5506
szerinted?!
  • Balumann
    Őszintén szólva, elfogadom hogy Back az egyik legnagyobb, de én nem szeretem annyira. Megérteni megtudom, de más stílusokat jobban kedvelem. Megérteni szerintem csakis azért tudom, mert nagyon sokat játszottam.
    Egy kiállítás képeinél hogy érted, hogy a dallamot kell megérteni? :S Nem kell megérteni, vagyis nem olyan szempontból. Másrészt csak a promenád az ami ismétlődik, a "képek"ben a dallamok egyáltalán nem ismétlődnek.
  • gebana
    hát mimás lenne. csak a terroristákat nézd meg. vagy az afrikai gerillákat. gyerekkortól nevelik beléjük az ölést, és bárkit, bármikor természetes dolog ként véve lelőnek.
  • Wescone
    Ez igen jó kérdés!
    Kiváncsian várom rá a választ.
  • loghboy
    Ezek szerint a lelkiismeret is belénknevelés?
  • loghboy
    "jó meg a rossz fogalom is csak az emberek által létezik (az erkölcsi jó és rossz ráadásul a vallásoknak köszönhetően létezik, különben csak szabályok lennének, amit még többen akarnának megtörni, mint most. Szerencsére legtöbbünkben valamilyen istenben való hit nélkül is megvan az erkölcsi jó és rossz érzése, ez már a nevelésből alakul ki." <<<---ebbe meg van valami,még nem hallottam...
  • loghboy
    Poontosan... azt írtad zenelm.-solfieggo-szakos vagy ugye? Valószínüleg elfogadod,hogy Bach az egyik legnagyobb...ugyanis, neked tud fejfájást okozni,ez azt jelenti,hogy adott pillanatban megtudod érteni a zenéjét.Véleményem szerint Bach a komolyzene egyik legnehezebb anyaga. De általában az emberek még Mozart-ot sem értik meg. Bach egyetlen hibája: nem tudta elrejteni zsenialítását az egyszerűségben,gondolkodni kell a megértéséhez.No persze nem mindíg.Mussorgsky-Egy kiállítás képeit -elég a dallamot megérteni, úgy is azt ismétlő órákig. Túl lassan írok.
  • Wescone
    "Állatokban ilyen érzés nem alakul ki sose, nem alakul ki bennük bűntudat :)"

Evel a kijelentéseddel nem értek egyet.
  • gebana
    nekem a kreativitást növeli :P :D PS vagy programozás közbe, esetleg ha tutort nézek akkor jóljön mert ürít és nyugtat és így tudok koncentrálni meg jönnek az ötletek :D
  • Balumann
    Nekem megvan a Fantázia 2000 a disneytől (de suliba is megnéztük némelyiket), imádom, van amit már többször megnéztem :D Abban pontosan a zene a lényeg, konkrét zenékre írták meg őket nagyon jól :D
    Bezzeg a mai rajzfilmek... -.-
  • loghboy
    Jó,akkor a kölök ne:)
  • Balumann
    Komoly zenét akkor lehet igazán érteni, ha bennevagy vagy, vagy mint művész, vagy lélekben, hangulatban, stb..
    Mondjuk hallgassd meg Mussorgsky-nek az Egy kiállítás képeit (ha neten keresed akkor inkább angolul; Pictures of exhibition), dőlj hátra kényelmesen, képzeld el a képeket (keress egy tracklistát hozzá :D). Vagy filmet nézz és közbe figyelj oda a zenére. Zene nagyon fontos a filmeknél, hogy jobban beletudj kerülni a filmbe, ha nincs éppen mozgalom akkor se azt az érzetet keltse, hogy nincs semmi, illetve ha mozgalmas jelenet van akkor fokozza a hangulatot, meg még más szerepe is van.
    A komoly zenét (ha nincs film) akkor is meg kell érteni. :) Ha így futás után leülsz hallgatni valami Bachot csak fejfájást fog okozni.
  • gebana
    menmenmen :D nem úgy érted ahogy akartam. örülök minden művésznek, nélkülük szürke lenne a világ és élettelen, de a kölök ne :D
  • Wescone
    Szerintem mindenkinek járnia kellene azt az utat az életben amelyre hivatott.
    Mindenki esetében megmutatkoznak a személyes adottságok időben (korai gyerekkorban) és a szűlők feladata véleményem szerint ezen adottságok felkarolása, fejlesztésének elősegítése.
  • loghboy
    Normál munka....úgy véled egy művészeti ág sem nevezhető normál munkának? "ami állandó és biztos"...kevés olyan állás van ami állandó,és biztos. A Sport,Zene,Tánc,Színészet, ezek mind arra szolgálnak hogy "szórakoztassák" a népet. Ezek nélkül talán lehetne élni, orvosok nélkül meg logikus, hogy nem. De szerintem, ezek kellenek, a megfelelő szórakozásra. Mondjuk ha egy ember munkája az hogy PC játékokat talál ki, miben normálisabb mint egy zeneszerző? Miben biztosabb....De ezt mindenki úgy gondolja,érti,ahogy szeretné...véleményem a zenével kapcsolatban elfogult, mivel így nőttem fel. Tudom ennek semmi köze az élet értelméhez, de ahhoz igen, hogy én azt állítottam a (klasszikus) zenében meglelhető ez a fogalom, és ahhoz adtam egy kis pluszt. A pop-hoz nem tudok mit hozzáfűzni, ugyanolyan,mint a többi mai zene(nem mondtam hogy rossz<-egyébként az-> )
  • gebana
    én a rajzfilmeknek tudom be a komolyzeneszeretetem. tom és jerry meg disney meg nemtom mikben volt még de szerettem őket és ezzel 1ütt belémnőtt :D
    aztán meglett az agyam, és jött a többi zene :D
  • Balumann
    Eh anyukám mindig komoly zenét hallgatott sokszor amíg a hasába voltam. Lehet van benne valami :D
    Áh nem egyébként nemhiszem. Rengeteget énekelt nekem mikor kicsi voltam, meg volt sok pötyi hangszerem, megszerettették velem a zenét kicsi korba :D Már ovodába is énekeltem szólót anyák napján :DD
  • Balumann
    Hát a zenék nem nagyon különíthetők el így, hogy könnyű vagy komoly zene. A hangtechnika tanárunk azt mondta mindig, hogy van jó és rossz zene. A jó zene az amit ha meghallgatunk jó érzést, hatást vált ki bennünk. A könnyű zenének általába nem a jó érzés keltés a célja sztem, hanem inkább a hangulattal van kapcsolatba, fokozza (persze ez se minden esetben igaz). De példa, ha ügyességi játékkal játszok, akkor a komoly zene (klasszikusokra gondolok) csak idegesítene, ott jó a rock meg ezek. Ha sportoló hangulatomba vagyok, süt a nap, stb. akkor sem tudok komoly zenét hallgatni.
    Nem azért nem tartom a zenét életcélomnak mert nehéz megélni. Hanem csak nagyon szeretem csinálni, de ettől függetlenül rengeteg más dolog is érdekel (játékok, társaság, számítógép és technológia, filozófia, művészet, sportolás - bicajozás, úszás, de még sorolhatnám). Társaság is jó a zenészek között, Operában sokat voltam felnőtt énekesekkel, nagyon jó volt (na jó volt kivétel).

Az élet értelmét mint írtam, szerintem mindenki magának adja meg, nincsen alapvető értelme/célja, illetve azt szerintem se fogjuk sajnos soha megtudni. Ebből kifolyólag tényleg mindenkinek más, mivel mindenki másmilyen ember :D
    Minden jelző amit használunk relatív, a jó meg a rossz fogalom is csak az emberek által létezik (az erkölcsi jó és rossz ráadásul a vallásoknak köszönhetően létezik, különben csak szabályok lennének, amit még többen akarnának megtörni, mint most. Szerencsére legtöbbünkben valamilyen istenben való hit nélkül is megvan az erkölcsi jó és rossz érzése, ez már a nevelésből alakul ki. Állatokban ilyen érzés nem alakul ki sose, nem alakul ki bennük bűntudat :)
    Sry hogy megint elkanyarodtam a témáról :S Bár végülis kapcsolódik hozzá :o
  • gebana
    #3058 XD egy rugón járunk lassan :D
  • gebana
    mert azokon a keveseken (jó sokvan de az összből nézve) kívül akik híresek csak gagyiznak. :D
    és ez csak a poposizé és elnézést kérek mindenkitől, csak én sajnon így gondolom, biztos szeretnek zenélni de, van amit nem szeretek.

ha ilyen komoyzenés valami, azt azért nem mert vagy jó és utazna mindig, vagy átlagos és 1-2 zenekarban van benne és nemtom, nemszeretném

másrészt viszont (csak komoly zenénél :P ) biztosan büszke lennék rá,, hogy koncerteken van és biztos sokra s elmennék (többek közt a komolyzenét is szeretem) de akkorse :D

100% hogy velem van a baj, de XD én csak normál munkát tudok elképzelni. ami állandó és biztos meg ezek, nem mint sprotoló, zenész stb.

lényeg a lényeg, amíg terhes nő lesz a házban addig semmilyen hangos zene nem fog szólni :D (1ik tanárom azt mondta hogy állítólag azok a gyerekek valószínű hogy zenészek lesznek, akik még az anyjukban levő időszak alatt zenét hallgattatnak velük :D )

na tessék 1 szép kis ellentmondásos, hülyeség ráadásul nem is téma. akit érdekel bogozza ki :D
  • Wescone
    Mi az élet értelme?...
    Egyre inkább az az érzésem, hogy értelmetlen maga a kérdés is. Az életnek önmagában talán nincs is értelme. Meglehet, hogy tényleg csupán biokémiai jelenség. Önmagában egy élő szervezet sosem tenne fel kérdéseket, viszont az értelem, vagyis egy értelmes életforma igen.
    Én úgy fogalmaznám meg a kérdést: adottságaink tudatában, birtokában képesek vagyunk-e értelmet találni, adni életünknek?
  • loghboy
    Igen, de ezzel a "titkos valami"-vel hoztam összefüggést a "normális" dolgokkal. Az ésszerű elméletek vannak(ősrobbanás stb.), de nem teljesen bizonyítottak, szerintem az emberek átmentek már minden logikus feltevéseken. Így ha várunk valami igazságot, akkor nem hiszem, hogy egyből egyetértenénk vele."éríteném a kölköt ha zenével kapcsolatos irányt venne" <<--- miért?
  • gebana
    normális ember nincs, csak mindig a közös normákhoz igazított kép és az ahoz való hasonlóság. szeritem. mert míg középkorban sarszagú volt mindenki, nem törődtek vele, ma 50m sugarú körben elkerülik. :D régen az volt a normális aki szerint a föld lapos, most ezt is kiröhögnénk (úgytom még van ilyen szervezet, vagy vallás vagy valami akik ezt hiszik XD )

én biztos téríteném a kölköt ha zenével kapcsolatos irányt venne. rossz ember vagyok, de akkor sem szeretném ha bármi ilyesmibe keveredne :D
    másrészt viszont a jó zenét szeretem, ami meg őnélkülük nemlenne :D

és nem lehetetlen, remény mindig van, hátha tud valaki valami titkos valamiről ami az értelme XD
  • gebana
    a robot dolga a szolgálat XD
  • loghboy
    Több zenei műfaj,több értelmezés...Nem az átmeneti zenére-vagy ki-kinek hívja(rock, punk, pop,)-hanem a komolyzenére gondoltam. Az ,hogy nem tartod életcélnak azt hogy zenésznek készülsz, azt megértem, mert gondolom sokat hallottad konzi-s éveid során azt, hogy zenészként nem könnyű jól megélni,nem árt ha mellette csinálsz mást is. A filmzenét a komolyzenéhez kapcsolják ugyan,de nem egészen erre gondoltam,sem csajkovszkijra, Chopin-re,vagy az ilyen még a komolyzenén belül is, valjuk be: könnyen feldolgozható "stílus"-okra,de nem is a "kortárs b"szkodás"-okra. Hanem az olyan művekre,amiknek átélésével(nem találtam jobb szót)hogyis mondjam, meghallgatásával,olyan érzet keletkezik,amit most nehéz lenne megfogalmaznom. De elfogadom, hogy nem midenkiben kelt jó érzetet..(pl.:Mozart:Requiem,meg hasonlók),de ezt a témát most hagyom, mert tudom rosszkor rossz helyen jött rám az 5 perc,pedig lenne mit írnom.

Hogy visszatérjek az élet értelmére, még mindíg ott tartok, hogy mindenkinek más, és ezt kevesen fogadják el. pl.: Mit nevezünk normálisnak?Normális embernek? Ami a többség gondolkozása szerint normális.Ha valaki azt mondja,hogy szerinte a varangyos békát isteníteni kell, hülyének nézi mindenki, mert másban hisznek. De lehet hogy neki van igaza. Ezért lehet hogy az élet értelme, nem is értelmes dolog, lehet hogy egy cselekedetünkért élünk. Nade részemről lezárom ezt a témát is, mert arra jöttem rá hogy sok a lehet, és még ha valamire azt mondják biztos(pl.:Biblia),az is csak lehet. Egyszerűen teljesen fölösleges ezen gondolkoznunk, bár én is örülök neki,hogy több ember fejébe megfordulnak ezek az univerzum kérdések,nem csak az enyémben,de lehetetlen, hogy jussunk valamire. Aztán kitudja.
  • Wescone
    Hozzád hasonlóan szinte bármit képes vagyok meghallgatni. Kivételt képez napjaink "zenéje" amitöl feláll a szőr a hátamon.
  • Wescone
    "mivel csak atomok vagyunk és kémiai folyamatok miatt érzünk, ezért ha meghalsz, a folyamat leáll és ennyi. :D"

A vasvilla példával csak azt akartam kifelyezni, hogy az érzékelés létrejöttéhez nem elegendő a szerkezeti felépítés és a kémiai folyamatok sem. Ezenkivül nem az érzékelés az élet értelme csupán eszköz egy sokkal komplexebb folyamatban.
  • Wescone
    "wescone: a vasvillának nincs érzékszerve, se ami feldolgozza, tudod, az tárgy."

Tényleg???
    Köszönöm, hogy felvilágosítottál!!!
  • gebana
    sajna, de hátha lehet majd valamikor a közeljövőben android teste betenni az agy alá :D
  • Balumann
    Ezt a tudatos álmot megnézem, bár agykontrollnál már hallottam ilyenről. :) Én a természetes álomra gondoltam egyébként
  • Balumann
    Annak van értelme, hogy ha céllal éled az életed, boldogan, stb. :| Még mindig te (illetve mi) rendelkezel tudattal, neked kell értelmet adni :D
  • Balumann
    Amit én láttam annak az a címe, hogy Világokon át (m1-en adták, én netről töltöttem le az összes részt, de még csak 6-ot néztem meg - 1-2x már el is bambultam, mert némelyik olyan unalmasan tud beszélni, van amelyiket több részben sikerült csak megnézni :D)
  • Balumann
    Annyi minden érdekel az életben, tényleg túl kevés az idő.
  • Balumann
    Egy biztos, nem a halálból kell kiindulni, hogy mi az élet értelme :D De igazából olyan nincs, hogy vége. Elveszítjük az ÉNünket ha meghalunk, de az élet nem áll meg. A testünk ha úgy nézzük tápanyag lesz más fajta élő anyag számára, (nem tom hogy fogalmazzam :D). A testünk átalakul, visszakerül a természetbe. De az amitől a testem ÉN vagyok azzal mi lesz, nem tudni. Igazából tök mind1, hogy újra éledünk más formában, mert az emlékeket az agy tárolja.

Zenét érdekes módon én nem tudom ehhez a témához kapcsolni. Egyébként most zeneművészeti szakközépiskolába járok (most fogok érettségizni), 9 éve zongorázok és rengeteget énekeltem (több kórusban és operaházban is, szólót is :D), most szolfézs/zeneelmélet és hangtechnika szakon vagyok suliba :P (most is megyek még vissza suliba, hétvégén MűPa-ba koncert (kórusba vok) :D. Hallgatni szinte mindent szeretek, hangulatomtól is függ mit hallgatok. rock, punk, pop, szimfonikus (főleg a filmzenéket szeretem :D). Tehát imádom a zenét, nagyon sokat hallgatok, és amellett hogy ezzel szeretnék foglalkozni, nem tartom élet célnak, meg annyira fontosnak sem az életben. Egyszerűen csak jó érzést kelt, jó dolog, nagyon szeretem, stb. :)
    Nah sry az offért, ez már nem annyira kapcsolódott a témához.
    De lehetséges, hogy jogos lenne ha hozzá kapcsolnánk. Hiszen nem anyagból áll hanem hullámokból, akárcsak a fények amit érzékelünk.

Ez a kérdés amit a topik felvet ehhez nagyon sok dolgot ide lehet kapcsolni, vallásoktól kezdve a zenéig, fizikai dolgokhoz.
  • gebana
    de ezis cél nem értelme ^^ meg nyugottan halsz meg annak sincs értelme, mert max pár percet rossz, aztán (//.\\) :D

az állatoknak tényleg jobb, annyira 1xű az letük és mindnek ugyaanaz hogy akár irigyelhető is :D bár tojásgyáros csirke nemlennék :S :D

célokért meg meréri dolgozni, mert legalább boldogan telik az idő ^^
  • gebana
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :O ilyet keresek az álomnő film óta :D húú gyilkolokdeszupi XD bár véletlen de thx :)
  • gebana
    lehet énis ezt láttam :D van 2-3 ilyen dokumentumfilmem, húros energás meg ezek így együtt :D nemtom, lehet mi emberek vagyunk fejletlenek felfogni hogy mi ez az egész. elképzelni sem tudom. sötétség van ezen a részen :D
    viszont annak örülök hogy végre találtam még embereket akit ez érdekel :D
  • loghboy
    kijukadni=kilyukadni... Lyujj ( :) ) de ciki,hogy voltam képes leírni pontos j-vel....
  • loghboy
    Illetve...az élet értelmét, nem csak megfogalmazható szövegben lehet meglelni,ugyanis a "beszéd" mint kommunikációs segéd, nagyon korlátozott határokat húz meg. Hát még az írás. Nade most arra akartam kijukadni, hogy
    vannak más módszerek az élet örömének feltárásához...vallás,természet,meditálás,és amihez konyítok egy kicsit: ZENE...tulajdonképpen bármilyen zene, mert teljesen emberfüggő, sőt van aki nem lát semmi extrát a zenében. Én a komolyzenét tartom egy kicsit "emberfelettinek", habár ez túlzás, mert nem hiszem hogy a zene isten szava...vagy istentől ered,csak hogy amit nem lehet elmondani szavakkal,arra ott a zene...szóval véleményem szerint a zene a legnagyobb emberi találmány, de az is igaz, hogy zenével nem fogod megtudni, hogy mi az életcélod. Ti milyen zenét hallgattok?
  • loghboy
    "nincs végső cél, csak halál"...roppant sajnos nem tudjuk mit rejt ez a halál dolog, de lehet hogy valami lényeges dolgot...de az is lehet hogy puff, vége az életednek és nincs tovább se lelked se tudatod, a testedről nem is beszélve... szép lassan szétfoszlik, és porrá lesz...és senki nem fog rád emlékezni, avagy egy ideig biztos, de az idő betemet mindent. De tegyük fel híres leszel, és 500 év múlva is tudni fogják ki voltál, mire mész vele? Néha azon gondolkozom jobb az állatoknak, ők nem kaptak tudatos agyat, így nem kell ilyen "hülyeségeken" gondolkozniuk...vannak és egyszer csak meghalnak...mégis tudják élvezni az életet...De vissza térve ehhez:"nincs végső cél, csak halál "...ha még a halálod előtt kitűzől egy célt(mondjuk azt: lesz egy gyerekem,akit felelősségteljesen felnevelek),akkor már is nyugodtan halhatsz meg(ha célodat sikerül véghez vinned,vagy legalább megpróbálni),mert volt "értelme" az életednek. De az élete értelmét szerintem mindenki maga határozza meg.Aztán lehet hogy tévedek, mert sűrűn előfordul.Hú de sok marhaságot összehordtam:) mind1 mostmár elküldöm...további szép napot!
  • Aquir
    az ember végülis kis pirinyó élő dolgok az univerzumban amit fel sem fogunk, olyan tehetetlenül kicsik vagyunk benne és csak szedegetjük azokat a "morzsákat" amik körülöttünk vannak s amiket fel tudunk fogni és összegyúrjuk tudományokká ami a felsőbb szintjein még így is rettentően igénybeveszi az emberek agyát:)