Mi az élet értelme
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Repatarurgyán
Ebbõl kiindulva, amit írsz, egy rakás dolgot föl tudnék sorolni, ami épp ilyen "objektív".
De kétséget kizárólag szép változatos kifejezõ eszköz.
(csak tanuld még:)
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Szerintem érdemes lenne alapokat felépiteni a dolgok értelmének kutatásában ,
kezdhetnénk akár a nyelv értelmének szemszögébõl (nem felt. irodalom)
Megvan!!!: A BOLDOG KARÁCSONY...t
mindenkinek
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
(mert ez nem volt magyarázat rá =)
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Na én erre a kérdésre nem tudtam válaszolni.
tuom ,hogy már nem jösz vissza, de én eglsz jól elbeszélgetek magamba is :DDDDDD<#vigyor>#vigyor>
Ennek szellemében hagyjátok figyelmen kívül az elõbbi kérdéseim, és sziasztok, mert többet ebbe a fórumban nem láttok...
Hogy "humorizáljak" egy kicsit? Meghalok ebben a fórumban, és más tájakra (fórumokra) megyek...
BYE MINDANKI!!!<#wave>#wave><#wave>#wave><#wave>#wave><#wave>#wave>
Csoda, hogy milyen hosszan tudunk maradni
Az elménk alkotta világban
A világban, ami tele van szarral.
It's a miracle how long we can stay
In a world our minds created
In a world that's full of shit"
cak kár ,hogy ugyanezt nem tudom megcsinálni élõben is, amikor valóban eljön a kaszás :)
Nehéz volt hozzá szavakat találni, loptam valamennyit a Guns N' Roses - Coma-jából. Az tényleg nem egyszerû.
Hideg víz veszi körül a testem. Süllyedek egy zavaros tengerben, a mély felé.
Egyre sötétebb lesz, magatehetetlenül sodródom, egy örvény húz lefele.
Innen nincs visszaút, mégis elképzelhetetlen a beletörõdés.
Senki nem segíthet, mindenki kívülállóvá válik.
Kifejezéstelen arccal integetnek, ahogy egyre távolodom.
Meghallok egy kellemes halk meleg hangot, ami szeliden hívogat,
talán segíteni próbál magányomban osztozni egy elviselhetõbb helyen, de én elrettenek tõle, mert nem látok alakot, nem merek felé úszni, feloldódni benne, hiányzik a friss levegõ. Félek. Megállok, és lebegek.
Egyre erõsebbé válik, és végül állandósul a fájdalom, ami az élethez köt.
A kötõdés mindenhez, amit önkényesen a sajátomnak neveztem.
A vágy a dolgok után, amikrõl most le kéne mondanom.
Minden, amit az életemben gondoltam, tettem, vagy nem tettem, most felém közelít. Az önzésem ezer formája: a válogató szeretet, hazugság, kétely, félelem és minden gondolat, amivel másoknak, magamnak ártottam.
El kéne fogadnom, de nem tudom. Nem tudok elengedni.
Egy pontba sûrûsödik az életem. Csak nem hagynak nyugodni a dolgok, amikhez szavakat, és érzéseket kötök. De valami mást is gondolok: Hogy mennyit ér az élet, amiben megnyilvánul a lét. Megismételhetetlen.
És még ekkor is azt érzem, hogy az enyém, ezért nem tudok szabadulni.
Keresem a kiskaput. Foggal körömmel ragaszkodom.
Nincs befejezve, de valami révületben átéltem. Megtörtént az üdvözülés is, de azt majd legközelebb írom le. Mindenesetre megtapasztaltam egy materialista halált.
áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítõ ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))
Starcraft + Diablo III - esemve
De hagyjuk. Én meg szeretem a törit :)
na de tökmindegy. utálom a törit : )
Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!
Bár minden elnyomás garantáltan kijet ellenerõt is, az emberek nagyrészét valóban csak akkor kezdi érdekelni a probléma, mikor korog a gyomra és még ingyencirkusz sincs. Addig hiába is papolnak neki bármiféle változtatási szükségrõl.
Már Jézus barátunk is felvetette a népnek, h azért követik anyian, mert enni adott nekik, nem azért, mert tanítja a megváltozás szükségességét. :)
>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...
Igaz nem közvetlenül elõtte, kb 3-4 évvel elõtte volt
Meg 56 más, mert azt tulajdonképpen "értelmiségi" forradalomnak nevezhetjük, ott már komoly politikai dolgok voltak mögötte.
(Arról már ne is essen szó, hányszor használták fel az un. népet saját célokra a forradalmakban.)
Bár jelzem, 56-ban sem az éhséggel volt a gond. :)
A leggyakoribb forradalomrobbantó ok az éhség. Az a vezetõk etetése, hogy szabadságról papolnak.
Már a rómaiak is tudták mi kell a népnek: kenyér és játékok....
szal kicsit lapozd fel a törikönyveket, olvasd el az apró betûs részeket, és egybõl rá fogsz jönni hogy a forradalmak nagy része éhség miatt tört ki.
miért, hogy indulhat másképp? sztem 1 forradalom csak akkor törhet ki, ha a nép érvényesíteni akarja az akaratát. persze, h van vezetõ. de ha 1 vezetõ a tömeg akaratát képviseli, akkor mûködik a dolog. persze amint megint béke lesz, már rögtön megváltozik a helyzet. igazad van abban, h demokrácia nem lehet tartós, de a forradalom kitörését akkor is a nép akarata okozza.
(persze ez csak 1 vélemény. még nem láttam forradalmat élõben : ))
Addig ragozni a dolgot, meg a szavakat szõrszálhasogatni, amíg csak a lényeg tûnik el. :)
Kérdések:
- honnan veszel fát a tutajhoz?
- honnan veszel madzagot a tutajhoz?
- lehet-e vitorlás is, vagy csak evezni szabad?
- mivan, ha szétesik útközben?
- ha nem tudok úszni, akkor nem merész ötlet folyón átkelni?
- mi van akkor, ha a parton ellenségesek az õslakók?
- ha keskeny a folyó, akkor nem egyszerûbb átsétálni, vagy átúszni a másik partra?
stb, stb...
;)
Szó nincs több emberrõl, leszállásról, felszállásról.
Arról van szó, h a merev világnézet akadályoz a helyes életvitelben.
Ezt most nem gondoltad komolyan...Forradalmak szerint úgy indulnak, hogy összebeszél a nép, hogy na akkor lázadjunk fel? :D Szavazásra bocsájtják, hogy legyen e forradalom vagy sem? LOL. Ott is van egy két vezetõ egyéniség aki buzdítja a "buta" népet, õk átveszik a "nagy" ember ideáit és bumm kész a forradalom. Szóval nehogy azthidd má' hogy demokrácia létezik! Demokrácia egy idea, de soha el nem érhetõ, legalábbis addig nem amíg az ember létezik :D
UI.: Pontosan ugyanannyira nincs demokrácia, mint ahogy szabadság, egyenlõség, és testvériség sem létezhet egyszerre abszolút formában.