5506
szerinted?!
  • Prank
    igen? és mindezt hogy csináljam?:)
  • bobey
    Kérlek szépen, a Hegylakó című film lényege pontosan ez. Egyik rész betétdalának címe is: Ki szeretne örökké élni? Ez arra utal, hogy nem jó örökké élni. A filmben is a jutalom, a választás. A győztes választhat, hogy szeretne-e örökké élni, vagy halandóvá válik?
  • Aquir
    lol
  • feketeribizli
    Az ÉLET ÉRTELME A GYŐZELEM A HALÁL FÖLÖTT!

Győzd le a halált, s nyersz örök életet, ezt megteheted a biblia utmutatásai segitségével.

Jézus kezén a sebek miattun keletkeztek, s aqzok nem mulnak el, mert a halhatatlanság titka a sejt osztodás leállása, s a rákos sejtek sem osztodnak.

Nálunk betegség a rák, de az angyaloknál öröklét forrása.

Ne légy rákos, de légy halhatatlan, s akkor a sejtjeid nem osztodhatnak tovább...

A további osztodások leröviditik a telomereket, s azok irényitják a sejtosztodást, s a rövidülés megállitható, de akkor nincs sejtosztódás, vagy lehet mégis, de akkor potolni kell a telomerek anyagát.
  • bobey
    Ne gondol, hogy mindenki!
  • Zsolo007
    Looool, túlzásokba ne essünk már. Én nem azt mondtam hogy vonluj barlangba, meg élj remeteéletet....

Csak annyit hogy nagyon pazarló életet élünk...
  • Aquir
    [ért], csak ragozásba 2. esetet használtál :)
  • bobey
    Mindazokra gondolok akiket zavar az, hogy ha este lefekszik, akkor nyugodtan aludhat, mert tudja, hogy reggel lesz mit ennie.
  • Aquir
    válasz gombot nyomogasd :)
  • bobey
    Egyszer mi is akartunk adományozni egy csomó ruhát, de azt mondták, hogy csak vasalva veszik át a ruhákat. Ja, ha valakinek szüksége van a ruhára, akkor ne nagyon válogasson már.
  • bobey
    Ha neked ez probléma, akkor mondj le mindenedről.Vannak akik szívesen fogadják az adományokat.
  • Aquir
    "miért ennyire más az ember tudata"

?

mert gondolkodik, mert így fejlődött? :)
  • Zsolo007
    Amit mi csinálunk az már nem felhaalmozás....az luxus
  • bens
    ez jó.
  • bens
    a mókus is felhalmozza a dolgokat. és ő is azért csinálja, mert így növeli az esélyt a túlélésre.
    én most nem konkrétan erre gondoltam, hanem arra, h miért ennyire más az ember tudata, mint a többi lényé a Földön. Miért csak az ember gondolkodik el azon, h mi az élet értelme?
  • Arvind
    Szerintem az ember nem lóg ki a sorból, csak más, több mint a többi állatt. Vagyis éppenséggel lehet az evolúció utja az is hogy mi megtanultunk felhalmozni, hogy növeljük a túlélési esélyünket. Az már máskérdés, hogy ezt túlzásba visszük, és hogy lassan kicsit sokan vagyunk ez a bolygón, de ilyen létezik az állatvilágban is, hogy az élőlények felélik a táplálékot. És szerintem ez egyénkre lebontva is működik. Az ember azért halmoz föl dolgokat "mert később még jól jöhet" vagyis próbálja növelni a saját túlélési eséllyeit, ja és az útódaiét is!
  • Arvind
    De rég irtam má ide..., de ezt most bepótolom!

Szerintem az élet olyan mint egy iskola. Aki él az ha így veszük iskolába jár. De az iskolának az az értelme hogy megtanyítsa olyan dolgokra az ember amit majd akkor fog csinálni ha elvégezte az iskolát! Vagyis akkor mindaz amit most csinálunk, itt az életünkben nem ér semmit, most még nincs értelme, majd csak az élet után...
  • bens
    nem haragszom
  • csicsa
    Azért nincs harag.
  • bens
    nem barátom. én nem szoktam magyarázni. csak olyat írok le, amiről tudom, hogy még jól jöhet másoknak, pl Neked. itt nincs szükség semmilyen magyarázatra.
  • csicsa
    Az egészbe az a lényeg,hogy mindent meg lehet magyarázni!
    Okosabb,tudatosabb emberekkel...
  • bens
    hogy mi az értelme? ez a kérdés még nagyon korai : DD

először nyilvánvalóbb dolgokat kéne tisztázni...
  • bens
    onnan, h néha szoktam okosabb, tudatosabb emberekkel is beszélgetni...
    meg olvasni is szoktam, meg gondolkodni...
  • bens
    ez világos, de vajon miért van az, h az ember ennyire kilóg a sorból? egész más, mint a többi állat...
  • csicsa
    Ezt te honnan tudod?És,ha így is van annak mi értelme?
  • bobey
    "Az állatok csak annyit vesznek el a természettől amennyi kell nekik" Na és? Nekik ezért nincs is semmijük. Már az őskorban megjelent a "vagyon felesleg" Talán jobb lenne nekünk, ha egy hideg barlangba ücsörögnénk és azt várnánk mikor éhezünk meg, hogy mehessünk vadászni? Mi gondolkodunk, tehát vagyunk" Emiatt különbözzünk a többi élőlénytől. Nincs ezzel semmi hiba. A világ így kerek. A nagyhal megeszi a kishalat......
  • Aquir
    az öregedés a sejtek betegsége, minél többet használódnak, úgy épülnek le, és éppen a létezés miatt halnak majd meg :)
  • Aquir
    Vótmmá!
  • Zsolo007
  • bens
    tudod az igazság az, h ez a test, ami meghal ez nem Te vagy. Te az a lélek vagy, aki ezt a testet irányítja.
    azért nem látod értelmeét az életnek, mert azt hiszed, h ha meghal a tested, akkor Te is meghalsz, pedig nem...
  • sz4bolcs
    Épp azt írtam.. a világnak nincsen haszna. Az ember remél hasznot bármitől.
    Az én álláspontom: Nincs felelősség, következmények vannak.
  • Zsolo007
  • csicsa
    Egészségedre!

Örkény István: Az élet értelme

Ha sok cseresznyepaprikát madzagra fűzünk, abból lesz a paprikakoszorú.
    Ha viszont nem fűzzük fel őket, nem lesz belőlük koszorú.
    Pedig a paprika ugyanannyi, éppoly piros, éppoly erős. De mégse koszorú.
    Csak a madzag tenné? Nem a madzag teszi. Az a madzag, mint tudjuk, mellékes, harmadrangú valami.
    Hát akkor mi?
    Aki ezen elgondolkozik, s ügyel rá, hogy gondolatai ne kalandozzanak összevissza, hanem helyes irányba haladjanak, nagy igazságoknak jöhet a nyomára.

• Zsolo007
    Akkor csak én vagyok ilyen maradi... :D

Vagy úgy is mondhatjuk, hogy én leragadtam a saját verziómnál, és az nekem tökéletesen megfelel...
  • csicsa
    Azért van több gondolat a fejemben,mert fogalmam sincs mi az élet értelme.
  • Zsolo007
    OKé, értem, lehet csak én vagyok olyan maradi, hogy egyszerre csak 1 elképzelés van az élet értelméről a fejemben...
  • csicsa
    Próbálom többfelöl megközeliteni a dolgot,ha nem bánod.Lehet,hogy több értelme is van az életnek.
  • Zsolo007
    Akár....

De ez lol: Akkor azt mondom
    Hmm, gyorsan változik a véleményed az élet értelméről :D
  • csicsa
    Akkor azt mondom ,hogy az élet értelme a gondolkodás,mert ha nem tudnál gondolkodni nem tudnál feltenni ilyen kérdést,hogy mi az élet értelme!
  • Zsolo007
    Szerintem pont akkor lenne értelmetlen az élet ha nem lenne halál. Akkor bármit megtehetnél. Így nem tehetsz meg bármit, mert tudod hogy nem sok időd van, és tudod hogy öregekorodban nem arra szeretnél emlékezni, hogy mennyire elbasztad az életed..