5506
szerinted?!
  • smity 8D
    nem :) te nem segítettél hanem hajtottál vmit amit egyáltalán semmivel sem tudsz alátámasztani :))
  • smity 8D
    zsolo erre inkáb nem mondok semit :DDDDDD
  • Zsolo007
    Nem nagyon akarok beleszólni kettőtök "beszélgetésébe".

Csak annyit szeretnék mondani, hogy rövidke életem alatt annyira már rájöttem, hogy véletlenek nincsenek, mindennek van valami oka.
  • Aquir
    miért botlik meg valaki a járdaszegélynél ugy hogy elüti az autó? :)

véletlen vagy csak egyértelmű láncsor következménye?

na és az élet? :) "mindennek van oka" Azért kérdezem mert így következtetsz tisztán arra hogy ezeknek is kell ok? (ami egyáltalán nincs kizárva) :)

jómagam igazából csak a kék színnel szedett szóra kérdezek rá :)
  • bens
    mondj valamit, aminek nincs.
  • bens
    nézd, és segítettem neked, ha tetszik ha nem. egyszer még jól fog jönni amit leírtam.
    de örülök, h van saját magad által alkotott véleményed a világról, mert ez azt jelenti, hogy egy értelmes lány vagy.
  • bens
    igen, csak az a baj, hogy én egészen másról beszélek.
  • Zsolo007
    ÖÖÖ, az állatok is gondolkodnak :) csak nem úgy mint mi..
    már rég elpusztítottak volna minket (de legalább is megpróbálták volna)
    Ha egy állat táőlálékát bolygatod nem neked megy? :D

Annyi hogy az állatok nem látják globálisan mi történik, csak a lokális, köülöttük zajló események érdeklik őket.

UI.: Delfinne nagyobb az agytérfogata mint az embernek, az egy intelligens állat. Méghogy csak az ember gondolkodik...tipikus egoista hozzáállás.
  • Arvind
    De mért baj az hogy csak az ember egyedüli élőlény aki a Földön gondolkodni képes!
    Ha pl a más állatok is tudnának gondolkodni úgy mint mi, már rég elpusztítottak volna minket (de legalább is megpróbálták volna), mint ahogy mi is teszük velük -nehogy felzabálják előlünk a kaját...-
  • Aquir
    "semiképp nem engedné az emberi faj , hogy konkurecia felléphessen"

nem egyből a kettőre alakul ki hogy egy faj elinduljon ilyen fejlődésen (több millió év) hogy lenne már itt konkurencia? :)
  • Aquir
    azért zárja ki mert mi voltunk az elsők, és még a mi kifejlődésünkhöz is millió évek kellettek. Mert azt gondolod olyan nagy az esélye hogy kettő értelmesen gondolkodó faj Teljesen egyszerre alakujon ki? :)

"márpedig mindennek van oka" => alátámasztanád? :)
  • Zsolo007
  • Zsolo007
    Bigottság? Miért is? Mert más a véleménye? Mellesleg ő válaszolt és te hajtod a magadét :) Mit vártál majd egy HSZ után megtér és materialista lesz
  • smity 8D
    na erről van szo, ez a bigottság :D

én kész érveket rakok eléd, setleg reménykedve ,hogy hátha válaszolsz rájuk észerüen. ehejjet csak hajtod a magadét. milenne ha én is csak hajtanám:" de nem, a lélek nem él örökre stb" ? semmi. eszetlen köpködés lenne az egész.
  • smity 8D
    egyszer elértem azt a pontot ,hogy "érett lettem rá" két évig "ettem a pudingot" és megcsömöltem. és igen milyen jo az ha azt hisszük ha bemeséjjük magunknak ,hogy vki vigyáz ránk, hogy örökké fogunk élni, és hogy a imádkozunk isten segít. az érzés meg volt. de ez az az érzés volt amit cask a manko adott. istent sosem éreztem. pedig akartam ( 6 évs voltam így fogékony is a dolgokra, s elme által a legkkevésbé voltam befolyásolva). de miután nem éreztem hát az ésszel közelítettem meg a dolgokat. és közelebb jutottam a valósághoz.
  • bens
    elhinni? hmmm. én inkább azt mondanám, hogy érezni.
    a puding próbája az evés. addig senki nem érti meg, amíg nem gyakorolja. és csak az fogja gyakorolni, aki elég érett rá.
  • bens
    nézd én leírhatom még 5× ugyanazt, hogy a lélek nem anyagi, és ne próbáld a tudatoddal felfogni, de Te úgyis visszaírnál, hogy nincs igazam, mert ez egy baromság, aminek semmi értelme. ilyen az ego. én bármiben segítek, ha akarod, csak vitatokzni nem szeretek senkivel, mert nagyon haszontalan dolog.
  • smity 8D
    anyám..........................én írok neked egy regény te meg leoltassz azzal ,hogy csak egobol beszélek :) lécci legalább tetesd ,hogy próbálsz válaszolni, vagy vmi :DDDD
  • smity 8D
    erre a feladatra nem megérni kell, és a szövegedet nem megérteni, hanem egyszerűen csak elhinni.

bocs ha megsértettelek , mondtam ,hogy nem úgy volt na :)))))))))))
  • nick4
    Túlélni azt a lehetőséget,hogy élve születél? vót má? - nincs drótom visszamenőleg mindent, de ha mégis ez pl. bene van a tervben? de kiknek a terve? Anyukáé, aki csak akkor szül élő babát, ha az "önmagától" fellélegzik 8sír na) - vagyis nem az övé - hanem? aki az első lélegzetet? na jó.. - akkó azé a válasz is.. - adok életet - Tiéd - éld túl.. napá
  • bens
    "tudod nem baj, ha nem érted"

mindig olvasd el az előzőt is.
  • Arvind
    "a másik meg az, hogy miért csak egy ilyen faj van a sokmillió közül? jó, tegyük fel, hogy véletlen alakult ki az ember. de akkor véletlen miért nincs egy emberhez hasonló faj? úgyértem olyan, ami képes gondolkodni?"
    Ez nem igaz! Az emberré válás során többféle emberszerű csoport versengett ezért a posztért (pl. a neandervölgyi), és mi kerültük ki győztesen a "konkurenciaharcból"!

Én nem értek ezekhez a lélekdumákhoz, de azért van véleményem, megasztán szeretek belekontárkodni mindenfélébe... :)
    Szerintem a test és a lélek két külön dolog. A test az anyagi világ szabályai szerint létezik, ebből adodóan nem is tud örökké létezni! Ezzel szemben a lélek egy teljesen más valami, egy elvont nem fizikai dolog, tehát erre nem vonatkoznak a fizika törvényei és ezért akár lehet örökéletű is! Ugyanakkor viszont ez csak egy lehetőség, még senki sem bizonyította, és én sem találkoztam örökéletű lélekkel, vagyis csak remélhetem, hogy a lelkem örökké él, de biztosat erről nem tudok, főleg addig nem amíg élek! -de megigérem ha meghaltam és a lelkem örökké, visszajövök és szólok nektek... :)-

Az élet értelmét ebből adodóan kétfelé is lehetne választani. Van a testi élet értelme, vagyis itt a fölédön emberként eltöltött élet, ami véges, és van a lélek élete, ami viszont végtelen.
  • Prank
    és az miért baj?:)
  • bens
    na EZ az ego : )

tökéletes példa.
  • bens
    "legtöbb ember (úgy 100000-ből 99999) még nem is érett meg erre a feladatra."

és ez nem szégyen. én sem vagyok tökéletes. de ami vígasztal, az hogy mindenki törekszik.

tudod nem baj, ha nem érted. csak soha ne sérts meg másokat! az neked rossz.
  • smity 8D
    amennyiben elcsendesíted az elméd ( pl. ha leiszom magam akor teljsen elcsnedesedik :DDDDDDDDDDDDD), előtürnek igen, az érzések, korlátok nélkül, a lélek. mert nincs elme ami korlátozza szabályozza, szűrje. viszotn azok az érzések nem a levegőböl vanak. mint már egyszer leírtam:"a külső környezetből bevitt információk- MELYEK AZ ELME ÁLTAL KAPTAK ÉRTELMET, -és a belső változtató erők szerint alakított érzés, morális szabályokat és egybeket, most nem taglalom egybefoglaló anyagtalan erő, mely motiváló hatásai miatt maradhattak fennt. ( motivél a gondolkodásra az ösztönök beindítására és a cselekedetekre)

egy ideig jo abban a világban élni. csak aztán az érzések lecsitulnak, és mivel nicns ami keltse őket, elpuszul az egész rendszer.

az emberi faj célja ,hogy eszetlenül viselkedjen? az ösztöneinek és az érzéseinek kiszolgáltatva? hmm........nem gondolod ,hogy ez inkább állati mint az ha gondolkozunk? te én veled élőbe nem mernék találkozni ha az ilyen tipusú emberek közé tartozol :DDDDDDDDD mért vagy enyire roszba a gondolkozással? he? talán mert nem megy? ( jaj bocsi, most csak gonoszkodok tudod, nem gondolom ám komolyan, pussz) :))))

szal érjek meg, és "fejlődjek fel" egy olan szintre ami úgy kb egyenlő a fajom 2 év körüli egyedei szintjével. szal nuku gondolkozás, engedjük e leket feltörni. barvo :DDDDDDDD

"
  • bens
    még nem.
  • Prank
    te megérettél rá?
  • bens
    ez még igaz is lehetne...
  • bens
    az a baj, hogy kevered a lelki meg az anyagi dolgokat, mert valszeg nem olvastál túl sok spirituális-jellegű könyvet, vagy nem érted azokat.

a lélek meg az anyag az olyan, mint az olaj, és a víz. érintkeznek egymással, de soha nem keverednek. az elme, az egy önfejlesztő program, ami az agyunkhoz jár. Te pl. most az elméddel gondolkodsz azon, hogy miért nem igaz, amit leírok. a lélek az egészen más. a lelked mindig tudja mi a helyes, és a természete mindig boldog, mert isteni tulajdonságokkal rendelkezik. ha képes vagy elcsendesíteni az elméd, akkor fel tudod ébreszteni a lelkedet. ez nagyon sokféle meditáció és jóga-folyamat célja egyébként. azért nem érzékeled a lelket, mert a lélek "alszik" és az ego lépett a helyére. és ha már itt tartunk, ez válasz is a topic címére. az emberi faj, az egyetlen, amely képes felébreszteni lelki tulajdonságait, mert az emberi tudat kapcsolatot tud teremteni a lélekkel. csak ehhez le kell csendesíteni az elmét. semmilyen más élőlény nem képes erre. ez a lehetőség rejlik az emberi születésben, és ha nem használod ki, csupán ugyanazt csinálod, mint a többi állat. csak az a baj, h legtöbben a tudatukat (u.a., mint az elme) felesleges dolgokra használják, pl. azon gondolkoznak, h mikor fognak bulizni, nyaralni, nők, kábítószer..., vagy éppen vitatkoznak másokkal, mert nem tudják, hogy mi az emberi lét célja (honnan is tudnák). de az az igazság, hogy a legtöbb ember (úgy 100000-ből 99999) még nem is érett meg erre a feladatra.
  • smity 8D
    no. több fantáziát kisszivem :))))
    ha bármelyik fajon is tapasztalnánk olyan gyorsaságú fejlődést ami i dokot adna azt feltételezni ,hogy belátható időn belül utolérheti a mi civilicációnkat, egyszerűen belepiszkálnánk a fejlődésükbe. vagy bármi. semiképp nem engedné az emberi faj ,hogy konkurecia felléphessen.(esetleg elenünnk) :)
  • smity 8D
    te jo ég. ez nagyon fájt. tehát azt már te is állítod ,hogy az elme is elpusztul. akkor a lélek tulajdon képpen mi is? a külső környezetből bevitt információk- melyek az elme által kaptak értelmet, -és a belső változtató erők szerint alakított érzés, morális szabályokat és egybeket, most nem taglalom egybefoglaló anyagtalan erő, mely motiváló hatásai miatt maradhattak fennt. ( motivél a gondolkodásra az ösztönök beindítására és a cselekedetekre)

képzejj már el egy lelket, ami kiszáll atestből ed az elme meghall. mi lsz ami felfogja a dolgokat? mi lsz amiértelmezi? mi lesz ami érzéseket vélthat ki? mi az ami alakítja majd a lelket? áhh
  • bens
    na jó, de az, hogy mi voltunk az elsők, az miért zárja ki, hogy mégegy ilyen legyen?

meg azt végülis tudjuk, h hogyan fejlődtek ki az élőlények, csak az okát nem... márpedig mindennek van oka.
  • Aquir
    hát mi voltunk az elsők akik tudatos gondolkodásra képesek lettek, ezért egyedül vagyunk ezzel a képességgel :)
    érted :)

állatok meg növények is génmodosításokkal fejlődtek, rájuk is vonatkozik amit mondtam, a véletlenszerűnél azért ottvannak a pozitív jellegű mutációk :)
  • bens
    igen, én is tanultam ezt. de én most spirituális oldalról próbáltam megközelíten a kérdést. de nem csak az emberre gondolok, hanem minden állatra, növényre. sztem nem reális, hogy véletlenszerűen alakultak ki. sokkal egyszerűbb dolgok sem jönnek létre véletlenszerűen...

hogyhogy mi voltunk az elsők? ezt nem értem...
  • bens
    nem. a lélek nem hal meg. ha meghalna, akkor nem lenne lélek. pont ez a külömbség a test és lélek közt. Te az elmére gondolsz. az a testhez tartozik. ha a test meghal, a lélek él tovább, mert nem része a testnek.
    mint amikor leállítod az autót. attól, hogy az autó nem működik, attól még nem hal meg az, aki benne ül : )
  • Aquir
    nm:D
  • Prank
    én készültem egy féloldalas magyarázattal, de te ezt 2 mondatban megoldottad:)
  • smity 8D
    jaja :))))))))
  • Aquir
    elsőre: az ember végülis génátírási hibák során alakult ki :)
    utolsóra: mert mi voltunk az elsők =)