Robogók!!:)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem is gyorsul. Ez biztosan a kisebb fúvóka miatt van.
Zavarban van, mint kannibál a panoptikumban.
Bérbe vehet? reklámfelület...
Én meg ha hozok egy makulátlan csak a yamahában szerelt,tök gyári bws-t,és 120-ért adom,fel vannak háborodva,hogy ott az interneten 70000-ért.Meg rázzák a fejüket ha 30 ezer van az órában,mikor a 70000-esnek csak 12000km.<#wow3>#wow3>
a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül
Egy nagyobb gumikarika kellett hozzá, amit egy a mûhelyben álló ugyanolyan BWS rõl rakott rá.
Lelkiismeretes szerelõrõl van szó tényleg. Este fél 10 ig szerelte, és 2000 ft ot kért el, úgy hogy visszarakta a lecsúszott féklámpa kapcsolómat is, és kitisztogatta a karburátoromat is.
A porlasztóban nagyobb fúvóka volt, azt is kicserélte ! Azt mondta, benzinadagolási problémák lehetnek, vagy egy membrán rossz, vagy a beömõcsõ a gázos, de azt most nem szedné szét mert nincs neki épp olyanja és rakhatná össze újra úgy hogy rossz.
A fúvóka 1,8 mm-rõl 1,6 ra szûkül, és azt mondta ezt épp azért rakták bele hogy kompenzálják a rossz benzinkezelést, inkább kapjon többet, csak menjen, és el lehessen adni.
Õ kicserélte a fúvókát 1,2-es mm-re szûkülõre.
Rárakta a saját BWS-érõl a jó gumit a légszûrõre.
Most nem fullad le a motor, viszont 30 nál be-be fulladgat, és hát kurvára nem húz... és csak 50 el megy. Folytás nincs benne, kéne mennie 65-70 et de valami miatt nem megy annyit.
Amik tervbe vannak még véve hogy megcsinál rajta az egy porlasztótû csere 590 Ft, jobboldali féklámpa 750 Ft. hátsógumit én viszem neki csere + kipufogó kiégetés 2000 Ft.
Egyébként egyszer jó a féklámpa egyszer meg nem... Erre nem tudodd mit mondani, talán a relé szar? Egyszer van áram a motorban féklámpázni egyszer meg nincs.
Ebbõl következik, hogy egyszer tudok önindítózni egyszer meg nem. Épp milyen kedve van. :-/
Jól megszívtam ezzel a robogóval... eladni sem tudom így, alig megy 50 et, és újat venni meg nincs pénzem...
Már leírtam mik a tünetei.
Ha a karburátortisztítás nem segít,és a korábban említett két gumialkatrész is jó,akkor valszeg szimmering.
A karburátort is csak olyan szedje szét,aki tudja mit,és miért pucol ki,és fõleg hogyan.
Amibe már beleturkáltak a helyi kölykök,és a hibáikat is helyre kell hoznom,az nálam keményen feláras!
Persze megszoktam hogy itt senki nem tiszteli a másik szakmáját,ezért olyan kókány itt minden!
Gyertya kiszed, (jó kormos volt) megcsiszol, visszatesz, probléma maradt. Ennyi.
Õ azt mondta a karburátort tisztítsam ki, mert 100% hogy az a baja.
A fõtengelyszimmering hiba elég vészjóslóan hangzik. Mondanál egy-két szót hogy mi annak a tünete ? <#eljen>#eljen>
Viszont a hibák 99%-át /én tapasztalatom/-nem a gyertyák okozzák.
Hát megfulladt kicsit. Mondtam jóvan ez nem vicces, visszatoltam.
És eztán produkálta ezt a hibát. Innen gondoltam hogy összefüstöltem a gyertyát kicsit.
Ma viszem szerelõhöz. Kiderül. Köszi egyébként a reagálásokat/tanácsokat.
Látom feleslegesen irogattam!
Túl sok levegõt kap,vidd el szerelõhöz!A gyertyának ehhez semmi köze.
Ugye ez a hiba 3 napja van (lefulladás).
VISZONT ! Közvetlenül ez elõtt a hiba elõtt volt az, hogy sztenderre raktam, berúgtam, és így felbõgött, mintha gázt húztam volna. Ez abbamaradt kb 3 másodperc alatt, és indulhattam vele. Ha ezt a 3 másodpercet nem akartam kivárni, persze húztam egy féket neki a sztenderen és úgy indultam.
Menet közben egyébként ezt nem produkálta. Tegnap szétszedtem. A szûrõ rendben. A kézi szivató visszamegy rendesen. A gyertyát akartam még megnézni hátha beköptem egy kicsit és az lehet a baj . TÉNYLEG AZ LEHET BAJ SZERINTETEK IS ? Na mindegy, de nem volt gyertyakulcsom, kombináltfogóval meg nem akartam porcelánt törni annyira. 😊
Most úgy megyek vele, hogy meglegyen a fordulat... Lámpáknál, meg elsõbbségadásnál akkor is lefullad ha gázokat adok neki.. Álló helyzetben nem tudok annyi gázt adni hogy a motor még ne induljon el, de ne is fulladjon le. Úgy tudom megoldani hogy ilyenkor szivatót húzok rá... Na akkor gázadások mellett persze nem fullad le... Aztán szivató vissza és indulás.
Baromira zavaró és idegesítõ hát persze. De a legszarabb az hogy nincs szerelõm. :-/
Tud valaki esetleg egy megbízható valakit akinek legalább gyertyakulcsa van ? Mert tényleg lehet hogy csak egy kis csiszolóvászon kell.
Köszi mindenkinek elõre is.
A szívócsonkgumi,vagy a légszûrõ-karbó közti is lehet,de ez utóbbinál még alapjáratnak lennie kéne.
Lehet fõtengelyszimmeringes is,de akkor néha kicsit futóssá válik,mintha maga adna gázt.
Az én bws em is ezt csinálta. Az fars levegõt szívott. Csak újra kellett tömíteni a hengert meg a karbit. 500 forintból kijött.
önindítója nem mûxik most mert a féklámpa kapcsoló nem jó, de az mindegy is.
Kézi szivatós ! Elindítom. Menet közben nincs gond. Amikor abbahagyja a pöfögést visszaengedett gáznál akkor szivató vissza és nincs gond.
De alig tudtam vele most hazajönni. Minden lámpánál leszállás berúgás, ugyanis ha fordulat visszaesik leáll! Hiába huzgálok neki gázt akkor is !
Mikor elindultam semmi baja nem volt. Egy hosszabb gyors egyenes után jött ki ez a baja egyszercsak.
Mi lehet a baj? Elmászott az alapjárat?
Most tankoltam tele a tankot.. Nagyon tele tankoltam?
(bocs de nem nagoyn értek hozzá)
Van egy megbizhato szerelõm. Neki mit mondjak mit nézzen meg. Vagy scak üljön rá és tudni fogja mi a gond?
köszi elõre is.
T. <#szomoru1>#szomoru1>
2 hetet pihent a robogóm, majd tegnap mikor indítottam pöccre indult, de rögtön ezután semmi gázreakció, majd leállt. Utána már nem akart indulni, csak halkan "nyüszített". Most vehetek új akksit?
Választ kösz
Mi a véleményetek az 50-es cross-ról vagy az 50-es gyorsasági motorról?
(pl.: aprilia rx,aprilia rs...stb)
<#circling>#circling>
Az új ékszíj nem 20mm a hosszú minarellis blokkba !!
16.5 az új.
Alsó cserehatár 15.5 mm tehát neked már cserélni kellene.
Ha kicseréled és akkor se jó akkor a hátsó áttételeden kéne variálni.
Ha kiszeded az alátétet a külsõ variotárcsa alól akkor miután meghúzod az anyát mozgasd meg a külsõ tárcsát kézzel nem mozog-e.
Van , hogy a fõtengõn a hosszbordás nútolásba megakadhat az alátét és nem feszíti rá rendesen a külsõ tárcsát. Ebben az esetben az alátétet a variátor háta mögé kell tenni hézagolás gyanánt.
Astra Td
Habár láttam már olyat,hogy nem mûködõ szivatót,az ezermesterek plusszbenzinnel korigáltak,ahhelyett hogy egy 4000 forintos szivatót cseréltek volna,jól elb...ták a karburátort is.De láttam már fordítva visszarakott tûszelepet is.Át kell nézni a karbódat!
http://atwwebmaker.tx.hu/
Es ez hidegben hatvanyozottabban fog elojonni...
http://atwwebmaker.tx.hu/
Csak 70 korul mar picit sokat "forog" a motor...
Utazoban ennyivel megyek vele.
Egy 80-as utazoert aldoznek kicsit a gyorsulasabol is 😊
Ki hogy latja...
Az ékszíjat lemértem: 15,3mm (szöveg rajta:Yamaha 3AA-17641-00)
Viszont megnéztem egy boltban: 16mm-es, amelyre rá van írva, hogy ehhez jó és F12-höz is.(bár gondolom ezekre mindent ráírnak csak, hogy vegyék)
Mindenesetre ha szélesebbet veszek akkor abból nem lehet baj ugye?
Elõre is köszi!