649
,no nem kétbalkezes, de a balkezesek is leírhatják ide tapasztalataikat az életről.
  • Aspyrin
    Végül is, Gyurcsányra egy kicsit hasonlítok.. :DDDDD
  • joebacsi
    de :)
  • Aspyrin
    Csak nem? :OOOOO:DDD
  • joebacsi
  • BlueJersey
    akkor az én statisztikám: minden balkezes akit ismerek hetero! :D:D ekkora marhaságot:)
  • sz4bolcs
    Egy vicc:

A hazugság fokozatai:
    -kis hazugság
    -nagy hazugság
    -statisztika
    -lári fári
  • Impi
    Kicsit késve reagálok, de majd leborultam a székről a röhögéstől :D

Idézet részlet:
    Azt tudtatok, h a balkezeskenek altalaban magasabb az IQjuk .... viszont elobb halnak statisztikaila egy picivel ill tobb a homokos i kozottuk (1 nagyon kicsi szazalekkal). :D

A statisztikáról van egy jó megállapítás, miszerint megöli a valóságot!

Ha 5 embernek hasmenése van és 5 embernek szorulása, statisztikailag mindenki egészséges :D
    A fennti megállapításból levonhatnánk azt is, ha 10 emberből egy balkezes és az buzi, akkor minden balkezes, homokos :D

Még mielött megszólnátok, én is balos vagyok, de nem
  • Gando
    ezért jó, hogy én mind2ő kezemmel tudok állítgatás nélkül :D, ja és én is jobb lábbal focizok....ha focizok...pff
  • BlueJersey
    komolyan?:D az fura lehet balkezesen jobbal lőni a lasztit:) jó hogy szóbahozod,nekem eddigi életemben ez volt a zegyetlen hátrány balkezességemből adódóan,h mindenhol jobboldalon van az egér ugye a gombok is fordítva működnek:) Szóval normálisan csak itthon tudok egerezni kivéve ha átállítok mindent,de akkor meg anyáznak:D
  • szucsy89
    én az egerezésen kívül minden mást bal kézzel csinálok, viszont focizni jobb lábbal...
  • BlueJersey
    Ezek a dolgok nem törvényszerűek csak nagyobb százalékban fordulnak elő balkezeseknél. És ahogy Gando is mondja, nem mindegy a balkezesség mértéke sem.Én például állíthatom,hogy 100%-os "baloldalas" vagyok, kézzel is,lábbal is mindent ballal csinálok.Viszont eléggé csúnyán írok,de a kreativitás az megvan,művészvonalon gondolkodtam és mozogtam is mindig. Viszont érdekes,h semelyik szülőm ágáról nincs tudomásunk balkezesről,de van egy barátom aki szintén balkezes,az apja is és a nagyapja is az,viszont az anyja nem és a húga sem:) na mindegy,még szerintem nem tudja senkisem biztosan,h hogyis működik ez.
  • Gando
    BALKEZESEK FOR THE WIN!!!!
    Alapvetően én balkezes vagyok. Tehát balkézzel írok, eszek, nyúlok a csaphoz, wc-n törlök , de egyszerűen minden másban a jobbkezem a domináns, tehát jobbal kapom el a labdát, egerezek(bár azt tudok hibátlanul a ballal is), ütök, dobok, fogom a cerkát hugyozásnál és a jobbkezem az erősebb.
    A balkezes írással szemben viszont találkoztam pár hátránnyal, pl. mikor írok akkor rendszerint a kezemmel szétmaszatolom a tollat, nagyon esztétikus..., akkor a jobb oldali oldalakra a füzetben csak 4-5 centivel beljebb tudok írni. Meg hasonlók. Ja és egyáltalán nem vagyok kreatív se túl okos(bár ezt több mint valószínü hogy a lustaság teszi ami nem a balkéz miatt van. Hehe
  • szucsy89
    ja és megjegyezném hogy én voltam általános iskolában az egyetlen balkezes az osztályban, és én írtam az egyik legszebben! (a fiúk közül mindenképpen)
  • szucsy89
    nekem a családból még csak nagyapám balkezes, de őt is átszoktatták fiatal korában ...
  • Aspyrin
    A máig legmeggyőzőbb tudományos elmélet ezzel kapcsolatban Marian Annett nevéhez fűződik, és genetikai-evolúciós összefüggésekről szól. E szerint a test kétoldalú szimmetriáját és a valamelyik oldali kezességet meghatározó gén két változatban (allél) fordul elő, egy „jobbra toló” és egy „balra toló” formában. Az ember evolúciója során valamilyen mutáció hatására a jobbkezességet meghatározó forma vált dominánssá

Mindig is tudtam, hogy mi, balkezesek vagyunk a normálisak :)))
  • joebacsi
    Miért jobbkezes az emberek többsége?
  • Tetsuo
    Azt tudtatok, h a balkezeskenek altalaban magasabb az IQjuk (egy picivel es csak nagy atlagban) ill kreativabbak, jobbak a muvezi kepessegeik (pl a zeneszerzok, webdizajnerek kozott nagyobb szazalekban vannak balkezesek mint pl komuvesek kozott), viszont elobb halnak statisztikaila egy picivel ill tobb a homokos i kozottuk (1 nagyon kicsi szazalekkal). :D
  • Tetsuo
    gyerekkoromban en is atraktam az egeret! :D
  • Narusco
    én sajnos igen. balkezesekre szarnak a gitárgyártók.
  • BlueJersey
    sziasztok!Én is balkezes vagyok,de teljesen,még az egeret is átraktam még kiskoromban a bal oldalra:) focizom is,csak a bal láb adja:) Az az érdekes,h sokan beszélnek hátrányokról,mert "jobbkezes világban élünk" mondják sokan, de én így 20 éves koromig még nem ütköztem olyan problémákba amire emlékeznék.
  • Aspyrin
    Üdv :)
  • P Petronius
    Sziasztok!

Én is balkezes vagyok. Csatlakozhatok a klubhoz?

Üdv: Petronius
  • Dzsini
    igen, itt igazából a 'balkezes' kifejezést az írásra használják, a bal-jobb oldal dominancia aránya minden személynél másképp van.
    a legtöbb ember valamilyen szinten kétkezes, nagyon kevés az igazán extrém jobb vagy baldomináns, aki a másik kezével maximum fogni vagy kapaszkodni tud...
    ami fontos lehet, hogy tudd, milyen feladatra melyik kezed használod, mert statisztikák alapján az ilyen keverék bal-jobb dominánsok szenvednek legtöbbször balesetet amiatt, hogy tétováznak vagy az adott feladatra ügyetlenebb kézzel kezdenek neki valaminek (kenyérszeletelés, fűrészelés...)
  • Aspyrin
    Sok mindent tanultam meg én is jobbal. De akkor jön elő igazán a domináns kezem, amikor nem a betanult mozdulatokat használom. Például wc-n, vagy ha elesni készülök, esetleg el akarok kapni valamit, ilyenkor mindig a bal ugrik elsőre.
  • Molnibalage
    Mit jelent pontosan a balkezesség? Ugyanis és elég furán működöm. Bal kézzel írok, de mégis az bénább kezem. Minden babramunkát a jobbal csinálok és sporban is az az ügyes kezem, tehát azzal dobok és ütök. Akkor én milyen kezes vagyok?

Namármost az írás állítólag egy bonyás tevékenység, akkor hogyan lehet az a bénább kezem. Nem értem..
  • joebacsi
    egérrel, joyal jobb kézzel kavirnyászok, minden más balkéz (írni képtelen vagyok jobbkézzel)
  • Dzsini
    ez a melyik-hüvelykujj-van-felül dolog csak egy apró része a test valamelyik oldaldominanciájához.
    ugyanígy lehet figyelni, hogy melyik kézzel nyúlsz az előtted középen fekvő semleges tárgyhoz, melyik lábbal kezdesz lépcsőn felmenni, melyik szemmel nézel mikroszkóbpba, melyik füllel hallgatózol, melyik kezed van felül ha megfogsz mondjuk egy seprűt, melyik kezeddel vágod a kenyeret, melyik kézzel kezelsz apró tárgyakat, melyik kezed van "kívül", ha keresztbe teszed a mellkasod előtt a karjaid, melyik lábad van felül ha törökülésbe ülsz... minden olyasminél, ami szimmetrikusan megoldható két módon, ott meg lehet vizsgálni adott esetben az oldalpreferenciát.
    ez alapján lehet erőteljesen balos, kevert, erőteljesen jobbos egyéneket elkülöníteni (meg millió átmenetet a kettő között)

karácsonyra kaptam egy balkezes patronos töltőtollat, még szokom, de sokkal kevésbé fárad a kezem vele:
  • bens
    akkor rejtett jobb kezes vagy -.-
  • joebacsi
    bal kezes vagyok, és nálam a jobb hüvelykujj van ilyenkor felül :)
  • w77d
    én eredetileg balkezes vagyok, de suliban átszoktattak a jobb kézre (ami teljesen helytelen, de a sok tanár csak tudja)
    A rejtett balkezesek egyik legnagyobb ismertetőjele, hogy a normálhoz képest kiscit kuszább, csúnyább az írásképük!
  • Gascan #539
    Sziasztok. Ezidág mindvégig jobb kézzel irtam, általánosba igy tanitotttak... gondolom nem meglepő :) Szóval tegnap előtt láttam a 21. században egy riportot a rejtett balkezességről, de a riport sajnos nem egészült ki azzal, hogy ismertesse is ezt egy picit. Nincs esetleg valakinek valami információja a rejtett balkezességről?

(A műsorvezető úgy vezette fel ezt a témát, hogy kulcsoljuk össze a kezünket, és amelyik hüvelykujjunk van felül olyan kezesek vagyunk, az én esetemben a bal ujj került felülre ezért is érdekelne a dolog)
  • Aspyrin
    Jobbkezes világ.
  • Aspyrin
    A Balkezesek Világnapja

Egy balkezeseket tömörítő amerikai szervezet kezdeményezésére 1992 óta augusztus 13-a a Balkezesek Világnapja. A világon a balkezesek aránya jelenleg körülbelül 10-15 százalék lehet. Minél messzebbre megyünk vissza az időben, annál több balkezest találunk. Kutatók szerint a neolitikum kori ősemberek fele még jobbára a bal kezét használta (ezt a kőszerszámok hegyének vizsgálatából állapították meg), később viszont a bal kéz használata visszaszorult.

(forrás: index)
  • Aspyrin
    Megvan a génünk :)
  • joebacsi
    pff...
  • joebacsi
  • banok
    kimaradt vki.

Eminem XD
  • fatr
    há ja!
  • McGrady