172102
  • TLD Robi
    THX a helpeket!
  • rohadt alma
    Itt midenre van válasz
  • Pharolas
    Itt nézd meg az UBAR-nál
  • TLD Robi
    Hali all!

A 3. ranghoz mi kell,hogy megkapjam?2500 pont+még mi?Előre is THX!
  • Pharolas
    Pedig engem már kiokosítottak a camp/rape különbségéről

Rape...mikor a heli látóhatáron kívülről tv rakétázik
    Camp...amikor oda is jön a hajóhoz, és haszálja a gunt is

Effective azonos hatás, csak a camp során több freg hull a delikvens ölébe, valamint a rapből könnyebb kijönni(mert nem az van, hogy megszületsz-kilőnek, megszületsz-kilőnek)
  • rohadt alma
    Az egy igazságtalan dolog amikor van egy elfoglalhatatlan zászlo (mint a Wake Island 2007-en az a nagy hajo) amit nem szabad ágyuzni.Az UAV SCAN meg az artillery biztonságban.Tőlük nem lehet elveni a helikoptereket meg a repülőket.Bezzeg ha a USMC zászlot foglal a szigeten akkor ők robbantják a kínai commander minden eszközét.Akkor ő mivel játszik?!Az nagyon szomoru.Ha a USMC nem tud elmozdulni a hajorol akkor megérdemli a sorsát.Ha nem tudnak élni az előnyükkel akkor érezzék meg a vereség keserű ízét.Egyébként a szigetnek a két csücskén gyülekezik mindenki.Amikor én vagyok USMC és sikerül elvinni a Hawkot akkor rögtön fölmegyek 300-400 egység magasra a hajó felett és a két csücsök között egyenesen a kínai reptérre megyek.Senki nem lő le a csacsi katonák se ugornak ki mert alattuk víz van és nem akarnak úszni és eszükbe se jut akkor az értéktelenebb zászlokat támadni.Jönnek velem a reptérre.Azt elfoglaljuk akkor már spwanolnak mások is a reptérre szóval ha innen is veszt a USMC akkor lelkük rajta én a magam részéről elégedett vagyok mert megtettem a magamét.
  • Pharolas
    Ehhez az anyahajós dologhoz szeretnék hozzászólni. Múltkor fent voltam egy amcsi szerveren, és a csapattársak többsége klánjelzés nélküli volt (vagyis itteni szóhasználattal public csürhe).
    A map Dalian Plant, Usa oldal. Kijutunk a szárazföldre, de nem bírtuk megtartani a pontot, erre jött a hajókemp. Az egyik srác beírja, hogy ő jó gunner, és kér egy jó pilótát, meg két önfeláldozó emberkét. Nézek, mint rozi a mozira, hogy mit fundált ki amcsi barátunk...

Megkérte a két bh-s gyereket, hogy álljanak a cobra elé, és mint élő fal, védjék ki a vadászrepcsiket, meg a szüntelenül záporozó TV rakikat. Felszált a cobra, és sikerült annyi ideig lekötnie az ellen két helisének a figyelmét, hogy mind a két bh+1 csónak ki tudott jutni a szárazföldre.

Konklúzió: rendes csapatjáték nélkül képtelenség kijönni egy shiprapből..viszont, ha van egy két ember, aki inkább meghal 2-3x, és nem pontvadászni akar, akkor megoldható. Ez az egyik nagy hiánya a magyar rankedeknek.
    Ugyanis a magyarok közül mindenki pro. Kedvenc élményem, amikor beülök a helibe, és beszált gunnernak egy srác...már elfelejtettem a nevét. Kérdem tőle, hogy tud e tv rakétázni, mert ha nem, akkor adja át a helyét másnak, válasz, csak menjünk már. Ok. Ellenséges heli a távolban, felemelem a heli orrát, hogy mehet a missle, erre elkezd gépágyúzni. Mondanom se kell, az ellen viszont egész jól használta a TV rakit, nem is maradtunk sokáig életben. Nem is jött ki a bagázs a bc-ből.
    Ezzel nem azt akartam mondani, hogy csak az használja a különböző repülő járműveket, aki annyira jó benne (mert ez nap függő is, meg a hold állása, hogy megy vagy nem megy ), de legalább adja meg magának az esélyt, nem elmegy a sziget másik felébe bombázni, ahol nem lövik le, meg hasonlók, hanem játszani próbál.

A fenti "minden hun pro- vagy annak érzi magát" alól persze az irományt olvasok a saját belátásuk szerint kivételek
  • Verzoo
    Semmi baj ezekkel a szabályokkal ha mindenki be is tartja őket,mert láttam én már olyat,hogy az adminnak és a klántársainak nem járt kick/ban ha kempeltek vagy répeltek esetleg anyáztak.....
  • koschwarz
    be kellene vezetni a camprape fogalmát is, és akkor teljes lenne a káosz. meghatározására kérem a pályázatokat benyújtani
  • haxoror
    Általában az nem tudja a rape és a camp közötti különbséget aki mindkettőt elítéli :)
  • Me0w
    Ez rendeben van, de a rapebol azert, valljuk meg, ki lehet jonni. En is utalom, unfairnek tartom, es ha megkerdezel masokat, kiderul hogy voltak mar eleg hosszan tarto vitaim a rape moralis voltarol. De mivel nem azok fizetnek a szerverert, akik jatszanak rajta ezert nem is ok hozzak a szabalyokat. Ez van.

Pl. felszall a 2 vadasz, de nem egyedul eloremegy meghalni, hanem bevarja a heliket, azokat megvedik, kb 3 perc alatt le lehet radirozni az egesz MEC csapatot mert mind egy kupacban kint allnak a parton, osszesen lehetseges 3 tank + 3 apc, azert ez nem egy olyan ultimate csapat amit ne lehetne legyurni.
  • DummyBoy
    Na ja ... nem vagyok még annyira tisztában a terminusz teknikuszokkal, de igen ... Rape-elni ... de a köztudatban ez is kemp ... (Én is csakitt tudtam meg mi a különség köztük ... gondoltam megvárom míg magától kiderül :) )

De mindegy hogyan nevezzük, egyik oldalról mindig is rosz lesz ... a másik oldalon pedig mindig is használni fogják ... ettől függetlenül nemszeressem ...
  • Me0w
    FAQ
  • Filient
    sziasztok. melyik az a mod a battlefield 2-höz, ahol a multis részbe is be lehet botokat rakni?
  • Me0w
    Mi ez a buzi zold arc?
  • joebacsi
    Kilehet jönni bármilyen répázásból, ha jó a csapat, még publikon is.
    húú miez a pálfordulás?
  • DummyBoy
    Nem, ... az nem én vagyok ... Én Hacker néven játszom ...

@alma: Húúúú ... én kérek elnézést ... /me

Bekevertem egy kicsit ... :) Szóval mégeccer sorry, az M95 az öntöltő :)

Ugyanis a Modern Warfare-ben le van cserélve M82A1-re asszem ... sorry :)

• Me0w
    Bocs, hogy beleszolok, de az anyahajot technikai ertelemben nem lehet campelni, mivel a foldi jarmuvekkel nem lehet ugy korbevenni hogy ne lehessen kijonni rola, csak rapeelni lehet, magyaran vadasz/heli/arty ami a jelenlegi szabalyok szerint megengedett - bar en nem ertek egyet vele, elfogadom :)
  • joebacsi
    az a fém ladik is süllyedt már 2 golyótól :)
  • rohadt alma
    Az biztos nem M95 volt.Az M95 nem öntöltő.
  • haxoror
    Jó lenne ha az engi ki tudna rugni minden más kasztot a tankból vagy az apc-ből, odamegy nyom egy "E"-t, ő benszáll a sniper/medic/akárki meg kiesik.

Ennél az esetnél tényleg jobb lett volna ha marad de amúgy nekem az a rémálmom amikor pl karkandon a MEC tank egyhelyben fregel ahelyett hogy mozogna, sok pont a tankosnak de a csapat simán veszíteni fog :/

Mint DC Tobrukon amikor kezdésnél mindenki vitte hátra a külső pontokra spawnolt Abramsokat mert hogy milyen biztonságos csak arra nem gondoltak hogy ha kilövik alóla akkor már iraknak fog spawnolni legközelebb, jaj de utáltam azt a mappot...
  • erdos
    Mintha úgy elmékeznék hogy a bézrép az legális a szervereken, nem? Ammeg a repcsivel való genyázás a az ellen főbázánál, legyen az hajó vagy földi pont. A bézkemp tilos csak nem? Bár a fene se tudja a mai világban :D
  • Running
    Én mentem utánad a másik csónakkal, ha te vagy a mesor nevű játékos. Persze hajón senki se jött velem csónakkal. Kiértem a parta vártam hátha valaki rámszületik mert még leader is voltam, de semmi. Erre elindultam lelőttek és lejárt a ticket.

Egyszerűen az a helyzet hogy vannak gyenge mapok, sok a rosszul átgondolt és méretük is változó. Dehogy miért nem módosították, ezt nem értem. Csomó map tiszta üres, vagy egysíkú. Editorban most a fushepass-on dolgozom és kb 1800 objektum van lerakva a térképre. Ebbe minden beletartozik fa, bokor, épület...stb. Most én + 1000-et tettem bele, főleg növényzetet és még most is elég üres. Szóval elég érdekes az hogy a fele objektumot egyszerűen lespórolták a térképről.
  • DummyBoy
    Adjak? Nekem van egy pár
  • DummyBoy
    Erre mondtam, hogy nem ismerem, de elég érdekes hozzáállás ...

Melleseg nem akarom magam hozzátok hasonlítani (/me noob még ...) , ezért mondtam, hogy tudom hogy ki lehet jutni, párszor már sikerült is, de ahhoz az kellett hogy egy olyan squad legyen aki képes picit összedolgozni ... én sajnos ritkán tudok játszani, az itteni fórumozókat ismerem meg a szervereken meg pár jó arcot akikkel lehetett squadozni ... de amikor pont odacsöppenek, ismeretlen társaság, mindenki mindenfelé, stb, akkor el van bukva a dolog (Szép szenvedő szerkezet ...) És ilyen esetekben lehetne annyi "emberség" vagy betyárbecsület, hogy legalább annyi esélyt adnak, hogy elinduljon valami ...

Mind1 ... multicégnél dolgozom, tudom hogy mindig a főnöknek van igaza ... csak csodálkozom, hogy miért ezt mondja ... ha mást nem a játék morálját igen le tudja húzni ... én ilyenkor próbálkozom egy kicsit még, ha semmi sem jön össze akkor goto other server ... Én a játék részét kedvelem a BF2-nek ... az lenne a legjobb ha semmiféle ranked baromság nem lenne benne, a fegyók választhatóak lennének és kész ... :(

Mind1 ... én nagyon utálom a BC-t és a BR-t, nem klánozok, publikon szar dolognak tartom ...

LEHET, hogy ha egy összeszokott csapattal játszanék, akkor nem idegesítene ennyire, de sajna ez ritkán van így ... úgy érzem talán kicsit jogosan bassza a csőrömet ... és sajna "mi" vagyunk a többség ...

Annyiból meg igazad van, hogy ők üzemeltetik a szervert, az ő szavuk szent ... de pont emiatt nagy a felelősségük is ... vezetőnek lenni szar ... tudom :(
  • schrank
    nekem még nem sikerült olyan szarul játszani hogy ezt megszerezzem direkt meg nem fogom
  • koschwarz
  • koschwarz
    azért geciség ez a sniperkedés
  • koschwarz
  • schrank
    ez mind van a 64-es mapokon csak ott kúrták el hogy vagy ugyanakkora egy 64-es map (kubradam) mint a 32-es aminek semmi értelme vagy 3-szor akkora aminek ilyen domborzati viszonyok közt (fuse pass) megint semmi értelme
  • DummyBoy
    Jaja ... én szarok a kdr-re, meg a statokra, pontokat is azért gyűjtöm, hogy van egy pár fegyó amit nem szeretek, helyettül unlockoljak valamit ...

Viszont azt nem éreztem szórakoztatónak, mikor télleg az egész part a hajót lőtte, inkább átmentem ... így a "dicsőséges" győzelem helyett nyertem egy suicide-t, meg 2 vereséget és kommandóztam egy jót ...

-e vagyok ?
  • Running
    Lehet má tudni dc mikor lesz kész???? Vagy valami értelmes mod?
  • Running
    Wakeről jut eszembe. Az EA/Dice páros csak a gumicsónakot ismeri? Szerintem fényes nappal egy anyahajóról nem gumicsónakkal indulnának neki a partraszálló katonák. Nem lehetett volna fém ladikokat beletenni, ami nem robban fel 2 golyótól, mint anno bf-ben? Esetleg lehetett volna 3 bh, meg 2 cobra és akkor máris értelmesebb lehetett volna a map. Na de nem baj, mert ehhez is ész kéne b+.
  • TS Zolly
    Ja még valami. "public csürhe lámáknak, akik nem tudnak kijutni,, irását meg valamelyest elnézem, mert gondoljatok bele, nekik egyszerre három szervert kell fentartani, üzemeltetni, fizetni azért, hogy a puplik csürhék tudjanak szervert, admint anyázni. Egyszer még a birkatürelmü embereknek is elfogy a türelme. Istenem, pont ekkor jött ki nála.
  • Running
    Elárulom neked ezzel többen próbálkoztak. Oman-on a térkép széle mellett elsunnyogás már elég ősi trükk, csak aki hülye az nem veszi észre. Egyébként is ilyenkor a vadászgépek szedik le bh-t, vagy a vadászhelik.
  • TS Zolly
    BC/BR nem szép dolog. De azért osztom DonC véleményét ezügyben. Kilehet jönni bármilyen répázásból, ha jó a csapat, még publikon is. Vegyük pl a wake szigetet. Kezdésnek ugyi DonC szabálya szerint, lehet a csonakot répelni. Elitélendő cselekedet, de az ö szerverük, ök hozzák a szabályokat más meg vagy alkalmazkodik, vagy egyszerüen nem megy fel oda. Visszatérve a wakéra. Danee kollega multkor eszméletlenül kepmpelte a csonakot, sőt jött a bombázó és az arty áldás is. Fél játékidő szinte azzal telt el, hogy figyeltem a spanidőt. De harmad magammal gumicsónakkal kijutottunk, befoglaltunk egy bézt, és utánna szép sorba a többit. Kemény répázás ellenére, nullára pörgettük a répázó Danee csapatát.
    DoCit ismerem már annyira, hogy az itt ellene felhozott vádak, csak kamu az egész.
  • schrank
    mert a kommander nem vesz észre mi azt hiszi hogy egy kis piros vérfolt úszik a part felé mi
  • koschwarz
    akarom mondani, a bf2-ben.

de csak azért mondtam az AA-t, mert azzal észrevehetnek, hogy a partra sunnyog valaki heliben. de a peccs után már félni kell az AA-tól
  • koschwarz
    én általában egész vagyok bh-ban
  • koschwarz
    ja, nem is arra vakartam a fejem, hanem donc hozzáállásán. bár tényleg így lehet megnyerni a kört, dehát a másik oldalon lévő "public csürhe lámáknak, akik nem tudnak kijutni" elég elkeserítő az ilyen.