8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • ati2002
    AZt hiszem annyi a különbség, hogy ez VIVO-s.
  • fatallerror
    a tegnap megjelent WHQL-es drivert erre tessék
  • Breki33
    hivatalost vagy beta-t?
  • NeOhu
    Tudnátok nekem ajánlani egy jó nvidia drivert? 6600GT -m van.
  • Narancs
    mielőtt betetted a régi kártyád driverét letörölted driver cleanerrel? Ha nem, akkor tedd meg.
  • biomage
    milyen a konfigod én a legfrissebet használom és semmi baj nincs velle
  • Radir
    Hi!
    Lehet már tárgyaltátok, gyorsan átfutottam pár oldalt és nem láttam:
    Msi 6600Gt Vtd 128Mb Lite
    Ez mi? Doboz nélküli verzió, vagy van valami hardwerbeli különbség is a retail változatokhoz képest?
    help!

Előre is köszi, egy volt Ati-s és leendő Nvidia-s:))
    Tényleg, melyik drivert ajánljátok hozzá? Melyik a legjobb?:))

Radír
  • ati2002
    Próbálta valaki az új ForceWare drivert (81.85)?
    Én most szedem.
  • ghomby
    Üdv! Tegnap vettem egy MSI 6600GT videokártyát! Olyan problémám lenne vele, hogy játékok alatt a gép rendszeresen visszalép a Windowsba! Nem lép ki a játékból, csak visszatér a windowshoz! Utána egy alt+tab, és mehet tovább a játék! Ez mondjuk elég idegesítő tud lenni! Ja, és miután feltettem a kártya összes driverjét (utána a netről a legfrissebbet), elment a hangja! A line-in-en van hang, de a vezérlőpultban azt lehet olvasni, hogy nincs hangkeltő eszköz! Na ez mi a fenétől lehet?
  • Rover623
    Hát ha neked úgy tetszik, akkor ezt is felfoghatod Gamer Edition-nak...
    Sima 6800-as 325/700MHz, ez meg 350/1000...
  • Inquisitor
    Köszi, csak megzavart, hogy az Asus-nál a nem gagyított kártyákat Gamer Edition néven forgalmazzák, és annak is GE a rövidítése.
  • Narancs
    Nem, mert ennek GT órajelei vannak, dupla anyni ramja ami ráadásul GDDR3...tehát sima és GT között van valahol a GE.
  • Inquisitor
    "6800GE: 12 pipe, 5 vertex" - Ez nem a "sima" 6800?
    Mert a 6800LE/XT a 8 pipeos, az tuti.
  • Rover623
    6800GT: 16 pipe, 6 vertex, GPU:350MHz, RAM: 256MB, 1000MHz 256 bites GDDR3
    6800GE: 12 pipe, 5 vertex, többi stimmel...Asus hülyeség...
  • rlz001
    Nem tudja valaki, hogy mi a különbség a 6800GT és a 6800Ge között(memória, GPU órajel)?
  • Rover623
    Okíts lécci fórumhasználatból...:)
    (Majd a kezedbe nyomok egyszer egy palmot, mikor éppen nem vagy bejelentkezve...ha elsőre sikerül "válaszol"-nod vkinek, meghajlok előtted...de még sokadikra is el lehet szúrni, hidd el...)
  • biomage
    ha ezt nekem irtad akkor kiprobálom
    ha legközelebb irsz valakinek akkor nyomd meg a (válasz ) feliratot
  • Rover623
    NVIDIA WDM driver...kipróbálni meg a Movie Maker-el tudod...
  • biomage
    jó de melyik
  • Omlás
    Szerintem elvileg a Gyári CD-n van hozzá valami okosság nézz körül !
  • biomage
    hellósztok
    úgy érzem itt az ideje hogy kiprobáljan a videokarim vivo részét
    a problémám csak az hogy melyik az a program amivel nézhetem az egészet.
    alul ki van irva a kártyát
  • [NST]Cifu
    Az, hogy egy videókártyát ki tud-e hajtani egy adott alaplap/proc/ram konfigot, az az adott játéktól függ. Ahol erősen számításigényes dolgok vannak (fizika, összetett AI, 3D hang, stb.) ott értelemszerűen a gép jobban számít - ezért nem jó a 3DMark eredményekre hagyatkozni.

Általánosságban a te géped kényelmesen ki tudja hajtani azt, ami a 6600GT-ben van, legalábbis a játékok nagy részében.
  • Omlás
    szerintem nem .
  • Narancs
    Ki tud.
  • Vonciii
    szevasztok!
    ANNYI kérdésem lenne hogy ki tud- e hajtani egy Gforce 6600G-t ez a gép:
    P4 2,8 ghz ; 1gb ram ; qdi platiniX 2E/333 ???
  • Omlás
    Nah valszin megoldódni láccik a szívás az Inno 3D -s 6600GT vel! A megoldás eccerű mivel ez már a 2. csere úgy hogy egyeltalán nem jó a kari ill használhatatlan így áttérek az MSI féle 6600GT -re remélem nem csalódok a jó öreg MSI féle kártyában!!
  • ati2002
    Ezzel én is így vagyok.

Kivétel azért van (és erősíti a szabályt :D) : A FEAR SP demó full max beállításnál beakadozott időnként, de ez állítólag memória és optimalizáció kérdése (ugyanúgy beakadt egy 7800gtx-en is, de 2 GB memóval nem).
    (de most megnézem a fullt, most ért véget a telepítése, szal... csáááá!)
  • petee
    Akkor ne húzd,nehogy vmi baj legyen vele.Sztem próbálj ki vmilyen Nvidiás játékot,ha ott hozza a megfelelő teljesítményt,akkor nincs baj,valszeg játék vagy driver a hibás.
  • mochee
    Hát nincs, de azér megpróbálom ujrarakni.
  • Narancs
    Nekem is volt moddolt 6800 simám, és kurvaszépen ment vele minden! Format C: és XP reinstall...egy próbát megér, lehet vmi IRQ akadás van. TV tunered nincs? Mert nekem az produkált fagyáskat, el is adtam a répába...
  • mochee
    Nekem nem az eredménnyel van gondom, hanem azzal hogy nem folyamatos a játék vele! Én nem keveslem a pontszámomat, az nem érdekel, csak összehasonlításra jó. A játék a lényeg ami szvsz siralmas. Ráadásul Cifu se talált olyan gammát ami "megfektette volna" a GT-t. Mondjuk neki 256MB-os van. Ezért nem értem a dolgot.
    De lehet hogy ez a kártya ennyit tud produkálni játékokban, és akkor nincs mit tenni. De azért furcsán alulteljesít, én csak ezt mondom, a pontszámtól függetlenül.
  • [NST]Cifu
    Eddig nekem nem sikerült olyan játékot találnom, amely megfektette volna a 6800GT-t 4xAA és 8xAF esetén, 1024x768-as felbontásban, full részletesség mellet. HL2 még skinpack esetén is 50+ FPS, Lock-On keményen customizálva 30+ FPS, SWG a legnagyobb PvP csatáktól eltekíntve 20-30 FPS...

Az lehet, hogy az adott kártya hibás, de én inkább arra gyanakszom, hogy valami másban kellene a hibát keresni...
  • Gabesz amd64
    ezt mondtam Én is az elején!
    de nem értem mér nem lehet felfogni,hogy jó az az eredmény!
  • mochee
    15 giga helyem van, a GPU 51 fok, GPU memória 55 fok. Ha tényleg jó az eredményem, akkor csak egyszerűen nem elég már ez a konfig az új játékok 1024-ben való futtatásához jó grfikai beállítások mellett. Engem csak az zavar, hogy sokkal gyengébb gépen a Dungeon Siege ugyanígy futott mint az enyémen, vagyis szarul.
  • Narancs
    Normásilan működik a kártyád, ezt mutatja a 3dmark ponty is. XP reinsallt csináltál már? Mennyi hely van a vinyódon?
  • [Jakuza]
    Nem melegszik tul a GPU ?
    Mert akkor lekorlatoz konnyen lehet aaz a gaz a kartyaddal.
    Tipikus Inno hiba.
  • mochee
    Igen, de szerintem nem működik normálisan a 6800GT-m, mert akadnak vele a játékok. Csak nem tudom, hogy egy 6600 GT mire képes.
  • [NST]Cifu
    Ha jól értem, egy 6800GT kártyáról váltasz 6600GT-re? Mert ez esetben biztos, hogy nem fogsz plusz sebességet kapni.
  • mochee
    Hát...őőő...de. Abbahagyom.

Azt mondja meg valaki, hogy ha veszek egy 6600 GT-t a gépembe, akkor elvileg jobban kéne hogy menjenek a cuccok vagy nem? Vagyis képes leszek szép grafika mellett 40 FPS fölé emelni az átlagot, vagy nem érek el semmit, ugyanez lesz a helyzet.
  • [NST]Cifu
    Komolyabb kockázata nincs, egyszerűen csak figyelni kell arra, hogy ne melegedjen túl a proci.

Viszont nem túl offtopic ez már itt?