5506
szerinted?!
-
#1571 ez nem az az boldogság, amire Te gondolsz.
de ha téged úgyis érdekel a vaisnava-filozófia, elolvashatnál pár könyvet (Bhagavatam, Gíta...) sokmindent megértenél. -
#1570 Te aztán tudod, mi? : )
figyusz, nekem nincs kedvem ezt tovább folytatni. tudod én nem azért írok neked, hogy vitázzak, meg h hülyét csináljak belőled (veled ellentétben), csak segítő szándékkal. de ha ez neked nem kell, akkor pá... találd ki egyedül a dolgokat ha olyan sokat tudsz. -
smity 8D #1569 "Ha nem érdekel mi van velem, akkor megszűnik az ember fő hajtóereje, vagyis az élni akakrás"-- pontosan -
Arvind #1568 "a tűz nem anyag hanem egy égési folyamat"
De a tűzben nem lesz anyagból energia sem! -
Arvind #1567 "megvilágosodni bárhogy lehet, attól függetlenül, h mit csinálsz.
a megvilágosodás olyan, mint amikor felkel a nap. ugyan azt csinálod, mint eddig, csak tisztán látod a dolgokat."
-Szerintem amikor megvilágosodom, akkor ha úgy tetszik valamit megértek, vagyis valami változás következik be az életemben, ami kihatással lesz a további cselekedetemre, vagyis már egy csomó dolgok másképp fogok látni és csinállni, vagyis tényleg olyan mint reggel felkel a nap, én is felkelek álmomból.
"azért nem fontos ez, amit kérdezel, mert amikor megvilágosodsz, akkor egyáltalán nem az fog érdekelni, hogy mi történik veled. így arra sem leszel kíváncsi, hogy "most én megvilágosodtam, vagy mi...""
-Ha nem érdekel mi van velem, akkor megszűnik az ember fő hajtóereje, vagyis az élni akakrás. Akkor aki megvilágosodott már nem feltétlen akakar élni? Nem akar semmit mért jó az? Mért jó egy embernek az hogy életet céltalanná válik? Lehet az élet célja, értelme a céltalanság, értelmetlenség? Vagy mégsem válik céltalanná? De akkor meg mégiscsak fog akarni élni! És akkor meg törödni fog magával, és lehet másokkal is.
-
Arvind #1566 Azért már kezdek valamit kapizsgálni a dologból! És szerintem akkor minden apró dolog "megértése" felér egy kis megvilágosodással! Viszont úgy gondolom, hogy személyenként mást jelent, Tehát teljesen más lesz az én megvilágosodásom, mint egy másik emberé! De fenntartom az a nézetem, hogy mindezt csak hihetem, mert bebizonyítani nem tudom. Hiszen nem tudom, hogy valójában tévedek-e akkor amikor azt hiszem hogy "megértettem"!
Szerintekek, be lehet bizsonyítani, hogy valóban emberek vagyunk? Nem csak egy agy ami azt képzeli, vagy elhitetik vele?
Szerintetek mit érezne az az ember akinek egy másik emberrel kicserélik az agyát? -Elvileg az lesz aki mardt egy másik testben...-
-
#1565 -
smity 8D #1564 tárolni. elírtam -
smity 8D #1563 velem mindig az volt a baj, hogy sajnáltam az időt az alvásra. azt valottam ,hogy az alvás csak "lopja" az időt az életemből. így mivel nem aludtam az információkat nem tudtam endesen árlni. szal maradt a puska :))))) -
#1562 én csak figyeltem a tanítási órákon :D -
smity 8D #1561 :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
aquir te szakma beli vagy? vagy cak mezein tanutál suliba puskázás helyett? én az utobbin foglalatoskodtam folyton :DDDD -
#1560 Nah, egész okosnak érzem magam :)
Köszi az infót! -
#1559 és te? :) a tűz nem anyag hanem egy égési folyamat :) -
#1558 izzó levegő? az egy égési folyamat
kell hozzá pl szén, meg oxigén, lesz belőle egy másik anyag
C + O2 --> CO2 -
#1557 na hé, az anyag nem vész el, csak átalakul, nem semmisül meg:) -
#1556 milyen átalakulás? energiája az anyagnak van.. :) meg van elektromos energia, helyzeti energia, mozgási energia, magenergia, sugárzási energia stb.. teneked is van belső energiád :) -
#1555 és még nem is figyelt??
-2 pont :) -
smity 8D #1553 környezeti függés pl: a körültted lévő emberek, és egyéb gondolkodás módot befolyásoló tényezők. -
#1552 Hát attól függ mit értünk környezeti függés alatt :D -
smity 8D #1551 a bens általi félreértelmezett formára reaáltam. abban a formációban a környezettől is függ a boldogság. ( sőt) így a nmegvilágosodás is
egyébként sztem ilyen megvilágosodás nem létezik, de ha létezik is akor az adott szmélytől is meg a környezettől is függ. de ez evidens :) -
#1550 A megvilágosodás az adott személytől függ, nemigazán a környezetétől. (legalábbis szerintem)
#1549: Szerintem is félreértelmezte :) -
smity 8D #1549 de sztem félre értelmezted. a megvilágosodás messze nem egy a boldogsággal :) -
smity 8D #1548 akkor a skizofrén és szellemi fogyatékos emberk többsége már megvilágosodott.
de inkább lássam reálisan a világot szomorúan, mint vigyorogjak tejbetök ként a sárgaházba.
akkor ezek szerint, nem tőlünk függ mikor vilűgosodunk meg hanem a környezetünktől. -
#1547 nem tud többet, mint Te, v én, v bárki más.
csak Ő igazán boldog : )
megvilágosodás nem = a tudással, v értelemmel. egy szellemi fogyatékos is megvilágosodhat... -
smity 8D #1546 pffffff. és mindent tud? :P vagy inkább csak mindent ért?
-
#1545 azért nem fontos ez, amit kérdezel, mert amikor megvilágosodsz, akkor egyáltalán nem az fog érdekelni, hogy mi történik veled. így arra sem leszel kíváncsi, hogy "most én megvilágosodtam, vagy mi..."
ismerek, de csak ritkán találkozok vele. kb egy évben 2×. úgy 7 éve ismerem. -
#1544 megvilágosodni bárhogy lehet, attól függetlenül, h mit csinálsz.
a megvilágosodás olyan, mint amikor felkel a nap. ugyan azt csinálod, mint eddig, csak tisztán látod a dolgokat. -
#1543 Nem fogsz egy nap arra ébredni hogy megvilágosodtál, ez nem így működik -
#1542 Noh akkor csak én vagyok hülye fizikából. LEborulok a nagy fizikatudósok előtt :) -
Arvind #1541 A legjobb anyag -- energia folyamat az ha egy anyag találkozik egy antianyaggal, ebben az esetben az anyag és antianyag teljes tömege energiává alakul. -
Arvind #1540 De ugyanilyen folyamat a Föld belsejében zajló radioaktív bomlás is, amiből is származik a Föld belső hő egy része -
Arvind #1539 Anyag -- energia!
pl. Nap
Hidrogén alakul át héliummá, és a folyamat során tömegvesztés történik, ami energi formájában sugárzódik szét. -
Arvind #1538 Jó ezt értem! De ha én vizet akarok látni a sivatagban, egy idő után már halucinálni fogom, mert nagyon akarom, vagyis látom azt ami valójában nincsen...
Te ismersz megvilágosodott embert?
Én igazából még mindig azt nem értem, hogy ha egyszer reggel arra ébredek -jé megvilágosodtam- azt honnan a fenéből vehetem biztosra! Elhietem, úgy mint azt, hogy vannak véletlen dolgok, de nem fogom tudni bebizonyítani, vagyis lehet, hogy mégsem fogok mindent tudni és érteni... -
#1537 akkor olvass el egy fizika tankönyvet : ) -
#1536 Hát a tűz nem izzó levegő.
A levegő szükséges az égéshez, igen.
A tűz viszont magából az égő anyagból keletkezik. De a levegő valóban anyag. -
#1535 a tűz az izzó levegő. a levegő meg anyag, szal sztem nincs igazad. : ) -
#1534 nézd, ezzel nem kell foglalkoznod. ezt nem is lehet így elmagyarázni szavakban, h milyen. és ha el lehetne, itt akkor se tudná senki...
de egyébként a megvilágosodott emberek már nem is foglalkoznak ezzel. -
#1533 a tűz szerintem nem anyag....
az egy folyamat, melyben egy anyag megsemmisülése energiafelszabadulással jár
NAh igen, de visszafelé még nem működik a dolog, de nembaj, eljön még a replikátorok ideje :) -
Arvind #1532 "tudni fogod, nyugi : )"
Tudni, de honnan? Honnan lehetek benne biztos, hogy amit tudni vélek az valóban igaz! Honnét lehetek benne biztos, hogy valóban ember vagyok, nem csak egy agy a tartályban, aki azt hiszi magáról, hogy ember...
-
#1531 pl. tűz->hőenergia...