8009
Avagy az nVidia NV4X
-
#5364 Nem gyengébb, nem azt kell nézni, hogy a 9800PRO 256bites, ez meg 128-as. Más architektura. -
#5363 Mindenesetre a 9800pro -nál jobb vétel a 6600GT ebben az árkategóriában. Hogy mi lenne ennél jobb, azt most nem írom ide, mert ez nem anti-NVIDIA topik...;) -
#5362 OFF
Nem, Józsit... (há-há-há..."-Pistike, hozzál hurkát a hentestől. De ne véreset! -DENEVÉRESET???!!!!" )
ON
Amire érdemes felkészülni, az az, hogy bármelyik típust is választod (kvázi a "szoftverkörítésben" meg a márkanévben van a legnagyobb különbség), valószínűleg melegszik majd, mint a franc gyári hűtéssel. (ha bármi 6600GT topikot megnézel, legtöbben lecserélték a gyári hűtést)
De amúgy jó kis zsuga az! -
#5361 Palit? -
#5360 De ne Inno-t vegyel. -
#5359 Miért? o.O
Eddig csak jókat olvastam a 6600 GT szériáról, ne őrjíts meg :D Tegnapig Radeon 9800 Pro-t akartam venni, de lebeszéltek róla, mivel hogy 2 éves technológia, és tudásban okosabb a 6600 GT. Igaz egy kicsit gyengébb a 128 bites memóriabusz miatt, de a GPU odabasz xD
Neked vannak rossz tapasztalataid? -
#5358 MSI -
#5357 350-es táp elég neki (elvileg)
de ha már cserélned kell,vegyél inkább 450-est
azt meg kicsit nagyon optimistának tartom,h "boldog tulajdonos" :)
[permeNemKötexik] :) -
#5356 En meg mindig varom a valaszaitokat az #5347 hozzaszolasra!:) -
#5355 hali emberek!
nemsokára boldog tulajdonosa leszek egy Inno3D-s 6600GT-nek :) A kérdésem az lenne, hogy még mindig sok a gariztatási gond az Innoval?
És elég lesz-e neki egy 300W-os Codegen táp, ha van mellette 2 vinyó, 1 optikai drive, és egy 2,4-es prescott?
Előre is htx^^ -
#5354 Nem mondom, hogy rakd fel, da nagyon ugy néz ki, hogy arra hivatkzik:) Excel kell neki, akkor az kell
-
#5353 SLInek sem látja a 3dmark féle rendszerinfo (ami generál vmi html-t vhova,és jo sokmindent kiir,ott is csak 1et ir) :)
hiába van bepipálva a multi-gpu használata, vhogy nem vettem észre,hogy egyáltalán használná bármi is a quake4 (és a d3)-okon kivül -
#5352 ha most képes vagy azt mondtani,hogy pakoljam fel a mikroFOS féle excelt, és halle lujja lesz utána,akkor fejbelövöm magam
ha felpakolom,és nem nem lesz jo akkor se,akkor meg anyázok majd progitéren :) -
#5351 Nincs fent az Excel a gépeden? -
Rover623 #5350 Alapon a 6500 sem lesz meg SLI-ben...max. 6000... -
#5349 Hú az a szemüveg annyira szar, én vmi Shrek 3D-t néztem vele 15-20 perc volt de alig bírtam ki, ráadásul annyira azért nem nagy kalan, alig jön ki vele pár helyen a 3D-s hatás -
NeOhu #5348 Az attol függ hogy "2x nVidia 6600GT" <- ezzel a kiírással SLI -re gondolsz-e, mert ha igen akkor olyan 6500 pontnak kéne lennie, ha viszon szimpla akkor változó. Nekem viszont van egy | AMD Athlon 3200+ 1024MB RAM MSI NX6600GT VTD128 VIVO | configom és csak 3765 pontot értem el 78.01-es driverrel :( Ennek ellenére viszont a játékok nagyon is jól futnak. CS:S minden maxon + minden elsimítás fullon és 60-130 fps szerintem jónak mondható. -
#5347 Sziasztok!
Azt szeretnem kerdezni, hogy szerintetek az Asus N6600GT/TD 128 ram-mal, mennyire jo kari a kategoriajaban? Melyik a jobb, egy MSI NX6600 GT, vagy ez?
kosszencs -
#5346 az én 3dmarkos hibaüzimnek vki nem tudja az okát?
hibaüzi:
"couldn't access Excel"
szeretnék már 1 rohadt pontszámot látni a gépemen,hamár vettem a fáradtságot,és feltettem :)
(tom,elvileg 3900-4100 közt kell majd kapnom,de mégis érdekel) :) -
#5345 Volt nálam is fenn ilyen NGO-s cucc. Ennyire brutálisan nem lassította le a gépet, de nem voltam vele megelégedve (bugos volt, illetve összteljesítményben (bencsmárkokban) lehet, hogy kicsit jobb volt, de játékokban sokkal egyenlőtlenebb eloszlású FPS-eket kaptam (a "gyors" részeknél több FPS, a "belassulósaknál" (több ojjektum, füst, robbanás stb.) viszont gyengébb volt).
Az említett BIOS-beállítások közül ami esetleg befolyásolhatta, az az AGP apertúra méret. Vannak olyan programok, amik megvizsgálják, mennyi van beállítva, és ha nem ér el egy minimumot (függetlenül attól, használja-e egyáltalán az adott cucc), nem is engedi futni. De a kolléga esetében valószínűleg nem ez történt, szerintem se, hanem a driver nem lett jól telepítve. (ha jól emlékszem, ennek az NGO-nak valami tweakelt .dll-t is még be kellett adni pluszban - a laptopos kareszhoz, és lehet, Don Peetee nem olvasta el a readme-t elég figyelmesen, hogy a desktop kártyákhoz ezt ne. Vagy ki tudja...
Én most már csak WHQL-es drivert használok; ahogy írtam, nekem ATI kártyán sem igazán bizonyultak jobbnak a moddolt cuccok hosszú távon, illetve lehet, hogy egy adott játék hajszálnyival jobb volt vele, de másik meg rosszabb, és ez NVIDIÁn is beigazolódni látszik. -
#5344 Csá! nem tudjátok melyik a legjobb driver 6600GT-hez? amivel legjobban (leggyorsabban) mennek a játékok? -
#5343 erre én is gondoltam.De valószinű a hogyha a BIOSba rosszul volt beállítva valami és így a driver se tudta pontosan jól felismerni a kártyát. Igazából az AGP-t átállítottam "Auto"-ról "8x"-ra,az apperature size "32M"-ról "64"-re,a video ramot "cacheble"-ra.Ennyi,valamelyik volt a ludas.Azt nem tudom ,hogy miért erre volt állítva.:) -
#5342 A belinkelt kép tanúsága szerint a driver is erősan az volt:) -
#5341 Ha a BIOS-ban volt állítanivaló, lehet, hogy nem is a driver volt a ludas? -
#5340 ok,probléma megoldva, kicseréltem a legújabb hivatalos driverra, meg a biosba volt egy kis elállítanivaló:), és a 3dmark szerint 3400 pötty jött ki,tudom nem mérvadó,de legalább hozza azt a teljesítményt amit elvárok tőle.Köszi a segítségeteket!!! -
#5339 ez valóban így van. -
#5338 Az, hogy PCI-E-snek írja, de valójában AGP-s, az SZVSZ azért van, mert alapvetően PCI-E-s kártyák a 6600GT-k, csak egy HSI-chip beiktatásával a PCI-Expresszes kártyákat AGP-síteni lehet (most nem a sajátom előtt ülök, de mintha az rémlene, hogy nálam is PCI-E-nek ismeri fel minden, de az enyim is AGP-s) -
#5337 ok,megpróbálom kicserélni egy másikra -
#5336 Akkor töröld az egész drivert a pikulába és tedd fel a legújabbat... -
#5335 Moddolt driver van fenn, nem? Pont erről volt szó pár hsz-sal lejjebb. Kockázatok és mellékhatások tekintetében b*sztassa a moddolókat...;) -
#5334 a fenéket notebook:), ezaz hogy ez egy asztali számítógép,az órajelek is 500/1000-en mennek,ráadásul AGP-s. Szal én se értem.De hát ez durva... -
#5333 Ez notebook? Mert GeForce GO a notebookokban van:D Akkor pedig ne csodálkozz, sosem lesz olyan teljesítménye, mint egy asztali gépnek... -
#5332 Sziasztok!
nemrég vettem észre hogy ezt írja ki a Inno 6600GT-m. És 3dmark 2005-ben is gyengén alulteljesít,kb. 2000 pont ,pedig kb. 3000 pontnak kéne lennie.Játékokba is tapasztaltam ezt a lassúságot.Szerintetek? Mi lehet ez?
-
#5331 desktop, jobb klikk, tulajdonságok, beállitások, speciális > GeForce 6x00GT > Teljesitmény & minőség beállitások (bal oldalon megjelenő meüben rögtön a 2. sor)
ott a globális beállitások helyett keresd meg a Counter Strike: Source -t,és válaszd ki azt
akkor látni fogod,h alatta az állithato cuccokat megváltoztatja 1-2 pontban
nos...
1más mellett 2 legördülő menüben látod majd,h globális beállitások
a jobb oldalon állitsd CS:S-re, mer a bal oldalit felesleges :)
ott látni fogod,h kifejezetten melyik ?.exe file inditásakor lép érvénybe az a beállitás
ha belépsz a játékba,akkor azok lesznek érvényesek,amint kilépsz, visszaáll minden eredetibe,ami a többi játéknak lesz az alap
ha vmit rosszul tok,javits(atok) ki nyugodtan, nem vagyok tulságosan otthon ezekben a driver témákban :) -
NeOhu #5330 Hol tudom beállítani a CS:S -re optimalizált beállításokat? -
#5329 nos...
poénbol leszedtem a 3dmark05-öt,és regeltem a FREE EDITION-t,mert nem volt hajlando tesztelni semmit :)
na jön a poén:
léggömböt probáltam (azt a GT3-at)
megy,megy,megy, elhajozik a vizisárkány elől,azt kilép "Couldn't acces Excel" üzenettel
pontszám vagy valami luxus...
ugyanezt csinálja GT1,GT2 alatt
és ugyanez 3dmark04 alatt is
ennyit a tesztprogikrol...
nekem elég,hogy a q4 megy 1280*1024-en 4xAA mellett ULTRA HIGH beállitásokkal 20-45 FPS-sel
a 3Dmark meg el akar ámitani 1024*768 2xAA PS 3.0 VS 3.0 mellett (max!!!) 20 FPS-sel,de mégcsak pontszámot sem képes kiirni...
tanulság:
ha valaki játszani akar,akkor ne tesztelgessen,mer a tesztprogi szarra se jó,játék alatt derül ki,mit tud a kártya
aki meg pontszámokra kiváncsi,az ne csodálkozzon,ha szaggat a játéka :P -
#5328 nem használok Xtreme drivert
jelenleg nem kockáztatok rendszertelepitést -
#5327 A 7801 nekem is bejött, de egyenlőre ugyanúgy megy az Extreme-8185 is, az NVTweak-el előcsalogatva a rejtett menüket szépen be lehet ezt is konfigurálni.
Az igaz, hogy csak két játékkal próbáltam (FEAR, SC:CT), de azok mennek szépen. Összehasonlító 3DMarkokat nincs kedvem csinálni, úgyhogy marad ez. -
#5326 78.01 szerintem jó, gyors, és stabil. Nem mellékesen van hozzá opcionálisan letölthető sztereo driver (200 forintos piros-kék szemüveggel - míg meg nem fájdul az ember feje;) - ki lehet próbálni 3D-ben a virtuális világot)
Én még a Radeon9600-ammal próbáltam ki mindenféle Omega meg DNA drivert; lényegi gyorsulást egyik sem hozott, inkább extra bugokat (az Omega Control Panelje sosem akart rendesen működni, akkor gyalultam le egyszer s mindenkorra, mikor beszólt, hogy Not Enough Memory az 1024MB-nak...a DNA meg azt csinálta, hogy néha véletlenszerűen 1-2-3 frame-et kihagyott, ami q idegesítő tudott lenni). A "rendes" Catalystokkal soha nem volt semmi bajom.
Szeptember eleje óta van 6600GT-m; 76.45-től felfele (78.01-ig bezárólag) minden WHQL-es drivert kipróbáltam, illetve több "hekkeltet" is (XTreme, Ngo-ból is párat), de maradok a 78.01-nél, mert a játékhoz profil hozzárendelés működik (77.77 és előttiekben bugos volt), stabil, gyors, egyszóval tisztább, szárazabb érzés...;)
-
Árnyvadász #5325 Egy kimaradt: Hosszabb mint a GT? Több kérdésem nincsen :)