Mi az élet értelme

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én meg azt hiszem, iszok még egy pohárral...

A Te vallásod. Isten, Jehova, Allah, Zeusz, UFO, pénz, reinkarnizáció... mindegy, higgy amiben akarsz, csak higgy valamiben.
Személy szerint a szerelemben hiszek. (kened az alliterációt?)

Namost: melyik vallás?
Úgy en blocke az összes?

Szvsz mindenkinek szuverén joga, hogy miben hisz és miben nem. Ezért bárkit is véleményezni... <#ejnye1>
Másik: én Jézust és Buddhát inkább bölcsnek mondanám mint okosnak. Az én szótáramban a két fogalom sokban különbözik. 😊

Bosszú keze hosszú attól leszel rosszú\'!

Ha neked az a válasz elég, hogy élünk, azt' meghalunk, ne látogasd ezt a topicot..

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

ivjoe
Na a vallást azért nem kéne...
Sztem az a világ legnagyobb átvágása!
mikike
az hát
azt gondolom pl. hogy jézus és buddha okosabb volt nálam
én meg nálad

elismerem bizonyítani ezt nehéz, de hát mi az amit könnyû

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

sz4bolcs
vagyis szerintem szubjektív, te objektívként kezeled.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Tehát ebben egyetértünk. 😊

Talán még annyit tennék hozzá, hogy egyáltalán nem kell fikázni, és hogy az okosság szubjektív abban az értelemben, ahogy te használod.

mert pokolra jutsz <#nyes>

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

mikike
szabolcs...
abban hiszel amiben akarsz

de ha más okosabb nálad, az nem az õ hibája, nem kell fikázni azért

sz4bolcs
Tehát a vallást nem emberek gyártoták, és nem emberekért van, hanem csak úgy van. Ezek után tényleg nem tudom, miért kéne vallásban hinnem, ha úgyis vonatkozik rám anélkül, hogy hinnék benne, vagy sem.

mikike
én legalább dolgozom az ügyön

sz4bolcs
te meg olvasd tovább a meséid
mintha te többet kutattál volna, mint pár évtized.

Természetesen ahogy változnak a korszakok, mindig más és más vallási mód jön az elõtérbe. MInden korszakváltáskor Isten elküldi "nagykövetét" vagy Õ maga eljön, és kinyilatkoztatja a vallás megfelelõ gyakorlását.
Akinek füle van a hallásra, és szeme a látásra, felismerik az Avatárokat
A vallás sosem változik, csak az emberek viselkedése az adott korszakban.

Ezekszerint te vagy a harmadik szaGértõ, nemde? Vest össze magad a kutatásaiddal, hátha rájössz te is vmire.

mikike
a másik szakértõ

vessétek össze több évtizedes kutatásaitokat a témában és kiderül melyõtöknek van igaza

sz4bolcs
Ja ez érdekes. 100%osan hiszek a sátánizmusba akkor az jó? 8))) Egyáltalán van jó? Miért jó? Miért jó a vallás? Kinek jó? Attól, hogy nem teszek magamévá egy vallást sem, attól még az erkölcsi tanításaikat magaménak érezhetem. Nem azért, mert a vallás azt mondja, hogy az jó, csak mert én így érzem jól magam, és így szeretek élni. Akkor most materialista vagyok, vagy hitetlen, mert másban hiszek? Akik 100%osan hisznek benne, és 100%osan magukénak hiszik a vallást, azok szoktak legtöbbet bántani, mert én ilyen vagyok amilyen.

mikike
na persze, szakember úr

Blabla. Az életünk értelme az, hogy anyu meg apu összebújt, és ennek eredményeképp megszülettünk. Nem igazán szükséges rejtett csodákat keresni("majd a következõ életemben""szellembirodalom"<#ijedt>), hanem azt érdemes széppé tenni, ami van.

"Minden út ( vallás) jó, csak azt 100% osan be kell tartani."

Hát, kötekednék kicsit. A vallásoknak is változniuk kell az idõvel, merthát ami jó volt akkor, az nem jó most. A reinkarnációt sem véletlenül szedték ki, felteszem, nem is rosszindulatból. Egyszerûen erre a materializmus nevû vallásra szükség volt.

Ergo hiába írtak nagyon okos dolgokat 2-3 ezer éve, azóta nagyot lendült elõre a világ. Éppen az a mai ember feladata, szerintem, hogy végre a maga lábán állva lépjen be a szellembirodalomba. Elnézést, ha túl emelkedett lennék <#circling>

Az emberek őrültnek tartanak. Ez talán igaz is, és akkor mindegy, ha eggyel több a holdkóros. Viszont, ha igazam van, és a tudomány téved, akkor Isten irgalmazzon az emberiségnek. Viktor Schauberger

Aki szeretne konkrét válaszokat kapni az "élet a világmindenség meg minden" témakörben, egy kis könyvajánló:
Srí A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupád : Bhagavad gíta, Srímad Bhágavatam,
Khalil Gibran könyvei,
Srí Chinmoy könyvei, pl : Meditáció
Igen, az élet értelme a reinkarnációban megvalósuló újjászületeéseken keresztül a lélek tanulja meg, hogy az anyagi világban a boldogság csak idõleges.
Járja végig az evolúció lépcsõfokait az egysejtûtõl az értelmes lényig, ismerje fel, hogy a lélek eredeti otthona a lelki világ. A lelki világba pedig Isten útmutatásait betartva lehet visszatérni.( a léleknek). Isten néha önmaga jön el az anyagi világba, néha követeit küldi, hogy megtanítsa az értelmes lényeknek ( pl embereknek),adott életkörülmények között hogyan tudnak visszajutni a lelki világba ( mennyországba )
Minden út ( vallás) jó, csak azt 100% osan be kell tartani.

A kereszténységben is tanították a reinkarnációt, de késõbb ezeket a részeket törölték a Bibliából. A pontos idõt nem tudom, de ez már akkor történt, amikor már a kereszténység államvallás lett.

sz4bolcs
"Mantak Chia mester, számos könyv szerzõje, taoista és buddhista mesterektõl tanult" - Ez már rég rosszul kezdõdik ;-)))
Ettõl függetlenül én már teljesen csiga vagyok. <#vigyor2>

OOpss. Igazad van.

MANTAK CHIA - MICHAEL WINN: TAOISTA SZERELMI TITKOK 13.

Ismertetõ:

Mantak Chia mester elsõ ízben fedi fel a régi taoista bölcsek szexualitással kapcslatos titkos tanításait a nagyközönség elõtt. Ezeknek a titkoknak a segítségével a férfiak megõrizhetik és átalakíthatják szexuális energiájukat úgy, hogy az ún. Mikrokozmikus (energia-) Pályán keringetik azt. Ezzel felélénkítik életfunkcióikat és megfiatalítják testüket. Az évszázadokon át titokban tartott ezoterikus módszerek és elvek megnyitják az utat az Olvasó elõtt, hogy összekapcsolják szexuális energiájukat a transzcendens tudatállapotokkal.

Ez a forradalmi és meghatározó könyv megtanítja:
• a test, a tudat és a szellem alkímiai transzmutációjához szükséges magas szintû taoista gyakorlatokat,
• a teljes szexuális potencia megszerzésének és megtartásának titkait,
• a taoista "völgy-orgazmust", amely magasabb szintû örömhöz vezet,
• hogyan õrizzük meg és tároljuk a magfolyadékot a testben,
• a férfias és nõies energiák cseréjét a testen belül illetve partnerrel,
• hogyan fokozhatják ezek a mûveletek szakmai és sportteljesítményünket.

Mantak Chia mester, számos könyv szerzõje, taoista és buddhista mesterektõl tanult, és összeállította spirituális módszereik szintézisét. Egyesült államokbeli, kanadai, ázsiai és európai központjai segítségével sikerült a nagyközönség elé tárnia a taosita ezoterikus gyakorlatokat, gyógyító mdszereket valamint az "életerõ" összegyûjtésének és irányításának technikáját.
A könyv világos, érthetõ nyelvezete és a több tucat részletes ábra segíti az Olvasót, hogy fizikai, pszichikai és spirituális egészségének illetve egyensúlyának érdekében energiaáramlását erõteljessé tegye.

MANTAK CHIA - MANEEWAN CHIA: GYÓGYÍTÓ SZERELEM

Ismertetõ:

Ez a könyv ajánlható minden nõnek, minden korosztályból, akit komolyan érdekel, hogyan gyarapíthatja és használhatja fel szexuális energiáját. Chia mester és felesége e könyvben ismertetett útmutatói és gyakorlatai érthetõ nyelven tárják az olvasó elé mindezt.

* * *

No, hát ebbõl én, mivel fiú vagyok, az elsõt használom, és minden fellengzõsség nélkül állítom, ha ez volna az egyetlen könyv, amit az életemben elolvastam, máris röhögve utasítanám magam mögé az összes önjelölt jóga/fitnesz és egyéb pénzcsináló gurut. Több év gyakorlás után, nyilván, de kb. egy év után már elég impresszív számomra az eredmény, noha ahonnan vissza kellett küzdjem magam, az hmmm., kínos😊

Nyilván az én ajánlásom nem ér annyit, mint mondjuk a Fogorvosok egyesületéé, de azért remélem sikerült pár embert felcsigázni.<#vigyor2>

Az emberek őrültnek tartanak. Ez talán igaz is, és akkor mindegy, ha eggyel több a holdkóros. Viszont, ha igazam van, és a tudomány téved, akkor Isten irgalmazzon az emberiségnek. Viktor Schauberger

Zsolo007
Írd le a címét, mert a link nem ér semmit

Jah, lehet, hogy egy kicsit profán területre tévedek, de ha valaki jó könyvet szeretne olvasni, és van benne egy kis kisérletezõ hajlam, az vegye meg ezt:

http://www.libri.hu/cgi-bin/libri/htmlos.cgi/10421.5.1047751315123322253

Lányoknak meg ez való:

http://www.libri.hu/cgi-bin/libri/htmlos.cgi/10421.3.811075511823322253

Talán az élet értelme is közelebb kerül😊

Hali!

Én olvastam ezt a könyvet, meg is van. Vagy 8 éve olvastam elõször.
Tetszett, jó könyv. Sõt, a folytatása, a 10-edik felismerés is nagyon jó.

A 3. könyv, a Schambala titka viszont már nem igazán jött be. A következõ, zsinórban nyomott n+1-ik bestsellert pedig már meg sem néztem.

Szóval, tisztán magánvélemény, az elsõ kettõ ok, a többi már pénzgyár.

Zsolo007
Én kinyomtattam, felfûztem, és már olvasom is 😊

Zsolo007
MIért nem nyomtatod ki? Csak 180 egynéhány oldal 😊

Tetsuo
Én is utálok monitoron olvasni, ezért keresek magyar felolvasó progit. Tud vki ilyet?

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Zsolo007
Köszi a linket <#worship>

Zsolo007
WOW, ez király oldal, be is raktam könyvjelzõbe 😊, én is utálok Monitorról olvasni szal kinyomtatom 😄DD

mikike
most hallottam egy olyan elméletet, hogy a karmát nem lehet kijátszani, és nem is a felsõ szellemek döntik el, hogyan kapod vissza azt amit adtál, henem úgy mûködik mint egy gumiszalag
feszíted, feszíted, aztán magától elszakad és jól visszacsap

mikike
állítólag a Seth megszólal, jó még, csak könyvben nincs meg, monitoron meg utálok olvasni

mikike
én most olvasom, nem olyan rossz, de elég általános
a folytatásait is olvastad?
azok milyenek?

Steel
csalni az életben? az poén lehet és persze komoly következményei is lehetnek talán
télleg úgy tudom elképzelni mint mikor Neoka rádöbben, hogy nincs kanál és onnantól fogva minden más
na most a "való életben" 😊 talán ez olyan lehet, hogy valaki rájön, hogy miért oda és akkor született amikor és ahol, tehát voltaképp ha rájön akkor sikerûl kijátszania a sorsot és sosem tõrténnek meg vele azok a dolgok amik a lelkének fejlõdését segíthetnék (lehet az pozitív vagy negatív élmény)
de megvan ennek a másik véglete is, hogy a sorsának elébe megy és amikor már minden feladatát elvégezte az aktuális életében akkor csak élvezi azt és azt teszi ami jól esik, de természetesen azok ugyanúgy befolyásoló hatással lesznek a következõ életeire is...

"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."

Aquir
#275, #327 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

42

Esrohnoil
A szerelem önzõ...
De ki mondta h. az önzés nem jó? 😄

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

"Az, hogy az élet értelme a szerelem, nem igaz. Igaz viszont, hogy ha az ember szerelmes, nem foglalkozik azzal, hogy mi az élet értelme."

ivjoe
Hát ja, ezért gondoltam, hogy mindenki ismeri.
Tetsuo
Ja de ez má elavúlt mikor írták is..

ivjoe
Hát majdnem! Sokan Ismerik a Mad Mind féle Hacklifegyûjteményt nem?
Na neeeeeeeeee... Ennek már szakálla van!Itt található! de ez nem az eredeti viszont, ha viszamész a fõoldalra...
mikike
bugylibicska?

Esrohnoil
Az mi?

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Zsolo007
Szerintem van, de ha használom az elég csúnya következményekkel járhat késõbb.... 😄

ivjoe
De van! Hacklife! Ismered?
Esrohnoil
Sztem az életben nincs cheat...

Tetsuo
Jah a végén meg jön a Fõgonosz! Cheatelsz aszt lenyomod simán. 😊

Esrohnoil
Ha szintet lépsz, erõsebb ellenfeleket kapsz. <#vigyor3>