Balkezes vagyok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
Mentsd meg a Földet... az egyetlen bolygó ahol lehet SÖRT kapni!
Kept out by Petr Cech, delivered by Juan Mata, headed in by Didier Drogba, and the last touch from Didier for Chelsea Football Club and it\'s in the back of the net!!!
Sosem szabad alábecsülni a hülyeség hatalmát...
Kept out by Petr Cech, delivered by Juan Mata, headed in by Didier Drogba, and the last touch from Didier for Chelsea Football Club and it\'s in the back of the net!!!
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
btw Dragooon, nem nehéz szvsz (legalábbis nekem nem volt nehéz) nem domináns kézzel írni, de ha bal szemed a domináns szívni fogod a fogad kicsit, hozzá kell szokni h nem látod amit írsz <#nyes>#nyes>
ja még egy Dzsininek: tudtommal a domináns szemed szokott általában a gyengébb lenni. nekem is jobb szemem -1 dioptriás, balos már -1.12-es - bár szemüveget mint olyat ettõl függetlenül nem szokásom hordani.
"The trees move. Do you not see it?"
Átszoktatni meg már jó 40-50 éve nem szoktattak át senkit iskolában egyik kézrõl másikra, és otthon is maximum nagyszülõktõl, dédszülõktõl hallani már, hogy "a szebbik kezével" csináljon a gyerek valamit... szerencsére.
Az pedig, ha kijön a kétkezességed, és nem okoz gondot akár mindkét kézzel írni (vannak ilyenek), akkor annak örülni kell - ott külön móka lehet, ha megtanulsz mást és mást írni két kezeddel. Korcsmáros Pál képregényrajzolóról járja az a legenda, hogy õ tudott egyszerre a két kezével két különbözõ képkockát rajzolni (a fia ezt megerõsítette, de azt mondta, hogy csak akkor csinálta ezt, ha nagyon késésben volt).
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
lehet megtanulok bal kézzel írni<#gonosz1>#gonosz1>
szerk.
köszi Calver és Dzsini a válaszokat, egyébként :}
MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá
ja, és Dragooon: a keresztdominancia egyáltalán nem gáz (ahogy a wiki szócikkben írják is), és az sem, hogy ez idõvel alakul, változik - fõleg akkor, ha esetleg sérül az egyik kéz, vagy kedvtõl, hangulattól is függhet az, hogy melyik kezed használod jobban. Étkezésnél nálam például teljesen kedvfüggõ, hogy mikor melyik kezem használom, néha még evés közben is váltok.
hasonló helyzetben vagyok én is, mondjuk én direkt többet is használom bal kezemet, olyanokra amiket eddig csak jobbal tudtam megcsinálni <#vigyor2>#vigyor2>
bal kézzel vágom a kenyeret, bal kézzel kenem meg, bal kézzel eszem, de sok más dolog idetartozik még, ami ná az étkezéshez kapcsolódik<#gonosz1>#gonosz1>
MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá
az osztályunkban volt még egy, õ a lapot fordította el 90 fokkal, és fentrõl lefele (önmaga fele) írt, így belátott a keze alá
én errõl a 3 módszerrõl tudok :)
illetve 4 éves koromban én (teljesen logikusan) tükörírással írtam, sokkal kényelmesebb balkezeseknek, dehát ez iskolás korban már nehezen tartható - bár Leonardo Da Vinci így írta jegyzeteinek nagy részét, úgyhogy igazán elfogadott lehetne :D
(amúgy ez a domináns szemes teszt nálam más-más eredményt hoz, ha bal vagy jobb kézzel mutatok a tárgyra - mindig az ellenkezõ oldalt "adja" dominánsnak (bal kéznél a jobb szem és fordítva - így kisebb a rátakarás) - sokkal inkább mûködik domináns szem mérésre szerintem az egyszemes távcsõbe / mikroszkópba / kulcslyukba nézés - bár itt a kényelemfaktor és a rövid/távollátás, szem-dioptria is beleszámít)
hogy írtok? mi a trükk?
én részemrõl kereszt-domináns vagyok, jobb kezem a domináns, hozzá a bal szemem, ennek hála rengeteg dolgot csinálok bal kézzel is, és nem mondanám h sokkal ügyetlenebb lenne a bal kezem a jobbnál... pl íjjal balkezesként lövök (de pl pisztollyal már jobbosként, igaz 2 kézzel tartom h azért célozni is tudjak), tudok enni mindkét kézzel - kés/villánál pl nem is rakom át bal kezembe a villát, simán vágok ballal -, hajszárítás és fogmosás egyszerre megy, bal kézben hajszárító jobban a fogkefe, közelharci sportoknál folyamatosan váltogatom a beállást, meg ilyen vicces kis dolgok... mostanság fejembe vettem h ha már ennyi balkezes (kétkezes?) beütésem van, itt az ideje megtanulni bal kézzel is írni, esetleg teljes kétkezességet is kialakítani... pár óra alatt már olvashatóan írtam, pár nap alatt már gyorsan is hozzá - csak vagy nem láttam amit írtam, vagy iszonyatos szövegbe kellett kitekernem a nyakam, lévén bal szemmel próbáltam nézni amit írok.
szóval, akiknek hasonlóan bal szemük a domináns, hogy csináljátok? valamint balkezesként mennyire szokott eltérni az ember kézírása/betûformálása az iskolában tanulttól? annyi már nálam is kialakult h o betût máshogy formálom (óramutató járásával megegyezõ irányban), d-k végét pedig simán lehúzom, ezen kívül mik szoktak eltérni?
bocs a méretes wall-of-textért, lehet kicsit kaotikus lett <#nyes>#nyes> szemdominancia teszt pedig itt található, ha valaki nem lenne biztos benne melyik szeme a domináns. én tegnapig nem voltam, azt hittem íjat is emiatt a rejtett-balkezesség faktor miatt használom bal kézzel.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
A hazugság fokozatai:
-kis hazugság
-nagy hazugság
-statisztika
-lári fári
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Idézet részlet:
Azt tudtatok, h a balkezeskenek altalaban magasabb az IQjuk .... viszont elobb halnak statisztikaila egy picivel ill tobb a homokos i kozottuk (1 nagyon kicsi szazalekkal). :D
A statisztikáról van egy jó megállapítás, miszerint megöli a valóságot!
Ha 5 embernek hasmenése van és 5 embernek szorulása, statisztikailag mindenki egészséges :D
A fennti megállapításból levonhatnánk azt is, ha 10 emberbõl egy balkezes és az buzi, akkor minden balkezes, homokos :D
Még mielött megszólnátok, én is balos vagyok, de nem <#kocsog>#kocsog>
Alapvetõen én balkezes vagyok. Tehát balkézzel írok, eszek, nyúlok a csaphoz, wc-n törlök <#idiota>#idiota>, de egyszerûen minden másban a jobbkezem a domináns, tehát jobbal kapom el a labdát, egerezek(bár azt tudok hibátlanul a ballal is), ütök, dobok, fogom a cerkát hugyozásnál és a jobbkezem az erõsebb.
A balkezes írással szemben viszont találkoztam pár hátránnyal, pl. mikor írok akkor rendszerint a kezemmel szétmaszatolom a tollat, nagyon esztétikus..., akkor a jobb oldali oldalakra a füzetben csak 4-5 centivel beljebb tudok írni. Meg hasonlók. Ja és egyáltalán nem vagyok kreatív se túl okos(bár ezt több mint valószínü hogy a lustaság teszi ami nem a balkéz miatt van. Hehe
Mindig is tudtam, hogy mi, balkezesek vagyunk a normálisak :)))
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8