5506
szerinted?!
-
#1611 A fény egy elektromágneses sugárzás.
A részecske-hullám kettősség szerint a fénynek hullám és részecske tulajdonságai is vannak. :) -
smity 8D #1610 vélekedtek. na elírtam.
bens, nick. nem értelek én titeket. írok vmit, aztán ha nem tudtok rá válaszolni, az egyikőtök vagy minősítget a másikótok emg azzal vádol ,hogy én minősítem. áhhhhhhhh D:
:( -
smity 8D #1609 hááát ezzel kapcsolatban nekem csak az a véleményem ,hogy sztem a halál ugyanúgy az ééet része mint a születés. csak éppenséggel az utolsó "epizód". utánna meg semmi. de mindegy. amint látom ti nem így vélekedtem. :))) -
smity 8D #1608 én nem provokáltalak. csak kérdeztem :(( -
#1607 az egész élet a halálra való felkészülés. olyan mintha egy iskolába járnál, és végig a vizsgára készülnél.
Hát ezzel vitatkoznom kell. Szerintem nem. Amúgy ugyanezt állította a középkori katolikus egyház is....
Lelkünk életének része a test halála. A dolog ciklukus. (ezt te is mondtad...) De lelkünk nem a túlvilágon fejlődik, tanul, ha így lenne le sem születnénk erre a Földre. Fizikai életünkben tanulunk, ilyenkor tud fejlődni a lélek. Ezért nem lehet az élet a halálra való készülés...
Az iskolai példából kiindulva gondolhatom azt is hogy te is így gondolod, csak te máshogy fogalmaztad. Mert ha úgy nézem akkor a halál lehet egy vizsga hiszen akkor számolsz el az itt töltött idővel, és annak megfelelően születsz meg legközelebb... Így gondolod? -
#1606 az egész élet a halálra való felkészülés. olyan mintha egy iskolába járnál, és végig a vizsgára készülnél.
anyagi értelemben valóban a fajfenntartás. ez nyilvánvaló. csak ha kicsit spirituális beállítottságú vagy, akkor érzed, h valaminek még kell lennie ezen kívül. -
#1605 igen, a fény anyag. (mellesleg magát a fényt nem lehet láni, de ettől függetlenül) részecskékből áll. -
#1604 hiába provokálsz, mert tudod én nem foglak fikázni. segíteni úgy látom nem tudok neked, szal felesleges másoknak írt dolgaimat kritizálnod.
majd kérdezek, ha vmit tudni akarok tőled... -
smity 8D #1603 sztem nem kell feltétlenül az értelmét keresni. az életnek meg van az értelme. már leis írtuk. de magának a létnek soha nem tudnánk megfogalmazni. -
Arvind #1602 Szerintem azért nem lehet megfejteni az élet értelmét, mert nem tudjuk biztosan milyen világban is élünk, és hogyan kerültünk ide. Ja meg miért?
Viszont van egy olyn sejtésem, hogy mindezt a halálunk meg fogjuk tudni... -
smity 8D #1601 nahát akkor már megis fejtetük közösen mi az élet értelme. legegyszerűbben összefoglalva:
Minden élőlnynek élete értelme egyedfejlődése alatt a szervezet élő álapottának és a fajnak a fenntartása , e funkciókat érzések ösztönzik. az emberi faj esetébe magabbszintre lép a dolog mikor e ösztönző érzések közt helyet kap a boldogság is. ez az amit mi hajkurészunk egész életünkben.
akko ha mindenki egyeért meg van az élet értelme egy egyedfejlődésen belül. de mi alapvetően? egyetemesen? egyáltalán miért élnek ilyen élőlények akik ilyen funkciókat látnak el? na ott vagyunk ahol a part szakad :))))) -
#1600 ezt tudjuk :) -
#1599 A tűz = gyorségés, oxidáció
Olyan, mint a rozsdásodás, csak annak nincs lángja (lassúégés) -
smity 8D #1598 bezony :) -
#1597 húha, érdekes felfogás :D
a nap fényét is látod, neked a fény is anyag? :D a tűzben meg azt látod, hogy az anyag elég ;)
maga a tűz nem anyag :) -
smity 8D #1596 az ember beállítotságátol és egyben a multja (környezete) által kialakított , progresszív vagy ellenkező esetben regresszív lelkiállapotátol és mérlegelési nézőpontjátol függ , hogy mi hozza őt, és milyen mértékbe a lét egy olyan állapotába mely a leggyakoribb állapotához ( vagy estleg máséhoz) viszonyítva jobbnak bizonyul, melyet köznéven a boldogságnak nevenznek.
ezt írtam abba a topicba. leht ,hogy hülyeség mert még régebben irtam és vannak elég sötét pillanataim :DDDDDDDDD most nem olvastam el. mindegy, nem számít -
smity 8D #1595 mult héten mikor neki mentem a villanyoszlopnak fekete foltokat láttam a szememmel , mégsem voltak anyagok. kicsit pontosabban fogalmazz, nem vunk gondolat olvasók :)))) -
smity 8D #1594 és ezt honnan szeded ,hogy a megvilágosodás egyik "tünete" az önzetlenség? csak mert az egyik boldog haverod önzetlen? vááá :D -
smity 8D #1593 hát bens szivem látom te se nagyon figyeltél az iskolába :DDDDDDDDDDDD -
smity 8D #1592 összességébe az élőlények életének az az áértelme ,hogy fenntartsák a fajt és életbe maradjanak. nekünk mivel már ezzel nem kell foglalkoznunk, a boldogság állapotára törekszünk, minden cselekedetünkel. ( a "mitől vagy boldog" című topicba leírtam a véleményem a boldogságról ha akarjátok bemásolom)
a boldogságnak magának emg szem nincs értelme. egy olyan érzés aminek a hiánya törekvésekre ösztönöz. ( mint minden érzésnek vagy hiánya vagy megléte) -
#1591 Igen a boldogság egy állapot.... -
#1590 Szerintem is :) -
#1589 sztem minden anyag, amit látni lehet szemmel... -
#1588 a boldogságnak nincs értelme : ) boldognak lenni jó érzés, boldogtalannak lenni meg rossz.
lehet válsztani : )
de amúgy ez nem olyan egyszerű. a megvilágosodás nem egyenlő az önzetlenséggel, csak vele jár. olyan mint egy tünet... -
#1587 sztem összetévesztettelek vkivel... -
#1586 miért, a tűz, láng neked csak egy anyag? lol :D -
#1585 hehe, felteszek egy Költői kérdést
ha visszaolvasol, akkor ki fog derülni neked hogy nem mondtam ilyesmit?? :)
hát persze :D -
Arvind #1584 Vagyis akkor az ember egyik lefontosabb törekvése, hogy boldog legyen. Mindenki boldog akar lenni, de minkenki mástól lesz boldog pl.: Boldog akar lenni az is aki megvilágosodott, hiszen azért önzetlen, hogy boldog legyen. Vagyis akkor kijelenthetjük hogy célja az hogy boldogok legyünk! Nem?
Ha van valaminek célja akkor (ált.) van értelme is. Vagyis akkor az ember életének a célja az hogy boldog legyen! Na de mi az értelme a boldogságak? -
#1583 ISCON? Az meg mi? -
#1582 van olyan ember, aki attól boldog, hogy önzetlen. de ha így nézzük mégsem önzetlen teljesen, mert azért önzetlen, hogy boldog legyen.
de ez sztem nem rossz dolog. -
smity 8D #1581 "Lehet-e úgy élni hogy igazán önzetlenek vagyunk? "
nem. 100%.-an semmi kép. mert ha van is egy önzetlen ember, aki tényleg az az valójában azért él ilyen életet ,hogy megfeleljen a maga elvárásainak . emelett örömet okoz neki ha másoknak segíthet. és minden ember a boldogságot keresi, neki ezt jelenti a boldogság.
-
smity 8D #1580 stem nem is égési folyamat, nem maga a folyamat hanem a folyamatban nélkülözhetetlen tényező.
de hagyjuk, ezt inkább rád bízom , mer a puskáimat már nem tom megnézni :))))))))))))) -
smity 8D #1579 süec, helyett spec -
smity 8D #1578 vá. én sose csináltam belőled hülyét egy . kettő én is azért jövök fel ,hogy meghallgassam mások véleményétmert sok minden nem világos a számomra. de ahoz ,hogy kibogozzuk a zálakat a részletekre kiterjedően feszegetni kell a dolgot. és süec én is feszegettem itt, de úgyx látom neked inkább az idegszálaidat :)))))))))) -
#1577 nem hiszek semmilyen filozófiában.
amúgy csak azért mondtam, mert asszem Te említetted, h az ISCON-nal szimpatizáltál. na az vaisnava filozófia... -
#1576 mindent lehet, csak akarni kell. a megvilágosodás velejárója az önzetlenség. alapvető lelki tulajdonság. benne van az ember alaptermészetében, csak sokan jól titkolják. megvilágosodáskor az ember elhagyja anyagi tulajdonságait, és felszínre kerülnek a lelki tulajdonságok. -
#1575 Nemismerem ezt a filozófiát, én másikat ismerek. Alapvetően tuti ugyanarról szól (hisz ugyanarról van szó) csak mindenki máshogy értelmezi egy kicsit. Te abban hiszel én meg a sajátomban, nincs ebben semmi rossz :). Úgyis mind ugyanoda haladunk, szal ;) -
Arvind #1574 Szerintem nem! Mert nem feltétlen önzetlen az aki céltalan, sőt lehet önzetlen úgy is hogy vannak céljai. Különbség: megvilágosodni inkább önzetlenség semmint céltalanság?
Lehet-e úgy élni hogy igazán önzetlenek vagyunk? -
#1573 céltalanság...? önzetlenség! - nem mindegy... -
#1572 erről vitatkozhatnánk, de nincs kedvem.