben élmény a részévétel a játék és minden más!

(Bocs, hogy kiírom mégegyszer, de a "#55522" hozzászólásomba, igen kevés információt adtam meg magunkról! :))
  • j0nNyKa
    hogy elment bulizni wow helyett? kívánom hogy ez legyen élete legrosszabb döntése
  • Berin01
    Na úgy látom nem kómásan kelet volna hsz-t írni de sebaj remélem a lényegét kilehet venni :))
  • Berin01
    Sziasztok

WR szerveren ha nincs legalább 15 kis magyar guild akkor 1 se .

Mi is vagyunk 16an a guild-ba ebböl aktívan játszik 10-11 ember de hogy állandóan legyen legalább két dungeon-ra való játékos még kellene legalább 2-3 normális level 80as karival rendelkező emberke.

Szerintem ezzel több más WR-es guild is küzd.
    Ha valaki guildot keres akkor privibe itt megtalál, de ha valaki guild szintű kapcsolatfelvételt szeretne annak az üzenetét is szívesen fogadom:)
  • darth devil
    Ez már komoly probléma.
  • JaSoN HuNTeR #55523
    Ja azért hagytam abba a WoWot. Úgy érzetem hogy állandoan játszanom kell, nem akartam feleslegesen kidobni pénzt az ablakon. De inkább eladtam és mentem haverokkal bulizni.!
  • FNightWalker
    Sziasztok!

Továbbra is várjuk az aktív,segítőkész,csapatjátékos játékosok jelentkezését! WR szerveren táborozunk.
    Elvárások: 18+, aktívság, segítőkészség, csapatmunka. Jelentkezni a fórumon lehet: bemutatkozás formájában!

Fórumhoz elérhetőséget PÜ-ben kérj!
  • darth devil
    Az már régen probléma, ha egy előfizetéses játéknál, azon filózol, h muszáj belogolnom, különben kár volt befizetni.
  • Unknow
    A GW2 rohadtul nem grindmentes. Igazából...ha valamit akarsz csinálni és nem csak "lenni" akkor grindelned kell. Ez van, ezt kell szeretni..megy is a sírás miatta redditen is.

Ettől függetlenül még mindig jobb így fellogolni heti 1-2× ,hogy tudom, hogy nem hiába fizettem be a hónapot. Így legalább mikor kedvem van, fogom és megcsinálok egy - két eventet, aztán megint várok amíg elkap az inger.

Ettől még a GW2 egy mocskosul nagy grindfest ha valamit meg akarsz szerezni magadnak ^^
  • Running
    Wintersday esemény magyarul a variance-on!!!
  • Running
    Én sem értem. :)))
  • JaSoN HuNTeR #55517
    ez itt kérlek szépen a grind PARTY!!!!!

Akinek tetszik a szám adjon egy pacsit!!!

• List-en
    Mi ez a grind vergődés itt?:)
  • darth devil
    Szóval oda jutottatok, h pont olyan a gw2 is mint az összes többi mmo. Igazán lényegi eltérések nincsenek. :D
  • HyperMonkey
    Ezt hogy érted?
  • Tatyla
    Huha....
  • HyperMonkey
    Az MMO-kban a grind szerintem (!) azt jelenti amit Nephin is írt. Csak vaddisznókat ölni is grind, de az is ha instákat kell farmolni, grindelni. Nem véletlen az instafarm kifejezés. Én elvagyok a GW2-ben, de bizony van grind, sokszor jut eszembe hogy "na basszus még ennyiszer meg annyiszor kell ide vagy oda lemenni". És ha ez a mondat eszedbe jut, akkor az már monoton dolog, ergo grind. De nincs MMO amiben nincs grind. A keletiekben több, a nyugatiakban kevesebb van.
  • DummyBoy
    Hááát ... Eddig kb. 6-10 fractal kört futottam 2-3 karival :) Vicces volt és tetszett, persze Anet itt is szülhet sünt, de valszeg NEM fogok lvl 20-as fractalba menni, mert annyira nem érdekel.

Az már az Anet ordenáré balpéniszsége volt, hogy ezt az idiótaságot bevezette, de ez az egyetlen olyan része a játéknak, ahol speckó gear kell ... 1 (Bár az egyik legélvezetesebb) insta ...

Hozzáteszem szép halkan, hogy lvl 20-ig eljutni fractalban - na AZ grind ... Ahhoz hogy grindelhessek, grindelnem kell ruhát? öööö ... De ha nem akarok grindelni, akkor nem kell ruhát grindelnem sem ... Ergó problem szolvd.

Erről volt szó.

Tökéletesen tiszta volt amit írtál, erre utaltam, hogy grind mindenhol van és mindenre ráhúzható, ez addig oké.

Az hogy milyen szinten vagy rákényszerítve, az a lényeg. Itt annyira nem vagy, mint máshol. Én ha kiskarit húzok PVE-ben akkor megpróbálok ismeretlen területeken bóklászni, csinálni mindent ami a környéken történik, szépen haladok, elolvasgatom a dolgokat, és ha ezzel nem, akkor a nap végi WvW-vel megvan a napi küldi. Nem is görcsölök rajta, 1-2 óra bóklászással simán megvan, és ennyit rá szoktam érni egy nap. Havi sem volt eddig éppen ördöngősség ...

Értem amit írsz, csak nem adok igazat! Az elmúlt pár hónap alatt sosem voltam rákényszerítve arra, hogy nekiüljek kifejezetten "grindelni" valamit.

2 80-as karim van, mindkettővel próbáltam mindent, sőőőt, thief-el is instáztam és szépen elvoltam. Nincs fullos gearem, nem is érzem a hiányát. Húzom az altjaimat, és elbohóckodom, megyek a guildprogramokra, szórakozom.

Természetesen csinálom a szivecskéket (grind) és fedezem fel a környéket (grind) és keresem a vistákat (grind) és anyázok a máriózásnál ... De nem élem meg úgy hogy ez grind lenne.

Ahogyan a napi munkábajárást sem ...

@SWTOR: hááát ... lvl 50-es papírruhás PVP-t azért mindennek nevezném, csak élvezetesnek nem ... Meghát ugye Raidelni sem a legjobb zöld ruciban. Persze, lehet, csak szar... Viszont nincs lehetőséged mást tenni. Az ottani endgame elengedhetetlen része a jó gear.

Itt viszont "nincs" endgame, és élvezetes lehet top gear miatt is, emiatt nem vagy rákényszerítve.
    Emiatt is lehet féligazság a "nincs grindfest".

Legendary fegyvert szeretnél? Na AZ grindfest. Ascended Armor kell? Na az Grindfest. Rá vagy kényszerítve? ... nem ... A váltasztás a tied. Grindelni, vagy nem grindelni ... ez itt a kérdés :)
  • Nikosi
    "...ne mondjunk olyat, ami nem fedi a valóságot..."

Nem nem és nem! Mond mit nem értesz azon, hogy ÉN MÁST ÉRTEK/ÉRTETEM GRIND alatt min TE.

Szerinted grind: Minden amit meg kell ismételni többször, azaz például lélegzet vétel, evés, ívás, alvás, stb...

Szerintem grind: Olyan végtelenül unalmas tevékenység amit rengetegszer kell megismételni valamilyen célért. Pl.: sportolóknál az edzése, egy szalag mellett üvegek talpra állítása, stb...

Más képen nálam a grind egy negatív tartalommal töltött szó, nálad simán tevékenységek ismétlését jelenti. Nálad minden grind amit ismételni kell, nekem grind az ami unalmas és nem élvezetes ismétlést jelent. Ergo például nálam a grind nem lehet élvezetes, mert szerintem elve a nem élvezetes tevékenység ismétlést jelenti szerintem. Nálad viszont lehet, mert te a sima tevékenységek ismétlését érted alatta.

Az egész nézet eltérés a grind szó értelmezésbeli különbségen alapszik. Mert én nem tagadom amit írsz a te grind értelmezésed szerint úgy van. De te meg nem értem, mit nem értesz azon, hogy az én grind értelmezésem szerint meg mást lehet mondani.

Rendben van az első hozászolásban nem fejtettem ki a grind szó értelmezését az egész ebből indult ki (nem írtam mellé egy példát, szemléltetésként).

Nem koptatom tovább a billentyűzetet mert nincs értelem.
  • spectra
    "bizonyos szint felett garantáltan esik ládából"

nope

A 10 és a feletti napi fractál ládából eshet, de nem garantálja semmi sem. Amíg nem esik ki farmolhatod a 10es napit vagy lecraftolod a backet, mert anélkül nem nagyon lehet tovább menni.