5506
szerinted?!
-
#1330 beindul a genetikus program ami az öregedésért, a leépülésért és a halálért felelős…
Nem beindul, hanem pont leáll :). Azért öregszünk mert leáll egy két folyamat a sejtekben (mittomén mi, nem vok biológus).
Az öregedés és a leépülés NEM EGYENLŐ!!! Attól, hogy öregszünk még nem biztos hogy le is épülünk... -
#1329 Ha meghalsz vége a világnak?
Neked szakértőre van szükséged. Gyorsan.
Még az abszolút materialista felfogás szerint is van értelme az életnek: Utódok nemzése, gondozása... -
#1328 Az élet, a halál létezése miatt, értelmetlen!
Gondoljunk csak bele: Mit ér az a ház, amit arra építünk, hogy felrobbantsuk, mit ér az a szövet, amit arra szőttünk, hogy lebontsuk, s mint az a vers, amit azért írtunk papírra, hogy elégessük?
Semmit!
Az élettel ugyanígy áll a dolog. Értelmetlen!
A fogantatás után az élet elkezdi felépíteni önmagát, s mikor eléri élete teljét és erejét (kb. 30 év körül), beindul a genetikus program ami az öregedésért, a leépülésért és a halálért felelős…
Minden ami felépült, lebomlik, elpusztul, sírba száll…
-
#1327 Lehet, hogy a világot nem fogja érdekelni, mivel az nem egy élő dolog (bár ezt sem tudhatjuk), de nem arra való a világ, hogy elpusztítsuk. Ha már van egy ilyen szép bolygónk, óvjuk meg, és legyünk mi is a hasznára. -
#1326 a sáska is meg a krumplibogár is a természetes egyensúj része. egyiknek sincs választása, mert ha nem azt csinálják, amit csinálnak, akkor éhenhalnak. persze h kiaknázzák a lehetőségeiket, de nincs választásuk! az ember választhat egyedül életformát, ez nyilvánvaló. de miért? -
#1325 Nem fogja érdekelni a világot. ;-) -
#1324 Jah ez a világ lesz. Egy halott világ. Bravó! -
#1323 Láttam persze. De azok sem eszetlenül pusztítanak. Mi jelenleg önmagunk ellen dolgozunk...(Ha csak azt nézed hogy az állat csak annyit vezs el amennyi az életbenmaradásához szükséges, az ember ennél jóval többet) Mellesleg mostanra esetleg azért lehetnek ezek annyira pusztítók, mert az ember miatt már felborult az egyensúly. -
#1322 Láttál már sáskákat, vagy krumplibogarat? :P
Avriddal értek egyet. A világ folyamat alakul, lehet kipusztul minden élőlény velünk együtt, miattunk, és akkor? Az is ez a világ lesz. -
#1321 Tévedsz. Az állatok kihasználják a lehetőségeket, nem pusztítanak (láttál már fát elpusztulni, csak azért mert egy zsiráf annak leveleivel reggelizett??). Az ember meg kiaknázza, feléli azokat, a kettő nagyon nem ugyanaz!!! -
#1320 sztem meg az ember egészen más. nézd csak meg. mi vagyunk az egyetlen lény a Földön, akik megkapták azt a lehetőséget, h szabadon válszthatnak az életformák közt. egy ilyen sincs! de miért? annyira nyilvánvaló, h van vmi értelme ennek... de mi? -
Arvind #1319 Szerintem minden faj igyekszik kiaknázni a teljes életterét, és lehetőségeit is. Az ember is ezt teszi, bár ezzel elpusztítja a többi élőlény élőhejét!
-
Arvind #1318 Mért? mért lenne halálra itélve bármi is! De ha még így is van, akkor is mér kéne örökké ilyennek lennie a világnak, mért ne változhatna... Minden faj, minden élőlény alakítja a környezetét valamilyen formában, de akkor ők most mind környezetszennyezők?
Én azt gondolom, hogy az emberek azt hiszik, hogy a világ csak ilyen lehet amilyen most pedig ez nem így van! Folyamatosan változik, az egész világ, de változik a társadalom is, sőt az emberek is.
-
#1317 hát ez általában így van. de akkor is itt vagyunk, és nem fogunk kihalni... és akkor így mi az értelme...? -
North #1316 És honnan tudod, hogy ha nem lennénk, nem jönne valami rosszabb? Amúgy szvsz nem buták vagyunk, hanem önzők. -
#1315 Mert amihez az ember nyúl az halálra van ítélve,hacsak nem ez az értelme az egésznek. -
#1314 az emberekkel nincs is baj, csak ne lennénk ennyire buták, és ne pusztítínánk ennyire sem a saját, sem más életterét -
#1313 honnan veszed? -
#1312 A földi életnek akkor talán több értelme lenne,ha ember nem lenne.
-
#1311 és mi az élet értelme? -
Prank #1310 az élet -
#1309 és mi értelme a fajfenttartásnak? -
#1308 2. rossz =) -
#1307 vagy FAJFENTTARTÁS! bocs.. -
#1306 AZ ÉLET ÉRTELME, A FAJFENNTARTÁS! -
#1305 jah. az a lényeg sztem, h megtaláljuk minden kornak a szépségét. nem akarj 60 évesen 20-nak látszani, mert úgysem fog menni. mással kell foglalkozni. persze a test épsége, ápoltsága az olyan természetes kell legyen, minthogy levegőt veszünk... -
#1304 Ép testben ép lélek.....
Egyébként most járok fősulira és koliban kell lakjak és a szobatársam borzasztó...(najó annyira nem)...szerinte az öregség betegség...és még ilyen apróságok -
#1303 Egy részével ennek egyetértek, de az "oltsuk be magunkat minden ellen" részt sokan másképp értelmezik, és lelkileg, tudatilag csinálják ezt. Sokan nem mernek szembenézni semmivel. Úgy akarnak bátrak lenni, hogy nem félnek, pedig a bátor nem az, aki nem fél, hanem aki legyőzi félelmét. Viszont küzdeni közülük senki semmiért nem akar/nem tud... -
#1302 basszus, múltkor láttam eurosporton valami karate bemutatót, hát szerintem volt vagy 80 éves a faszi, de amikor csinálta azokat az energia áramoltatásokat a testében.. tele volt energiával. Sztem elég lenne egy újjal hozzám érnie, hogy meghaljak. -
#1301 az idős kor is tud szép lenni, csak a mai világban azt hiszik, h addig jó amíg élvezni tudod a nőket, piát... idős korban már a lélekkel kell foglalkozni nem a testtel. -
#1300 Azt hittem már elfelejtetted!Csak egy kicsit rövidre fogtad.
Én az idős kort nem szeretném megélni,inkább gyorsan kiégni,mint lassan elhervadni. -
#1299 nah. most mégsincs kedvem filozófiai fejtegetésekhez, amibe úgyis belekötnek a zsenik, szal ez csak az én álláspontom. én azért vagyok a világon, hogy megtapasztaljak olyan dolgokat, amiket még nem ismerek azért, h aztán le tudjak mondani róluk, és idősebb koromra nyugottan foglalkozhassak a lelki élettel.
hogy miért van univerzum? na ezt ki tudnám fejteni 1-2 oldalban, de inkább szólok, ha találok vmit a neten, ami erről szól : ) -
#1298 Hogyne láttam volna.Attól függetlenül válaszolhatok,nem?
De szerintem Ő nem szorul védelemre. -
#1297 Azon nem gondolkoztál, hogy nem gondolta komolyan? Vizsgáld meg jobban az utolsó 2 karaktert. -
#1296 Mi az,hogy semmi közöm hozzá?
Jó,hogy nem azt mondod,hogy még kérdezni sem lehet! -
#1295 semmi közöd hozzá:) -
#1294 én azt tudom csak mondani, h én mit tanultam erről, de úgyis fikázás meg vitatkozás lesz a vége. most kicsit korán van hozzá, de majd du. leírom : ) -
#1293 De amúgy mi az értelme az életnek?Miért születünk meg egyátalán?Miért van a Föld,az Univerzum és a többi?
Ezt mondja meg nekem valaki?
-
#1292 Nekem az a véleményem, hogy az ember túlságosan óvja magát. Bár szerintem, ezzel a véleménnyel egyedül vagyok, de ez a "Mindent sterilen kell tartani, a nélkül meg sem lehet érintenisemmit"-, meg "Oltsuk be magunkat minden kór ellen"-dolog egy nagy baromság. Az emberek TÚL VANNAK SZAPORODVA! És minél többen vagyunk, annál nagyobb pusztítást végzünk. Szerintem a járványok, a rák meg a többi ilyesmi betegség arra van, hogy fenntartsa az egyensúlyt a természet és az élőlények között. Ugyebár az ember a táplálénklánc csúcsán áll, valamivel a mi szaporulatunkat is szabályozni kell! Csakhogy ezzel a sok védekezéssel felborítjuk az egyensúlyt!
A másik dolog, a szabályok: Undorító dolognak tartom: pl. nagyon nem érdekel valamelyik tantárgy. Ha azt nem tanulod meg, nincs jövőd! Megbuksz belőle, ha buksz, nem vesznek föl normális helyre és elmehetsz valami olyan munkát csinálni, ami egyáltalán nem érdekel és érzéked sincs hozzá. Pedig lehet, hogy értesz valamihez, csak akadályozva vagy a másik tantárgy miatt.
Én azt mondom: legyenek szabályok, csak ne akadályozzák az emberek életének az élvezetét. Csinálja mindenki azt, amit tud és amit szeret, korlátozások nélkül. -
#1291 hát igen... nézőpont kérdése minden.