5506
szerinted?!
  • Arvind
    Anyagból biztosan lehet energia, és elvileg fprdítva is igaz!
  • bens
    OFF: mit jelent a neved? (már hallottam ez a szót 1 olasz filmben, és nem találtam sehol a jelentését)
  • bens
    mivan?
  • Zsolo007
    Csak kíváncsi voltam hogy jelenleg a fizika hol tart.

Idéznék egyet önmagamtól: [i]Megvilágosodás az amikor valaki hozzáfér teljesen a körülöttünk lévő tudáshoz, mindent megért a világon, és ennek következtében "hihetetlen nagy hatalma" lesz az anyagi világ fölött.
  • Thanatos
    áttud, viszont ha rájössz a nyitjára akkor szvsz viszontlátunk a köv nobel díj átadáson :D
  • Zsolo007
    Megesik
  • smity 8D
    e helyett de. csak folyton elnyomok mindent
  • smity 8D
    én úgy tudom ,hogy igen. e várjuk meg a kis fizika tudósunkat :)))))))))))))
  • Zsolo007
    Oh. Még egy kérdés, ha már fizikázunk :)

Energiából lehet anyag és fordítva? :D Mármint át tud alakulni? :D Mert uyge energia munkával jön létre ahogy írtad.
  • Zsolo007
    univerzum témában érvelni sem különösebben lehet hiszen nincsenek kornkrétumok csak elképzelések. Így fogalmaznám: " csoport van, az egyik akinek van elképzelése, a másik amelyik magasról leszarja :D (aztán persze a nagy csoportokon belül vannak kisebb csoportok.. :D)
  • smity 8D
    bizonyítékunk egyikőnknek sincs, csak az egyikoldalnak vannak érvei a másik emg csak állít érvek nélkül :)
  • Prank
    oké, csakhogy te azt írtad, hogy még viccnek is rossz, amit én úgy értettem, hogy be van bizonyítva, hogy a világmindenség nem véletlenül jött létre:)
  • Aquir
    nem, az eneriga dehogy anyag hanem mennyiség =)

A fizika területén az energia egy olyan alapvető mennyigég, mellyel minden fizikai rendszer rendelkezik. Egy bizonyos állapotú fizikai rendszer energiája, azzal a munka-mennyiséggel (W) adható meg, amellyel valamilyen kezdeti állapotból ebbe az állapotba hozható, a kezdeti állapotot referencia állapotnak, vagy referenciaszintnek hívjuk.
  • Aquir
    az univerzum, az világmindenség meg minden

és a 42 az az értelme az előbbieknek, pont az nem jött létre (mint ahogy montad :D)
  • Zsolo007
    Próbáld meg igazolni az ellenkezőjét :D

Értelmetlen (nah ez tényleg az) jelenlegi tudásszintünkön arról vitatkozni, hogy hogy jött létre az univerzum az élet (meg a 42 :) ), úgysem tuzdjuk sem bizonyítani, sem cáfolni a dolgokat :D
  • Zsolo007
    Az energia anyagnak számít? (azé kérdem mert hülye vok fizikából :D) Gondolom igen, mivel az is részecskékből áll..

• smity 8D
    e egyáltalűn megkelett neki teremtődnie? ha istennek nem kelett az univerzumnak mért kell feltétlenül? az anyag nem vész el maximum átalakul, a semmiből nem jön létre. még ha egy akorra akarat erő is akarja létrehozni mint amilyen egy istené. viszton anyagi dolgokban már keletkezhetnek anyagtalan dolgok, mint pl: érzések, érzetek, gondolatok stb.
  • Prank
    "Miért szerinted az élet/az univerzium (meg a 42 :) ) létezése véletlen? Csak úgy hipp hopp megteremtődött az egész véletlenül? Hát ez még viccnek is rossz.."

próbáld meg megcáfolni:)
  • smity 8D
    "(persze, tudom, ott hülyeséget írtam...)"-bezony
  • smity 8D
    neki ment a fának :DDDDDDD na ez én vagyok. tehnap előtt egx villanyoszlopnak mentem neki fejjel mert pofáztam az egyik barinőmnek :D
  • Aquir
    Tehát hited van benne hogy mindennek értelme van, legfeljebb nem értjük meg, igaz? :)
  • Zsolo007
    Alapvetően nem függ az ok az értelemtől. De szerinted van olyan dolog aminek nincs értelme? Max nem érti meg az ember...az még nem jelenti azt, hogy nincs értelme.

(persze, tudom, ott hülyeséget írtam...)
  • Aquir
    bens, smity, #1463, #1483 : Külö n bség :)
  • Aquir
    akkor miért van értelme ha van oka? :)
  • Zsolo007
    Mondtam én olyat hogy ugyanaz? hmm? :D
  • Aquir
    Ön 0 pontot ért el

nem válaszolt a kérdésre, másról hablatyolt amit nem is kérdeztem :)
  • Aquir
    nekiment a fának és meghalt.
  • Aquir
    Oka és értelme valaminek nem ugyanaz :)
  • Zsolo007
    ebben igazad van :)
  • smity 8D
    nem baj :)))))))))
  • bens
    igen, de ezt nem neked írtam : )
  • smity 8D
    ami érdekel azt megértem. ami nem azt is, csak mondom más az ,hogy elis hiszem e vagy nem
  • smity 8D
    én nem ironizáltam. csak renthgeteg variációt haottam már ezzel kapcsolatba és kiváncsi vltam ,hogy zsolo melyikr gondolt pontosan.

és ha már eről van szó,egészen más midnet érteni, mindent tudni. mi értehtjük a bibliát. tagadhatjuk, melette kiálhatunk. de azt nem tudhatjuk biztosra ,hogy igaz e vagy nem. másrészt a világ nem bonyolult. mi bonyolítjuk. mindent csoportosítunk, neveket adunk nekik, és csűrünk csavarunk mindet.
  • smity 8D
    már ,hogyne lennének. az egy dolog ,hogy te a biológiai, fizikai, és egyéb erők hatását isten vagy a sátán által hiszed vezéreltnek még pedig aszerint ,hogy pozitív e vagy negatív. ( csak míg az egyiknek pozitív adig a másiknak negatív a legtöbb esetben, tehát már innen nézve is képtelenség)
  • bens
    tudni fogod, nyugi : )

nem kell mindent megérteni. csak azt, ami érdekel...
  • bens
    attól még, h vmit nem tudsz/nem értesz, nem kell ám ironizálni. ezt óvodában szokták így csinálni : )
  • bens
    igen, és ilyenek nincsenek : )
  • bens
    ki mondta, h nem tudom?
  • Arvind
    Na most akkor nekem az a véleményem, hogy valaki mindent megértsen lehetetlen! De az lehet csak azé van mert túl bonyolultnak tűnik most nekem ez a világ, mindenesetre ha olyan mint amilyennek most látom, szerintem nem lehet megvilágosodni. A másik lehetőség, hogy sokkal egyszerűbb, mint gondolnám, de ezt észrevenni és elfogadni máshogy kell! -Nem?!
    Tegyük fel hogy az egyik igaz, honann fogom és azt tudni, hogy melyik az, és kérdés ez még akkor is amikor már meg vagyok világosodva, honnan a fenéből fogom tudni, hogy tényleg meg vagyok-e világosodva, vagy csak azt hiszem...?
  • Zsolo007
    LOL