172102

FAQ * Mielőtt kérdezel katt ide! * << FREE XXX!
Commander,Squad & Teamwork FAQ | Battlefield 2 útmutató (pdf)
Battlefield2.hu | Battlefield Community Oldal | BF2 Community topik | Battlefield 2 Hácégéming überkockák topikja
Battlefield linkgyűjtemény
-
Hi
velem volt úgy hogy heli squadban voltam, az ellenséges repülő már nem is fáradt hogy lelőjön minket egyszerűen belénkjött
és a kis aranyos 3x megcsinálta jó sok pontot kapott, utána nem heliztünk azon a pályán
-
Borg #39275 És akkor a nanhai map bejött mint olyan?:) -
Üdv!
Valakivel előfordult már, hogy belép egy serverre és alap rangon unluckolható fegyverek nélkül küzd? Persze másoknál látszik, hogy már léptek rangot.
Újra lehet élni azt a fílinget, hogy megszerzed az alap kitüntetéseket!:)))) -
hehe, igen annal nincs szebb erzes, amikor gepagyuval lovod szet az enemey harci helikoptert, mar teljesen ra is szoktam, azert a pillanatert amikor egy centivel az orrod elott robban szet es a friss egett hus szag becsap a pilotafulkebe :)
csak neha nem robban szet a gep aztan neki a roncsnak es te is meghalsz.
aztan irja az ellen, milyen lama vagyok neki megyek. hiaba mondom tevedes, mar hulla voltal es a roncsodnak mentem neki, mert most ugy gondolta a jatek egyben marad a kiegett helid a levegoben :)
-
én meg azé lennék hálás, ha mindenki ellenségnek érezné a heliseket, és lőné őket mindennel amivel éri (toronygéppuskák, tank, stb) mert soxor pillanatok alatt meg lehetne szabadítani tőlük a légteret, csak hát vmiért nem fáradnak vele... pedig azé egy 5-6 emberes heli szép húsos frag ,) -
Pontosan! :)
Szeretek helizni, de ha a kezem közé kerül egy repcsi... hát jajj a köccse koptereknek! :) -
en ugy tudom, ha kevesebb mint a fele energiaja van a muksinak akkor kapsz egy healing pointot.de ahogy te irtad ott osszedadodik a gyogyitas mennyisege, akkor a teamdamage mennyisege miert ne adodna ossze ?
jo tudom mert igy van megirva :)
-
igen csak 1-2-t lőtt belénk pisztollyal (egy sráccal vártam a kétüléses vadászgépre, néztük, hogy mi a fenét csinál ez), gyógyított, megint belénklőtt...s ez így ment, amíg meg nem untam és kipróbáltam az engeneer sörétesét:), majd a kövi körben megint ott volt a "tisztán a játékélményt kereső srác" és megint kapott egy kis ólmot...egész addig, míg ki nem szavaztuk, ami ritkaság, ezek szerint már mást is idegesített -
FlatlineHun #39268 :)) Jobb, ha megpakolod c4-el, el felrobbantod felettük :) Úgy tuti te kapod a killeket, ráadásul explosive kategóriában.
Viszont a múltkor olyan volt, amilyet még sosem láttam! Songhua, eX-esekkel játszunk, felszállok a c4-es kínai helivel, ellenséges BH fölé repülök, robbantok, 4 kill, és az én helim életben maradt! Igaz pirosban, de akkoris bazz, 5 c4 volt rajta! Valami fura bug lehetett, az ellenfél egyből találgatni kezdett, hogy biztos amcsiként spawnoltam, és úgy raktam rá a c4-et....(mivel látták, hogy én nem haltam meg, viszont hátulról cserkésztem be őket, szóval a helit nem látták) -
felmerult bennem a kerdes, mire jo a munka nelkuli helipilota :)
mas jatekabol amennyire le tudtam szurni es a magamebol kiindulva, az ellenseges helik legnagyobb ellensegei az ilyen pilotak, tuti mindent megtesznek, hogy "szivassa" az ellenfel heliseit. -
FlatlineHun #39266 Team damage csak akkor van, ha legalább felét lesebzi. Ha mondjuk negyedet sebez, akkor nény ember után van egy healing pointja. -
Ha tehettem sose voltam amcsi a vallasom tiltja, de amiota tudom, hogy az amcsi bhbol, vegiglovom pl a kinai csaptszallitot, es kihullik belole az osszes utas+ vezeto, es forditva EZT LEHETETLENSEG megcsinalni, neha elkap a kisertes :)
plusz a mec csapatszallito, gepagyujaval nem lehet lefele loni, + olyan ritkan lo, sose talalsz el vele senkit, a kor vegen meg lattom nulla kill, holott az elozo korben amerikai oldalon 30+ kill a helibol, akkor ki az aki mazohista, aki a rosszat valasztja ?
a kinai csapatszallito egy dolgora jo 1 emberrel belemenni a teli bh-ba.
-
hmm, most fejbol nem tudom, ritkan setalok a jatekban... lehet, hogy a team damage csak a jarmuvekre van ?
gondololok itt arra, ha beledlo minusz pont, aztan, ha gyogyit + 1 pont, akkor sehova se jut ezzel :)
-
szakada hadöbizső! "dokiiiii!!" -
MEC rulez 4evah!!!
én zsigerből rühellem a basecampelést. ha már csak az el nem foglalható bázis van, és odajönnek a vadászrepcsik bombázni vagy azt artizzák, hát...még egy kicsit megértem, de utálom. de amikor elfoglalják az ott lévő járműveket és aki megjelenik azt lelövik, na az getziség.
tegnap összegyűjtöttem egy kis büntipontot, mert volt egy twark nevű akárki (senki?), aki medic-ként odament a csapattárshoz, pisztollyal belelőtt, majd gyógyította. mikor velem csinálta ezt, azt hittem sniper van valahol, még örültem is, hogy ott a mdeic, erre észreveszem, hogy ez a hüjegyerek lőtt belém. vagy 3x lőttem le a játékban, mire kiszavaztuk. -
Horridzsál!!!! :D -
FlatlineHun #39260 Ilyet akarok!
http://www.lookatentertainment.com/nneu231nd1zd823/vids/v-1703.wmv -
haxoror #39259 "Mostanában a jobb játékosok mind vagy MEC, vagy kínaival játszik és az amcsi oldalon meg full kezdők, vagy lámák vannak."
Nem mostanában, ez mindig így volt ehhehe
-
FlatlineHun #39258 Gyakran a mutiny-hez elég annyi, hogy épp nem tudsz egy UAV-ot, vagy supply-t adni a csókának... -
Hát ez nagyon tetszett!
Főleg basecamp része...emlékszem arra, bejöttek a bázisra tankkal, apcvel, lopott bhval és lőttek szarrá mindenkit aki megjelent, hozzáteszem nem volt más zászló, szóval mindenki ott jelent meg. Véletlenül sikerült kijutnom egy BH-val, ahova a csapattársaim is spawnoltak, elsunnyogtunk a hátsó zászlóikhoz elfoglaltuk, majd az ő elnemfoglalható bázisuknál csaptunk kb 15 kört és addig lőttünk mindenkit akit láttunk. Természetesen egyből jött a szöveg, hogy csaló a hun running, meg takarodjunk onnan. :) Majd távoztunk és foglaltunk még néhány zászlót...a csatát így is elvesztettük de nem annyira csúfosan.
Másik zseniális dolog az mikor egyedül a bh foglal zászlót, mert a csapat többi tagja képtelen, de ez még nem gond, dehogy egyet se tud megtartani. :) Mostanában a jobb játékosok mind vagy MEC, vagy kínaival játszik és az amcsi oldalon meg full kezdők, vagy lámák vannak. -
bigface #39256 Feleim!
Lejárt az idő. Nagyon örültem, hogy egy ideig itt lehettem, de sajna eljött az idő mennem kell.
Vizslát, és kösz a halakat! -
Hetvegen is bealltam egy korben commandernek, mert elozo mapon sem volt mar senki. Beallok, 4. percben mutinity vote. Mondom jo, ha tudja csinalja jobban, resign. Irom is, hogy aki mutinityt inditott az most mar lehet commander. Termeszetesen a kovetkezo mapot is comm. nelkul jatszottuk... -
bigface #39254 :)
Egyik legszebb élményem: Commander voltam, 4 squadot irányítottam
1. 4-5 gyalogos
2. 3 ember heli+tank
3. 1 anti-tank
4. 1 mérnök
Az elején kértem a 3. és 4. squadot hogy "vonódjanak" össze egy egységbe, erre a válasz, szavazást indítottak a leváltásomról! :D -
nem lehet katát táncba vinni ha nem akarja :D
Sztem annyian akarnak lelőni úgyse férnénk be :D
majd egyszer összehozzuk.
Jah és köcce a VÉNY-nek a tegnapi gyakot, nagyon jó és izgalmas derbi volt. -
Verzoo #39252
-
hehe :D
"Amúgy nem éri meg különösen figyelmet fordítani arra, hogy melyik csapatban kik vannak. Katona mind. Úgyhogy minden feladatra a legközelebbi szakaszt küldd."
ez is igaz, én sem szoktam figyelni :) bár az lenne az igazi, ha nem 6 db szakasz lenne, egyenként 1, esetleg 2-3 fővel, amiből az egyik sniper, a másik specopos. akkor nem kellene azon agyalni, hogy most azt az egy árva snipert küldjem oda, aki egyébként 1 percen belül odaérne, egy elfoglalt, de egyébként üresen hagyott zászlóhoz
egy igazi infantry-szakaszban szerintem a sniperen meg a engeneer-en kívül minden kasztból kellene lenni. a legtöbb pályán antitankból és medicből akár több is hasznos. snipernek nem feltétlenül kell szakaszban lennie, de akkor legalább jelezzen a többieknek, ha már úgyis egy magaslatról sasol. egy járműves szakaszban meg engeneer-ek legyenek. és szerintem géppuskásnak meg az antitankosok jók, akik támogatni tudják a járművet, ha ügyesen kiugornak belőle. -
Borg #39250 Nem warozunk kifejezetten senkivel :)
Péntek 19:00h, gyak mix csapatokkal, az SG szerverén. Jöttök jöttök, nem nem :) -
Ez nagyon jó!:DDD
csak sajnos, teljesen igaz!:( -
Nem kopizok, ugyanezt írnám én is neked. :)
Péntek a jcsr ellen? 20 órai kezdettel? -
Borg #39247 Szerdai napra tervez a csapat egy gyakot, de azon én nem leszek.
Majd csak a péntekin. Mindkettő 19:00. -
Borg #39246 Nem kívánok segíteni azon, hogy felfogd a dolgok lényegét :)
Szal legyen igazad, ettől semmi sem változik. -
Mellesleg ha vasárnap ráértek nyomhatnánk egy laza gyakmeccset, jót tenne mindkettőnknek ha a másik virtuális hulláját látná... :D -
"Amennyiben nézeteltérésetek, van a fórumozás szabályaival kapcsolatban, nyissatok egy topikot a Saját fórumok részlegbe pl BF2 Klub néven, és ott nem lesztek moderálva. A történtek fényében ez a legjobb kompromisszum amire juthat az SG és a BF2 közösség."
Megtörtént és nem abból az okból adódóan hogy a számodra ide nemvalót oda átdobáld, ugye ez látszik az írásotokból?
Szal szeretnéd/nemszeretnéd nem erre készült :) pont -
Ennek a játéknak pont ez lenne a lényege ... ez benne az egyetlen nagyobbnak tekinthető újítás ... csak persze sokan nem akarják/tudják/szeretik ezt kihasználni :( -
FlatlineHun #39242 Sweet dreams....
Én csak annyit tennék hozzá: (magyar szerverekkel kapcsolatban)
Ha beszállsz egy tankba és csapattárs elédáll, az nem véletlen, ne is pazarold az idődet bocsánatkérésre.
Ha beszállsz egy helibe, ami felszállás után felrobban egy csapattárs C4-étől, az azért van, mert Ő jobban tudja vezetni mint te, és így akarja segíteni a csapatot.
Ha netalán van a csapatban valaki, aki folyamatosan teamkillel, ne hidd azt, hogy az ellenfél segít majd kiszavazni.
Ha dudálva mész át dzsippel a bázisotokon, és valaki elédugrik véletlenül, azért fog megbüntetni, mert a GYALOGOSOKNAK elsőbbsége van.
Aknákat, claymore-t ne rakj le, túl sokan hiszik azt, hogy valami "vörös halál" powerup, és fel akarják szedni.
Blackhawkba ne szállj be, mert menten "csak ennyit tudsz láma?" vagy.
Blackhawkot ne lőjj le, mert rögtön "menny(!sic) a zanyádba köcsög" vagy.
Agyonsérült csapattársat nem érdemes megpróbálni gyógyítani úgyis elszalad, valószínűleg öngyilkos merénylőnek gondol téged robbanó csomaggal a kezedben.
Ha specopsként dzsippel leszeded az ellenfél tankját, akkor "láma kamikáze" vagy, különösen igaz ez, ha netán teli BH-t szedsz le c4-es helivel. Akkor már indul is a kiszavazás, mert "azé' ne legyél má' ekkora tuskó", hogy 6 ember szórakozását tönkreteszed!!!
Ha gránátot dobsz valahova az ellenfél felé, és a csapattársad rárohan, NANÁ, hogy a te hibád! Gránátot CSAK ÜRES PUSZTÁBAN dobhaszt el. Biztonsági előírás.
A nagy, villogó piros ágyú a kis térképen azt jelöli, hogy aki először ér oda, kap egy nagyon jó fegyvert! Figyeld meg, hogy körégyűlnek a csapattársak!
Ha heliben ülsz, és lelövöd az ellenséges felszálló helit, akkor "genya spawnkemper" vagy, ha ők jönnek be az elfoglalhatatlan bázisra tankkal meg APC-vel, akkor az az "ellenfél kitörésének taktikus megakadályozása"
Supply láda arra való, hogy az épp felrobbant UAV mellé dobva az ott tevékenykedő ellenséges specopnak legyen elég c4e. Ne is kérj belőle, úgysem kapsz. A légifelderítés (UAV) legjobb felhasználása, hogy a térkép szélén fekvő magányos snipert meg lehet vele mutatni a csapatnak. ÍME, OTT BÚJIK! Szinte felesleges oda küldeni ahol 10-15 ember harcol, harc közben úgyse nézik a minimapot! Figyeld meg, ahogy csapattársaid fáradhatatlanul törekednek a "lelőttem egy tankot gépfegyverrel" kitüntetés megszerzésére, ami a legtöbb katona vágya. Ha netalán parancsnok vagy, tudnod kell, hogy a győzelem elengedhetetlen kelléke a meglepetés. Épp ezért ha látod, hogy az egyik zászlótokat foglalják, nem szabad odaküldeni senkit addig, amig fehér nem lesz. Ez teljes meglepetésként fogja érni a csapataidat, akiket utána azonnal odaküldhetsz, többszörös Go! Go! Go! kíséretében. Ha tankkal van az ellenfél, akkor elég, ha a legközelebbi snipert küldöd oda. Simán kiszedi. Amúgy nem éri meg különösen figyelmet fordítani arra, hogy melyik csapatban kik vannak. Katona mind. Úgyhogy minden feladatra a legközelebbi szakaszt küldd. Úgyis az érne oda először, nem? Ha netán a csapatban van helikopter-pilóta, teljesen szükségtelen, hogy a műholdas felderítés alapján kijelöld neki az ellenséges páncélosokat. Csak elvonja a figyelmüket a sétarepülés élvezetéről. Ha netalán azt látod, hogy egy-két emberetek zászlót foglal, de az ellenségből többen vannak ott (mondjuk hárman) nyugodtan küldj oda tüzérségi tüzet, de tényleg. Ők meg fogják érteni, hogy csak segíteni akartál, neked meg kellenek a killek... mindenki jól jár, nem?
Bocs, ez egy kicsit hosszú lett.... -
Borg #39241 A gond inkább ott van, hogy a stratégiát nem látják át.
Ők pl harcolnak X pontnál 2 squaddal, annyi ellenfél ellen, amihez 1 squad is elég. De közben az ellenség egyes tagjai odasunnyogtak másik ponthoz foglalni, amit esetleg csak a commander lát a radaron. És ha átküldöm oda az egyik squadot, akkor persze nem adják fel a harcot ott, és maradnak... -
a 3. ponthoz: érdekes dolog ez, tényleg így van soxor. most hétvégén is elvállaltam 1x a commanderséget, mert nem volt comm. és már kezdtünk veszteni ( mellesleg: nyertünk a végén:) ). tényleg, mintha félnének a leaderek, hogy a comm. oda küldi őket, ahol nincs harc, holott én is pont mindig oda küldtem őket, ahol szükség lett volna rájuk. de azért ebben az esetben nagyjából azt csinálták, amire kértem őket. viszont megint csak probléma volt, hogy elvétve akadt egy-egy szupplájdrop-kérés, esetleg uav, de ennyi. szóval ahhoz képest nem kellett törnöm magam, hogy hogyan osszam be a támogatást.
ráadásul én aztán tényleg nem küldök el senkit a térkép másik végébe támadni, mindig megkeresem az adott zászlóhoz legközelebbi csapatot, aminek éppen láthatólag nincs dolga. folyamatosan szkennelem a térképet, és néha nem értem, hogy egy olyan környékről, ahol egy árva ellenfél sincs, miért nem mennek át oda, hova küldöm őket, és pl. zászlót kellene védeni.
szóval megint csak az a lényeg, hogy ez egy sokszereplős folyamat, ha valaki nem azt teszi, amit kellene, akkor akadozik a dolog. -
Borg #39239 Erről felesleges vitát nyitni :) -
ez mókás :) -
bigface #39237 Sziasztok!
Gondoltam hozzászólok én is a statos témához, hátha sikerül egy kis flame-et kelteni ezen a szokottnál is szürkébb hétfő délelőtt.
Mostanában többet játszottam magyar ranked szervereken és azt szeretném kérni mindenkitől, hogy a stat nézegetése, valamint az eredményeken való vitázás helyett, próbáljatok meg csapatszellemben játszani.
1. és legfontosabb: Kommunikáció, ne restelj szóba állni a squadtársaiddal, squadleaderek a commanderrel.
2. Ez egy csapat játék, akkor nyersz, ha a csapat nyer és akkor vesztesz ha a csapat veszít. Ezért próbálj meg együttműködni a csapattársaiddal. Ha játszol, álj be egy squadba, ha nem akarsz beállni, akkor csinálj egyet (így nem esel ki a kommunikációból). Ha nincs koncepciód, hogy mit csinálj, hova menj és milyen fegyvernemet válassz, kérj segítséget a felettesedtől! (Kommunikáció!!!)
3. Szomorú tapasztalat, hogy bizonyos squadleaderek soha nem csinálják azt amit a commander számukra kijelölt, holott így az egésznek semmi értelme. Ha valakinek a magas pontszám a lényeges, akkor csináljon sok pontot, amit úgy is el lehet érni, ha arra mész, ott támadsz/védekezel, ahol a legnagyobb szűkség van rá. Valószínű hogy a commander nem egy kókler és ha hoz annyi áldozatot, hogy lemond az élmény- és akciódús játékról, akkor tiszteld meg annyival, hogy teljesíted a parancsait, ha pedig valami nem világos akkor KOMMUNIKÁLJ!!!
Röviden ennyi!
Kösz a figyelmet.