Mi az élet értelme
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kötzekedésképpen:<#vigyor3>#vigyor3> Ált. lesz egy vezér vagy ilyenféle, de még ha nem is vezér, hanem demokrácia marad, akkor is a többség dönt!
El vagy tévelyedve demokráciaügyileg. Mindíg van vezér. "demokráciában" is . Olyan hogy többség dönt....nah olyan nincs.
Egyáltalán tud több ember utazni ugyanazon a "tutajon", vagy mindenkinek lehet (van) "sajátja"?
És mivan ha elsodorja a folyó a tautajt, egyenesen a vizesés felé...
- ennyit a szabad akaratról-
A történet meg azoknak szól, akik haladni akarnak, nem álldogálni. 😊
>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...
>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
"Hát hogyan járna el helyesen a tutajjal ez az ember, szerzetesek? Ha a vízen átjutva, a túlsó partra érkezve, így gondolkoznék: "Ennek a tutajnak nagy hasznát vettem; ennek a tutajnak a segítségével, kézzel-lábbal ügyeskedve, épségben átjutottam a túlsó partra. Legjobb lesz, ha most ezt a tutajt kihúzom a szárazra, vagy pedig a vízre bocsátom, és tovább megyek utamra." Ha ez az ember így tenne, helyesen járna el a tutajjal.
Ugyanígy, szerzetesek, a tutajhoz hasonlóan tanítottalak benneteket a Tanra, amely átkelésre szolgál, nem megõrzésre való. Hogyha megértettétek a tutaj hasonlatát, a helyes tételeken is túl kell lépnetek, nemhogy a téveseken."
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
valaki azt hiszi, hogy a lélek örök életû, van aki pont az ellenkezõjét hiszi, de tudni egyik sem tudja...-
Van olyan aki tudja 😊.
Ugyanakkor pont ez benne a jó, hogy nem kell azzal fáradoznunk, hogy bizonyítsuk, elég elhinünk, ami kényelmessebbé. és könnyebé teszi életünket!
Nemhinném, hogy a hit kényelmi szempontokat szolgálna, de lehet hogy csak én hiszem így...
- valaki azt hiszi, hogy a lélek örök életû, van aki pont az ellenkezõjét hiszi, de tudni egyik sem tudja...-
Szerintem egyébként nincs két egyforma ember aki egyformát hinne, mivelhogy az hogy mit hiszunk, vagy mit nem az a mi nézõpontunktól függ, vagyis mindenki máshogy néz ki a fejébõl, és mást is lát meg, ezért aztán nem is lehet két egyforma hit!
LOL. Ez nem szamuráj mese. A Lenti idézet pontosan azt jelenti amit mondtál. A halál elfogadását. Ebbõl is látszik, hogy fel sem fogod a dolgokat csak dobálózol.
Másook mondatainak kiforgatásáról, meg már ne is beszéljuink...
Nem azért adok valamit az árvízkárosultaknak pl, mert nekem az valamiért jó, és nem is azért hiszek, hogy utánna csatába könnyebb szívvel menjek, de attól még teszem, mert nekem ez így jó.
Szerintem ne próbálj meg senkit arról meggyõzni itt a fórumban, hogy mivel már nem vagyunk egy õsi civilizáció tagjai sem, meg szamurályok sem vagyunk, akkor felesleges az embereknek hinni valamiben.
Az ember már csak ilyen, egy társas lény, szereti tudni, hogy nincs egyedül, szeret számítani valakire, így szerintem ne próbáld meg elvenni ezt senkitõl, úgy sem fog sikerülni.
Higyjen mindenki abban amiben akar, csak ezáltal ne ártson másoknak.
Starcraft + Diablo III - esemve
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
no. elfogadás? megértés? kritizálás? megvalósítás....
keversz mindent mindennel. egy kicsit átalakítom a mondatod. és te válaszolj rá 😊
keverni mindent és egyben elhinni gondolkodás , megértés nélkül nagyon könnyû. Megérteni, mérlegelni nehezebb a dolgokat. döntsd el melyiknek van több értelme.
tess 😊)))
áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítő ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))
áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítő ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))
de sztem job is ,hogy most nem reagáltam semmit 😊))
-Ahogy elõtte is semmi. :-)
Amit írtam nem kitaláltam, vagy megálmodtam vagy akármi, hanem olyan embertõl tudom, aki már találkozott olyannal aki megvilágosodott. Ennyi.
UI.: Nem vagyok benne biztos hogy õ maga találkozott e vele, de ettõl még a dolog igaz.
Igen az élni akarás. A szenvedés oka a vágy, vagy szomjúság. Belegondolsz, Te, mint különálló csinálsz magadnak célokat, értelmet, de semmi nincs úgy abban a formában, ahogy rá gondolsz, még saját magad sem. A vágyakban, célokban mindig van tovább és tovább, miután eléred, így nem éred el a harmóniát. Amint megérted az egylényegûséget, az ok-okozatot, már nem fogsz a céltalanságon rágódni. A cél a vágyból következik. A vágytalanságra nem lehet vágyni, mert akkor ördögi kör lenne, sokkal inkább tapasztalás, és beismerés kérdése. Ha látod a dolgok igazi valóját, nem kötsz hozzájuk szavakat, gondolatokat, olyannak látod õket, amilyenek, megláthatod mindenben a közöst. Nem kötözöd magadhoz õket zavaros érzelmekkel, nem úgy látod, ahogy a saját vágyaidhoz viszonyulnak.
-Fõleg, mert egy megvilágosodott elveszti a külön-levõségét, így elég furán hangzik tõle, hogy "Én" :-)
Talán inkább egy végsõ belátás, hogy semmi nem választ el attól, ami "körülötted van", mert rajtad kívül nincs semmi, egy vagy azzal, amit keresel, az egylényegûség tényleges belátása. A hamis világképbõl fakadó kérdéseid vége. Az egylényegüséget nem nehéz elképzelni, bár most így kapásból nehezen tudnám leírni, talán megpróbálom:
Képzeld el, hogy meghalsz. Mennyivel marad kevesebb anyag a világban? Elégetik a hulládat. A port szétszórják a világban. Kevesebb anyag lesz a világban? A tetteid, minden amit mondtál, vagy gondoltál, az egész lényed megmarad, csak más formában, a tetteid szétszóródnak, elaprózódnak, elfelejtenek az emberek, de ez nem az eltûnésedet jelenti, hanem annak az elaprózódását, ami Te vagy a világban. Ezek a kis porszemek sem fognak eltûnni, hanem tovább osztódnak, és oszlanak. Mint amikor egy csepp tintát öntesz egy tengerbe. Képzeld el, hogy ez a csepp vagy Te. Így képzelik el magukat az emberek. Mint egy különálló cseppet. Esetleg úgy, hogy látják a tetteiket, gondolataik végeláthatatlan következményeit valamilyen szintig, ok és okozatként következményeit, mint egy nagy pacát a tengerben, nem tudják, merrefele terjed szét. -NA most csodálatosan elmeséltem, hogy látják az emberek magukat, de ez nem az egylényegûség. 😄😄😄 Hiába próbálom elmagyarázni példákkal, mert minden példámban egy külsö behatás van. Csak halmazokként tudok írni én is, de képzeljétek el, hogy nincsenek halmazok, nincsen "Én" és "más", mert az egész egy nagy egész, nem tudsz külsõleg se hozzáadni, sem elvenni, mert a külsõ és belsõ sem létezik, illetve egy a kettõ. Így nincs különléted. Ennek a tényleges belátása szükséges a megvilágosodáshoz.
Nem semmi, hogy te nyalásnak veszed az imát. Mindezt arra alapozod, hogy egyes elvetemült (mert azok) vallások azt állítják, hogy ha nem hiszel az általuk lefestett Istenben, akkor te pokolra kerülsz. Mindenben vannak fanatisták. Õket nem szabad/kell figyelembe venni....
Van nem egy vallás ami nem is vallás, hanem filozófia, azok nem állítanak ilyesmit...
Persze nem kötelezõ hinni. Senki sem kényszeríthet senkit, arra hogy higyjen valamiben. Értelmetlen egy fórumon keresned a lényeget, mert nem találod meg. Még akkor sem ha elmondják. És itt nekem is az Egoval kell jönnöm. És ne gyere a kisebbségi komplexussal....az elme hatalma óriási, sokmindenre képes annak érdekében hogy önmagát védje. Én tapasztalatból tudom, bár még mindíg nehezemre esik észrevenni és felfogni.
A lényeg, vagy ha úgy tetszik, az élet értelme mindenkinek más. Az embernek a maga útja hogy rájöjjön erre. Mások nem tudják ezt megmondani, maximum az utat (irányt) mutathatják....Hogy ezt elfogadja e az ember az a saját dolga...Senki sem kényszerít semmire. De ha nem vagy nyitott, akkor ne gyere ide vitázni csak azért hogy vita legyen és elmenjen az idõ, annak nem sok értelme van....
Písz <#wink>#wink><#wave>#wave>
ezt nem felejtésnek hívják. hanem belelátásnak. de az valóban igaz ,hogy sok kultura tudása elveszett a háborúkban és sok birodalom égett porrá tudásával együtt.
még az a szerencse ,hogy a mi életünket ez nem befolyásolja.
az afrikai törzsk még hajlonganak a istenek elõtt naponta 2 órát kb. és nézd meg pl. a fejlettebb országokat. a nép egyik fele hisz istenben de lesem tolja a bilbia meg csak tüzelõ a házban , a másik emeg ateista. ( és van néhány kivétel is ami egyikbe sem sorolható)
Pl. vegyük a növény és állatvilág létezését. Semmi értelme az egésznek. A növények oxigént termelnek, amit az állatok stb. széndioxiddá alakítanak. Majd kezdõdik elölrõl az egész. Mért nem maradnak nyugton ezek az élõlények, és hagyják a francba az egészet? Mert az atomok, molekulák lehetséges KOMBINÁCIÓINAK a száma ezekkel az értelmetlennek tûnõ folyamatokkal folyton növekednek. És ez az alapelv még az energiaminimumra való törekvés elvét is képes felülírni! Ezért aztán folyamatosan növekszik a bolygónkon a létezõ molekulák száma, és ez így fog folytatódni örökkön örökké. Végsõ soron az entrópia felelõs azért, hogy létrehozza az egymást segítõ körfolyamatokat, melyek mellékterméke mindig a lehetséges kombinációk számának a növekedése. Ha rendelkezésre állnak a megfelelõ körülmények (FÖLD) és egy adag energia (NAP) akkor pedig az atomok/molekulák képesek olyan nagyszámú kombinációs szintet elérni, hogy úgynevezett ember-szerû molekulahalmazok is megjelenhetnek, akik aztán nem értik, hogy hogy is kerültek ide:-))
Asszem egyelõre elég ennyi. Remélem segítettem megérteni a tudomány egyik legfontosabb (ha nem a legfontosabb) fogalmát.
Persze az logikus, hogy az õsember ráfogta, hogy ha nem tudja, hogy mi miért van, akkor azt mondja, hogy Isten, de az egymástól teljesen elszigetelt emberek is hisznek egy felsõ erõben.
Talán minél õsibb egy kultúra, annál bölcsebb, annál közelebb áll Istenhez.