5506
szerinted?!
  • smity 8D
    whehe :)
  • smity 8D
    én nem is mondtam ,hogy örökké élhet,s assem hogy örökké kellene. csak válaszolgattam az üzikre :) de mivel a lélek nem választható el a testől így a lélek sem tud tovább élni. próbálj már reálisan rálátni a dologokra :)))))
  • bens
    teljesen igazad van, csak az rajtunk nem segít... : )
  • bens
    az anyagi test nem élehet örökké. élhet nagyon sokáig 2-300 évig, lehet h még tovább is, de nem örökké. ez biztos : ) nem úgy van megcsinálva.
  • smity 8D
    azért csak aze mberről beszélgetünk, mert csak a mi bolygónk élőlénmyeit ismerjük. no, de ha te másokét is ismered akko hajrá írj nekünk vmit róluk :DDD
  • csicsa
    Miért csak az emberről beszéltek?Szerintem létezhet az emberen kívül is gondolkodó lény.
    Vétek lenne csak az embernek elpazarolni egy ekkora világegyetemet!
  • smity 8D
    nem keverem. csak más szemszögből nézem. az öröklét már mért ne vonatkozhatna atstre? csak arra vonatkozhat . de már egyszer leírtam milyen lenne egy anyagtalan lélek test nélkül. mégeyszer nem írom le, vagy megértetted vagy nem. és ebben az esetben feketeribizli is pont az anyagra gondolot, hiszen épp írt is egy variációt arra vonatkozóan ,hogy lehetne örök életünk ( testi): "És nem lehetne fémsejtekből lekoppintani az embert"
  • bens
    az a baj, hogy a kevered a dolgokat... az örök élet a lélekre vonatkozik, nem a testre. Te nem ez a test vagy. csak használod. úgy mint egy autót, vagy bármilyen gépet...
  • bens
    ezt nem gondolhatod komolyan. "véletlenszerűen..." én nem hiszem el, hogy ilyen szintű dolgok véletlenszerűen létrejönnek...

véletlenszerűen kialakul egy hegység, vagy egy vízesés evmilliók alatt, de nem egy olyan bonyolult működőképes szervezet, amin képtelenség kiigazodni. gondolj csak bele. az ember agya olyan bonyolult, hogy a tudósok csak nagyon felületesen ismerik a működését. pedig évszázadok óta vizsgálják. és akkor ez csak úgy véletlen alakult ki?

a másik meg az, hogy miért csak egy ilyen faj van a sokmillió közül? jó, tegyük fel, hogy véletlen alakult ki az ember. de akkor véletlen miért nincs egy emberhez hasonló faj? úgyértem olyan, ami képes gondolkodni?
  • smity 8D
    feketeribizli: leállítani a sejt osztódást és öröké élni?te jo ég! megfogszatnéd a világot, az uj generációtol, s egyes emberket az anyaság örömétől, a civilizációnkat az újító emberek gondolataitól? váááááá

"És nem lehetne fémsejtekből lekoppintani az embert"--ppfff. nem. mert még ha csinálnánk is egy olyan programot ,hogy képes legyen felfogni a dolgokat s reagálni, akor sem tudnánk minen egyes állapotot beletáplálni, hogy tudjon gond nélkül reagálni. és ha még csinálnánk is gy olan programot ami felruházza a robotot az itélőképességgel ( ami fogalmazzunk úgy ,hogy lehetetetlen), igaz emebr módjára tudna viselkedni, de mgállna a fejlődésben. mi szelemileg is cask azért tudtunk így fejlődni , mert az anyag, a biológiai agy fejlődött. ( jo aztán mi fejlesztjük). de egy vastákolmány fejlődésre képtelen. és az már nem lenne élőlény, nem lenne természetes. és ami a legfőbb: NEM LENNE EMBER.
  • smity 8D
    aztán majd lasan ők is elkezdenek asszociálni. artúr megfigyelte hogy ha lenyomom a kilincset, akor kinyillik az ajtó. és mostanába azt vettem észre ,hogy a mcsakám ugrál a kilincs felé :)))))))))))
  • smity 8D
    az állatok is gondolkodnak. persze nem olyan szinten mint mi. a helyzetek felfogása már nagykábol gondolkodásnak számít. csa aztán itt leis áll a dolog. mert ekor automatikusan előjön az eset által kiváltott érzés, érzet , ami beindítja az ösztönöket. vagy fut az állat vagy harcol vagy a szaporodást megelőző pár csalogató hangot ad. stb...
  • smity 8D
    grillezni :DDDDD szép is lenne
  • smity 8D
    presze. az állatokban is van kivácnsiság. nekem macskám van. így tudom. de még véletlenül sem a kiváncsiság fejlesztette ki azt ami az emebriséget körül veszi. az egy dolog ,hogy artúr cicám kiváncsi de ettől még nem fog a faja gyorsabban fejlődni. itt más erők működnek. és az emberi kulturában sem a kiváncsiság volt a döntő tényező. ( persze az is kellett) hanem az akarat, a fejlődni akarás. akarni kelet ,hogy az állatot letudják vadászni. akarni keltt kockáztatni stb....
  • smity 8D
    ez egyszerű. azért van ,hogy csak az ember tud ilyen szinten gondolkodni, mert nkünk véletlen szerűen az evolúció során az agyunk kezdett fejlődni míg más állatfajoknak a fizikai szervezete.
    igen valóban más állatok is használnak eszközöket, mert szellemileg ők is fejlődnek vmennyire , de nagyon nagyon lassan. a számottevő külömbség tehát mindig megmarad.
  • Nolycsy
    A termeszekről nem is beszélve. Az emberiség sem tud olyan tökéletes épületeket építeni, mint egy termeszvár.
  • Prank
    hát ja, eszközhasználat:
    a vadon élő csimpánzok vesszőt használnak, hogy a hangyákat kivadásszák a hangyafészekből
    tengeri vidra kövekkel töri fel a kagylót
    egy madárfajta a kaktusz tövisét használja, hogy kiszedegesse a férgeket a fatörzsből
    a keselyű nagyobb kődarabbal töri fel a keményebb tojásokat
    a hód gátakat épít...
    végtelenségik lehet sorolni az állatok eszközhasználatának a módjait...
  • Aquir
    hát nem is :D
  • Aquir
    dehogyis :)
  • Aquir
    például

egyértelmű rövidítés még ha nincs is ott pont :)
  • sz4bolcs
    csak nem dobja be a mikroba grillezni. :)
  • Nolycsy
    Mostanában néztem valamelyik discovery-féle csatornát, és azon volt, hogy már a csimpánzok is elkezdték az eszközhasználatot. Valami botot használt ki tudja mire. De ha megnézzük a vidrát(?) az is a kajáját kövekkel nyitja fel már egy jó ideje.
  • bens
    de az állatokan is van ugyan olyan kíváncsiság. volt már kutyád?
  • Zsolo007
    A fejlődés mozgatórugója a kíváncsiság. Ez hajtja az embert. Ez az ami nincs meg az állatokban.

#1367: Te enyhénszólva félreértelmezted a Bibliát...ráadásul ezt még kombináltad is elég gyengécske biosz tudásoddal.....hát nem a legjobb keresztezés annyi szent. Szerintem ilyen irányú nézeteidet ne terjeszd, mert khhmm...izé.....hogy is mondjam......nem fognak komolyan venni
  • csicsa
    Hogy elitélték érte,pedig nem beszélt hülyeségeket.
  • bens
    pl mi?
  • sz4bolcs
    Szerintem a fejlődés feltétele nem a gondolkodás. :-)
  • Nolycsy
    Már csak ha belegondolunk abba, hogy az ember is (Darvin elmélete szerint) az állatból fejlődött ki, akkor gondolkodnunk kellett ahhoz, hogy fejlődhessünk.
  • Nolycsy
    Én biztos vagyok benne
  • csicsa
    Lehet,hogy az állatok és növények is gondolkodnak.
    Na meg a földönívüliek
  • sz4bolcs
    Ismertek olyan keresztényt, aki nem szeretne örökké élni, sőt irtózik az örök-léttől a mennyországban? ;-)
  • Aquir
    túl sok scifi :))

mi Szén alapúak vagyunk
  • Aquir
    sok oka van, milliárd dolog közrejátszott, szóval ilyen kérdést hiába teszel fel :)

a milliárd közül egy pl az hogy a gerincesek fejlődéstörténetében szerepel 2 újfajta sejtcsoport, melyek lehetővé tették hogy a koponya az aggyal együtt növekedjen :)
  • bobey
    A fater mindíg azt mondta: csak jó lehet a halál után, mert még senki nem jött vissza. Ígaza lehetett, mert ő sem jött vissza.
  • bens
    mindenki örökké él. csak a test hal meg, a lélek nem.

szerintem
  • feketeribizli
    És nem lehetne fémsejtekből lekoppintani az embert,HOGY NE PUSZTULJANAK el sejtjei, vagy olyan anyagból, ami nem rromlandó?

Akkor örökké élhetnénk, s talán ennénk azért valami elektrondus kaját.
  • bens
    igen, de miért fejlődött így, meg miért csak az ember gondolkodik?
  • Nolycsy
    Meg hát ki akar örökké élni? Én már csak azért sem, mert kíváncsi vagyok mi van az élet után.
  • Aquir
    hülyeség ez a sejtosztódás megállásáról vitatkozni, a sejtek úgyis használódnak, meghalnak :)
  • Arvind
    "Győzd le a halált, s nyersz örök életet, ezt megteheted a biblia utmutatásai segitségével." -nem úgy van hogy a lelkünk eleve örök életű, Isten útmutatásait azért érdemes követni, hogy ezt az örök életet a menyországban töltsük el?!

Ha nincs sejtosztódás, akkor nincs új élet sem, tehát mindig ugyanazok az emberek lennének a világban! Egy idő után tök uncsi lenne a világ. És arról meg ne is beszéljünk, hogy akkor hogy lehet egyáltalán belekerülni(megszületni)!
    Ha én halhatatlan lennénk akkor pl. olyan dolgokkal múlatnám az időm, hogy létrehoznék egy hozzám hasonló de halandó emberekből álló világot, és mindjárt nem lenne uncsi... :)