6802
Robogók!!:)
  • Benel
    THX! Hát van köztünk párszáz km :D
    Még egy uccsó amatőr kérdés: Zip 125 4T-t érdemes lenne venni? Az is bejön, de négyütemű létére miért ilyen óccsó?(140-160-ért már vannak jók) Jó az a blokk? Sokkal drágább az alkatrész vagy ha javítani kell mint egy 2T? Szeretem a hangjukat is meg nem baj ha kicsit lustábbak, nem száguldozni akarok csak haladni. Vajon megéri, vagy maradjak a kétüteműeknél?
  • MoCc
    Csáó! Olyan kérdésem lenne h lehet, h. veszek 1 Gilera Runner 125 2T.
    Mit szóltok hozzá?
    Kiváncsi lennék a véleményetekre.
    Jah + h tudnám +oldani azt a bazi nagy légszűrőt úgy h ne kelljen sportlégszűrőt rá vegyek... ?
    Mert ugye 50-esként használnám^^
    Nah várom a válaszotokat!
    Előre is köszi.
    Hali.
  • Zsolti9014
    /az a lista amit BP kért, engem s érdekelne, persze csak ha nem gond/
  • pszihopata
    /privik mentek/
  • Benel
    és mennyit nyom a scarabeo?
    És merre vagy fellelhető? :D Mert én pest megye, Szentendrei vagyok.
    Bár ha van egy jó ajánlat , lemegyek bárhová, F astrába csak belefér egy robi fektetve
  • bp
    Psziho!

Lehetőség szerint küldj privátba ismét egy listát az eladó robogókról. Elsősorban 50-es Runner és szintén 50-es Scarabeo/Ciak/Liberty érdekelne. Feleslegesen nem utaznék érte 400 kilométert....viszont LEHET, hogy vinnék 2 vevőt.
  • mabocockpit
    Esetleg nem tud valaki a XVIII. kerületben egy jó szerelőt?
  • mabocockpit
    Én 37 ezerér vettem igaz a fékbetétet cserélnem kell mert szinte semmit sem fog.
    Köszi a választ.
    Ha ezt szervízbe csináltatnám kb mennyibe kerülne?
    Vagy elég ha lecszedem a szivatót és átpucolom?
    Nem okoz gondot egy kis szerelés csak nem akarom jobban elrontani.:-)
  • pszihopata
    egy ezüst 100-as scarabeom van tipp-topp+doboz,szélvédő, ha érdekel küldök fotót (12 000 km)
    Egy benelli k2/100 már félre van rakva olaszországban,legkésőbb a jövő héten hozom haza,csak megint rohadt drága az euró.:(

/A múlt héten adtam el egy f12/100-ast 160-ért./
  • pszihopata
    Egy nekem is van,100-ért adom de az hibátlan.

A tiédnek nem működik az autómata szivatója!

ilyenkor vagy csak el van dugulva a furat alul ami benzinnel ellátja,v. beragadt a kis henger a spiáterházba
    legvégső esetben a szivató patront kell cserélni,mert elfárad egy idő után

Ha már rugásra indul,csak akkor érdemes az önindítóval babrálni,de valszeg akksicsere is lesz.

A fulladást is a szivató okozza,mert kb. másfél percig még működnie kellene beindítás után.

• mabocockpit
    Sziasztok.
    Vettem egy ITALJET Velocifero robogót.Ez lenne az első robogóm.
    Mivel nagyon olcsón vettem, és a tulaj is elmondta a hibáit tudtam,hogy kell rá költenem.(csak az nem lesz mindegy,hogy mennyit)
    Felsorolom a hibái, talán tudtok nekem segíteni.
    Hidegen nagyon nehezen indul, vagy is első rúgásra beindul viszont hármat-négyet pöfög és leáll.Aztán megint első rúgásra indul kicsit többet pöfög és megint leáll és így tovább míg egyszer csak jó lesz.
    Az önindító működik de nem indul be vele vagy is ritkán de akkor viszont pöcc-röff.Alapjáraton ha gázt adok akkor le akar állni viszont,ha nagyon óvatosan húzom akkor egy bizonyos fordulat után teljesen jól működik.Menet közben ha hirtelen csutkára húzom akkorsem fullad meg.A motor meg lett fúratva dugó gyűrű cserélve lett.
    Egyébkén erő van benne és jól is megy és nagyon szép a motor hangja nem csörög nem zörög.
    Ha tudtok légyszives segítsetek.

• Benel
    Ehh ez durva. Azt hallotam hogy van ilyen de hogy ennyi egy blokkal? :D

Tehát akkor csak küllem szerint kell eldöntenem végülis. Mármint kialakításuk más csak. Pl gondolom a BW'S a ballonos terepgumijaival nem megy annyit mint egy scarabeo a vékony nagy kerékkel?
    ciak kicsit csúnya, inkább scarabeo, F12 gyönyörű, bws is tetszik benelli alig van meg sztem drága, neos is jó, aerox drága. Szűkül a lista :D
  • pszihopata
    100-as:
    ciak,f12,scarabeo,bws,benelli k2,neos,aerox-ugyanaz a blokk!:)

/mint ahogy az 50-es verziók is ugyanazt a minarelli-yamaha blokkot használják/
  • Benel
    Sziasztok, lenne egy fogas kérdésem:
    Most akarok újból robogót venni és a 100as kategóriában nézelődök mindenképp, mert 25km oda 25km vissza a melóhelyig a táv :D és kell a 70-80-as utazó.
    Két kiválasztott van : scarabeo 100 2T és neo's 100 2T
    Szerintetek melyik a jobb avagy valakinek vannak élményei valamelyikkel kapcsolatban? Fontos gondolom az alkatrész árak-ellátás, megbízhatóság stb. E kettőről egész jókat olvastam, már amennyire kevés robogóteszt/vélemény van a neten sajna. Scarabeo-n jó a nagy kerék de nincs csomija, a neoson meg fordítva.. Olyan 150 pénzem lenne rá kb durván. Scarabeoról sokan mondták hogy megbízható, jól megy már az 50-es is nemhogy a 100-as, de a yamaháról se írtak rosszat. Ráadásul akkorák kb mint az 50es tesójuk.
    De az az igazság hogy sok 100as van pl malaguti ciak? Foggalmam sincs az mi fán terem pl, vagy még a yamaha BW's is tetszik, vagy malaguti f12-ből a 100-as.. ááá nem tudom ha valakinek infoja van akármi főleg az első 2 robiról akármi hallomás pletyka :) az légyszi írja meg hogy könnyebb legyen a döntés!

Előre is kösz mindenkinek!
    Jó motorozást!
  • Higany
    Dúrvás!
  • zotya10002
    Az komoly:-))
  • Guer
    Bazzeg tegnap kiakasztottak.
    Vettem egy kis 50es zümit, gondoltam bemegyek a postára kötök rá biztosítást az úgyis közel van legalább nem kell rohangáljak utána.
    Ez mind szép és jó lett volna amíg a csaj be nem lökte hogy oké, 26000 (!) lessz... Na elmennek ezek a jó k*rva anyjukba....
    Hétfőn irány K&H...
  • Zsolti9014
    Csak annyit írok, hogy Babetta 207.300, 1980. 3-4 tekerés. :D
  • pszihopata
    200-ért már hibátlan nrg-t,runnert,sr-t aerox-ot v. bármit lehet kapni ami olaszból van tehát folytatlan megy 90-et /óra szerint/

Van rajta fék,normális sisaktartó,nem az ember nyakában van a lába és gond nélkül lefut 60 ezret.

Miért kell ilyen kínai szutykokat venni,se minőség se teljesítmény,és megvétel után azonnal a felét éri?
    A műanyagok tejfölösdobozból vannak-maguktól elrepednek,a főtengely olyan puha anyagból van,és olyan kiegyensúlyozatlan hogy csoda hogy egyátalán elforog az amúgy is szarul kiöntött blokkházban.
    A szívócsonkok valami rideg szar bakelitből vannak gumi helyett.
    A szíj meg pár ezer km alatt ledarálja a varióházat.

Aztán lehet fúrni faragni,hogy az embert egyátalán közlekedni tudjon vele addig a pár hónapig amíg egyátalán működik!

• pszihopata
    a karburátor légszűrő felöli oldalát szokták szűkíteni egy lemezzel,75-ös helyett csak 50 körüli a főfuvóka,a légszűrő beszívó nyílása szűkebb,a kipufogót is meg kell nézni,a variátornál ki kell venni a közgyűrűt,
    van hogy a henger felömlői is szűkebbek,v. kevesebb van belőlük-ilyenkor csak a hengercsere segít

Egyszerre minimum 3 helyen folytanak,ha csak egyiket szünteti meg az ember álltalában még rosszabb lesz-tehát mindent ki kell nyitni
  • Roli010
    Piaggio Ac fojtás
  • RaST
    Szevasztok!

Keeway Matrix esetében nem tudjátok véletlenül, hogy hol találom meg a fojtást ?
  • zotya10002
    Malaguti f12 100ccm
  • 22Barna22
    első motorom.... és tudod mit? szeretem -.-
  • Higany
    Milyen mocid van?
  • zotya10002
    Kipróbáltam és azzal is szar volt!!De már megcsinálták azóta!!Ez most egy új baja a mocinak!!Köszi azért a segítségedet!!!!!!:-))
  • pszihopata
    'Most meg szerintem valami érintkezési hiba lehet!!"

-2994-'érdemes lenne rácsiptetni egy autó aksit /csipeszes bikázó kábellel/ közvetlenül az önindítóra és blokkra,hogy úgy hogy teker
    ha jól,akkor valahol útközben elveszik az amper /lehet kábelezés,mágneskapcsoló stb./ "

-én olvasok közben,itt az első lépés a kérdésre,mielőtt leírod kipróbálhattad volna!

amúgy nincs mit!

• zotya10002
    Apafej az már megoldódott!!Ez most egy új probléma!!!Egyébként a szabadonfutó része volt gajra!
    Most meg szerintem valami érintkezési hiba lehet!!

Te is olvasgathatnál vissza néha!!:-))))))))))))))
  • pszihopata
    2994'-2996'-ot neked írtam kipróbáltátok?

Vagy lehet hogy csak az okoz örömet neked ha 100-adszorra leírod itt a fórumon hogy mi a baja?

Ha meg lusta vagy lehajolni,v. esetleg képtelen vagy felfogni mit is írtam,akkor meg mit akarsz itt?

/Ez van itt a fórumon,én gépelek hogy segítsek,a sok okoska meg szajkózza a maga hülyeségét!/
  • pszihopata
    A Motowell a keeway és társai szutyok kínaiak,örüljenek neki a tulajok hogy még működnek egyátalán.
    Bekarburálni szinte lehetetlen őket,teljesítmény nulla,önindítóval egy sem indul fél év után stb-stb.

Én már elhajtom az összeset,nincsen idegzetem ezekhez a fosokhoz,pedig naponta hoznak 3-4-et hogy számítsam be,vagy javítsam meg őket.

300 kilómétert futott vadi új magnet-et /itt áll nálam/ féláron /150K/ lehetetlen eladni,vajon miért?

Legközelebb vegyél normális 'motort'!
  • zotya10002
    :-)))
  • zotya10002
    Igen az lesz az!!Szerintem!!!De most meg megjavult:-)))De majd megnézem!!
  • Joker Hun
    Azér elenörizd le mikor nem indul tartsd behuzva a féket világit akor is?Nekem a bal oldali kontakt hibás rabszodikussan viselkedik.Ha ez is jó öninditótt elenörizd vezeték csatlakozás stb.
  • mate317
    arra nem is merek gondolni hogy nem savaztad fel:D
  • zotya10002
    Igen mindegyiknél!!!Az aksi vadi új!!
  • 22Barna22
    hát magamalá nyomok 1 csavarosat o.O

2 hete nem vettem elő kb a motort. na most ma mikor hazaértem megprobáltam inditani, mert gondok voltak azzal is.

-berugás 2.-ra oké, utána elsőre.
    -önindító nem is adja neki folyamatosan és nagyon csunya hangja van, arra nem idnul. de berugásra simán.
    -mikor szervizbe vittem, 2x volt és 2x kicsit feljebb tették az alapjáratot. na most mikor beinditottam, a kerék forgott magátol :D aztán lejjebb ment kicsit az alapjárat és megállt a kerék de úgyérzem ez kicsit sok :D
  • Joker Hun
    Gyenge akkunál csinált nekem hasonlot feltöltötem azota pöc röf,tölteni csak lassan a legkisebb áramerösségel.
  • Joker Hun
    Mid a 2 fék nél csinálja?
  • zotya10002
    Sziasztok!!Olyan gondom van hogy amikor indítani akarom önindítóval a mocit akkor kicsit elkezd tekerni és aztán semmi!Olyan mintha levenném az aksiról a sarut!!Néha indítja szépen de aztán valamikor csak kattan !Berúgásra tökéletes!!Önindító jó!!!!Valami mintha nem érintkezne!!!(malaguti f12 100ccm

Válaszokat előre is köszi!!!
  • bp
    nem az a lényeg, hogy kicsit, hanem az, hogy nagyon lassan, folyamatosan teljes gázig.