24434
Nintendo DS/DS Lite
  • Anubys
    Sajnos a hivatalos oldalakon nincs mindig fent a legújabb firmware, ne kérdezd, miért. Nekem M3 kártyám van, és már jó ideje nincs fent semmi az M3Adapter.com-on, én is a linfoxról frissítek, a te kártyád esetén az 1.34-es van a hivatalos oldalon, míg a linfoxon 1.35, ezért gondoltam, hogy próbáld ki azt.

Az, hogy klónkártya, nem jelenti azt, hogy sz*r, egyszerűen arról van szó, hogy ezek a cuccok kínaiak, semmi köze az R4 csapatnak ehhez a kártyához, viszont a készítők az R4 sikerén felbuzdulva csináltak egy ilyen kártyát. Ettől még lehet jó, ami tuti, hogy a kingston microSD-vel eddig minden kártyával bajom volt (M3Simply, M3DS Real és R4iGold kártyákról van szó), lehet, hogy a te kártyáddal működne, nem tudom, de ha tudod, próbáld meg egy sandisk-kel, azzal gyönyörűent ment mind a három említett kártya. Mondjuk nálam fagytak a játékok, de ki tudja, ennél a kártyánál mit produkál.

Soft reset: X+Y+A+B+L+R (tehát a 6 gomb) egyszerre való lenyomásával visszadob a kártya menüjébe. Nem minden játék támogatja, de legtöbbjük igen, viszont van olyan, ami el sem indul, ha be van kapcsolva.
  • PHM
    Némelyik flashkártya elég mostohán kezeli az SDHC microSD-ket.
    Jó esetben nem mindet, csak egyik-másik típust nem szereti.
    Ezért javasoltam, hogy próbáld ki egy max 2 gigás memória kártyával.
    Softreset: kikapcsolás nélkül térhetsz vissza a főmenübe.
    Általában 4-5 gombot kell hozzá egyszerre megnyomni. Típusonként eltérő lehet a kombináció.
  • vortob
    Huh kösz a sok tippet.
    Firmware: Mint mondtam már frisitettem nem oly rég, és a legfrisebb van. Azért megtettem megint, bár ez nyilván nem csinált semmit. Hátha...
    és 4Gb-os Kingston kártya van benne, szóval az tényleg lehet problémás. Kiprobálok másikat.
    Elméletbe csak az, hogy ez egy klón kártya az önmagában így okozhat problémát, vagy csak az hogy mondjuk a microSD kártyával nincs összhangban? (a kártya egyébként új).
    Egy nem idevonatkozó kérdés: soft-reset az mire való?
  • Anubys
    Ja, még egy, PHM hozzászólása alapján, milyen microSD kártyád van? Nekem pár játék nem ment rendesen (mondjuk azok fagytak) Kingston-nal csak Sandisk-kel...
  • Anubys
    Az R4i Neo nem eredeti kártya, csak egy klón. próbáld ki a http://www.linfoxdomain.com/nintendo/ds/ -en lévő 1.35-ös firmware-t hozzá.
    Pár jó tanács angolul:
    First of all, DON'T download the clone loaders for a legit R4 (or vice-versa).
    Download the latest version from the top of the R4 DS category, corresponding to your card's language.
    The cards are language-locked to the region they were produced for, so only the correct language loader will work.
    If you are upgrading from an older version, first delete the file _DS_MENU.SYS from the root of your microSD card.
    Then, extract _DS_MENU.DAT, _DS_MSHL.NDS and the folders _system_ and moonshl onto the root of your microSD card.

Továbbiak a fenti oldal tutorialjai közt...
  • PHM
    Próbálj ki benne egy másik, non SDHC microSD-t.
    Lehet, hogy csak inkompatibilitás van a háttérben.
  • vortob
    Hát probáltam mindenféle játékot. Final Fantasy IV, Rayman RR2, Brothers in Arms. Szóval nem feltétlen mai játékok.
    Ellenben a kártyában lehet valami, arra én is gyanakszom, mert ez a R4 valami gagyibb változata lehet (pontosan valami R4i Neo). Firmwaret is updateltem, de sajnos nem akar müködni. Lehetséges hogy ez a baj?
  • Anubys
    Ha bejönnek a belsőnézetes cuccok, akkor ajánlom a Mazes of Fate-et, a Fighting Fantasy: Warlock of the Firetop Mountain-t vagy az Orcs and Elves-et (ez utóbbi elég lightos, inkább kezdő RPG-seknek való, de el lehet vele szórakozni).

Ha Diablo-szerűséget keresel, akkor Dungeon Explorer - Warriors of Ancient Art
  • PHM
    From The Abyss esetleg?
  • Laza
    Castlevania :)
  • TidusX
    Egy kérdésem lenne: Nem tud valaki ajánlani egy jó RPG- t, vagy olyat ami akció-mászkálós de RPG elemekkel szóval szintlépés, HP/MP stb. Csak ne legyen stratégiai mert azt nem szeretem (mint pl. a Valkyrie Profile amit megvettem és rábasztam mert nem is játszok vele...)
  • Anubys
    Újabb játékokat próbáltál csak, vagy régieket is?
    Csak mert ez egy másolásvédelem (illetve jellemzően az a másolásvédelem csinál ilyet, lehet, hogy neked a kártyád sz*r), kb. egy éve használják...
  • vortob
    Hogy lehet elkerülni hogy ne legyen corrupted save data? Szinte majdnem minden játéknál jelentkezik 4-5 elinditás után. Vissza lehet valahogy csinálni? Egyszerűen lehetetlen hosszabb játékot így végignyomni.
  • PHM
    Nézd meg a DSLite töltő csatlakozóját. Összesen 2 érintkező van benne.
    Egyértelmű, hogy az USB töltökábel ez esetben csak töltésre alkalmas.
  • icf
    sziasztok egy újabb hülye kérdés:
    a ds lite-ot usb kábellel csak tölteni lehet vagy beletudok nyúlni az m3-ba is vele?
  • TidusX
    Csá! Most hogy megint van netem tudok írogatni... A Golden Sun ki fog jönni DS- re! A legjobb GBA- s játék ami létezett!!! Azt biztos megveszem. Egy kérdés: A Blue Dragon Plusról mi a véleményetek? Megéri megvenni? Azóta megjelent a Dragon Quest IX is nem tudom mit kéne csinálni ajjh...
  • Felgolos
    Mindennel együtt 32000Ft! 4gb micros sd nincs benne!
  • Laza
    Mennyiért eladó?
  • Felgolos
    Eladó vagy cserélhető! Egy metálkék Nintendo Dsi(garanciás) kiegészítőkkel:Hordozható Fekete szinbű tok, 2 db Érintő ceruzával, Autós töltő, Játék tartó, Kijelző védő fólia ,Fülhallgató, Csuklópánt, Törlő kendő, R4neo flash kártya viszi a tört játékokat!+ ha kell egy 4gb
    microsd kártya játékokal!
    A CSERE CSAK PS3 JÁTÉKOKRA ÉRVÉNYES!!!
  • Beast Machine
    frozenroms-ról
  • Laza
    Vagy: http://downloadfreeroms.kamranweb.com/2010_07_01_archive.html
  • tihibaby
    Vagy:http://www.rom-freaks.net/nds-roms-0-desc-name-.html
  • Csuzi1
    Szia, Mondjuk innen: http://www.emuparadise.org/roms-isos-games.php
  • vegytek
    romulation.net befenyítése óta honnan szeditek a ROM-okat?
  • greyfox
    Légyszi ajánljatok már valamilyen kártyát, amihez van támogatás, és viszi az új játékokat is. (nem igazán értek hozzá) :)
  • Laza
    Igazából nem találtam mást, csak ezt a kettőt.
    A SnesDS, amivel át tudom konvertálni a SNES romot DS rommá, és úgy futtatom, mint egy sima DS játékot, az működött nekem normálisan. De nem próbáltam még ki több játékkal. Az egyetlen baj vele, hogy a kész .nds rom nem lehet több 4MB-nál a leírás szerint.
  • Tomek83
    Nekem van slot 2 kártyám,szóval lehet,hogy kell hozzá az is. Te milyen snes emut próbáltál még?
  • Laza
    Ja, ezt én is megtaláltam. De ez nekem nem listázza ki sehogysem a romokat, hiába adom meg az elérést ini-ben.
    Ez az amelyiknek kell slot2 kártya is (GBA), nem?
  • Tomek83
    SnemulDs a neve,szerintem te akkor mást használtál.
  • Laza
    De melyik SNES emut próbáltad? Azt amelyik nekem is ment, ahol .nds fájlt kell generálni a romból?
  • Tomek83
    Lameboy és a jEnesis jó emuk,elvileg ott nagyobb problémák nincsenek,van még NES emu is (nesterds)az is jól működik. A SNES emu nem a legjobb,pont olyan játékokat nem játszik le,amiket ki akartam volna próbálni és a kép se fér el rendesen, lehet állítani,hogy a kép alja vagy teteje lógjon ki a DS képernyőből,vagy ha összenyomod a képet akkor látsz mindent de vannak grafikai hibák.
    C64 emuval próbálkoztam még,de valamit rosszul csináltam,mert nem sikerült elővarázsolni a játékokat.
  • Laza
    Bocsi, csak a Z betűt nem mindig veszi be a bill :)
  • Laza
    Kipróbáltam pár emulátort, és némelyik remekül működik (DSi+Acekard2i).

Például:
    - Lameboy DS (GB/GBC) - van hangja, lehet normál GB méretben játszani és zoomolva is, a sebessége pedig teljesen normális (tesztalany: Super Mario Land)

- jEnesis DS (Sega Megadrive) - van hangja, és a sebessége stabil 60 FPS, teljesen normális (tesztalany: Sonic, Street Fighter II.)

- Snes DS (SNES) - ezel trükköni kell egy kicsit, mert a normál emuhoz kéne slot2 kártya. Van egy kis progi, amivel a romból lehet .nds fájlt generálni, és azt már ugyanúgy lejátsza a gép, mint egy DS romot, a sebessége, hangja, minden klafa (tesztalany: Super Mario World)

Megadrive emuból először a Picodrive-ot néztem, de annak nem volt hangja, és bár a játékban nem zavaróan, de lassú volt.
    SNES amut is szedtem le, el is indul, csak annak a romok beolvasásához elvileg kellene slot2 kártya is, ezért a fenti SNES-es megoldás.

Esetleg ha valaki tud még valami jó emut, mesélhetne :)
  • Laza
    Próbálta már valaki az alábbi Mame emulátort?
    http://www.portabledev.com/pages/ds/jeuxdev.-perso/marcads.php

Nálam el sem indul, valamit keresne amit nem talál :(
  • Esham
    Fehér újszerű NDSi angol töltővel 33.000-ért eladó.
    Személyes átvét Bpest, vagy posta.

Privi!
  • ArsenalForever
    helló!
    laptop nem igen érdekel, van 4 is itthon. :/
  • fityere
    Szia
    acer travelmate 2310 tipusu laptopra cseréled?
    1400Mhz proci 512 ram 64mb videokártya 20gigás vinyo.az aksija 1 2 perces.adok hozzá táskát telepitöt leirást
    Enter gombja hiányzik.
  • ArsenalForever
    Nekem van egy eladó zöld DS Lite-om. R4 karival.
    Ha valakit érdekel írjon.
  • Krizstian
    THX!
    Bocs az előző alá ment
  • Krizstian
    THX!