8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • mochee
    Most nagy szar lenne ha valami baja lenne, ugyhogy csak biztonságosan akarom csinálni. Gondolom gyári hűtőnél van kockázata hogy elromlik, ugyhogy inkább hagyom.
  • Gabesz amd64
    Én felhúztam egy 2200+-os AMD-t(ami 1700Mhz-en megy alapba) 2241Mhz-re igaz egy Gigabyte hűtő volt rajta nem gyári!
  • mochee
    Ja, ez petee üzenetére volt válasz, bocsi.
  • mochee
    Hát nemtom hogy a procihúzás mennyire biztonságos, még sosem húztam semmit. Gyári hűtő van rajta. Én egyébként nem nagyon hiszek ebben, mivel a játéknak bőven elégnek kéne lennie egy ilyen konfig, de ha leírod hogyan húzzam a procim, akkor teszek egy próbát.
  • Breki33
    Ezt próbálta már valaki?

klikk
  • Mersant
    elso korben probald ki hogy raeresztesz 1 asztali ventit, ha ugy nem csinalja akkor a hutessel van gond, utana beszerzel 1-2 extra ventit es + is van oldva. nekem is ilyen problemam volt. raallitottam meg 1 sima 1szeru 1300 ft-os ventit a kartyara es azota minden fasza. ;-)
  • Omlás
    Hmm még valami a GPU mellet van egy másik borda pici fekete nemtom mi az de az baromira forró 2 perc terhelés alatt és hozzá sem lehet érni!A GPU bordálya is meleg de az még bőven tapintható!
  • Omlás
    ez a fulképernyőn nem de ablakban meg jó szitu bassza az agyamat :(!
  • Omlás
    alapból levan véve :) és feltünően meleg levegő jön a VGA tól :(!főleg ha meghalytom valami tesztprogival!
  • Csaba
    Háát, nem tudom. Ha esetleg leveszed a gépház oldalát, azt próbáltad már?
  • Omlás
    Hibátlanul végigmegy mindegyiken :)!
  • Csaba
    És a directx videokártya tesztjét lefuttattad? (dxdiag.exe)
    Lehet, hogy hülyeség, de én mindig azzal kezdem a videokártya tesztet.
  • Omlás
    Értem hogy mire gondolsz!Per pill minden info jol jön mert énsem hiszem már azt hogy 2x egymásután ugyanolyan szart adnak!De lehet :(!
  • Csaba
    Persze nem akarlak elvinni rossz irányba, lehet, hogy tényleg a videókártyád hardverhibás (de ha kaptál egy újat helyette a boltban, és az is ezt csinálja, akkor nem biztos, hogy videókártyaprobléma...), de a rosszul működő tápegység rengeteg gondot tud okozni, akár textúrahibát is azáltal, hogy nem hűt már jól, és a gép belsejében hamar tűzforró lesz a levegő, és így a videokari sem működik megfelelően...
  • Omlás
    hát kb 1.5 éves márkáját nem vágom fagyás nem volt de 2 3 alkalommal volt hogy újraindult igaz akkopr 2 winyót és 2 optikai meghalytót vitt !De most pl 1 winyo 1DVD olvaso meg a WGA!Táp nem melegszik!És nem vágom mé csak full képernyőn van textúrahiba és ablakban mér tökéletes :(!
  • Csaba
    Nemnem, elég a 350 watt. Nekem egy 3ghz-es prescott plusz agp-s 6600Gt-vel jól megy a tápom (350 wattos Coolink), a régi viszont 300 wattos noname szar volt, és bár 3 évig bírta, de aztán égett szagok, lefagyások, textúrahibák jöttek a gépből, a ventije is megállt, stb. Szerencsére nem romlott el miatta semmi sem, kidobtam. SZóval elég neki 350 wattos táp, ha minőségi, és tényleg bírja. Nem véletlen, hogy a 350 wattos Coolink tápom duplaannyiba került, mint egy 400 wattos Codegen... Nem szokott fagyni a géped, vagy újraindulni? Esetleg nem tűzforró a tápod? Milyen márka és hány éves?
  • Omlás
    Most hogy mondod ezt a táp hondot voltak vele problémák!Sőt azon is filózok asszem 350 es tápom van !És mintha olyasmit olvastam volna hogy min 400 as kell a 6600 GT nek!Legalábbis az innos nak!De lehet hogy rosszul tudom
  • Csaba
    Esetleg a tápegységed nem melegszik túl, vagy nem romlott el? Nekem mikor beszart, előtte voltak textúra gondok, de mikor kidobtam, és lecseréltem egy új tápegységre, egycsapásra megszűntek ezek a gondok.
  • melorin
    A64 @2200Mhz GF6800 375/800Mhz=4547 pont
    ez jónak mondható?
  • Omlás
    Thx a tippeket !Amúgy újabb észrevétel teszteltem a kártyát rFactor-ra is & az LFS el is nos azt vettem észre ha ablakban futtatom mindegyik gémet semmi gond nincs nincs textúra hiba se akadás semmi viszont full képernyőn textúrahiba :(! Érdekes :(.
  • Csaba
    Tuti, hogy gond van a kártyádnál a hűtéssel is. Azt nem tudom, hogy emiatt szarok -e a progik nálad, de az én Leadtek 6600Gt-m olyan 50 fok körül megy alapból (pl. netezéskor), ha terhelem valamilyen 3d-s játékkal, felmegy olyan 60-65-re, és kész, ott megáll, nem melegszik tovább. Próbáld úgy nyomatni a dolgokat, hogy leszeded a házad oldalát, és úgy teszteld le. Ha megjavul, akkor hűtéshiba, ha nem, akkor sajnos más hardverhiba, de mindkét esetben szerviz...
  • Narancs
    Próbáld ki havernál. Ha ott is ugyanez boltbavissza és vegyél valami rendes márkát. Vagy próbáld ki, hogy benyomatsz elé egy házventit, hogy az is nyomja rá a levegőt, hátha csak túlmelexik...
  • petee
    igen lehet kevés,de az arány ugyanaz mint nálad. 6600GT & 2500+ vs. 6800GT & 2700
    vagyis a kareszodhoz kicsi a procid,próbáld húzni a procit és úgy nézd meg. Ha ez se hoz változást ,akkor más a bibi.
  • Omlás
    elsőnek a gyárit utánna próbáltam a 77.77 meg a 78.01 és végül a 81.84 et! Semmi változás kinkong jó többi szétesik :(!
  • Gabesz amd64
    szerintem visszakaptad ugyanazt a VGA-t

milyen drivert raktál fel?
  • Omlás
    Halle all!Problémám lenne Inno 3D Gef 6600 GT -vel! Anno vagy 4 hete vettem hazahoz win reinstal minden tiszta lappal indít .Azt textúrahiba stb szétesik a kép!Vissza visz elküldik garcserébe ma kaptam meg 4 Hét után a másik kártyát ezzel ugyan az a szitu :( úgyanúgy textúrahiba stb szétesik a kép!Viszont amit nem vágok Feltettem a King Kong demot is tesztelésre azomban ott semmi hiba tökéletessen fut se textúrahiba se semmi! Viszont eddig minden más szar : F.E.A.R. ,BW2. Batlefield 2, 3D Mark 2003 - 2005 stb stb! Azt vettem észre viszont hogy rá eresztettem a kártyára teszt ként a Real-ime HDR IBL newű progit közben figyeltem a kártya hőmérsékletet ami igen hamar 80 fok körül mászkál! Lehet ez a gond és ezért esik szétt a kép más gémben vagy alapból szar a kártya ????? Valaki help ötlet vagy akármi!
  • mochee
    Valaki esetleg nem tudja ha a gépembe vennék 1 Inno 6600 GT-t akkor azzal milyem eredményeket kéne kapnom játékokban? Jól futnának vele? (tapasztalatok... valami...)
  • mochee
    Mondom nem vagyok valami nagy mályszter, de a 2500+ Barton kevésnek tűnik, sztem az lehet neked a gáz. Viszont a 10 fps igen kevés, akad nem?
  • petee
    Hm sztem is elégnek kell lennie bár ki tudja. Nekem 2500+ bartonom van és 1 GB ramom.
  • mochee
    Ja és mennyi Ramod?
  • mochee
    Mer neked milyen procid van? Nekem 2,8 Ghz Intel NEM Celeron. Lehet hogy maradi vagyok de énnálam ez a proci még egész jónak tűnik ahhoz hogy ne legyen visszahúzó tényező.
  • petee
    nekem inno6600 gt-m van, és jáccok a DS2-vel,nálam ált. 20-25 fpssel megy,de amikor sokan vagyunk a képen akkor leesik 10 körülire is, max.-ra van állítva.Procihúzással jobb eredményeket kapok.Lemerem fogadni,hogy kevés a procid hozzá.
  • soulhunter
    köszönöm,hogy megválaszoltátok a kérdést,amit most akartam feltenni:
    ha a film 24 FPSnél folyamatos,akkor miért "szaggat" a játék 38 FPSnél? :)

szal köszi a válaszokat :D
  • mochee
    Igen, megfigyeltem a dvd-knél már ezt. Tudtommal 40 FPS felett megy jól a játék.
  • [NST]Cifu
    A filmeknél a képkockák között elmosás van, csak fogj egy DVD-t, és egy akciódúsabb pillanatban tapadj a PAUSE gombra. Tuti, hogy nem egy szép, éles képet fogsz látni, hanem elmosott pacákat. A számítógépes játékokban viszont minden frame tűélesre van kihegyezve, épp ez a probléma. Ahhoz, hogy a mozgás folyamatosnak látszódjon, bizonyos esetekben/játékoknál sajnos kevés a 30fps. Ettől függetlenül 30fps felett már a legtöbb esetben folyamatosnak látjuk a mozgást. Azért is próbálkoznak az újabb játékokban a motion blur effekttel (most nem az NFSU-féle megoldásra kell gondolni, hanem a folyamatosan alkalmazott effektről), mivel az pont ezt a TV/Mozi féle elmosott képkockákkal igyekszik a mozgást folyamatosabbnak láttatni.
  • Gabesz amd64
    mást?hmmmm

Leadtek!
    ennyi
  • Narancs
    Oké, szal az FPS szám jó, de mégis szaggat. Vinyó nem kurrog, amikor ezt csinálja?
  • mochee
    Ok, most 1 játékban volt frame limit, de a DS2-ben és a Fable-ben tuti nincs, vagy legalábbis 60-nál nem alacsonyabb, mert felugrál 60-ra. Viszont az a gondom hogy előbbinél általában 60-nak a közelébe nem vagyok (30 körül eseménydúsabb helyeken 27-28) utóbbinál pedig még a tizen akárhány sem volt ritka, és még csak a kezdőfaluban forgolódtam, harcra nem is került sor. Jó, a grafika szépre volt állítva 1024-ben de ezt vinnie kéne akadás nélkül ilyen karinak, és nem lelassulnia drasztikusan, hogy megakadjon a játék.

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy nekem 30-nál a DS2 NEM VOLT FOLYAMATOS, hiába az a filmeknél. Mondjátok meg őszintén, egy 6600GT-vel (gondolom sok embernek az van) 30 FPS-t produlálnak a játékok, és meg-megakadnak ha éppen nagyobb, jobban belátható területre érkeztek, vagy nagyba harcoltok? Szerintem nem. Akkor nekem miért van ez? Mindez 30 FPSnél, amivel a filmek akadásnélkül mennek.
  • NEOreg3
    Melyik gyártó adja ki a legjobb PCI-s 6600GT-ket, mert be szeretnék fektetni egy ilyenbe, csak sajna a 6600gt.uw.hu -val nem lettem okosabb. Egyedül a Leadtek fogott meg mert dícsérte a hűtését bár én úgyse fogom húzni a kártyát meg a hang se nagyon zavar így ajánlhattok mást is. Kösz.
  • Narancs
    És ez igaz minden játékra amit sure mondott...amúgy a mozifilmek 24 FPS-el mennek, és nem tűnnek darabosnak. 25 felett pedig a szemed nem érzékeli a különbséget. Szal nemtom minek 300 FPS, mikor ugyanazt látod mint 30-nál...