GeForce 6 series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Pedig pont arra számítottam, hogy te leszel az, aki most elevenen máglyára küldesz. <#idiota>
Érik az embert meglepetések. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Én a refreshlock nevû programot használom.

Inno tulaj vagyok es eddig meg egy markat sem utaltam ennyire mint ezt 😊
Falconer
Meg tudnátok mondani, hogyan kell beállítani azt, hogy a képfrissitési frekvenciát ráeröltesse a driver minden programra? ( pár játék 60hz-re teszi magát)

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

[NST]Cifu
Na látod, ez a különbség az Innovision és a többi gyártó kártyája között. :Ð

(mielõtt az Inno tulajok a fejemet vennék, természetesen erõsen sarkított és poénra vett a fenti mondtat, de egy csipetnyi igazság azért lehet benne... 😊)

RaveAir
Nahh... Kicsérték a kártyát egy Gigabyte-ra, bár azt mondták, hogy az inno3d-nek sincsen semmi baja.

Beraktam az új kártyát (elég megnyugtató a hûtõje 😄), feltelepítettem, amit fel kell, csináltam néhány újraindítást, aztán megnéztem, hogy mit csinál azokkal a programokkal, ahol a kép csíkozott/szétesett, és nyomát sem láttam ezeknek a hibáknak.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

[NST]Cifu
A kétmagos procikkal foglalkozó topicba belinkeltem egy tesztet, egy béta Quake 4 patchal. Ha jól tudom ez az elsõ fecske, ami már tényleg kihasználja a kétmagos rendszert. Ám ott is nagyszerûen lehet látni, hogy istenigazából továbbra is a VGA a szûk keresztmetszet (1600x1200, 4xAA eredmények - mindegy milyen proci, 64-66 FPS).

Hat ott mar gyanus valami 😊
soulhunter
hát most akkor csak bámulok,és vakarom a fejem,mert nem értem ezeket a külömbségeket <#fejvakaras>

de azt is tom,h csak én vok hülye <#eplus2>

bár valszeg a fraps a hibás,mivel 20 FPS-t ir ki full folyamatos megjelenitésnél jopár játékban 😊 néha meg 80-at ir ki,és szaggat...

8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...

Mivel ez ellentetes barmilyen netes tesztoldal eredmenyevel enis azt mondom, hogy valami ott csunyan el lett merve 😊 Az x2 3800+ jatekok alatt a 3000-3200+ -hoz hasonlo teljesitmenyt produkal altalaban. Az meg hogy egy adott vga-hoz milyen proci kell.. van progi amivel egy gigas proci is maxra hajt egy 7800-t, es van amihez 4000+ se eleg. Nincs fix optimum szvsz.
RaveAir
A "deszkám" már elég régi, MSI 745 Ultra, amin egy 2200+-os proci van. Tudom, hogy nem valami nagy cucc, de amikor vettem, akkor még elsõ osztályú volt.
És abban is igazad volt, hogy lehet gyengén nézelõdtem, mert nem tudtam, hogy melyik az a fórum, ami hiteles lehet. Valamint abban is igazad van, hogy naív voltam, hogy azt hittem, hogy az inno3d minden kártyája jó lehet. :/

A Rivatunerrel sajnos nem tudtam úgy beállítani a gépet, hogy "csíkozzon", úgyhogy ma megpróbálom becserélni egy másik típusra.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

[NST]Cifu
A mai játékok döntõ többsége nem CPU, hanem VGA limitált, fõleg az FPS-ek, a Serious Sam-et nem igazán ismerem, de kétlem, hogy egy jól megírt FPS játéknál sokat számítana az, hogy milyen A64 van a gépben...
Egyébként én is láttam már A64 3800+ X2 konfigot, konkrétan játékok alatt lassabb volt alaphangon, mint a 2200Mhz-en futtatott 3000+ proc...

soulhunter
nem tudod mirõl beszélsz...
1: 7800 GTXhez önmagában kevés 1 3200-as proci...
2: 6600 GT-hez tényleg elég 1 sima 3200-as proci...
3: TAPASZTALTAM: 1ik ismim számtekos,és "poénbol" rendelt 3800-as X2-est az üzletbe...
a konfig lenn olvashato, mivel az én gépemben cseréltünk procit 😊 (rohadt nehéz volt a vizhûtést ki + be rakosgatni)
nahh,akkor tapasztalati rész jön:
Serious Sam 2: (1280*1024*32, HDR ON, stb stb)
3200+:
1 kártya: 20 FPS, 2 kártya: 20 PS
3800+ X2:
1 kártya: 38 FPS, 2 kártya: 52 FPS -azért itt jokora külömbség látszik... khmmm...

megjegyzem: azért ezzel teszteltem, mert ez az 1etlen játék, ami 25 FPs alatt megy ilyen beállitásokon 😊

8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...

Dietrich
milyen deszkád van? Asus, Club3D a via chipsetes dolgokkal van most bajuk de egy chipset frissítés segíthet.
Leadtek, Gigabyte, Gainward 6600GT-kel nincs gond...még.

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Dietrich
"El kezdtem kutakodni, hogy máshol is elõfordult-e hasonló probléma, de megoldást igazából sehol sem találtam."
hát biza akkor elég gyengén nézelõdtél..mert ph-n más se volt a téma november vége óta
rivatuner beállítása, használata

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

RaveAir
Tehát akkor, ha ma nem sikerül beállítani a különbözõ progikkal, akkor vigyem vissza a kártyát, és próbáljam meg kicseréltetni? Mondjuk egy hasonló ASUS-ra?

ati2002
De olvashattad lejjebb, 10-bõl 9 embernek gondja van velük, az Inno elkurta a 6600-as szériát.

----Abit NF7, 2800+Barton, 1GB DDR400, Gainward GF6800GT(425/1120)----

RaveAir
Eddig mindig inno3d-t vettem, és semmi baj nem volt velük. Tehát nálam egy bejáratott márka volt.

Nemcso
GeForce 6800GS teszt a HWT-rõl

( én is érintett vagyok, mivel X800XL -em van <#vigyor1> )

ati2002
Megérdemled, ha már Inno3D-t vettél. <#ejnye1>

----Abit NF7, 2800+Barton, 1GB DDR400, Gainward GF6800GT(425/1120)----

RaveAir
Elvileg találtam rá egy progit, de majd csak otthon fogom tudni kipróbálni: Rivatuner

Ha van valakinek ezzel tapasztalata, akkor megoszthatná. Köszönöm!

Rafaelo
nekem ilyen kártyám van pont nekem is pci nek irja ki valamikor bese kapcsol a
gép ugyhogy most gyüjtök egy uj kártyára 😞

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

kovy79
"2 magos proci kell az SLI teljes kihasználásához, mivel 1 magos proci nem tudja kiszolgálni a 2 kártyát... (tapasztaltam, de sajna még nincs lovém ilyen procira)"

Ezt honnan szedted?
2*6600GT-d van, nem 2*7800GTX!

2007: AeroCool Magic3D, Gigabyte GA-K8NF-9, A64 3700+, Zalman7700 ALCU, Sapphire X1950Pro, 2*1GB d43 400@500, LG H12N, kicsi Raptor, 0,5Tb WD, Leadtek TV Expert, 400W Chieftec, 19\'\' AOC

RaveAir
Tegnap vettem egy inno3d geforce 6600-os videókártyát. Beraktam a gépben, feltelepítettem, majd tesztelésnek indítanám az NFS:MW-ot, és azt láttam, hogy szétesik a kép. Megnéztem több drivert is, és ugyanaz a helyzet.
El kezdtem kutakodni, hogy máshol is elõfordult-e hasonló probléma, de megoldást igazából sehol sem találtam. Valahol volt rá célozgatás esetleg olyanról lehet szó, hogy magasabb órajelen fut a kártya mint, ami az optimális lenne. Ennek módosítását nem sikerült kipróbálni, mivel nem tudom, hogy hol tudom megtenni. Tud valaki segíteni?

Még annyit, hogy az Everest Home edition olyasmit irkál ki, hogy pci-expresses a kártya, holott az AGP-s, és nvidia geforce 6600GT-nek azonosítja. Amúgy a megjelenítés beállításoknál is 6600GT-t ír és PCI-express, annak ellenére, hogy "csak" 6600-os és AGP-s.

Banyapapa
Neeem,ASUSban benne van,legalábbis enyimben igen.

soulhunter
ja,tényleg...
elfelejtettem mondani:
2 magos proci kell az SLI teljes kihasználásához, mivel 1 magos proci nem tudja kiszolgálni a 2 kártyát... (tapasztaltam, de sajna még nincs lovém ilyen procira) 😞
(tom,h már lezártuk az SLI-t,de gondoltam beirom,hátha vki mégiscsak ilyenben gondolkodik)

Narancs
A sima 6600-ban le van tiltva a hõmérõ, bele kell túrni a biosába NiBiTorral, engedélyezni majd beégetni a módosított biost az eredeti helyett.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Banyapapa
everest (hamég van),speedfan,vagy a smartdoctor

Hello!
Tudtok olyan progit mondani ami kiírja pontosan a videókártya hõmérsékletét, meg ilyesmiket? köszönöm
(ASUS N6600 128Mb)
TC3
Eddig ASUS-om volt, és ott hozzászoktam a SmartDoctorhoz, az viszont nem kompatibilis az Inno-hoz, és nem is tudtam, hogy vannak hasonló progik!
Én szinte semmitsem szoktam tuningolni, csak a vid.karit. De az ASUS-nál frankó volt, mert tesztelés után egy egésségesz szintre húzta.
De köszönöm segítséged, mert láma vagyok tuningba /is/

[NST]Cifu
Akkor azt mond, hogy egy tuningprogram érdekel. 😊))

Rivatuner weboldal

TC3
Nekem semmi gondom vele, csak eddig nem ismertem😊
Köszönöm a segítséget!!!

[NST]Cifu
A Rivatuner-el mi a baj? Simán fogod, felhúzod, teszteled, ha jó, akkor beállítod, hogy így bootoljon. Kész.

TC3
Pl.:
http://www.softpedia.com/get/Tweak/Video-Tweak/ASUS-SmartDoctor.shtml

De ha valaki tud hasonló progit Inno3D-hez, megköszönném!

Nvidiára nincs olyan progi mint az ATITOOL. Magától húzza a kártyát!

MSI GX600PX-214hu Notebook

Hat a chipnek tok 8 hogy milyen femdarabot raksz ra hogy hutse.. Biztos vagy benne, hogy rendesen felraktad a hutot?
Kaszi46
köszöntem<#eljen><#email><#wave>

*Posse*T.W.D*

"nem tudom melyik az erõsebb.
légyszives segítsetek hogy melyiket rakjam a gépbe!

a két kártya típusa:
-asus v8200 DELUXE 64mb
-siluro gef4 mxpro ???mb (gf4prthd000239)"

Egyszerû
A GeForce 4 MX széria egy már megjelenéskor elavult és lassú (a GF2 szériából átbuherált) DirectX7!!! kártya.
A GeForce 3 pedig egy SOKKAL gyorsabb, Pixelshader 1.1-es, DirectX8.0-ás kártya.
Szóval szerintem a V8200-es kártyát tedd be.

Kaszi46
ja az egy gef3 v8200 DELUXE 64mb. ez volt a régebbi gépemben ezzel tuti megy sof, meg dx7 modban cod is( najo a cod nembizti😊).
az mx es karirol meg annyit tudok amennyit leírtam mert azt most nyomták a kezembe 0 információval

*Posse*T.W.D*

Sziasztok!
Már írtam egy pár alkalommal hogy mi a gondom a vga-mal most csak dióhélyban!
Egy inno6600gt cseréltem a coolert egy zalman vf700-ra és mikor felraktam akkor viszaesett a teljesítménye a harmadára. De ha visszarakom a gyárit azzal meg hibátlan. Illetve a zalmannal is néha jó néha pedig nem. Így meg van kötve a kezem. Ugyanis garban nem tom cserélni mert a gyárival hibátlan. Mit kéne csinálni a karival hogy kicseréljék garban? Hátha egy másikkal mûködik és akkor nem marad rajtam a vf700. Arról nem is beszélve, hogy mit meg nem adnék ha csend lenne a szobában. És max a bnõm törné meg a csendet nem pedig a vga cooler <#wink>

Narancs
Hát ne is számítsál rá, ezek nem ismerik a Pixel Shadert ha jól tudom. Az elsõ karit amúgy rajtad kívül szerintem senki nem tudja mi, odaírhatnád. Gef4 MX tud vmi PS emulálást szoftveresen, talán azzal megpróbálhatod.

Kaszi46
vagy akkor is mind1 melyiket rakom bele?<#idiota>

*Posse*T.W.D*

Kaszi46
azert egy kis sof2 meg cod2-t szeretnék nyomni persze szigoruana a leggyengébb grafikai beállítások mellett.

*Posse*T.W.D*

Narancs
Tökös mind1, mert gondolom nem fogsz játszani. Nekem egy S3 Virge van a fiókban ilyen célra, ha kifingana a rendes. 2D-ben nincs nagy különbség, család észre sem vette, hogy 6800PE kicserélõdött egy S3 -ra...

Kaszi46
Sziasztok!

Tönkrement a jelenlegi videókártyám, ezért kénytelen vagyok belerakni egy régebbit. 2 nvidia kártya van a tarsolyomban, de nemtudom melyik az erõsebb.
légyszives segítsetek hogy melyiket rakjam a gépbe!

a két kártya típusa:
-asus v8200 DELUXE 64mb
-siluro gef4 mxpro ???mb (gf4prthd000239)

köszi!

*Posse*T.W.D*

TC3
Hát a jelenlegi álláspontom az, hogy inkább lemondok róla!
Az igazság az, hogy én játszom, nem sokat de akkor kegyetlen figyelem a grafikát, és egy kissé maximalista lettem ez ügyben!
De akkor inkább lemondok az SLI-röl!
Köszönöm szépen a választ mindenkinek!
Legalább nem vertem szét a gépem egy megfontolatlan vásárlás miatt!😊
Asszem inkább egy X2-t kellene vennem😊

Valóban, ahol már amúgy is 200-300FPS-el megy egy játék, ott nem tud mit gyorsítani, sõt igaz még pár fps-sel lassabb is az SLI. De az NVIDIA folyamatosan javítja az SLI támogatást, tehát a hibák szépen lassan eltûnnek. Ahol pedig számítana a teljesítmény, mert nagy a felbontás és max a grafika, ott van, ahol a teljesítmény kétszeresét is ki lehet hozni. Az nagy tápigény pedig jogos, bár szerintem egy 460-as is megteszi.

soulhunter
mi szol mellette? mer én nagyon megbántam 😞

soulhunter
naaaa...
azért az,h 2 venti = dupla zaj,az nagyon nem igaz...
bár innoknál lehet,de club3Dnél spec pont nem 😛
az én gépemben pl. a chipset fan a hangos :/
meg a többi kis szinesen világito venti 😄

fistin
codegen! de nem hiszem h az lenne! 89 fokon megfagyott 10 percf alatt, ventilátorral 85 fokon másfél óra alatt, kinyitott ablakkal 79 fokon még nem fagyott le
szal egyértelmûen túlmelegedés.. ja és a kártyáról van szó 😄D