648
új magyar stratégia
  • Nyugis
    arra figyelj, hogy mindig csak azadott ellenséges királyt támadd.
    Ha már az elején kiirtanál mindenkit, (nekem egyszer sikerült), akkor nem lenne több ACT. illetve rögtön az ucsora ugranál. nincs értelme.
    CSAK azt irtsd ki mindig amit kell. ;)
    a térkép "csak" ekkora. ne aggódj nemsokára ez is túlontúl nagy lesz! :D
  • sith7
    Értem, köszönöm

Most ha a városállam előtt lenyomok, mondjuk 2 másik királyt, és csak 2 marad, akkor a játék végéig már csak azokkal kell kínlódni ?

Gondolom csak ennyi ez egész térkép ... vagy nem ?
  • Nyugis
    egyenlőre neked más nem is kell. tedd rendben a környéket tudd le a küldiket aztán jöhet a városállam, és onatól a gazdaság és a társai.
  • sith7
    Na, én még a toborzáson kívül semmit nem tudok csinálni, max. hadsereg szétszedés, hűbérbirtok adományozás, csatározás

Éppen akartam kérdezni, hogy a gazdaságot, birtokokat hogyan lehet fejleszteni, de gondolom az is majd csak az ACT1 vége után lehet ...

Amúgy, 2xxxx arany, és 4xxxx élelem van, + 4 csapat teljes létszámmal, ebből kettő többször is szintet lépett, a hősök 6 - osak
  • Nyugis
    pár ezer??? :DDD ember!! ha 50ezer alá esik bármelyik akkor én már pánikolok -intézkedek törvényt módosítok, stb! :DDD
  • sith7
    Értem köszönöm
    Most így hirtelen nem tudom, de pár ezer van mindkettőből ...

Mennyi kell egy toborzáshoz ?
  • Nyugis
    1, nézd meg van e elég pénzed és/vagy élelmed.
    2, a városerőd elfoglalása az ACT' vége. igy már tiszta?
    onnantól komolyabb/nehezebb küldetések lesznek, ami azt jelenti, hogy KELL legalább két csapat, a hősök megfelelően elosztva figyelve hogy kinél mi van, hogy teljesíteni tudd a küldiket!
    azokat KELL legyőzni akik a városerődöt területén vannak. mindenkit az utolsó szálig, és CSAK utána elfoglalni a városerődöt!
    és érdemes előtte az összes mellékküldit megcsinálni mert utána már nem lesz rá se időd se energiád! :D
  • sith7
    Sziasztok

Most ott vagyok, hogy valamilyen várerődöt támadjak meg, írtátok korábban, hogy azt hagyjam későbbre, ez rendben is van
    A gondom, hogy kiírja egy városon, hogy toborzás lehetséges , de mégsem tudok, csak 3 lehetőséget ajánl fel, de bármelyiket is választom, se toborozni, se csapatokat feltölteni nem tudok

Mit csinálok rosszul ?

Ezt hogy érted:

a városerődöt csak ésszel. az az első könyv vége. onnatól kicsit keményebb lesz a játék! :D
    szóval előbb azért tegyél rendet, És csak utána az erődöt.

Előbb akit látok, mindnekit győzzek le, aki ellenem van, csináljam meg a küldetéseket, és csak utána városerőd ?
  • kisAKOSH
    eladó / csere: king arthur - roleplaying wargame akit érdekel kérem írjon ide: [email protected]
  • Nyugis
    Főleg ha végigolvasod a történeteket is. 4-féle végjáték van a játékban.
    szóval hajrá! :D
  • Fifus
    Igaz, igaz. Elkezdtem újra, kicsit lassabban rohanva. Így már élvezetesebb.
  • Nyugis
    a kézikönyvbe ugyan nem fogod ezt az infót megtalálni!
  • grebber
    Magyar nyelvű kézikönyv
  • Warton
    "Az adott fájl nem létezik. Valószínűleg a tulajdonosa már törölte rendszerünkből. "
  • grebber
    #444-be megtalálod!
  • messinho2
    hy all, nem tudna adni nekem valaki egy linket ahonnan letölthetném a kézikönyvet? meg szeretném tudni h egyes egységeket hogy lehet szerezni(óriások)
  • Nyugis
    Az UI/Fonts mappából töröld a Blackcha és a Bernhard Moder BT ttf fájlokat! Így már lesz hosszú ő betű és akkor már nem csak csak négyzet lesz a helyén.

Ha valaki a magyarítás után nem a tahoma betűtípust szeretné, az ConfigurationFontMap.cfg fájlt írja át a következő módon:

FONTNAME_GENERAL=Tahoma
    FONTNAME_TITLES=QuasiChancery
    FONTNAME_DESCRIPTIONS=kawoszeh
    FONTNAME_POPUPS=Trebuchet MS

FONTFILENAME0=./UI/Fonts/kawoszeh.ttf
    FONTFILENAME1=./UI/Fonts/qchmi.ttf
    FONTFILENAME2=./UI/Fonts/tahoma.ttf
    FONTFILENAME3=./UI/Fonts/trebuc.ttf
  • csgj
    Ööö, én nem látok semmit, ami segíthetne. Van ott egy magyarítás a King Arthurhoz, de a Gamestar verzió eleve full magyar nyelvű (szinkron is van), és nekem szimplán csak azzal van bajom, hogy elcs*sződött a betűtípus...
  • Nyugis
    van rá megoldás. itt!! megtalálod.
  • csgj
    1.04 van a sarokban. Egyébként a Steam patchelte.
  • Nyugis
    felpatchelted? 1.4-nek kell lennie jobb sarokba.
  • csgj
    Hali!
    Megvettem a Gamestart, és kifejezetten tetszik a King Arthur. :D Eddig még nehéz sem volt, bár tény, hogy nem sokat játszottam vele. Ami igazán zavar, és problémát jelent, hogy nálam a csaták alatt átalakulnak a magyar betűk valami Windings betűtípussá. -.- Így kevésbé élvezhető, meg zavaró, hogy emiatt nem látom a végeredmény pontos állását a csata végén. Nyilván valami bug, de megoldást nem találtam rá. Van tippetek? Tudnátok segíteni?
  • Nyugis
    a városerődöt csak ésszel. az az első könyv vége. onnatól kicsit keményebb lesz a játék! :D
    szóval előbb azért tegyél rendet, És csak utána az erődöt.
  • Fifus
    Az elején, úgy a 10+ kör után adja a londoni, vagy vincorouni városerőd elfoglalásának lehetőségét, meg a csúcssűrű erdő kalandját. Csakhogy alig van motyóm, három hős ( Mark király, Gareth, Kay) és a szomszédos tartományok mind fullos seregekből állnak.
    Vagy menjek nekik nyugodtan? Ráadásul a kezdő fokozatot nyüstölöm.
  • Nyugis
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    nos igen... én általában fordítva szoktam, (előbb a tört aztán HA akkor esetleg az eredeti..) de igen. ;)
  • davidka003
    Olyankor be kell szerezni a warez verziót.
  • jocika
    Olyankor mit kehet csinálni, amikor a játék indítása és a steam paraméterek megadása után közli, hogy a steam szerverekhez nem tud kapcsolódni?
  • Nyugis
    a küldetéseket kétféleképpen kapod.
    1: vannak a fő küldetések amiket egymás után kapsz.
    viszont ott is figyelni kell, mert egy idő után "lejárnak".
    2: random generált küldetések, aminek egy kis részét befolyásolhatod.
    mégpedig úgy, pl: hogy több legyen a kereskedelmi jellegű küldetés. ez főleg az elején jöhet jól.
    ezt úgy érheted el, HA:
    1, a váradban kifejleszted azt az ágat ami ezt adja
    2, vannak olyan városok, amikre ha hőst állítasz akkor 50%os eséllyel kereskedelmi küldit kapsz. 2-ilyen város van... ;)
  • Rahar
    A küldetéseket és a feladatokat mi alapján adja a játék, adott forduló után, ráléptem valamelyik területre, pénzmennyiség után? Csak azért, mert néhány küldetés időhatáros és nncs hozzá megfelelő seregem, hogy teljesítsem.
  • Nyugis
    nekem "csak" tört verzióm van de ilyen gondom, mármint hogy fagyás sose volt vele.
  • Fifus
    Megvettem a gamestart miatta, végül is nem lenne rossz, de random helyeken fagy.
  • stuka85
    Lenne egy kérdésem, Ablak módban hogy tudom futatni a gamet. Mert eddig sajna nem jöttem rá, a beállítások között nem találom. A segítséget előre is köszönöm.
  • Nyugis
    nem mondom, hogy könnyű a játék. igen párszor érdemes újrakezdeni, mire az ember ráérez az ízére. utána viszont már könnyen megy, És konkrétan élvezetes minden perce!
  • Kopiati
    Azt nem vitattam, hogy élvezetes, mert pl egy olyan csatát, ahol , alig voltak embereim, stratégia pontokkal nyertem meg, veszteségem kb egy szakasz íjász, pl ez elég ötletes.csak a seregek elég imbák;)
  • Nyugis
    szerintem nagyon jó játék. sokminden számit benne.
    alapból úgy gondoljátok el, mint a kő-papir-olló játékot.
    minden egységet üt valami. minden számít. a domborzat a fák, a mocsár.
    Ha ezeket (IS) figyelembe veszitek akkor sokkalta könyebben /egyszerübben győzhettek.
    ebben a játékban kifejezetten az számít, hogy milyen taktikát alkalmazol, és nem a többmilliós fővel ellátott sereg. a fejlesztések, a tartományokat kinek adod, a hőst hogy fejleszted, ÉS nem utolsó sorban, hogy melyik hőst tartod meg és melyiket küldöd MAJD el.
    Ugyanis a vége felé, már fullon lesz a kerekasztalod, ölik egymást hogy ki maradhasson ott! :DDD
  • Kopiati
    Amikor felraktam a steam felrakta a javításokat végig, jó szokásához híven, az egységeit olyan ütemben pótolja mint én csak van kb 3 fullos sereg, eléggé vettelődött egységekkel (4-5 piros pont:)) és van még olyan 3-4 feles serege, de azok is veteránok 111-12es hősökkel , nekem a legjobb hősöm 9es még... normalon játszom, anno kipróbáltam 1.0án akkor azért jegeltem merthogy BRUTÁLISan nehéz még normalon is, és az egységei biztos elitként toborzódnak, mert van, hogy a toborzás során, 5 kör van a toborzásból, már erősebb mint az én seregem, amiben a játék elejétől vettelődtek(kb fele) a fele meg 1-3as szintű...

Egyébként a diplomáciát hiányolom, nem értem miért nem lehetne tárgyalni az ellenséggel, hogy hagyjál már:)
  • ratgab
    Önmagában nem faszság, csak olyan szinten nehézzé teszi a játékot (az ellenfél tulajdonképpeni csalása révén (ugyanis lehetetlen olyan ütemben pótolni az egységeidet, mint ő)), hogy az már élvezhetetlen!

Szeretem ha van kihívás a játékokban, ne legyen könnyű, de akkor legalább ne indokolatlan előnyök révén legyen nehéz.
  • davidka003
    Én azt nem értem, hogy ez a hiba egyáltalán hogy lehet benne az 1.0-ás játékban. Mikor csinálták a játékot nem tűnt fel senkinek, hogy ez így faszság?
  • ratgab
    Megnéztem mik lettek javítva, elvileg az 1.3- as javításban a játék nehézsége már befolyásolja az ellenséges egységek "tapasztalatát". Szóval elvileg javították, de valaki esetleg próbálta patch nélkül és az 1,3-as patch-el. Az alaphoz képest van javulás?

Mert amikor eltellik például 50 turn és még nem várható el a játékostól, hogy csupa elit egysége legyen, akkor már a gép 5-6 full elit sereggel jön, és még elitet is toboroz, holott te mint játékos toborzod a tapasztalatlan egységeket maximum pár xp-vel.

Ez a szintű csalás már nem szórakoztat, ezért kérdem, hogy javították-e ezen ténylegesen is, mert akkor lehet még adok neki egy esélyt.
  • ratgab
    milyen verziójú patch van neked fent? Mert a leírásod alapján én ugyanezt tapasztaltam patch nélküli játéknál!

Ezért is hagytam abba, mivel amikor én toboroztam, azok tapasztalatlan bakák voltak, addig a walesiek csupa elite-et toboroztak.

Egyszerűen nem bírta ki a gazdaság az emberveszteséget, pedig csak 2 seregem volt, bennük szétosztva a hősök.