5506
szerinted?!
  • ENVE
    Igen, és ez lenne az életünk értelme:)
    Ne azonosulj semmivel, főleg ne az egoval/fájdalom testel. Ne ítélkezz. Ne címkézz. Stb. Csak légy :) Légy az idő, az élet maga.
  • remark #5465
    Érdekeseket írsz. Az is szabad akarat, ha önszántamból az egységet választom, nem? Mert közben tudom, hogy választhatnék mást is.
  • ENVE
    Bár nem mennék bele különösebben a dolgokba, de ha nem hoznánk létre a rosszat, akkor ugye nem lenne jó sem, hanem csak lenne. Viszont, akkor kénytelenek lennénk elfogadni a dolgokat egységként, az egységtől való elszakadás és a szabad akarat pedig nem új keletü torzulás. Jelen esetünkben tehát, ahhoz, hogy a szabad akaratunk meglegyen, választási kényszerbe kell minket tenni. Mert másképp, nem lenne választásunk, nem lenne szabad akaratunk. Ennek sose lesz vége
  • hiper fizikus
    Igen, elképzelhető, hogy a végtelenségig iskolázák magukat. Az állandó művelődést lehetővé teszi a miénknél fejletebb internetuk is. Lehet, hogy törvényt hoznak, hogy aki nem tanul attól megvonják az orvosi örökélét kezeléseket.
  • balintk
    Szerintem újra és újra gimibe járnának mint Edvard Cullen
  • hiper fizikus
    Szerinted mit fognak kezdeni a halhatatlanságukkal a halhatatlan emberek? Ez egy filozófikus kérdés!
  • NeverwinterKING
    én úgy értelmeztem hogy azért hozzák a világra a rosszt, hogy az ember ezeken felül emelkedjen és jó legyen. így az aratás végén csak azok az emberek jutnak tovább akik nagyobb százalékban cselekedtek jót mint rosszat. ha eleve arra törekednének hogy javítsák a világok akkor "ellustulna" a ember, így viszont küzd hogy jobb legyen.
    vagy valami ilyesmi
  • uwu420
    Rájöttem mi az élet értelme.
    Halhatatlanná kell válni. Lehet hogy én leszek az első.

Szerintem ehhez csak az kell, hogy minél jobban dokumentáljam az életemet a fészbúkon. Ha valaki elég nagy kocka ez nem nehéz, elég a játékok save-game-jeit elrakni, meg mellé pár fényképet a családról, meg a barátokról. Emellett még ki kell fejleszteni egy kommentelő fórumbotot, ami ugyanúgy trollkodik ahogy én, és asszem ennyi. Gyakorlatilag ettől már halhatatlan is leszek, legalábbis neten. De még nem állok neki, unalmas meló ez.
  • polarka
  • High end PC #5457
    ez ban
  • asea
  • hundredeyes
    tiltva lett, az elhülyült, ostoba irányítók csak nem tűrhetnek meg ilyen értelmes embereket itt
  • hihy
    pszichológus
  • hihy
    Na végre egy szavahihető tanú. Idegsebész.
    Konzultált a pszihológus kollégáival is?
  • commissioner
    Slinky Cyle

• commissioner
    Összefolyt az univerzummal, de felgyógyult a sztársebész
  • lally
    -ezt a szédületesen nagy szellemi fejlődést pedig ( én is már) képtelen vagyok követni (hát, még a "Plebsz"-t !):
    (ergő; Gőzünk sincs ellenőrizni a, Valóság-tartamát.)

"Egyetlen atomból álló kvantumbitet hoztak létre" -lásd:
    http://pcforum.hu/hirek/14140/Egyetlen+atombol+allo+kvantumbitet+hoztak+letre.html
  • Napibenji
    Én hiszek a halál utáni életben, tehát lehetek elégedett, amúgy meg nem konkrétan az életre értettem, nekem az az életem, hogy megragadjak, itt is az élet szót használtam de más értelmezésben.
  • Tau Tang Wou
    "Abba bele sem gondoltak, hogy az élet értelme maga az élet. Én így látom és így is élek, ebben a válaszban hiszek, ilyen szellemben fogom nevelni gyermekeimet és ezt az igét terjesztem bárhol is járok."

Ez így értelmetlen. Ez az indok az élet megjelenése után fogalmazható csak meg. Tehát előtte valamilyen más okból jelent meg. Így biztos, hogy nem az élet az élet értelme. Egyébként is az önmagukért létező dolgok értelmetlenek. Most semmi nem jut az eszembe, ami önmagáért létezik. Szerintem nincs is semmi ilyesmi.

"Nekem ez a célom, eszméim eljuttatása mindenkinek. Talán sosem érhetem el, de ha már a népesség 1 %-a tudja ki volt az a Szén Benjamin és emlékezni is fognak rám, akkor már megérte és akkor már elégedett leszek"

Látod téged sem az életed érdekel, hanem az, hogy a halálod után fennmaradjon a neved. Ebből is látszik, hogy szerinted sem az élet az élet értelme.
    Azon gondolkoztál már, hogyan leszel elégedett miután meghaltál?
  • Napibenji
    a blogomon fejtegetem ha érdekel: http://napibenji.blogspot.hu/2012/09/az-elet-ertelme.html
  • Tau Tang Wou
    Elolvastam már 9 beszélgetést.
    Szerintem kamu.
    Vannak benne súlyos ellentmondások.
    Nagy Negatív Aratást szeretnének, de azért egymás szeretetét propagálja.
    Hogy a fenében fog így összejönni a sok negatív egyed?

A senki nem hibás sugalmazást se értem.
    Akkor most nincs se jó se rossz?
    Ez véletlenül nem egy evolúciós tanítás?

Kíváncsi lennék azokra a kérdésekre is amikre nem válaszolt a gyerek.
    Nekem is lett volna pár, amit nem olvastam az összeállításban.
  • immovable
    Az evolúció.
  • ManoNegra
    GÁRDONYI GÉZA
    MAI CSODÁK

A LÁTHATATLAN KÉZ.

"Hány állat van a világon, eddig meg nem olvasta senki. A test érettségének idején az mind kénytelen a fajfentartás törvényének engedelmeskedni. Az ember is. Erre se kell tanítás. Nem engedelmeskedni olyan gyötrelem, amely felér a legnagyobb betegséggel. Ki ez a parancsoló?

A tudósok minderre így felelnek:

- Az ösztön.

És azt hiszik, hogy ezzel meg van magyarázva minden.
  • commissioner
  • ManoNegra
    Ott már volt, érdekes olvasmány!
  • NeverwinterKING
    nem tudom h ki ismeri ki nem, szerintem érdekes olvasmány, sokat tanulhatunk belőle. persze nem kell elhinni mindent amit ír, de azért ajánlom.

Beszélgetés Rejtettkézzel

lehet az NWO-ba is elférne...
  • NeverwinterKING
    ha a dns-ünkben van az h birkák vagyunk akkor más népeknél is ez kell h legyen, hisz mind egy "tőről fakadunk" (nem ádám és éva).
    vagy felmerül h más miért nem ilyen?
  • fonak
    Definíció szerint a 100-as IQ az átlag. Na persze, van aki szerint genetikusan alattvaló a magyar, így nyilván ezért ilyen alacsony az IQ-ja. :)
  • commissioner
    Beszélgetések Istennel I,
    Beszélgetések Istennel II,
    Beszélgetések Istennel III
  • polarka
    Sztem meg sok az a 80.
  • NeverwinterKING
    "Azt mondják, Magyarországon kb.: 7-8 millió ember rendelkezik 80-as IQ-val. A 70-es szint
    pedig már az értelmi fogyatékosok kategóriáját jelenti. "

az érdekelne hogy ezt ki mondja. komolyan ezt hol olvastad? szerintem sok az a 7-8 millió.
  • truckshow
    Kb. 100 évvel ezelőtt Albert Einstein hosszú órákig tartó munka után hátra dőlt székében és
    teljesen magába roskadt: Atyaúristen!!!! Hogyan fogom én ezt elmagyarázni az embereknek?
    A gondolatok lázasan rohangáltak a fejében, de sehogyan sem tudta megérteni, amire rájött.
    Olyasmire jött rá, amiről tudta, hogy igaz, de felfogni még neki is nehezére esett.
    Visszaemlékezett gyermekkorára, amikor is a legnagyobb élménye az volt, amikor apja
    megmutatta neki, hogyan működik az iránytű. Azonnal elkápráztatta, hogy létezik egy ERŐ,
    ami láthatatlanul is képes hatni a tűre. Azóta nem hagyta nyugodni a gondolat, hogy a világ
    nem csak az, amit a szemünkkel látunk.
    Most pedig rájött valamire, amiről elképzelni sem tudta hogyan lehetséges, annyira viszont
    bízott a számításaiban, hogy igaznak fogadja el. Arra jött rá, hogy sem a tér, sem az idő nem
    létezik. Pusztán gondolati teremtmények. Egy hatalmas illúzió, ráadásul olyan tökéletesen
    megszerkesztve, mely illúzióban mindenki abban hihet, amiben csak akar, mindig igaza lesz.
    Ekkortájt hagyta el a száját az a mondat, amit azóta sokszor idéznek tőle:
    „Csak két dologban hihetsz: vagy abban, hogy a világon minden csoda, vagy abban, hogy
    semmi sem.”
    Mindez 100 évvel ezelőtt történt. Mi az, ami napjainkban történik? Tudósok megállapították,
    hogy az emberi DNS-ben lévő információk mindössze 3-5 %-a felelős azért, hogy a petesejt
    és a spermium találkozása után egy hús-vér emberke születhessen, 95 % pedig valami egészen
    másért felelős. Bár, sokat hallani, hogy az ember lelki lény, de azt sehol nem tanították, hogy
    95 %-ig az.
    Érted ezt? Amikor belenézel a tükörbe, azt aki igazán vagy, nem is látod. Annak aki vagy, és
    aki lehetnél, mindössze 5%-át látod.
    Amikor Szent-Györgyi Albert elkezdte erőltetni, hogy a tudomány kicsit nagyobb hangsúlyt
    fektessen a kvantummechanika tanulmányozására, mert úgy néz ki, hogy sokkal több dolog
    függ össze olyan dolgokkal, amiről elképzelni sem tudjuk, nem csak kortársai nevették ki, de
    a Magyar Tudományos Akadémia még arról is gondoskodott, hogy ezek a cikkek eltűnjenek
    az életművéből, nehogy a tudós egy nagy bohócnak tűnjön az utókor számára, akinek csak
    malaca volt amiért felfedezte a C-vitamint. Mostanában kezdték el kutatni, kutatgatni a
    levegőben, éterben, illetve ismeretlen dimenziókban lévő információs mezőket. Ma már
    tudjuk, ha egy csoport jó kedvű, vidám ember egy légtérben örül egymásnak, ezután pedig
    elhagyva a helyiséget, egy ismeretlen lép be ugyanide, ennek az embernek is megváltozik az
    érzelmi mutatója. Jobbkedve lesz pedig nem is hallotta, nem is látta azokat, akik előtte bent
    voltak a teremben.
    Mit jelent az, hogy ma már tudjuk????? Hiszen legtöbbünk még soha nem hallott erről! Ha
    ez igaz lenne, mindenhol erről beszélnének. Ha valami fontos és igaz, akkor annak
    vezércikknek kell lennie a médiában... Vagy mégsem? A válasz: vagy mégsem.
    A CIA és a KGB több, mint 50 éve kutatja azt, hogyan tudnának a távolból kutakodni mások
    agyában. Hogyan lehetne kiszedni titkos információkat több ezer kilométerre lévő emberek
    agyából. Ehhez nagyon összetett pszichológiai ismeretekre és az emberi lélek legmagasabb
    szinten történő tanulmányozására van szükség.
    A gyalázatos kutatások legnemesebb mellékterméke az, hogy rájöttek mi a módja annak, hogy
    egy ember kiteljesedett boldog életet élhessen. Kiteljesedhessen a kreativitása, elérhesse
    céljait, és kihozhasson magából mindent, ami fontos számára. De a legfontosabb, amit
    felfedeztek: ha egy ember növeli személyes tudatosságát, az hatással van más, távolban lévőemberek tudatosságára is. Ez pedig nagyon veszélyezteti mindenféle hatalom fennmaradását.
    Magas tudatosságú, boldog, kiteljesedett életet élő embereket nem lehet irányítani, médiával,
    reklámokkal manipulálni. Nem lehet rajtuk élősködni, nem lehet rájuk értelmetlen adókat
    kivetni és legfőképp nem lehet rájuk parancsolni, hogy énekelve-dalolva, menetelve, mások
    zsoldos katonájaként embereket megöljenek.
    Az a lelkiállapot, ami ahhoz kell, hogy valaki az életét úgy irányíthassa, ahogyan szeretné,
    kizárólag a Szeretet, Hit, Hála, Ítélkezés-mentesség állapotában tartható fenn.
    Tudjátok miért fontos a tudatosság növelése?
    Azt mondják, Magyarországon kb.: 7-8 millió ember rendelkezik 80-as IQ-val. A 70-es szint
    pedig már az értelmi fogyatékosok kategóriáját jelenti. Ilyen felállásban már nem is hangzik
    olyan jól, hogy DEMOKRÁCIA választópolgárokkal, nem? A legtöbb ember éppen el tudja
    dönteni, hogy pisilni kell, kakilni kell, fázom vagy melegem van. Döntéseit pedig a
    legalacsonyabb rendű ösztönei szintjén hozza meg. Ha egy politikus ad neki egy puszit a
    választási kampány során, akkor azt jó embernek fogja tartani.
    Magasabb tudatosságú társadalomban nem fordulhatott volna elő, hogy akkor törjön ki a
    legnagyobb éhínség a Föld egyes országaiban, amikor a világon pont a legtöbb élelmiszert
    sikerült megtermelni. Amíg Bangladesben az emberek a saját halott gyermekeiket ették meg,
    addig Oroszországban a mozdonyokat búzával fűtötték. Annyi búza termett, hogy nem fért be
    a tározókba. Előfordult az is az indiai piacokon, hogy emberek saját haldokló, menthetetlen
    gyermeküket árulták másoknak eledelül.
    Leírom még egyszer, hátha valaki elsőre csak átfutott volna rajta, az emberek a saját
    gyermekeiket ették meg és árulták másoknak eledelül. Magasabb tudatosságú társadalomban
    nem fordulhatna elő, hogy Ázsiában, több mint 40 millió, 10 év körüli gyermek dolgozzon
    reggeltől estig minden nap. Hidakat, autópályákat építenek, esténként meg vaskonténerekbe
    zsúfolva, bezárva várják a másnapot. Nem pénzért dolgoznak. A szüleik azért adják be őket
    ide, mert addig sem nekik kell etetniük a gyermeket. Arra ugyanis már képtelenek. De az sem
    fordulhatna elő, hogy este a fotelban ülve a befektetési tanácsadód, távol-keleti részvényeket
    sózzon rád, mivel azok most extraprofittal kecsegtetnek. Tudnád jól, hogy mások
    kizsigerelése árán nem akarod Te magad sem biztosítani a saját gyermeked jövőjét.
    Magasabb tudatosságú társadalomban nem fordulhatna elő, ha tudjuk, hogy a Hit, Szeretet,
    Hála, és Ítélkezés mentesség, mint lelkiállapot, olyan kémiai folyamatokat képes elindítani az
    emberi agyakban és kvantum szinten a világban, amelyek nagyban befolyásolják az életben
    való boldogulásunkat, hogy ne ez legyen a legfontosabb elsajátítandó tantárgy az iskolában.
    És ez teljesen független a vallásoktól is.
    Indiában, amikor egy gyógyító mesterré válik, két utat választhat. Vagy elmegy az emberek
    közé és fizikailag gyógyítja őket, vagy felmegy a Himalájába egy barlangba és onnan
    gyógyítja a világot meditáción keresztül kvantum szinten.
    Tudatosodás. Elindultunk egy úton a magasabb tudatosság felé. Mi egyszerre választjuk az
    utat a Himalájába és egyszerre az emberek felé is.
    Olyan út ez, amin nem a sebesség számít, hanem az, hogy az irány jó legyen.
    A világ megváltoztatásával kapcsolatban egyetlen üzenetünk van: Mindenki dolgozzon saját
    magán! Soha ne hibáztassunk senkit. Még a politikusokat és a papokat sem. (Sokan dolgoznak
    közülük is egy jobb világon.)
    Induljunk el befelé, és rövid időn belül, ha nem is a helyes válaszok, de a helyes kérdések elő
    fognak bukkanni.
    A legfontosabb kérdésekre pedig, több ezer éve léteznek a helyes válaszok. Csak élni kell
    velük. Tudom, hogy a villanyszámla meg a lakástörlesztő előteremtése teljesen eltereli az ember figyelmét a nemesebb gondolatokról, és azok sokkal nagyobb gondnak tűnnek
    pillanatnyilag, de az anyagi világban való boldogulás is a magasabb tudatosságban keresendő.
    Ahogy Weöres Sándor írta:
    Az Élet bevásárló-csarnokának felirata:
    Mihelyt NEM KELL: mindenem a Tiéd.
    Ezt megérteni, sokkal magasabb tudatossági szintre van szükség. Ha van egy nagy álmod,
    higgy benne, higgy a Létezés bölcsességében a megvalósulás fontosságát illetően, kerülj a
    Szeretet, Hit, Hála állapotába, ne ítélkezz mások felett és az álmod a létező legnagyobb
    sebességgel indul el a megvalósulás útján.
  • commissioner
    Én inkább a spirituálisan értelmezett tapasztalást és tanulást nevezném meg az élet értelmeként.
    Viszont a "saját önálló döntéssel" kapcsolatban így gondolkodom:

"Az hogy korlátlan szabad akaratom van, de mégis korlátozva vagyok, egy paradoxon. Az Élet az Univerzumban ennek a paradoxonnak a már jó régen kiagyalt feloldása: korlátlan szabad akaratomban dönthetek arról, hogy időlegesen és részlegesen korlátozom a szabad akaratomat a testet öltés által azért, hogy bizonyos tapasztalatokra szert tehessek."
  • Aquir
    de rá vagy kényszerülve bizonyos döntésekre, mivel mindent nem tehetsz meg. Tehát...
  • bergerj
    HELLÓ az élet értelme a saját önálló döntés ,nem mások határozták meg döntésed irányát és helyét .
  • commissioner
    "Ha rajzolhatnátok egy képregényt, amiben a szereplők némi fejlődés árán át is sétálhatnának a való világunkba, akkor hogy neveznéd azt a képregényt?

A pszichiáter bizonygatná, hogy voltaképp mindig is magadat vetítetted a figurákba, ezért érhetik el az "isteni" szintet.

A fizikus megpróbálná analizálni a papírt és a ceruzát.

Vajon rajzolnátok olyan figurát, aki megpróbálja összebékíteni a sok szereplőt?

Vajon olyannak rajzolnád az eseményeket amilyennek szeretnéd, vagy hagyod, hogy formálják önmagukat?"
  • ManoNegra
  • commissioner
    Érdekes írás, gondoltam, megosztom veletek:

Két alapvető fejlődési szintet figyelhetünk meg az emberi gondolkodásban.

Az egyik a vallásokban, a másik a tudományban érvényesül. Most sem az egyik, sem a másik nem tökéletes, és valószínűleg a kettő ötvözetéből ki fog kerekedni valami, ha jól csináljuk az ötvözést.

A klasszikus, tán nem is igaz anekdota jut eszembe, amikor egy bomba, ám buta nő ajánlatot tett Einsteinnek egy utód nemzésére, mondván, hogy milyen szuper lenne, ha az ő szépségéhez E. tehetsége járulna. Ám fordított kombinációban is elsülhet a dolog :)

Szóval, ha a vallások céljait (re-ligió) megtartjuk és a tudomány bizonyos módszereit ötvözzük, akkor kisülhet valami jó a házasságból.

Mindenekelőtt ki kell dobni a tudományból a reprodukálhatóság kritériumának mechanikus alkalmazását, illetve valójában mindent ki kell dobni, ami a vallások, így az ember valódi célkitűzéseinek nem felel meg.

Mi a legfontosabb különbség a vallások és a tudomány között, amit a reprodukálhatóság mechanikus alkalmazása okoz?

Szerintem az, hogy a tudomány alapvetően a környezettel foglalkozik, vagy a környezet tanulmányozásához szükséges eszközökkel, azok fejlesztésével, de az eszközök legfontosabbikával nem foglalkoznak: magával az emberi elmével és magával az emberi szellemmel, amin pedig a tudomány mint elméleti rendszer alapvetően nyugszik. Az emberi szellem jelenségeit ugyanis még a mai degradált formájában is elég nehéz reprodukálni :)

A vallások alapvető célkitűzése ezzel szemben magának az embernek a fejlesztése (legyetek tökéletesek…).

Ebből rögtön adódik egy nagyon fontos következmény. Az ember szellemének a fejlettsége a legfontosabb követelmény, a legfontosabb tényező, a legfontosabb akadály, aki nem haladt előre a tökéletesség felé (jézusi értelemben) , az nem alkalmas arra, hogy a valóságot a maga egyre komplexebbé váló teljességében felfogja.

A vallások kétezer éves maradisága, a valódi fejlődéssel szembeni ellenállása tehát semmivel nem igazolható, sőt Jézus-ellenes.

Visszatérő hasonlat, hogy egy óvodában vagyunk, ilyen szempontból egy helyes leírás a pillanatnyi állapotot tekintve, tehát szemlélteti az általános szellemi szintet, de csak a pillanatnyi helyzetre vonatkozóan. Jézus célkitűzéseit tekintve, a 2000 évet tekintve a kudarc beismerése.

Mielőtt a túlzott elménckedés vádja megfogalmazódik, rátérek a konkrét kérdésekre, hátha találtok benne elfogadható válaszokat, ám előrebocsátom, hogy nem triviális állítások lesznek benne, és nem is az abszolút igazság igényével, én magam is része vagyok ennek az „óvodának”, és a válaszok nyilvánvalóan „teremtés”alapon vannak megfogalmazva, hiszen értelmesebb nagycsoportos óvodás korosztályban fel sem merülhet a Teremtő, az Okozó hiánya, a Forrás nemléte.

Anyag. Tömeg. Tér. Idő. Energia.

A tömeg lényegében ellenállás. Tömegnek nevezzük azt a tapasztalatot, hogy egy tárgy, anyagi részecske képes egy állapotváltoztató hatásnak ellenállni (ez a tehetetlen tömeg).

Az ellenállásnak szellemi alapja van, ami ellenáll, az maga a szellem.

A szellemnek nincs anyagi értelemben vett mennyisége, nincsenek anyagi jellemzői, térfogata, tömege, energiája, hullámhossza…

Mivel nincs mennyisége, elég nehéz a mennyiségekhez szokott gondolkodásnak a szellem egységét és elkülönültségét megérteni (megtapasztalás nélkül).

Mindenesetre a szellem elkülönültsége gondolati tevékenységként értelmezhető, és az elkülönültség fenntartása gondolati konstrukcióként igényli a távolság, a tér gondolatát, illetve magának az elkülönült gondolatnak a stabil fenntartását („gondolkodom, tehát vagyok”). A gondolat fenntartása ellenállást jelent a másik gondolattal szemben, nehogy az elkülönültség megszűnjön.

A szellem elkülönült része egy nézőpontot vesz fel, tehát a több nézőpont, az eltérő szemlélési pont, érzékelési pont, megfigyelési pont, az in-divíduum léte és fenntartása csak egy folyamatos ellenállás fenntartásával lehetséges.

Az ellenállást fenn kell tartani a saját gondolatainkkal szemben is (ha valaki sűrűn változtatja egy témában a döntéseit, az oszcillátornak jó ugyan, de játékpartnernek már nem), de méginkább más ilyen elkülönültségek, individuumok gondolataival szemben is.

Az elkülönültség oka egyrészről a minden-tudás unalma. Már ha az elsődleges elkülönültségről beszélünk, és egy aktív, mindent tudó, végtelen intelligenciával bíró, potenciálisan is a mindenség kategóriába tartozó lény „osztódására” gondolunk.

De ismétlem, ez nem mechanikus osztódás, hiszen itt mennyiségekről, kvantifikációról, számszerűségről a mi is osztódott vonatkozásában nem beszélhetünk.

Az „osztódás” bizonyos értelemben tehát lehetett abszolút tudatos, a létrejövő individuum-egynézőpont-egygondolkodási egység rendelkezhetett a teljesség tudásának tetszőleges részével (tehát egy szellemi sakkparti rögtön létrejöhetett), de indulhatott abszolút „szűzen” is, és akkor az új lény első tudatos gondolata valami ilyesmi lehetett, „hát vagyok, de ki/mi a fene is vagyok?" , és ez a gondolat még ma is elég kínzó :)

Hát mind a kettő érdekes játék az unalom ellen, és a játék fenntartása együttműködést és ellenállást egyaránt feltételez.

Ki-ki vizsgálja meg magában, hogy individuális létének, és annak minden következményének, az egyéniségének, emlékeinek, gondolatainak …. fenntartása most is csak úgy valósulhat meg, ha bizonyos szintű ellenállást fejtünk ki minden behatással, megváltoztatási erővel szemben.

Ez még nem az anyag ellenállása, csak az ellenállás mint szellemi művelet kezdete, mentális tömeg.

Az individuális nézőpont - lét következményeként rögtön megfogalmazódott a két nézőpont távolsága, mint a tér kezdete. Ez még nem az anyagi univerzum tere és a részecskék távolsága, pusztán a nézőpontok különbségének kifejezése, és semmi köze nincs a mostani tér-távolság fogalmainkhoz. Sokkal inkább a távolság a két nézőpont tudás-gondolati hasonlóságának – különbözőségének mértékét fejezte ki. Minél több dologban tért el (különbözött) ez egymástól, a két indivídum annál inkább volt elkülönültebb, annál inkább volt egymástól nagyobb távolságra.

No, most ha az elkülönült individuum túlzottan elkülönült, túlzottan nagy távolságot vett fel, túlzottan nagy ellenállást fejtett ki az elkülönültség fenntartása érdekében, akkor visszakerült a döglesztő unalomba, csöbörből vödörbe jutott.

Volt, van tehát egy közbenső állapot (ami hatalmas és végtelen helyzetkombináció), a hatások elfogadásának (ellenállás), a távolság elfogadásának és ezek mértékének olyan beállása, ahol a játék, a csere magas szintje lehetővé és elfogadottá vált. És persze akik nem gondolták így, azok már régen megszüntetve minden távolságot és ellenállást, visszatértek az Egy kebelébe, vagy végtelen távolságra, végtelen nagy ellenállással továbbra is ott ücsörögnek valahol, elkülönülve mindenki mástól, és saját univerzumuk feltétlen urai.

Az idő fogalmának kialakulása is triviális – persze nem egy periodikus anyagmozgáshoz kapcsolva – hanem a gondolat-változások sorrendjének, egymásutániságának kifejezésére.

A nulla és végtelen távolság és ellenállás között játszunk itt és most mint szellemi lények, ám történt még velünk valami (pontosabban több minden , de egyet kifejteni is elég most).

A végtelen tudásunkat egy eléggé kicsi pontba korlátozva az érzékelésünk, figyelmünk is korlátozottá vált. A változások követése (tudatos követése) egyre unalmasabbá vált, bizonyos dolgok jelentősége csökkent, érdemtelenebbé vált a figyelem folyamatos fenntartása számára, ezért a szellem egyre inkább kezdte az ún. automatizmusokat alkalmazni.

Ám az automatizmusoknak akkor vették a játszmákban a legnagyobb hasznát, ha egy csomó automatizmust közössé tettek, és ezek az automatizmusok aztán egyre jobban megszilárdultak.

Amikor néhány szellem-individuum létrehozott egy stabil, jól játszható automatizmus rendszert, játékszabályt, akkor ahhoz mások is egyetértőleg csatlakoztak, és ez visszahatásként okozta a mai megkövesült, megszilárdult univerzumot.

Mi is volt a nagy bumm valójában ? Egy vagy több individuum megegyezése, hogy teremtsenek olyan dolgokat, amelyek aztán automatikusan, a figyelem, a tudatos figyelem állandó fenntartása nélkül standardizált hatásoknak, szabályoknak tesznek eleget. Tehát legyenek ilyen meg olyan - most anyagi részecskéknek - nevezett dolgok, amiknek legyen ilyen vagy olyan ellenállása a többivel szemben, legyen ilyen vagy olyan helye a térben, legyen ilyen vagy olyan mértékben fennmaradóak, közöttük legyenek ilyen meg olyan kölcsönhatási szabályok.

Nem a konkrétumok a fontosak.
    A tudománynak talán igen, de mi a vallásokat akarjuk megreformálni, tudományos módszerek alkalmazásával, ezért annak a felismerése fontos, hogy ezeknek a részecskéknek és szabályoknak a léte és milyensége megegyezés következménye. Tehát felrúghatók, ahogyan Jézus felrúgta őket.

Jelenleg, ha nem fogadod el a szabályokat, másképpen, a megegyezések ellenére másképpen érzékeled a dolgokat, a részecskéket, a hatásokat, nincs itt keresnivalód.

Ilyenfajta megegyezéses rendszerek ki tudja hány módon jöttek már létre, ki tudja hány más ilyen megegyezéses univerzum létezik, ám nyilvánvalóan a miénk elég rugalmas, elég változatos, elég fejlődőképes volt ahhoz, hogy sok szellem-indívidumot becsalogasson.

Ám éppen ez sokaság vált a csapda legnagyobb erejévé. Hiszen ma már ki gondolja komolyan (Jézuson, Buddhán és néhány nagy mesteren és szenten kívül) , hogy a szabályokat tetszés szerint felrúghatnánk, és még sokkal jobb játékot is lehetne játszani, hiszen a maiak már túl korlátozóvá, túl merevvé, túlzottan a fájdalom és kevésbé az öröm forrásaivá váltak? Mindenki más azon a véleményen van, hogy a tömeg megmarad, az energia megmarad (legfeljebb egymásba átalakul), de a célunk legfeljebb a tömeg-energia elosztás és birtoklási arányok befolyásolása, ennek megfelelően semmiképpen nem teremtődhet és semmiképpen nem tüntethetők el, és a sok millió ilyen vélemény, tapasztalat, főleg a tudománynak nevezett szabályrendszer mind-mind az univerzum-kép további lemerevedését bizonygatja.

Már csak ilyen silány öröm érzéseink vannak, hogy az én általam összetarhált autó, ház, bankbetét nagyobb, mint a tied, és te nemhogy teremteni, de még tarhálni se tudsz… és testemet több dolog és ember kényezteti, mint a tiédet, és senki nem tud ehhez hasonló kellemes érzéseket bármikor teremteni magának, ismét csak az anyagi részecskék kuporgatásával.

Hát bizony, itt az ideje változtatni, még ha az „óvodai” szintű rendszabályokkal kell is kezdenünk.

De meggyőződésem, és Jézus is, Buddha is erről beszélt, nincs itt szó semmiféle óvodáról, csak - habár mindannyian Isten gyermekei vagyunk, - a Forrástól már olyan távolságra távolodtunk, ahol a jelenlegi fizikai univerzum csapdája lényegében bezárult azáltal, hogy a képességeinket elképesztő és el nem képzelhető mértékben degradálta, és a származásunkról, eredetünkről, a Forrásról már semmi lényegest nem tudunk.
    ===================

Komjáthy Jenő: Az Ősige

Én vagyok a világ,
    A nyilvános titok;
    Számtalan személyben
    Egyetlen egy vagyok.

Az egyetlen törvény
    Vagyok én, az élet;
    A világos örvény
    Én vagyok a lélek.

Mert én vagyok az ész,
    A teremtő elme;
    Én az üdv, a szellem
    Szertelen szerelme.

Én vagyok az álló
    S a száguldó jelen;
    Egyetlen érzésben
    Örvénylő értelem.

Végtelen végekben
    A középpont vagyok;
    Az időben nyugszom,
    A térben rohanok.

Világokat nemző,
    Mindeneket látó;
    Az örök körökben
    Én vagyok az átló.

Ki vagyok örökké
    És mindenütt minden:
    Én vagyok az Ige,
    Én vagyok az Isten.

• patiang
    Én is a rókát használom, chrome-val bejött.
    Köszi a tippet!!!
  • commissioner
    Jó, most már látom, igazad van.
    Viszont ez a jobbklikkes módszer nem működött sem Operával, sem Firefox-szal, sem IE-vel, csak Chrome-mal... :D