Robogók!!:)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Takimate
Nincs itt ferde kerék. Ahogy átnézegette a szerelõ, mondta hogy tök jó rajta minden és szépen egybe van. Csak nem húz.. 30 nál néha be-be fullad, és tényleg max 50 el megy.
Nem is gyorsul. Ez biztosan a kisebb fúvóka miatt van.

Zavarban van, mint kannibál a panoptikumban.

barret
A tucsere segithet a fuldoklason,ez a feladata.A huzott gazmennyiseghez szabalyozza a benzin mennyiseget.A feklampad meg egy uj kapcsolo beszerelesevel orvosolhato.A fekkarban van a picike kapcsolo,ami neked rossz valoszinuleg. Ha sokat all kint az esoben,akkor garantaltan eloxidalodik...

Bérbe vehet? reklámfelület...

Az én sr-emben is 30000km van<#szomoru1>

pszihopata
Igazi magyar bws-ed van!Fogadjunk,ha hátulról megnézed k.. ferdén áll a kerék!Össze-vissza gányolt,sosem lesz igazán jó motor.

Én meg ha hozok egy makulátlan csak a yamahában szerelt,tök gyári bws-t,és 120-ért adom,fel vannak háborodva,hogy ott az interneten 70000-ért.Meg rázzák a fejüket ha 30 ezer van az órában,mikor a 70000-esnek csak 12000km.<#wow3>

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

Takimate
Na megjártam a szerelõt. Összevissza levegõt szívott mert a légszûrõn nagy volt a luk és a frankó nagyméretû BWS tuning rugó szépen lassan letolta a karburátorról a légszûrõt, ami csak sziloplaszttal folt rá-gányolva.
Egy nagyobb gumikarika kellett hozzá, amit egy a mûhelyben álló ugyanolyan BWS rõl rakott rá.
Lelkiismeretes szerelõrõl van szó tényleg. Este fél 10 ig szerelte, és 2000 ft ot kért el, úgy hogy visszarakta a lecsúszott féklámpa kapcsolómat is, és kitisztogatta a karburátoromat is.
A porlasztóban nagyobb fúvóka volt, azt is kicserélte ! Azt mondta, benzinadagolási problémák lehetnek, vagy egy membrán rossz, vagy a beömõcsõ a gázos, de azt most nem szedné szét mert nincs neki épp olyanja és rakhatná össze újra úgy hogy rossz.
A fúvóka 1,8 mm-rõl 1,6 ra szûkül, és azt mondta ezt épp azért rakták bele hogy kompenzálják a rossz benzinkezelést, inkább kapjon többet, csak menjen, és el lehessen adni.
Õ kicserélte a fúvókát 1,2-es mm-re szûkülõre.
Rárakta a saját BWS-érõl a jó gumit a légszûrõre.

Most nem fullad le a motor, viszont 30 nál be-be fulladgat, és hát kurvára nem húz... és csak 50 el megy. Folytás nincs benne, kéne mennie 65-70 et de valami miatt nem megy annyit.
Amik tervbe vannak még véve hogy megcsinál rajta az egy porlasztótû csere 590 Ft, jobboldali féklámpa 750 Ft. hátsógumit én viszem neki csere + kipufogó kiégetés 2000 Ft.

Egyébként egyszer jó a féklámpa egyszer meg nem... Erre nem tudodd mit mondani, talán a relé szar? Egyszer van áram a motorban féklámpázni egyszer meg nincs.
Ebbõl következik, hogy egyszer tudok önindítózni egyszer meg nem. Épp milyen kedve van. :-/

Jól megszívtam ezzel a robogóval... eladni sem tudom így, alig megy 50 et, és újat venni meg nincs pénzem...

barret
A gyertya hoertek sem jo akkor... vilagosbarnara kell kiegnie meleg motorban. En egy karbipucolassal kezdenem,es a beomlocsonk szemrevetelezesevel.Ha itt semmi gond nincs,akkor en is a szimmeringre gondolnek... Nekem is repedezett volt a motoromon a beomlocsonk gumi rezgescsillapitoja. De meg nem volt teljesen atrepedve.

Köszi ,de nem k750 hanem lg kg320<#vigyor2>

pszihopata
Csak olyan nyúljon hozzá aki ért is a motorhoz.Ha nincs olyan ismerõsõd inkább vidd szerelõhõz!
Már leírtam mik a tünetei.
Ha a karburátortisztítás nem segít,és a korábban említett két gumialkatrész is jó,akkor valszeg szimmering.
A karburátort is csak olyan szedje szét,aki tudja mit,és miért pucol ki,és fõleg hogyan.

Amibe már beleturkáltak a helyi kölykök,és a hibáikat is helyre kell hoznom,az nálam keményen feláras!
Persze megszoktam hogy itt senki nem tiszteli a másik szakmáját,ezért olyan kókány itt minden!

Takimate
Megállítottam egy pizzafutárt. Volt gyertyakulcsa + csiszolóvászna is.
Gyertya kiszed, (jó kormos volt) megcsiszol, visszatesz, probléma maradt. Ennyi.

Õ azt mondta a karburátort tisztítsam ki, mert 100% hogy az a baja.

A fõtengelyszimmering hiba elég vészjóslóan hangzik. Mondanál egy-két szót hogy mi annak a tünete ? <#eljen>

pszihopata
Egyértelmû!Minden hozzám hozott javításra váró robogóban zsír új a gyertya./bepróbálkozik a tulaj,hátha/-szerintem ez olyan pannoniás reflex.

Viszont a hibák 99%-át /én tapasztalatom/-nem a gyertyák okozzák.

barret
te is gyertyakulcs nelkul motorozol?

Takimate
Nekem még nem volt kézi szivatós motorom, ezért 60 -nál kipróbáltam mivan akkor ha félig ráhúzom ilyenkor.

Hát megfulladt kicsit. Mondtam jóvan ez nem vicces, visszatoltam.
És eztán produkálta ezt a hibát. Innen gondoltam hogy összefüstöltem a gyertyát kicsit.

Ma viszem szerelõhöz. Kiderül. Köszi egyébként a reagálásokat/tanácsokat.

pszihopata
'lehet hogy csak egy kis csiszolóvászon kell."-felejtsd el!

Látom feleslegesen irogattam!
Túl sok levegõt kap,vidd el szerelõhöz!A gyertyának ehhez semmi köze.

Takimate
hoppá ! Ezzel hogy "futós" mondassz valamit !
Ugye ez a hiba 3 napja van (lefulladás).
VISZONT ! Közvetlenül ez elõtt a hiba elõtt volt az, hogy sztenderre raktam, berúgtam, és így felbõgött, mintha gázt húztam volna. Ez abbamaradt kb 3 másodperc alatt, és indulhattam vele. Ha ezt a 3 másodpercet nem akartam kivárni, persze húztam egy féket neki a sztenderen és úgy indultam.
Menet közben egyébként ezt nem produkálta. Tegnap szétszedtem. A szûrõ rendben. A kézi szivató visszamegy rendesen. A gyertyát akartam még megnézni hátha beköptem egy kicsit és az lehet a baj . TÉNYLEG AZ LEHET BAJ SZERINTETEK IS ? Na mindegy, de nem volt gyertyakulcsom, kombináltfogóval meg nem akartam porcelánt törni annyira. 😊

Most úgy megyek vele, hogy meglegyen a fordulat... Lámpáknál, meg elsõbbségadásnál akkor is lefullad ha gázokat adok neki.. Álló helyzetben nem tudok annyi gázt adni hogy a motor még ne induljon el, de ne is fulladjon le. Úgy tudom megoldani hogy ilyenkor szivatót húzok rá... Na akkor gázadások mellett persze nem fullad le... Aztán szivató vissza és indulás.
Baromira zavaró és idegesítõ hát persze. De a legszarabb az hogy nincs szerelõm. :-/
Tud valaki esetleg egy megbízható valakit akinek legalább gyertyakulcsa van ? Mert tényleg lehet hogy csak egy kis csiszolóvászon kell.
Köszi mindenkinek elõre is.

barret
Mintha K750-i vel csinaltad volna a kepet 😄
De jol nez ki!

pszihopata
Tudom hogy utálsz,nem puncsolni akarok,de zsírul néz ki!<#eljen><#wink>

Itt az sr-em!!!!!!!!<#wow1>
klikk

pszihopata
fars helyett -falsch /német rossz szóból/-amúgy valszeg ez a baja.
A szívócsonkgumi,vagy a légszûrõ-karbó közti is lehet,de ez utóbbinál még alapjáratnak lennie kéne.

Lehet fõtengelyszimmeringes is,de akkor néha kicsit futóssá válik,mintha maga adna gázt.

Tibi7
Nincs valakinek használt leo vince ZX pufó. Állóhengeres levegõs blokkra?
Tibi7
Hi:
Az én bws em is ezt csinálta. Az fars levegõt szívott. Csak újra kellett tömíteni a hengert meg a karbit. 500 forintból kijött.
Nekem is ez volt mikor vettem 3 hete ügyes haverom simán megcsinálta vidd el szerelõhöz!

Takimate
sziasztok! két hete vettem egy yamaha bws-t..
önindítója nem mûxik most mert a féklámpa kapcsoló nem jó, de az mindegy is.

Kézi szivatós ! Elindítom. Menet közben nincs gond. Amikor abbahagyja a pöfögést visszaengedett gáznál akkor szivató vissza és nincs gond.
De alig tudtam vele most hazajönni. Minden lámpánál leszállás berúgás, ugyanis ha fordulat visszaesik leáll! Hiába huzgálok neki gázt akkor is !
Mikor elindultam semmi baja nem volt. Egy hosszabb gyors egyenes után jött ki ez a baja egyszercsak.
Mi lehet a baj? Elmászott az alapjárat?
Most tankoltam tele a tankot.. Nagyon tele tankoltam?
(bocs de nem nagoyn értek hozzá)
Van egy megbizhato szerelõm. Neki mit mondjak mit nézzen meg. Vagy scak üljön rá és tudni fogja mi a gond?
köszi elõre is.
T. <#szomoru1>

Ide is fel tudod rakni😉

pszihopata
Privát üzenetben küldj egy e-mail címet,arra küldök fotót,amúgy gyári fehér színû.Ide max 20 kb-s fotót tudok felrakni.

tudsz küldeni róla képet???
Hello!
2 hetet pihent a robogóm, majd tegnap mikor indítottam pöccre indult, de rögtön ezután semmi gázreakció, majd leállt. Utána már nem akart indulni, csak halkan "nyüszített". Most vehetek új akksit?

pszihopata
Idomom van sr-re,a nagy elsõ 1998 utáni széria,sztem a di-tech-é is u.az.

Hy érdekelne, hogy tudtok-e szerezni aprili sr 50 ditechhez elsõ idomot és elsõ sárvédõt!
Választ kösz
Hello!
Mi a véleményetek az 50-es cross-ról vagy az 50-es gyorsasági motorról?
(pl.: aprilia rx,aprilia rs...stb)

pszihopata
Igazából semmi különbség,az idomokon és a fõtengelyen kívül de a 27-es motorszáma is AF 18-E.Szerintem egy dió minnél öregebb,annál jobb,a 34/35-ös már egy kalap szar.Elsõteló mindegyikben döglött már.

barret
Mindketto elfer a Zsebedben.

köszi...szoval mi a különbség köztük? tudod?

Jó étvágyat hozzá!
<#circling>

HELLO! Most szeretnék enni robogót, Honda Dio AF27-et néztem ki magamnak és azt szeretném kérdezni hogy az AF27 és AF18 között mi a különbség ?

vezérszuszu
Sziasztok!
ELADÓ egy SUZUKI ZILLION UX 50 nagytestû robogo!

Kössz az infót, de már megvettem a 16mm-est. Mindenesetre megpróbálom kicseréltetni...
Attix70
www.mforce.hu/mforce/erdekes/robogo/robogo_adatbazis.xls

itt tudtok csemegézni

Astra Td

Attix70
Szia !
Az új ékszíj nem 20mm a hosszú minarellis blokkba !!
16.5 az új.
Alsó cserehatár 15.5 mm tehát neked már cserélni kellene.
Ha kicseréled és akkor se jó akkor a hátsó áttételeden kéne variálni.
Ha kiszeded az alátétet a külsõ variotárcsa alól akkor miután meghúzod az anyát mozgasd meg a külsõ tárcsát kézzel nem mozog-e.
Van , hogy a fõtengõn a hosszbordás nútolásba megakadhat az alátét és nem feszíti rá rendesen a külsõ tárcsát. Ebben az esetben az alátétet a variátor háta mögé kell tenni hézagolás gyanánt.

Astra Td

pszihopata
'ja es mindig nagy gazzal kell inditani.. "-amellett hogy a szivatód nem mûködik,még valami más benzingond is van.Lehet hogy túlfolyik a henger benzinnel /tûszelep nem zár/és azért indul csak teljes gázzal,alapjáraton is becsoroghat,ezért fulladhat.Fordulaton már eldolgozza a plusszbenzint.

Habár láttam már olyat,hogy nem mûködõ szivatót,az ezermesterek plusszbenzinnel korigáltak,ahhelyett hogy egy 4000 forintos szivatót cseréltek volna,jól elb...ták a karburátort is.De láttam már fordítva visszarakott tûszelepet is.Át kell nézni a karbódat!

barret
Ha a szivato rendesen mukodik,akkor gombnyomasra indul.(nem nyulsz a gazhoz)

dotkom
ok. koszi. akkor ez asszem szerviz. bar multkor is mondtam nekik hogy alapjaraton fullad, erre nem csinaltak vele semmit..

http://atwwebmaker.tx.hu/

barret
Az a gondja,hogy tokeletlenul mukodik az automata szivatoja.
Es ez hidegben hatvanyozottabban fog elojonni...

dotkom
az mert van hogy ha elinditom a robogot akkor az elejen alapjaraton mindig lefullad, viszont ha megyek vele egy kicsit akkor mar beall? ja es mindig nagy gazzal kell inditani..

http://atwwebmaker.tx.hu/

barret
Hat a gyorsulassal sosem volt meg gondom😊
Csak 70 korul mar picit sokat "forog" a motor...
Utazoban ennyivel megyek vele.
Egy 80-as utazoert aldoznek kicsit a gyorsulasabol is 😊

Ki hogy latja...

pszihopata
Ha szélesebbet veszel,vesztesz a gyorsulásból,de nagyobb lesz a végsebesség,én mégsem ajánlom csak a gyárit venném.A hosszú hajtómûves yamaha blokkokban ugyanez a szíj van /f12,f15,aerox,neo's,sr stb./.Ezek szerint jó a szíjad,még megteheted,hogy a fõtengelyen,a külsõ ékszíjtárcsa alatti alátétet kiveszed,így kicsit gyorsabb lesz,mert elöl jobban összezárnak a tárcsák./persze gyorsulásból picit veszteni fogsz/

Kössz az infót! Ennél jobban nem is akarok belenyúlni.
Az ékszíjat lemértem: 15,3mm (szöveg rajta:Yamaha 3AA-17641-00)
Viszont megnéztem egy boltban: 16mm-es, amelyre rá van írva, hogy ehhez jó és F12-höz is.(bár gondolom ezekre mindent ráírnak csak, hogy vegyék)
Mindenesetre ha szélesebbet veszek akkor abból nem lehet baj ugye?
pszihopata
Kb.20 mm széles az új.

pszihopata
Egy lehetõség van,leveszed /légkulcs nélkül neki se állj!/beviszed egy boltba,és összehasonlítod.A vékony ékszíjjal arányosan csökken a végsebesség-nem rossz irány.Szerintem 95% hogy fojtatlan olasz piacos.A kipufogót is érdemes megnézni,hátha el van dugulva a vége.Ha amúgy minden oké,akkor én jobban nem nyúlnék bele.Ha gyorsabb kell,vegyél nagyobbat!

Azt nem tudod véletlenül, hogy gyárilag milyen szélesnek kellene lennie az ékszíjnak? (a neten nem találtam erre infót)
Elõre is köszi!
pszihopata
Látatlanban nem lehet megmondani,hogy mi a helyzet.Ki kellene próbálni,így bármit irhatnék,csak találgatás lenne.