5506
szerinted?!
  • sz4bolcs
    Az embernek van tudata. Az embernek, ami ugyancsak egy tudattalan kifejezés. Ez fából vaskarika.
    Az élet ugyanolyan tudatos fogalom, mint bármelyik másik.
  • Goth
    egész egyszerűen annyi, hogy egy fogalomnak nincsen tudata o.O
  • sz4bolcs
    tudattalan fogalom: biztos olyan, ami hozzá kapcsolódó tudatosság nélkül is létezik. :D:D:D
  • zerosdfd
    Csak most vettem észre ezt a témát. Király! Előre is bocs, az okoskodó stílusomért; próbáljatok keresztül látni rajta:

Goth: Mi az, hogy "tudattalan fogalom"? Hoghy senki nem tud róla? Akkor hogy jön egyáltalán szóba? Ha valamiről fogalmat alkotunk az éppen, hogy nagyonis tudatos, amiről meg fogalmunk sincs az meg még tudattalan se mert fogalmunk sincs róla.

The Methode: "az értelem is csak alkotott fogalom"? NA ebből mi következik? Hát nem az, amit mondasz utána. A fogalomalkotás éppen, hogy az értelemre utal, tehát kell, hogy legyen értelem úgy egyáltalán különben meg se kérdőjelezhetnénk az egész ügyet.

Aquir: a "véletlen" redszereknek nem okozhat problémát saját véletlen mivoltuk. Különben maga a rákérdezés is véletlen esemény kellene, hogy legyen. Ha így gondolod minek okoskodsz, egyáltalán?
  • Goth
    a célt te magad rendeled hozzá. Célja annak van, aminek van tudata. Puszátn az élet egy tudattalan fogalom.
  • Aquir
    már ha van célja és ha nem véletlen az hogy kialakult a gén ami élni akart
  • Aquir
    =/
  • Alice Sabbat
    "Az Élet Célja a Küzdés Maga " ezelőtt is , most is, ez után is ...
  • Alice Sabbat
    a lét formái viszonylagosak szerintem ... maga a nem lét is egy bizonyos létezés bár szavakkal nem lehet megfogalmazni.. inkább aláveti magát az az ember mindenek amiben van ... és ha eccer a világrol elkezd gondolkozni túl fálydalmassá teszi.. egyrészt a társadalmi szeny igazaságtalansga és undorítósága és mivel ha kritikusanem lehet mert belebukna inkább elfgadja ... és hogyha megán a lét mienségén forgó gondolatok meg nemértésbe menek át ... és ez fálydalmas így túlépnük rajta ... vacs csaknéha foglalkozunk vele ... mert bizonyos szinten pici leki tisztaságot eredményez ...
  • The Methode
    Mi az élet értelme?
    Lehet,hogy semmi értelme nincs mert az értelem is csak alkotott fogalom.Mindíg az határozza meg mi az értelme,hogy az egyének mit akarnak,szeretnének elérni.Sok minden rossz áll mögöttem és így nem sok értelme van az életnek,mert minden nap egyre rosszabb.Sokszor érzem úgy elég volt már,de mégis a lényeg az és ez tart még itt:a harc a nagy harc az értelmetlenség ellen.Az hogy tudom nincs semmi értelme mégis megyek tovább ettől vagyunk emberek.Ez a fontos,hogy akkor is tudjunk felállni amikor már nincs miért,és aki ráér azon gondolkodni mi az értelme az éltnek az nem is tudja mi az élet.Nem vagyok bazi okos se szép meg kigyurt semmit nem értem még el éltem során,mégis még mindíg itt vagyok és csak megyek és megyek ennek pedig nincs értelme.Nem baj mert ez így jó és majd egyszer elérek valhova ahol ott kell lennem.
  • iko
    Engem inkább az érdekel, hogy miért van élet? Miért van valami a nagy Semmi helyett? Végülis a Semmi a legtökéletesebb nyugalmi állapot. "Miért veszteget az univerzum időt arra, hogy egyáltalán létezzen"
  • sz4bolcs
    Aki nem, az hallgassa meg. :)
    Én sem értettem sokáig, csak hallgattam. Érdekes élmény.
  • patiang
    Gondolod mindenki perfekt?
  • sz4bolcs
    "Slippin' farther an farther away
    It's a miracle how long we can stay
    In a world our minds created
    In a world that's full of shit...

...An "It's so easy" to be social
    "It's so easy" to be cool
    Yeah it's easy to be hungry
    When you ain't got shit to lose"

-Guns N' Roses Coma
  • patiang
    Én személy szerint értem Vico87-et, bár nem értek vele egyet. Csak tudod az a baj, hogy aki a parton áll nem tudja milyen az, amikor az ember a vízbe akar fulladni. Az egyik topicozó ajánlotta, hogy tegye meg, csak nehogy neki is ezt kínálják fel egyszer.
    Haverjaim azt mondták, mikor én is hasonló csukában voltam: Ne akarj mozgó vonatra felszállni, mert nyomorék lehetsz.
  • Goth
    gondolj bele, hogyan éltél akkor amikor még nem voltál szerelmes. Akkoris tudtál nélküle élni, folytasd úgy.
  • Goth
    lehet azóta már meg is ölte magát =)
  • patiang
    Az életed minőségén próbálhatsz javítani, de nem Te osztályozod.
    A szerelem meg mindig olyan, amilyennek Te elképzeled, mégha néha hazugság is az egész.
    No meg egy most utcára hajított embernek mond el ezeket.:(((
  • Landren
    az élet olyan ahogy éled, persze vannak szélsőséges körülmények, de a szerelem nem az.
  • Flamer
    de yó versike volt. akaszd fel magad. de nem kell bejelnteni.. just do it..
  • Vico87
    Mi az élet értelme?
    Az élet csupa kín és szenvedés, csekély boldogsággal vegyítve, főleg ha elveszíted azt, akit igazán szeretsz!!!!
    A szerelmed nélkül úgy érzed nem teljes az életed...így minek élni?
    Az embernek ugyanúgy joga van az élethez, mint a halálhoz. Az ember társas lény, de ha nincs aki szereti akkor ez sem teljesül.
    Én gyáva vagyok a halálhoz (sajnos) de úgy érzem, a szerelmem nélkül fölösleges az életem!
    A Földön sok az ember... egyel több vagy kevesebb...nem számít...
    Remélem velem lesz kevesebb, mert a szerelmem nélkül nem érdemes élnem!
    /Vico/
  • Aquir
    aha.. ok..:)
  • Prof William
    Majd megtudjuk.
  • Goth
    jha ééértem =)

[hazud]
  • Aquir
    és ha felteszünk valamit, akkor értelmet adunk neki - de nem a feltevés dönti el az élet értelmét, tehát ez csak szubjektív (még nem is az hogy mi az ő életének értelme, hanem) hogy mi az ő életének az értelme amit csak annak hisz, de ebből még nem derül ki az élet értelme, egy ugye tiszta, de hogy feltesz valaki valamit attól csak a lelke nyugszik mondjuk meg valamennyire hogy szerinte ez az értelme az életnek :)
  • Goth
    értelmet adni a feltevés. ha nem teszünk fel semmit, nem adunk neki értelmet
  • Aquir
    azt mondtad az a feltevés ha valamilyen értelmet adunk neki, én meg azt kérdeztem, hogy most feltétlenül az az értelme, amit adunk neki hogy az értelme legyen (amikor az csak egy feltevés)? :)
  • patiang
    Akkor feltaláltad a halhatatlanságot ?!
  • Goth
    miva'? :/
  • feketeribizli
    Isten keresés.
  • Aquir
    az az értelme ha valamilyen feltevést adunk neki? :)
  • Aquir
    émmá elmondtam itt a véleményem (asszem) :D
  • Varadium
    szerintem te is mondhatol valami nagyot
  • Goth
    az a feltevés ha valamilyen értelmet adunk neki =)
  • Aquir
    ez csak feltevés =)
  • Aquir
    igen? =)
  • Goth
  • SRobert
    Tökmindegy... ;)
  • Aquir
    szóval... mi is az élet értelme? ;)
  • sz4bolcs
    ja nem hülye vagyok.. több a nőben a nő :D:D Akkor a férfiban több a f*sz :D hát ez csodálatos. Jóéjszakát...