Mi az élet értelme
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
az lehet hogy nem okoz problémát, de célja lehet e, hamár véletlenül alakult ki? (és ha nem véletlenül alakult ki?)
ugyan mér okoskodás, ha arról beszélek, hogy az élet születése véletlen volt e vagy nem?
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Válasz : pont annyi értelme van, amennyi értelmet látsz benne. Az ember minden problémájának forrása : önmaga. Az hogy, milyen színben látod a világot, csak tõled függ.
Persze akik a "mostban" ku*va jól élnek, nem akarják látni a jövõt.
Walk the Talk.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
ÉLETBEN(?)nem fogunk kapni!Találgatni pedig mindenki tud,csak fantáziánk szabhat határt(lásd:vallások).Tehát: 42! XD
A semmit hogy lehetne felfogni? Mit jelent az illúzió? Nem azt, hogy nem létezik, igaz?
Jól meg kell érteni, hogy "a tudattalan" fogalma is csak a tudatban merülhet föl, ahogy minden más fogalom is. Ha nem így lenne nem tudnánk vitatkozni. Tehát be lehet fejezni a dobálózást a tudattalan szóval, bocs.
Ha pedig ilyen fogalmak mentén ragadjuk meg a világot abból az következik, hogy nem az életnek van értelme hanem az embernek aki errõl gondolkozik. Patiang beszólása majdnem jó ebbõl a szempontból, legalábbis a második fele (2573)
Az is kérdéssé válik, hogy iko gondolatmenete, hogyan következik az õsállatka létébõl.
Hogy egy mondatban megaszongyam:
Az élet célja hogy megtaláljuk az élet célját.
Lehet, hogy az ember tudatának korlátjai miatt nem is kellene ezen töprengeni... De engem zavar.
Bár talán hülyeség, az ember olyan kis semmi az egészhez képes, talán csak csinálni kéne azt amit a természet, az evolúció diktál, túlélni és úgy cselekedni, hogy minél tovább megmaradjon vagy valami magasabb létformára fejlödjön az emberi faj.
Ilyenkor irigylem a kutyákatn nem gyötrik öket ezek a gondok. 😊
spam. sry
Walk the Talk.
Az élet ugyanolyan tudatos fogalom, mint bármelyik másik.
Goth: Mi az, hogy "tudattalan fogalom"? Hoghy senki nem tud róla? Akkor hogy jön egyáltalán szóba? Ha valamirõl fogalmat alkotunk az éppen, hogy nagyonis tudatos, amirõl meg fogalmunk sincs az meg még tudattalan se mert fogalmunk sincs róla.
The Methode: "az értelem is csak alkotott fogalom"? NA ebbõl mi következik? Hát nem az, amit mondasz utána. A fogalomalkotás éppen, hogy az értelemre utal, tehát kell, hogy legyen értelem úgy egyáltalán különben meg se kérdõjelezhetnénk az egész ügyet.
Aquir: a "véletlen" redszereknek nem okozhat problémát saját véletlen mivoltuk. Különben maga a rákérdezés is véletlen esemény kellene, hogy legyen. Ha így gondolod minek okoskodsz, egyáltalán?
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Lehet,hogy semmi értelme nincs mert az értelem is csak alkotott fogalom.Mindíg az határozza meg mi az értelme,hogy az egyének mit akarnak,szeretnének elérni.Sok minden rossz áll mögöttem és így nem sok értelme van az életnek,mert minden nap egyre rosszabb.Sokszor érzem úgy elég volt már,de mégis a lényeg az és ez tart még itt:a harc a nagy harc az értelmetlenség ellen.Az hogy tudom nincs semmi értelme mégis megyek tovább ettõl vagyunk emberek.Ez a fontos,hogy akkor is tudjunk felállni amikor már nincs miért,és aki ráér azon gondolkodni mi az értelme az éltnek az nem is tudja mi az élet.Nem vagyok bazi okos se szép meg kigyurt semmit nem értem még el éltem során,mégis még mindíg itt vagyok és csak megyek és megyek ennek pedig nincs értelme.Nem baj mert ez így jó és majd egyszer elérek valhova ahol ott kell lennem.
spam. sry
Én sem értettem sokáig, csak hallgattam. Érdekes élmény.
Walk the Talk.
It's a miracle how long we can stay
In a world our minds created
In a world that's full of shit...
...An "It's so easy" to be social
"It's so easy" to be cool
Yeah it's easy to be hungry
When you ain't got shit to lose"
-Guns N' Roses Coma
Haverjaim azt mondták, mikor én is hasonló csukában voltam: Ne akarj mozgó vonatra felszállni, mert nyomorék lehetsz.
Walk the Talk.
A szerelem meg mindig olyan, amilyennek Te elképzeled, mégha néha hazugság is az egész.
No meg egy most utcára hajított embernek mond el ezeket.😞((
Walk the Talk.
sose nyomd fullba a kretént
Az élet csupa kín és szenvedés, csekély boldogsággal vegyítve, fõleg ha elveszíted azt, akit igazán szeretsz!!!!
A szerelmed nélkül úgy érzed nem teljes az életed...így minek élni?
Az embernek ugyanúgy joga van az élethez, mint a halálhoz. Az ember társas lény, de ha nincs aki szereti akkor ez sem teljesül.
Én gyáva vagyok a halálhoz (sajnos) de úgy érzem, a szerelmem nélkül fölösleges az életem!
A Földön sok az ember... egyel több vagy kevesebb...nem számít...
Remélem velem lesz kevesebb, mert a szerelmem nélkül nem érdemes élnem!
/Vico/
Walk the Talk.