8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • geri15
    A windows tényleg elég régi, lassan 4 hónapos, és tele van szeméttel. Víruskereső nem fut alatta, csak a háttérben egy nod32 (ha az számít, lelövöm).
    IRQ-t hogy kell érteni? Ennyire nem értek hozzá, bocsi.
  • Narancs
    Öreg winfos, rossz IRQ, közben futó progi ami lassítja (pl víruskeresés)...
  • geri15
    na hali

megvan az Inno3D 6600 GT-m (500/1000), egyenlőre referencia hűtéssel. Infineon 2,0 ns-os ramok vannak rajta, és eddig nem sikerült semmilyen teszttel sem 80 fok fölé melegíteni.

viszont: 3DMark 2003 Pro-ban összesen 6351 pontot tudtam belőle kicsikarni, ha felhúztam 540/1100-ra akkor is csak 6891 pontot kaptam...

mi lehet a gond?
  • Falconer
    Az szép. Na mindegy, még nem vagyok rászorulva a tuningra, egyelöre megy minden igy is simán.
  • Cancel
    akkor én még jól jártam, nekem 25-öt adtak érte:))
  • fatallerror
    énis ennyiért passzoltam el az FX5900-em....
  • Bendegoose
    Nos megnéztem a kollégám akinek eladtam az Inno 6600GT-t 1700+@1800 1 GB rammal, 528Mhz/1060Mhz -es beállítással letett az asztalra 3D05-ben 3622 pöttyött,,, :)
  • Bendegoose
    ASUS V9950 256Bit 128Mb Fx5900 volt pontosabban, csupán 19000 HUF ért vitték el...
    szerintem olcson ment el...
  • sure
    Jah, a 2005-nek pofás kis demója van.
  • Gabesz amd64
    mennyiér adtad el az Fx-et?
  • Falconer
    Játékok mennek nagyon, de én azért 3dmarkkal is szívesen eljátszadozom.
  • Bendegoose
    Egy ős darab: NF7, AMD 2800+, 2x 1GB 400Mhz,,, semmi xtra
  • Bendegoose
    na most kivételesen, arról van szó, hogy kaptam egy 6600GT eladtam + eladtam a régi FX5900 emet, és már csak 10e forintot kellett kicsengetni zsebből, az Áfa meg vissza jött, , ,
    :)
  • sure
    Ne törődj vele, ha a játékok szépen mennek, sz*rd le a bencsmárkot vagy az A64 4000+ -szal nyomulókat...;)
  • Falconer
    Hmm, az lehet, de milyen vas van alatta?
  • NeoMaN
    meg is érdemli a sok-sok 3démák pontot az, aki ennyiért (50-70) vesz VGA-t
    :ÐÐÐÐÐ
  • Bendegoose
    Ja és 58~70 fok körül mozog,,, :)
  • Bendegoose
    volt 2hete egy Inno3d 6600GT-m azzal 3500 pöttyöt csinált húzás nélkül, gyári hűtéssel, 3DM05-ben
    úgyhogy még van mit optimalizálnod, , ,
  • Bendegoose
    Ez egy Inno3d , , , szemetelés nélkül a gyári hűtővel eddig 410/1040 MHZ megy, még tovább nem próbáltam, de jó tunning alapnak tűnik, s csak 57.000 HUF volt
  • petee
    Szvsz vehetsz Inno-t is, ha az ár számít.Mint már régebben írtam az újabb szériásoknak már nagyon halk ventijük van és terhelve is kb. 70 fok.szerintem van olyan csendes mint a márkásoké.Én nem akarlak rábeszélni,csak azt akarom mondani ha szerencséd van, akkor újabb szériást kapsz és azzal nem lesz bajod!:)
  • Falconer
    Egy-két memóriával megdobhatsz, az is fogyaszt.
  • geri15
    ejj te szegény :DDD dobd ide az egyiket :ÐÐ
  • soulhunter
    asszem nekem be kell ágyaznom 1 kis tőkét legalább 550W-os tápba,mer FEAR közben kijött 1 ablak,hogy visszavette a teljesitményt,mert nem kap elég energiát (450es tápom van,bár jopár dolog nem fért bele az aláirásomba) :)

hőmérséklet:
    GPU1: 68°C
    GPU2: 62°C

szal nem lehet a melegedés az oka :)

alaphőmérsékletek:
    GPU1: 55°C
    GPU2: 51°C

tanulság:
    az SLIvel csak a bajok vannak:
    - a benchmark progik meg vannak lőve,mert nincs beléjük kódolva
    - zabálja az energiát
  • czky
    Ja! Ronda zöld nyákos volt.
  • czky
    Nekem volt Club3D 6600GT-m agp-s. Olyan ocsmány homályos képe volt mint az állat. Húzni is alig lehetett, bár ez a része nem érdekel. Az ASUS megoldott minden problémát...
  • soulhunter
    ha kék nyákos,akkor szépnek szép,de az galaxy kártya Club3D ventivel :P
    ha zöld nyákos,akkor meg egyenesen ocsmány :)

de legalább csendes,nem melexik,és nem mellesleg Club3D-vel SOHASEM VOLT BAJOM,nem ugy,mint pl. ASUSsal :)

szal nem értem,mi bajuk az embereknek a Club3D-vel...
    lehet,h az ASUS kártyái adnak +3%-ot,de annyit nem ér az a +10000 :)

nameg tegyük hozzá,h a club3D-t lehet huzni,nem ugy,mint a többséget :)
  • sure
  • Falconer
    Na lebencsmarkoltam az uj MSI6600GTm, van hozzá egy giga ram, meg egy athlonXP 2200+@2800+ proci. 3dmark05 3181 pötty.
    Az stimmt, nem?
  • Gabesz amd64
    szerintem felesleges leszedned!
    amúgy milyen 6800Gt-d van?
  • Bendegoose
    Srácok egy 6800GT -re milyen hűtést érdemes felrakni, melyik a legjobb, vagy jobbak????, vagy hadjam a gyári hűtéssel?
    én néztem egy ilyet: Zalman ZM80D-HP + ZM OP 1 ventilátor,, , ez jobb lenne rajta mint a gyári?
    itt néztem meg
    http://www.zalmantech.com/
  • geri15
    Nem, hanem maga a kártya :)

előzőre: én már biztos vagyok a dolgomban, megveszem a zalmant :)
  • Gabesz amd64
    A fesz kivan hogy csak butitani tud az NV is!Mér nem tudja kiadni a Geforse 7-es széria középkategóriáit!
    Talán nem is akarja?
    Kitudja!

"Napokon belül nyolctagúvá bővülhet az NVIDIA 6-os GeForce-generációjának legerősebb tagjait felvonultató GeForce 6800-as család – derül ki az X-bit labs beszámolójából. A GeForce 6800 GS típusjelzést viselő videokártya egyes, a gyártóhoz közel álló források szerint a konkurens ATI Technologies egy-két hónapon belül debütáló Radeon X1600 XT modelljének direkt piaci ellenfele lesz.

Az új videokártyáról már a bejelentés előtt napvilágot látott minden lényeges technikai részlet, így az NV42 GPU-ra épülő vezérlő a pletykák szerint 425 MHz-en üzemelő, 12 pixel futószalagot tartalmazó grafikus processzort és 256 megabájtnyi 500 (effektíve 1000) MHz-es, 256 bites interfészen kommunikáló GDDR-3 memóriát kap majd. A kártya egyes értesülések szerint egy az egyben a GeForce 7800 GT NYÁK-jára fog épülni, mely a PC- és komponensgyártók számára egyértelműen kedvező lépésnek tűnhet, ugyanakkor a gyártó ezzel könnyen teret adhat a hamisítóknak. A GeForce 7800 GT-től átvett nyomtatott áramkör egyébiránt azt is egyértelműsíti, hogy a 6800 GS modell SLI kompatibilis lesz, és jó eséllyel csak PCI Express csatolóval ellátott változatban jelenik majd meg.

Az első GeForce 6800 GS kártyák vélhetőleg november során kerülhetnek a boltok polcaira. Az új vezérlők piaci áráról egyelőre nem szivárgott ki információ, de mivel a GeForce 6800 GS-t alapvetően a Radeon X800 GT(O), illetve a Radeon X1600 XT piaci ellenfeléül szánja a vállalat, ezért sejthető, hogy nagyjából 200 dolláros (azaz közel 42 000 forintos) árszint környékén debütálhat az újdonság."

(link)
  • sure
    Úgy érted, a doboza? ;)
  • sure
    Nézd meg először, mennyire melegszik és mennyire hangos; lehet, hogy szerencséd lesz, és kifogsz egy jó hűtésű, halk példányt (bár a Zalman VF700-as 12V-ról üzemeltetve is elég csendes, és akkor nagyon jól hűt.)

Nem is csak a max. hőmérséklete a durva ezeknek a kártyáknak, hanem az, hogy mennyire gyorsan változik a hőfok néhány másodpercen belül (ha játszol órákig, lehet, hogy felmegy 80 fokig, de mire kilépsz, és benézel a driverbeállításoknál a hőfokokhoz, addigra már csak ötvenvalahány fokot mutat).

Általában vagy 125-6-7, vagy 145-6-7 fokok szoktak megadva lenni "maglassulási értéknek"; hát nem tudom, lehet, hogy a mag elbírja a 100+ celsiust, de az beizzaszt rendesen a gépben, és nem mindegy, hogy a proci/alaplapi chipset/vinyó/stb. ventilátorai mennyire forró levegőt kavargatnak.
  • geri15
    pedig a Club3D-s a legszebb a 6600 GT-k közül :)
  • sure
    Keblemre, Club-társ (elég kevesen vannak, akik e gyártó modelljét vették)
  • Falconer
    Ja, MSI a márka, és *szott hangos.
  • Falconer
    Nekem megy egy 2200as húzott athlon XPvel, van 2optikai drive, meg egy vinyó. És 300as codegen. Még megy...
  • geri15
    Köszi mindenkinek a válaszokat, ennyivel is okosabb lettem :) Hát ahogy elnéztem tényleg csak a bundle szoftverek mennyiségében van különbség, arra meg szükségem nincsen. A márka? Hát igen, ez a fontosabb kérdés. Báár azt olvastam hogy az új szériás Inno3D-ket már 2,0 ns-es ramokkal szerelik, és így már megszűnt a veszélyforrás. Hát nagyon remélem :)

Egyébként a hűtésről én is gondolkoztam, és döntöttem: egy alu-réz Zalman VF700-asat teszek rá, az csak elég lesz. Igaz? :o)
  • soulhunter
    nemtom, nekem nincs bajom vele,bár Club3D -m van :)
    megörjiteni sem akarlak :)
    és a gyári hűtésem se kellett eddig lecserélnem
    de inkább áldoznék rá + 2-3e-t,minthogy hűtést kelljen cserélnem :)