172102
  • alma2
    "Baromi sokat számít a pályaismeret."
    Ebben teljesen igazad van de, ha mar lassan egy ev alatt 1 palyat ismertel meg, akkor még 12 evet kell varnunk, hogy rendesen vegigjatsz velunk egy teljes kort ?
    Nem sieted el. Bar 3 palyat kivehetunk kapasbol, azon nincs harci heli, de ez meg mindig 9 ev akkor is :)

• alma2
    Nem tudtam, hogy kirugtak, de igy utolag megtudva is oromet okoz am :)
    Biztos nem illett a kepbe a paprikaJANCSIK viselkedesed es masnak is szurta a szemet.Most nezem mar nem jancsik, janek bocs, meg mindig nem tudom megjegyezni az osszes nickedet.
    De ahogy bejottel elkezdotott egy vote, kivetelesen nem kickvote volt, hanem map.De nem ám egyszer, tobbszor is nekifutott valaki.De ilyet csak egy ifjonc tesz szogoruan 16 alatt, az is csak akkor, ha te vagy, most igy utolag elarulhatnad, jol tippelek-e ? :)
  • GameOverrr
    Csak tudod "kiscsillag" a demóban semmiféle éles meccs előtti ökörködés nincs, mivel ott nincs is semmi az éles meccs előtt. Ahogy belép az ember a szerverre, máris minden élesben megy, függetlenűl attól, hogy hányan vannak a szerveren. Így én ilyen éles meccs előtti ökörködéssel még nem talalkozhattam, de akkor is alattomos puhapöcsös módszernek tartom ezt az esetet. Olyan nehezetekre esett volna beírni, hogy:"Figyelj már kiscsillag elbaztad a játékunkat(LOL, mert besegítettem az egyik csapattársamnak), ezért mostantól lövünk rád, annak ellenére is, hogy egy oldalon vagyunk."?
    Kívánom, hogy játszunk még egy szerveren(de lehetőleg egymás ellen). Gondolom akkor is is ilyen jól megy a lövöldözés, mikor ellenségre kell lőni.

Egyébként meg nem lekoccoltam, hanem az említett okok miatt kiléptem.

Alma2-nek:"Ahh, olcso kifogas" Nem olcsó kifogás, hanem ez az igazság. Baromi sokat számít a pályaismeret. Singleplayerben beléptem egy másik pályára, aztán azt sem tudtam merre támadunk... Az meg odáig rendben van, hogy elég tudni, hogy pirosan világit egy zászló környéke, de ha elsö alkalommal elkezdek körözni körülötte, tuti, hogy lefejelem az első fát. Arról nem is beszélve, hogy fogalmam sincs, hol vannak a stinger/igla állványok. Lehet, hogy ha az embernek van egy jó gunnere - aki figyelmezteti, hogy honnan lőnek -, akkor ez nem akkora probléma. De ha nincs, akkor magára van utalva, és csak abban bízhat, hogy tudja, honnan lőnek.
  • steweee
    na akkor egyértelműsítem hogy mire gondoltam. legutoljára akkor játszottam vele, amikor az alapjáték + specforce kiegíszítés + bf2_patch_112.exe - volt a legmagasabb verziója. na az is még tele volt hibákkal. azóta nem kísértem figyelemmel a dolgot, és a kérdésem az lenne, hogy megjelent e már a fizetős kiegje, mert varezen még nem láttam, illetve van e hozzá már magasabb verziószámú hibajavító peccs
  • Jancsik

tengap elkezdtél provokálni, hogy kkilegyek rúgva az ex szerverről
  • FlatlineHun
    Nekem a hírnevem (ha lesz valaha) ne mendemondákra alapuljon, hanem tényleges teljesítményre.

Úgy azért többet ér, nem? :)))
  • alma2
    Ez az vedo duma nem kellett volna a vegere :)
    Persze gondoltuk, hogy hasonlo tortent, sot biztosak voltunk benne, de en szepen felepitek rolad egy Hero kepet, aminek 100 % a valosag alapja, csak a mi szemszogunkbol, /mert hat ufot is lattam mar/ te meg lerombolod. Nem valami jol menedzseled magad, pedig ha jol csinalnad, egeszen a serthetetlen kategoriaba is fel lehetne tornazni titeket effele mende-mondakkal :)

• vsly
    Ezek jók
  • FlatlineHun
    :)))

Ha érdekel, elmondom, hogy mi történt valójában: láttam, hogy a csapatnak nincs commandere, hát beálltam. Miután lelőttetek minket vagy lelőttünk titeket (már nem emlékszem) elindultunk a helivel, gyorsan bementem a kommander képernyőre, scan-neltem, kiraktam az uav-ot, meg az artit, meg a supply-t. Ezek után jöttetek ti, és tök véletlenül (heliharc közben) Pharolas belekergetett titeket az atriba (amit ő nem is látott, én meg már el is feledkeztem róla) és így egy lövedék épp telibe kapta a heliteket.

Természetesen szó sem volt cheatről (én ugyan viccelődtem vele, de se én, se senki az eX/7th-ből nem használ, nem használt és nem is fog használni cheatet)
    és szó sem volt arról, hogy az arti ellenetek ment, hiszen szándékosan egy mozgó helit kiartizni... LEHETETLEN. Azért ment oda az arti, mert a scan 2-3 piros pöttyöt mutatott ott. 15 mp-vel később a heliharc közben ti épp ott voltatok. Pech....

De Pharolas-szal kurva jót röhögtünk rajta!!! :))
  • Cream78
    Kiegészíteném!

Hogy jöjjön rád a kangörcs mikor sündisznóval találkozol!
  • alma2
    OFF: de nem birom kihagyni, albertok, danyk es barataik keretik ezeket megtanulani, ha mar csunyat akarnak mondani az emberre, sot meg kick se jar erte :)

Kinyírlak, mint óvodás a papírkutyát!
    Az APEH levelezzen veled!
    Oh ,hogy simulna ki az EKG-d!
    Nyald ki a zsebkendomet!
    Nektek is anyátok sírt fel elöször amikor megszülettetek! :-)
    Mókus rakjon fészket az orrodban!
    ROHADJON MEG AZ ÖSSZES BEFÖTTÖD.
    Az forgassa meg a spórolt pénzed, aki nem volt apáca!
    A MEDVE IGYON RÁD VIZET!
    A könnyubúvárok pucolják meg a szélvédodet!
    Oh, hogy a bomba vetkoztessen le!
    SZÉTTÉPLEK MINT ETIóP GYEREK A SEGÉLY-CSOMAGOT!
    Hogy a lánctalpas csiklandozná meg a hasadat!
    Megfejellek, mint kölyök szöcske a földi epret!
    A TERRY BLACK FOGADJON ÖRÖKBE!
    Ketté vizellek mint télen a hóembert!
    Kevés vagy, mint Anettka a vizespóló versenyen!
    Olyan ronda vagy, hogy ha egy mókusnak olyan feje lenne mint neked, magára gyújtaná az erdot!
    Legyen barátod a Hoffer Misi!
    KIÜTÖM A FEJEDET A FÜLEID KÖZÜL!
    Széttéplek, mint üzbég paraszt a gombos harmonikát!
    Feszítesz, mint tanyasi kutya a beton járdán!
    A sírköves írja a neved a tortára szülinapodon!
    Hogy mindenki álljon a partidon, csak te feküdj! ;-)
    A BOR HÜLJÖN A NYAKADRA!
    Egy fogad legyen és az is fájjon! :-)
    Hogy a patológus lásson beléd!
    Rohadjon rád a Muanyaglavor!
    Hentesbárddal végezzenek rajtad gégemetszést!
  • Templar75
    Engem is lebombazott Dalian Plant-en az anyahajon (NF) ugy, hogy meg fel sem szalltunk a harci helivel. Irtam is az admin-nak, de nem tudom ezre vette-e?
  • alma2
    Teljesen hasonlo szabalyokat hoznek en is, ha lenne szerverem 10/10 !

De arra nem ter ki a leiras, mi van ha a commander bent ul lovonek a heliben, majd a legicsata kozben, amikor mind a ket heli egy arti hatotavolsagan belul van, majd commander nyom ugymond sajat magara egy artyt.Az o oldalarol nezve, az ellen helije ellen egy artyt, majd cheatet bekapcsolja, az ellen helijet termeszetesen arcon talalja az arty leesnek, mig a commanderes heli sertetlenul tavozik, ezert mennyi ban-t adnal magadnak, ha mar te csinaltad tegnap :)
    Nagyon durva volt.Ha ezt meg lehetne tanulni, beiratkoznek egy iskolaba :)
  • FlatlineHun
    Tőlem kapott egy waningot még az Oman-on.... köszi, legközelebb jobban figyelek majd rá.
  • FlatlineHun
    Íme egy iromány arról, ahogy én látom a dolgokat:

Mint azt már számtalanszor vitattuk, így egy értelmezése annak, hogy mi BC és mi nem az.
    (az alábbi értelmezés az ÉN SZEMÉLYES értelmezésem, másoké ettől eltérhet)
    BC, ha nem foglalható bázison (továbbiakban NF) tartózkodó, harcban még nem résztvevő egységet járművel, vagy artillery-vel megtámadsz.

NEM BC:
    - a foglalható ponton épp felszálló heli lelövése, de ugyanez NF ponton BC.
    - az NF bázist már elhagyott, vagy visszatérő légijármű üldözése, illetve lelövés, még akkor sem, ha az már a bázis fölé ért. (magyarul a hazafutás nem jár mentességgel!)
    - NF bázisról kocsi lopása, amennyiben a járművel haladéktalanul elhagyod a bázist. (természetesen ha ott maradsz, vagy kifelé menet egy-két embert még lekapsz, vagy gázolgatsz, megvan a kockázata, hogy BC-nek nézhető a dolog.)
    - Az NF bázis területén tartózkodó, kifelé aktív harcot folytató egység lelövése. (pld igla, tow nem mentesül védettségben csak azért, mert a főbázison áll, de közben lövi a kintlévőket. Aki a bázisból kifelé lő, az már harckész egység, és ölhető. Ha pld kínai heliben ülsz, és az amcsi cobra az anyahajó fölött lebegve próbál leszedni TV rakétával, nyugodtan visszalőhetsz)
    - Harci egységre kilőtt, de véletlenül (mondjuk flare miatt) felszálló egységet eltaláló légvédelmi rakéta.

Nem biztos, hogy mások annak veszik, de nálam BC:
    - NF bázison spawnpontok c4-ezése, claymore-ozása, snipe-olása. (itt különbséget kell tenni a bázisban lévő emberek, és a spawnpont snipe-olása között. Ha megszületés után 1 mp-en belül fejbelőnek, akkor a spawnpontot célozza a sniper.) Ugyanezek a dolgok elfoglalható bázisnál ugyan gusztustalanok, de nem tiltottak.

Punishokról: Mindannyian tudjuk, hogy TK rendszer hibás. Az ebből adódó TK-lehetőségek kihasználása, vagy punisholása erősen kerülendő!
    Repülő, tank elé állásért én azonnal kickelek, másodszorra bannolok. Amennyiben a TK-ért valóban te voltál a hibás, akkor az áldozat szíve-joga, hogy punisholjon, ha akar. A tanácsom az, hogy kis hibákért, illetve nem szándékos TK-kért inkább bocsássunk meg. Ha egy bombázó két tankkal együtt leszed egy saját gyalogost, azt én kis hibának tekinteném. Egy gyalogost, meg három csapattársat már inkább felelőtlenségnek. Az eltévedt légvédelmi rakétákért szerintem az áldozat joga dönteni, de nem biztos, hogy a büntetés a legjobb ötlet ebben az esetben, pláne, ha bocsánatot is kér az illető...

Exploitok: járműből toronypörgetéses falbakiszállásért, meg hasonlókért én azonnal legalább egy hét bant adok. Véleményem szerint az ilyesmit fél lépés választja el a cheat-től. (Ugye, Prothor?)

Farmolás:
    Supportos gránátdobálás a térkép szélén, egymást gyilkolós feltámasztásos dolog:
    hasonló az előzőhöz + screenshot + log küldése EA-nak, hogy nullázzák az accountot. Nem mindig teszik meg, de soha nem lehet tudni... inkább ne kockáztass. A szervert azért üzemeltetjük, hogy játszanak rajta az emberek, nem azért, hogy pontot gyűjthessenek.
    A légvédelembe vagy tankba beülés, majd ebédelni menés jutalma egy kick. Ha öt percnél tovább akarsz a géptől távol lenni, légy szíves lépj ki, hogy más játszhasson. Köszi.

Csapat hátráltatása amatőrséggel, vagy lustasággal: Nagyon tág fogalom, beletartozik az is, ha elviszed a repülőt, és többször egymás után lezuhansz vele, (miközben más, jobban hozzáértő is menne vele) vagy ha commander vagy (hogy dupla pontot kapj) és nem csinálsz semmit.
    Ha commander akarsz lenni, akkor csipogjon az UAV, spottold az ellenséget, dörögjenek azok a tüzérségi ágyúk, és hulljon az égből az ellátmány, miközben irányítod a csapatot, ellenkező esetben csak ártasz a csapatodnak.
    Commander repcsiben, (vagy ebéd közben): nálam figyelmeztetés, hogy mondjon le, aztán kick.

Ha squad leader vagy természetesen az nem jár ilyen felelősséggel. (Szerintem bárki lehet SL, még a repülő pilótája is, hiszen ezzel lehetőséget ad a commandernek, hogy bombázási paracsot adjon ki. Az én felfogásom szerint nem csak gyalogos squadok léteznek) Mindenestre érezd feladatodnak, hogy végrehajtsd a commander utasításait, amennyiben ezek nem irracionális parancsok. Segítsd a szakaszodat azzal, hogy UAV-ot, vagy ellátmányt kérsz, ha arra van szükség. (megfigyelésem szerint nagyon ritkán kérnek a SL-ek a commanderektől)

Ha squad member vagy, akkor próbálj a csapatoddal maradni, és végrehajtani az SL-től kapott utasításokat. Amúgy mázlid van. Valószínűleg nem fogunk téged kirúgni, ha kell hely adminnak, mert először a magányos farkasokat rúgjuk ki.

Nah, első lépcsőben kb ennyi....

• Boxer HUN
    Így van!!! Emlékszem, mikor az előző patch kijött, (hullámzó TV monitor) hogy örültem mikor a közeledő repülőt kiTV-ztem. És ehez kell a jó pilóta is.
  • Boxer HUN
    Flatline:

Csak egy emberkére szeretném felhívni a figyelmeteket: pYura.

Ahol csak lehetett, végig megállás nélkül nyomta a BR-t. Sajnáltam is, hogy épp nem voltatok fent. (Nem csak nekem b@szta a csőrömet a dolog)
  • alma2
    Ez mind igaz, de nem csak tv raksi volt benne, szegeny pilotat ne tegyuk a masodik helyre mindig :p
    2-szer pilota raketa volt :)
    Alapesetben, szinte mindig csak a pilota tudja leloni a repcsiket, de ez a szerver valamit nagyon tudott, hogy nem csak ez jott oszze !!!
    Tv raketaval altaban szembe pl meg le lehet loni a repcsit ha nem ficankol, de itt olyat is meglehetett csinalni, elmegy alattad a repulo, utana fordulsz megkergeted tv-vel aztan bummm.Persze, az kellett, hozza ne menjem full gazon a repcsi, mert amugy nem eri utol.
    Latszik az egy-ket admin nagy helis, figyelt a reszletekre, bekapcsolta a tv-cheatet amit megerdemlunk, koszi :)
    ed101 != alma2, en nem beszelek olyan csunyan jatek kozben :)
  • Boxer HUN
    Na kiscsillag akkor elmesélem, hogy mi is történt!!! eX szerver kör végén a töltésnél belassult (hozzáteszem ennek ellenére hibátlan, mert nem bontotta a kapcsolatot!!! (thanks eX)) és szépen mindenki disconnektalt. Én is majdnem, de erre elkezdett betölteni. Nézem kik vannak a szerveren, csak ketten voltunk Pharolas -al. Írta, helicsatázzunk addíg. Oké. Aztán jöttél te, és pillanatok alatt leszedtél F35-el. Ebbe nincs is semmi kivetnivaló, hisz ellenséges oldalon voltunk. Viszont sikerült elrontanod a játékunkat, és ezért döntöttünk úgy, hogy akkor játszunk mást. Egyébként meg nem értem, hogy miért is sírsz amiért lőttünk rád??!! Még bőven éles meccs elött voltunk. Addíg mindent lehet. Legközelebb meg ne lépj le. Én sem koccoltam amikor ed101(alma2???) kb 5x szedett le heli TV raksival... És végezetül gyakorolhatsz akármennyit egyjátékos módban!!! Éles játékban mindíg meg fogsz halni, mert teljesen másképp viselkednek a fegyverek, és a morál is más!!!!
  • koschwarz
    mondtuk, hogy ne hasonlítgasd a demobeli teljesítményedet a teljes-peccses változathoz. a pályákat meg nem fogod megismerni, ha nem játszol rajtuk

beszűkültél teljesen oman-ra, pedig vannak annál jobb pályák is

a repülős dologhoz meg annyit, hogy még most sem annyira egyszerű lelőni a repülőket, de most már legalább nem lehetetlen (vagy közel lehetetlen), mint a peccs előtt. igazából a helisek szívták meg a legjobban, de az ügyesebbek még most is jól nyomják. legfeljebb nem 10 k/D-vel, hanem 5-össel/kör
  • alma2
    Lehet, hogy mint marketing manager nincs sok kozom a dologhoz, sot a lenyegen se fog valtoztatni, hogy visszalltok, de nekem az ex nev jobban tetszett, mint a 7th :)
  • Csacsy
    Megvolt mind a 15 :)
  • Hatt
    Egyértelmű hogy nem fog neki annyira menni mint a demo-val, ne feledjük hogy azota pecsek is voltak és változott rengeteg minden. Majd megszokja és akkor megmérkőztök:)
  • alma2
    Ahh, olcso kifogas ott volt a remek alkalom, hogy jatszunk, en se tudom a zaszlok neveit, eleg ha pirosan vilagit a kornyeke :)
    Sokan jatszanak rosszabb konfiggal mint te, lehet mazohistak vagy csak te vagy tul kenyeske ? Keves playerrel egyertelmuen jobban fut a game, tehat meg ez is adott volt !

Annyira topon, volt a szerver, osszejott az mzpx krealmany elso repulo lelovese sraw-al is, by ed101 :)
    Bar nem tudom melyik csapattarsad lott le, de az elejen amig nem indult el a meccs, ment rendesen az okorkodes, na meg a basecamp is az ellen reszerol:p
    De mint itt egyeduli demos, tenyleg olyan mintha ket kulonbozo jatekrol beszelnenk, remelem rajottel :)

• alma2
    Ahhh ne mar, inkabb 64-es map 32 fovel, hogy mindenkinek jusson jarmu, mert ez meg mindig nem a cod gyaloghuszarok :)
  • koschwarz
    grat a csapatoknak!
  • Hatt
    Utólagos engedelmetekkel.

FRX - eX
    117 - 417

sharki, karkand
  • Hatt
    Nem. Ez csak a Main Base-ra vonatkozik tudtommal:) Ott még 1 legyet se kergethetsz el.
  • koschwarz
    nem hinném hogy ez annak számít, persze ha szándékosan csak ezért állsz ott, az nem szép dolog...de egyébként ez taktikai elem, hogy míg társak foglalnak, addig valaki a spawnolókat irtja

de nem akarok az ex szabályzatába beleszólni
  • koschwarz
    elég lesz, ha visszavonjátok a repülős engedélyét, és beosztjátok a tábori konyhásokhoz, krumplit pucolni
  • JCSR ODIN
    Az eX szerverén a no bc, no br fogalomkörébe beletartozik az, ha mondjuk foglalható ponton spawnoló járművet lövök ki?
  • erdos
    Kivégzéséről intézkedünk...
  • Danee
  • koschwarz
    ha valakit feldühít a főnöke :DDDDDD

minden tárgyat próbáljatok ki
  • koschwarz
    természetesen vicceltem
  • Pharolas
    Kosch, vigyázz, hogy mit kívánsz
    Egy kis kavics elég a lavina megindításához, és nem lenne jó, ha a végén külön üzenőfal kellene, hogy kis pistit ne engedjük fel, mert megjavította a worst enemymet
  • koschwarz
    azalatt a fél óra alatt amit az ex szerveren töltöttwm, eccer sem volt lagom.

jcsr vibrit kéne örök banra rakni a szerverre, túl jól repül, mindig lebombázott
  • Nagydög
    Akkor nalam volt valami gazemberseg, vagy hallgatag nepekkel hozott ossze a sors.
  • Pharolas
    De van
  • Nagydög
    Fraszt! Eppen most gagyik. A mesterlovesznek a claymore lett a fo fegyvere, es a legujabb mutatvany a foldrevetodes kozben barkit ledaralo support. Valamelyik nap befordultam egy sarkon, es vagy husz meterre meglattam sensei kartacsot. Azonnal hasravagta magat, en meg megkinaltam a granatvetovel. Gyakorlatilag rafekudt a granatra, nekem meg mar nem sikerult a fal moge rohannom. A tegnapi nap amugy is csak szopas volt nekem az eX szerveren. Egy jo szeriam volt, mikor karkandon a piac kornyeken vagy nyolc embert meszaroltam le ket perc alatt.

Apropo! Nincs VoIP az eX szerveren?