6802
Robogók!!:)
  • pszihopata
    Japánok nem szarakodnak!
  • pszihopata
  • bp
    "Az enszijáeszben olyan könnyen csinálják, csak rákattint a homályos képre és már olvasható is a rendszáma a kocsinak.......akkor te miért nem tudod???"

• laci 700
    jah. "van egy 3gp-s videóm de kockás és recseg. átkonvertálnád avi-ba hogy jó legyen?" -.- nehezen de talán megértette hogy nem lehet...
  • bp
    ismerős a téma......hogyan készítsünk egy 640x480-as képből tökéletes minőségű A3-as nyomatot?

:D
  • Benel
    Naja, ez sajna így van. Meg kell becsülni más munkáját és meg is kell fizetni. Különben kihal minden kivéve a multik. :) Aztán jön majd a teszkós robogószervíz stb
    Én mindig szerelőhöz szoktam vinni, simsont még tudtam babrálni mert egyszerű szerkezet volt, de amit az ember nem ismer és nincs tapasztalata benne, alap hogy szervíz..

u.i: én meg grafikus vagyok egy digit nyomdába, sokszor az ügyfelek nem szánják rá azt a kis szerkesztési költséget, hanem ők megcsinálják otthon a printelni valót.. na gondolhatod word-be meg powerpointba és rámondják hogy nyomdakész az anyag..napmint nap az agyam dobom el a kapott fájloktól :D
  • bp
    "fel lett fúrva 125-re"
    "semmi nem gyári rajta csak a blokk"
    kicsit viccesen hangzik :D

Pshiho!
    "Magyarországon még nem jutottak el az emberek oda /tiszt. kivételnek/ ,hogy igazából megbecsüljék más munkáját."

Na ebből van nekem is elegem, informatikusként naponta megkapom, hogy beszart a gép de majd a szomszéd Pistike megnézi, az olyan ügyes.... Persze Pistikének köze sincs egy alapos G+-os router konfighoz, az outpostról sosem hallott, tehát úgyis nálam köt ki a gép, én meg majd kezdhetem előről eltüntetni a gányolást.
    Mennyiért kérnek egy ilyen csoda-Vespaért?
  • torma9
    kontrasztrugó mennyi idő mulva lágyul meg egy picit ? mert tul erős.
  • Pepsi Twist
    hé mester én most kaptam 1 100as aerox-ot ami elvileg fel lett fúrva 125-re és alattam viszi 140et, ilyet mennyiért lehet eladni? (semmi nem gyári rajta csak a blokk, vagy még az sem)
  • pszihopata
    /nem vagyok mester/

ha nem pörgeted halálra akkor igazából nem sokkal,magas fordulaton a kipufogónyílásnál kicsit túlhevítheti a gyűrűket és elégetheti a dugó élét

ha vigyáznak rá,40-50 ezret bír a dugó-gyűrű,a főtengely akár 2-szer annyit is kibírhat
  • ChuckyHUN
    Mester, szerinted egy 50-es TZR élettartamát mennyivel rövidítené meg egy Arrow rendszer? És mennyi úgy alapból amennyit bírnak?
  • Benel
    Hátja még mondta is hogy a blokk amúgy teljesen gyári.. Akkor hozzáértő volt ő is :D Na akkor erről ennyit, úgyis jobban szeretem a gyári állapotokat, a gianellit meg majd eladom.
  • pszihopata
    ez teljesen természetes,mert egy nyitott sportdob csak akkor tesz rá ha a variót újragörgőzik különben alul a nyomatékhiány miatt még gyengébb lesz a motor

• Benel
    Ajaj, bajaj! Elég faján néz ki

Tegnap leszedtem a neosról a gianelli shot kipufot és kiváncsiságból rátettem a gyáriját(azt is adták hozzá), hábazz esküszöm jobban megy ezzel , a gianellival nehézkesebb volt az elindulás, talán annyi hogy 60ról jobbat lépett, de a gyárival úgy megindul a lámpánál mint a golyó :D Ja és kicsit halkabb is.
  • pszihopata
    csóró vagyok és csak öreg motorra van pénzem
  • Nothing117
    nemám jó ez pöpec
  • Nothing117
    mi ez a szar
  • pszihopata
    ezt vettem a múlt héten,nagyon pöpec!

• Nothing117
    fordítva betett dugattyú az szép lehetett
  • pszihopata
    Magyarországon még nem jutottak el az emberek oda /tiszt. kivételnek/ ,hogy igazából megbecsüljék más munkáját.

Havonta cserélek 40 000-ért főtengelyt olyan motorkban,amikben 2 000-ért kicseréltem volna a szíjat,de a tulajok inkább maguk csinálták,persze légkulcs és szaktudás nélkül.

Ma hoztak egy motort ami nem ment,a tulaj már gányolta,mire látom hogy a siber alá tette a rugót!

Akkor a fordítva betett dugattyúkról meg agyonszaggatot olajleeresztőkről inkább nem is beszélek.
  • pszihopata
    igen!

Ma görgőztem egy neos-t,és egy sr-t is de forumon keresztül nem fogok oldalakat teleírni hogy mit és merre,mert ehhez fül és tapasztalat kell!
    Nem lehet távirányítással csinálni,aki nálam dolgozik neki sem hagyom mert ezt érezni kell mikor milyen nyomaték fordulat stb.Ezek évekbe tellenek,jobban jársz ha kifizeted!

-ennyi!
  • Benel
    Hát én nem konyítok ezekhez a tuning dolgokhoz, még simsonon nőttem fel Majdcsak lesz válasz idővel, vannak itt profik.
  • torma9
    ennyire nehezet kérdeztem?:D
  • Benel
    Hát igen, ezen elég szembetűnő a légszűrő :D
    Lenne egy kérdésem is: rövidebb áttételről hallottam már, de olyan is van ami "megnyújtja" tehát nagyobb lesz a végseb.? 100as neosom van nemrég vettem, nem rossz, de 65-70-nél már pörög eléggé, van valami megoldás amitől kicsit hosszabb lesz az áttétel? Sztem még bírná alacsonyabb fordulaton is 70-et tartani. De az emelkedőt szarabbul fogja bírni nem?:S Másik kérdés, ennek mennyi a normális végsebessége? Ez kb 80-at mehet(?) vagy max 90-at saccra. Érdekes, mennyire más az áttétele mint a volt skipperemnek, mennyire számít +-25cm3, az 70-nél szinte alapjáraton ment :D
  • pszihopata

Na persze el kell dugni mindent,hátha még rájönnek a polgárok hogy aprilia-blokk igazából nem is létezett soha!:)
  • pszihopata
    Mondjuk azt írhattad volna előbb is!

Akkor a jó öreg piaggio blokk a tiéd,nem minarelli!
  • pszihopata
    bocs rosszra kattintottam,természetesen Dotkom-nak címeztem!
  • torma9
    Sziasztok , egy hozzáértő segitségét kérném. Megköszönném ha szánna rám valaki egy kis időt.

A motorom full gyári Aerox 2003 , most lett picit huzzányulva , leo vince zx , malossi multivar 7gramos görgökkel , nagyobb főfuvoka , malossi red filter. +uj kontrasztrugó.

a hiba : kilett probálva ekkor még gyári kontrasztrugó 82es főfuvó-val végrement 95-őt szuperul huzott minden, a " szerelő " srác mondta , hogy a gyetyát megnézve h mehet még bele nagyobb főfuvó ekkora belerakott 85 v 88-as , ment vele karikát mondta h 40nél most picit lassul és csak ugy kapja el . ezért más kontrasztrugó kell másnap vettem 45kg-os és 37kg-os ( mérleggel lemértük ) hát most ez a lassulás megszünt viszont végre 85-őt megy és sokkal lasabban éri el . ( kiprobáltuk 5grammos görgővel azzal is szar ) most mi lenne a megoldás ? kisebb rugót nem tudtam már kapni. Ez a rugó mennyi idő mulva lágyul meg annyira hogy végre is annyit menjen mint a gyárival ? Vagy mit tudok tenni most? Valaki irja le kérem hogy mi a megoldás.Köszönöm szépen előre.
  • dotkom
    oke koszi. es ez a legszuro ugyan ott talalhato a 2008-as sr-nel is? mert nekem az van, es ott telleg elolre kell betolteni az olajat es nem hatulrol.
  • dannylll
    Psziho ezt most nekem irtad vagy mi ? Mire gondolsz ? Nem értem.
  • pszihopata
    ennyit tudtam segíteni!

ha ez nem elég vidd szerelőhöz!Különben is,aki a légszűrőig sem tud eljutni magától,az jobb ha nem nyúl semmihez!
  • dannylll
    segitenél Psziho ?
  • skate00
    StreetBuzz Magazine
  • pszihopata
    /ja a szőnyeg alatti 2 csavar csak a leonardón van,az sr-en csak egy u- alakú profilba illeszkedik az idom/

'lecsavaroztam az elejet, ahol az olajat is be kell tolteni"

-oda csakis vizet-olajat hátra az ülés alá:)
  • pszihopata
    ja amit mondtam az az aeroxon van,összekevertem

az sr-en az akksifedél után bal oldalfedelet kell levenni,a szőnyeg alatt 2 csavar,hátul egy fogja,felül 2,és ki kell fordítani a helyéről

bekereteztem az idomot,alatta megtalálod a légszűrő tetején a pipa alakú nyílást!
  • dotkom
    koszi szepen ma probaltam is megcsinalni de nem talaltam a legszurot. ott kozepen a ket labam kozotti rekeszt felnyitottam, lecsavaroztam a muanyag fedot ami ott volt, de aztan az akksin tul mar ott nem talaltam semmit amivel kezdeni tudnek vmit. aztan meg lecsavaroztam az elejet, ahol az olajat is be kell tolteni, de ott se lattam nagyon hogy hova tovabb. picit letudnad irni reszletesebben hogy hol merre?
  • dannylll
    Sziasztok , egy hozzáértő segitségét kérném. Megköszönném ha szánna rám valaki egy kis időt.

A motorom full gyári Aerox 2003 , most lett picit huzzányulva , leo vince zx , malossi multivar 7gramos görgökkel , nagyobb főfuvoka , malossi red filter. +uj kontrasztrugó.

a hiba : kilett probálva ekkor még gyári kontrasztrugó 82es főfuvó-val végrement 95-őt szuperul huzott minden, a " szerelő " srác mondta , hogy a gyetyát megnézve h mehet még bele nagyobb főfuvó ekkora belerakott 85 v 88-as , ment vele karikát mondta h 40nél most picit lassul és csak ugy kapja el . ezért más kontrasztrugó kell másnap vettem 45kg-os és 37kg-os ( mérleggel lemértük ) hát most ez a lassulás megszünt viszont végre 85-őt megy és sokkal lasabban éri el . ( kiprobáltuk 5grammos görgővel azzal is szar ) most mi lenne a megoldás ? kisebb rugót nem tudtam már kapni. Ez a rugó mennyi idő mulva lágyul meg annyira hogy végre is annyit menjen mint a gyárival ? Vagy mit tudok tenni most? Valaki irja le kérem hogy mi a megoldás.Köszönöm szépen előre.
  • pszihopata
    benzint /féktisztító spray-t/ kell juttani egy csövön a légszűrőbe /akksi fedél alatt kis műanyagfedelet kell lecsavarozni/ a légszűrő felső 'kürtőjébe' kell igazítani a csövet

-ez a leggyorsabb

fél deci elég,aztán teljes gázon indítani,ha beindult húzni neki had üvöltsön,jól meg kell hajtani hogy kitisztuljon minden

ha csak pár másodpercig jár,akkor ezt lehet hogy 2-3 szor meg kell csinálni mire magától megy
  • ChuckyHUN
    Haveromnak van, 4 éves, 16000km, és semmi baja, a kötelező dolgokon kívül.
  • Pepsi Twist
    nekem is volt DiTech SR50em de nálam az elektronika adta meg magát mindig, valami mindig bebugolt, leszívja az akksit vmi azt tolhatod hazáig...