5506
szerinted?!
  • smity 8D
    még nem olvastam a bilbiát, viszont trentgeteg hozzá kapcsolódó eszemcserét lefolytattam már. így legalább a három negyedét már biztos bemásolgaták az orrom elé. én nem felületesen látom a dolgokat. csak kívülről, és pontosabban. észre veszem a bilbiában ahibákat a tökéletlenségeket. te nem mert nem akarod.

de ha én nem értem a lényeget akkor gyerünk. mutasd meg nekem. mond meg mi a ényeg. hátha okosabb leszek vele :DDDDD

:))))))
  • bens
    Nekem egyáltalán nem az a kérdés, hogy tévednek-e az emberek, vagy nem, mert úgysincs olyan ember, aki nem hibázik, hanem az, hogy mire törekszenek.
  • bens
    Az igen! Te aztán érted a lényeget.

Veled az a baj, hogy nagyon felületes vagy, és nem látsz a dolgok mögé.
  • Nolycsy
    A vallás, összes kötelességeinknek isteni parancsok alakjában való felismerése.
  • smity 8D
    igen. a bilbia szerint az élet értelme ,hogy engedelmeskedjünk és nyaljunk istennek ,hogy aztán a mennybe kerüljünk.

persze ez messze nem így van.
  • Arvind
    A biblia leírja az élet értelmét?
  • smity 8D
    bezony :)
  • Arvind
    Mindegy hogy tudós, vagy Istent kereső, akárki is irta biztos, hogy a saját szemszögéből látott(képzelt) világ alapján írta meg. Sem most sem akkor nem volt fejlett annyira a tudomány, hogy Isten létét egyáltalán tagadni lehhesen, sőt akkoriban magától értetődött, hogy van Isten.
  • smity 8D
    "v olyan emberek, akik félretéve az materialista tudományokat Istent keresték??"

és akik isten keresik már felé emelkedtek annaka ténynek ,hogy emberek és tévedhetnek?
    nem. SŐT...
  • bens
    kisszívem szerinted a bibliát tudósok írták, v olyan emberek, akik félretéve az materialista tudományokat Istent keresték??
  • smity 8D
    "Feltételezhetünk ezt azt, hihetünk tudósoknak, filozófiáknak...nade olyan mreven kijelenteni dolgokat, "
    pontosan, teljesen egyetértek. :)
    "mint ahogy te teszed..."
    nofene, na ezzel viszton nem értek egyet :D
  • Zsolo007
    Szerintem egyikünk sem annyira okos hogy eldöntsük hogy mi hamis és mi nem. Feltételezhetünk ezt azt, hihetünk tudósoknak, filozófiáknak...nade olyan mreven kijelenteni dolgokat, mint ahogy te teszed...
  • smity 8D
    ed az egyik nagyobb csalódás mint a másik :)) mert míg az egyiknek maximum egykét mellékes részlete hamis addig a másik teljes egészében
  • smity 8D
    ezt csak azok állítják akik nem bírják elviselni, hogy idealista világnézetük lassan nevetségessé válik. ne hidj nekik :)))))

természetesen nem zárja ki azokat a dolgokat amikre nincs bizonyíték. dehát már hogy is zárhatná ikor 1. lépésben feltevéseket tesz, amjd aztán bizonyítja be. sok tudós egész életét egyetlen elmélet bebizonyítására szenteli amire nincs bizonyíték, mégis hisz benne, és az a célja ,hogy az állítását valóban egy reális bizonyított koncepció szintjére emelje
  • Zsolo007
    Valahogy mindíg egyetértünk
  • Prof William
    Igaz... Nézzétek csak az utóbbi év terméssét...

Homeopátia, Akupunktúra, Meditáció - Ezek mind marhaság. (Tudomány szerint.)
    Aztán meg be lett bizonyítva TUDOMÁNYOSAN!!! hogy mégse....

Term,észetfölötti viszont nincsen... (Ezt már leírtam valahol.) A világon semmi sincs a termszet fölött, hanem minden a természet része, csak mivel még nem értjük ezeket a folyamatokat, azért tartjuk misztikusnak... De ettől még igazak...
  • Arvind
    "de még ha nem is valós minden esetre valósabb mint a hókusz pókusz"
    Miért ha nem igaz a tudományos világ állítása, akkor nem mindegy, hogy ebben vagy abban a hazugságban hiszünk-e? Hiszen egyiksem jó, végeredmény prdig ugyanaz -csalódás-.
  • Zsolo007
    sosem lesz. valóban. de a legközelebb áll a valósághoz.
    WoW. Mindezt csukott szemmel állítod? :D (pontosabban résnyire nyitott szemekkel..)

na erről van szó. a tudomány nem a "mindent " keresi, nem az "egészet" elsősorban. hanem a "biztosan". így nagy valószinüségel amit állít az valós
    Ez így van. És ez rendben is van. A gond az hogy a tudmány elég csökönyös. Ha valamit nem tudsz bizonyítani az nem létezik. Hát ez elég rossz felfogás. ÉS ez jópárszor kiderült már az idők folyamán, hál' istennek mindíg volt egy két ember aki képes volt nyitott szemmel járni....
  • smity 8D
    "a tudomány: ember véleménye a világról, amely sosem teljesen a valóságos világ"--sosem lesz. valóban. de a legközelebb áll a valósághoz.

" és amit ismertnek gondol abból sem tudja, hogy mi igaz belőle."-- na erről van szó. a tudomány nem a "mindent " keresi, nem az "egészet" elsősorban. hanem a "biztosan". így nagy valószinüségel amit állít az valós. de még ha nem is valós minden esetre valósabb mint a hókusz pókuszok.
  • smity 8D
    mind azt keressük. nincs olyan ember aki ne azt keresné. csak nem mindegy ,hogy hogy. harcolva, vagy szánalmasan kuncsorogva.

kisszivem szted a bilbiát nem embrek irták? :DDDDDDD
    dede. sőt ezt még a bilbia is elismeri, hogy emberek isteni suggalatra. és fel merül a kéréds vajon jól értelmezték e a halandó embrek isten sugallatát?
  • Arvind
    Ezzel én is egyetértek! Mert mi is a tudomány? Pl. lehet az is amikor én valamit megállapítok és ezt elmondom másoknak akik elfogadják, akkor az már tudomány lesz.
    Szerintem a tudomány: ember véleménye a világról, amely sosem teljesen a valóságos világ, legfeljeb csak közelít hozzá. Azért nem lehet a tudomány a teljes való világ leírás, mert emberek írják le. Az emberek viszont nem láthatják a teljes világot, csak egy részet -nem vagyunk mindentudók-, azt a saját szemszögükből.
    Szerintem minden ember számára másképp néz ki a világ! A legtöbb ember világképe hasonló, mert hasonló érzékszerveivel hasonló módon tud érzékelni, uyganakkor viszont olyan ez mint az ujjlenyomat, mindenkinek másmilyen!
    Ebből adodóan szerintem az ember a teljes világot nem ismerheti meg. Ugyanis senki sem ismeri a teljes egészet, és amit ismertnek gondol abból sem tudja, hogy mi igaz belőle. Vagyis szerintem amikor én valamit tudományosan állítok, nem lehetek benne biztos, hogy az igazi valóság.
  • bens
    igen, mind ugyan abban úszkálunk. és csak az látja belőle a kiutat, aki nem csak a szemével látott, tudományosan bebizonyított dolgokban hisz.

de ha már a tudomány jött szóba, azt is ugyan olyan emeberek írták, mint Te, v én. mert a tudósok is a fekete levesben úszkálnak.
    én az olyan emeberekben hiszek, akik a kiutat keresik belőle.
  • smity 8D
    jojo, szánom bánom
    most valóban az rossz utat járom
    észre sem veszem ha minősítek
    jó sokszor meg is bántam, na majd mesélek
  • Zsolo007
    te csak a cukorkát szopogatod, de felesleges mert ugyanabban a fekete levesben uszkálunk mint a többi.....

Olyan szép storynak indult, miért kellett ilyen csúnya minősítéssel, degradálással zárni? nono
  • smity 8D
    én úgy vagyok vele ,hogy van a csészém, abban olyan tárolt információk vannak amelyekre tudományos bizonyítékok vannak vagy tudom érzékelni bármelyik érzékszervemmel. ez jelenthet csak biztost az ember számára. ez az ami külön válasthatja az egykor fantazmagóriának számító nézetet a valóban valóságosnak elismert ténytől. a kancsóba olan információk vannak melykre ugyan bizonyíték nincs, és érzékelni sem tudom , ám a már ténynek elismert infoméciókból ésszerűen kikövetkeztethető, logikus, reális, és elég valószinű. ezekből egyből áttudo önteni a csészébe mihejt biztosra lehet venni valóság tartalmukat. és van a teás csésze melett két kis kocka cukor. megédesítik ugyan a teát de akkor elfedik a igazi ízt. na ez az amit én nem rakok bele . de kisem dobom. mind végig megmarad az asztalon, hátha..........

te csak a cukorkát szopogatod, de felesleges mert ugyanabban a fekete levesben uszkálunk mint a többi.....
  • bens
    "azt a teát megszűrőm "

ahogy gondolod. csak arra vagyok kíváncsi, hogy mi alapján válogatod ki a tudást, amit "beengedsz". mert ez nagyon fontos ám.
  • smity 8D
    menny be a "biblia értelmezése" topicba :)))))))
  • Zsolo007
    aki kötögetett itt az nick volt , megis kaptam tőle rendesen a magamét :DDDDD

Ki az a nick?

Én csak Aquirt, Benst, Arvindot, meg téged, illetve magamat :) látom a topicban...
  • smity 8D
    oppá elnézést elírtam. nem magyarázata hanem az én ellenvetésem valóságtartalmának egyik kifogásoló tényezője.
  • smity 8D
    az meb4r nem attól ember ,hogy minta gép szívja magába az információkat. hanem mérlegel, s amit nem talál valósnak " engedi félre csúszni a bögréből"
  • smity 8D
    "az a baj, hogy teljesen mindegy h válaszolok-e, mert úgyis megtalálod mindenben azt, amibe bele lehet kötni."

de mért belekötésnek hívod? aki kötögetett itt az nick volt , megis kaptam tőle rendesen a magamét :DDDDD
    én csak reagálok a te reagálásodra :) tudod ezt hivják eszmecserének. ( ami a topic neve is) :))))

ejj de szép kis esti mese volt :) no. én azt a teát megszűrőm még mielőtt kiengedem a csészémből :) oks? :)
  • smity 8D
    oké :)))
  • smity 8D
    szóval a felvetés egyik magyarázata az a tény ,hogy mi nem tudhatjuk milyen tulajdonságai vannak illetve nincsenek egy megvliágosultnak. ez az elv akkor engem köt. de benst is. :))
  • bens
    az a baj, hogy teljesen mindegy h válaszolok-e, mert úgyis megtalálod mindenben azt, amibe bele lehet kötni.

van egyébként egy japán történet amin hasznos lenne gondolkodnod: egyszer egy fiatal szeretes elment egy mesterhez, akiről az a hír játa, hogy elérte a megvilágosodást. amikor odaért, elkezdett hajlongani, meg kérlelni őt, hogy tanítsa meg arra a tudásra, amivel megvilágosodhat. erre a mester leültette, és megkínálta teával, de amikor már tele volt a csésze, még mindig öntötte a teát, hogy az kifolyt belőle, és lecsúrgott a földre. erre szólt a szerzetes, hogy "mit csinálsz mester? a csésze már tele van..." erre ezt a választ kapta: "igen, tele van. csakúgy mint a te elméd, a haszontalan gondolataiddal. és nem foglak tanítani addig, amíg nem vagy képes befogadni a tudást, mert úgyis csak elvész, mint a tea a földön..."
  • Zsolo007
    Nem sunnyogunk, de mi is emberek vagyunk. Van hogy minekt is felhúz valami (bens majd javít úgyis ha nem tetszik neki hogy többes számban beszélek :) ). Ennyi.
  • Zsolo007
    Kicsit rosszul reagált rá szegény :). Válaszolok én helyette. H amegvilágosodsz olyannyira másképp fogod látni a világot, hogy azt mi nem igazán tudjuk elképzelni. Igazából, akkor ha ez bekövetkezik a földi dolgok neki már nemnagyon fognak számítani, illetve sokkal jobban át fogja látni az élet összefüggéseit, mint mások. Talán ennek a következménye hogy önzetlen lesz. Hiszen ő már mindent tud, ezért másoknak segít hogy megértsék azt amit ő. Innen az önzetlenség :)

UI.: Kicsit hülyén írtam, de majd írsz ha nem érted :P
  • smity 8D
    bens hamár itt vagy akko válaszolj a 1610.-re is :) érdekes oilyenkor mindig elcsunnyogjátok a dolgokat.:))
  • bens
    de mondok egy érdekeset. a világon minden anyagról be lehet bizonyítani azt hogy hullám, és részecske is egyben. az elemi részecskék miatt.
    ha gondolod belinkelem az előadást, ami erről szól.
  • bens
    igen, így gondolom. többek között.
  • smity 8D
    igen :) ezért sem valós ez a nézet: "sztem minden anyag, amit látni lehet szemmel..."