• FlatlineHun
    Íme egy iromány arról, ahogy én látom a dolgokat:

Mint azt már számtalanszor vitattuk, így egy értelmezése annak, hogy mi BC és mi nem az.
    (az alábbi értelmezés az ÉN SZEMÉLYES értelmezésem, másoké ettől eltérhet)
    BC, ha nem foglalható bázison (továbbiakban NF) tartózkodó, harcban még nem résztvevő egységet járművel, vagy artillery-vel megtámadsz.

NEM BC:
    - a foglalható ponton épp felszálló heli lelövése, de ugyanez NF ponton BC.
    - az NF bázist már elhagyott, vagy visszatérő légijármű üldözése, illetve lelövés, még akkor sem, ha az már a bázis fölé ért. (magyarul a hazafutás nem jár mentességgel!)
    - NF bázisról kocsi lopása, amennyiben a járművel haladéktalanul elhagyod a bázist. (természetesen ha ott maradsz, vagy kifelé menet egy-két embert még lekapsz, vagy gázolgatsz, megvan a kockázata, hogy BC-nek nézhető a dolog.)
    - Az NF bázis területén tartózkodó, kifelé aktív harcot folytató egység lelövése. (pld igla, tow nem mentesül védettségben csak azért, mert a főbázison áll, de közben lövi a kintlévőket. Aki a bázisból kifelé lő, az már harckész egység, és ölhető. Ha pld kínai heliben ülsz, és az amcsi cobra az anyahajó fölött lebegve próbál leszedni TV rakétával, nyugodtan visszalőhetsz)
    - Harci egységre kilőtt, de véletlenül (mondjuk flare miatt) felszálló egységet eltaláló légvédelmi rakéta.

Nem biztos, hogy mások annak veszik, de nálam BC:
    - NF bázison spawnpontok c4-ezése, claymore-ozása, snipe-olása. (itt különbséget kell tenni a bázisban lévő emberek, és a spawnpont snipe-olása között. Ha megszületés után 1 mp-en belül fejbelőnek, akkor a spawnpontot célozza a sniper.) Ugyanezek a dolgok elfoglalható bázisnál ugyan gusztustalanok, de nem tiltottak.

Punishokról: Mindannyian tudjuk, hogy TK rendszer hibás. Az ebből adódó TK-lehetőségek kihasználása, vagy punisholása erősen kerülendő!
    Repülő, tank elé állásért én azonnal kickelek, másodszorra bannolok. Amennyiben a TK-ért valóban te voltál a hibás, akkor az áldozat szíve-joga, hogy punisholjon, ha akar. A tanácsom az, hogy kis hibákért, illetve nem szándékos TK-kért inkább bocsássunk meg. Ha egy bombázó két tankkal együtt leszed egy saját gyalogost, azt én kis hibának tekinteném. Egy gyalogost, meg három csapattársat már inkább felelőtlenségnek. Az eltévedt légvédelmi rakétákért szerintem az áldozat joga dönteni, de nem biztos, hogy a büntetés a legjobb ötlet ebben az esetben, pláne, ha bocsánatot is kér az illető...

Exploitok: járműből toronypörgetéses falbakiszállásért, meg hasonlókért én azonnal legalább egy hét bant adok. Véleményem szerint az ilyesmit fél lépés választja el a cheat-től. (Ugye, Prothor?)

Farmolás:
    Supportos gránátdobálás a térkép szélén, egymást gyilkolós feltámasztásos dolog:
    hasonló az előzőhöz + screenshot + log küldése EA-nak, hogy nullázzák az accountot. Nem mindig teszik meg, de soha nem lehet tudni... inkább ne kockáztass. A szervert azért üzemeltetjük, hogy játszanak rajta az emberek, nem azért, hogy pontot gyűjthessenek.
    A légvédelembe vagy tankba beülés, majd ebédelni menés jutalma egy kick. Ha öt percnél tovább akarsz a géptől távol lenni, légy szíves lépj ki, hogy más játszhasson. Köszi.

Csapat hátráltatása amatőrséggel, vagy lustasággal: Nagyon tág fogalom, beletartozik az is, ha elviszed a repülőt, és többször egymás után lezuhansz vele, (miközben más, jobban hozzáértő is menne vele) vagy ha commander vagy (hogy dupla pontot kapj) és nem csinálsz semmit.
    Ha commander akarsz lenni, akkor csipogjon az UAV, spottold az ellenséget, dörögjenek azok a tüzérségi ágyúk, és hulljon az égből az ellátmány, miközben irányítod a csapatot, ellenkező esetben csak ártasz a csapatodnak.
    Commander repcsiben, (vagy ebéd közben): nálam figyelmeztetés, hogy mondjon le, aztán kick.

Ha squad leader vagy természetesen az nem jár ilyen felelősséggel. (Szerintem bárki lehet SL, még a repülő pilótája is, hiszen ezzel lehetőséget ad a commandernek, hogy bombázási paracsot adjon ki. Az én felfogásom szerint nem csak gyalogos squadok léteznek) Mindenestre érezd feladatodnak, hogy végrehajtsd a commander utasításait, amennyiben ezek nem irracionális parancsok. Segítsd a szakaszodat azzal, hogy UAV-ot, vagy ellátmányt kérsz, ha arra van szükség. (megfigyelésem szerint nagyon ritkán kérnek a SL-ek a commanderektől)

Ha squad member vagy, akkor próbálj a csapatoddal maradni, és végrehajtani az SL-től kapott utasításokat. Amúgy mázlid van. Valószínűleg nem fogunk téged kirúgni, ha kell hely adminnak, mert először a magányos farkasokat rúgjuk ki.

Nah, első lépcsőben kb ennyi....